Partyflock
 
­

Terug naar de 90's in Reusel · Met 2 Brothers on the 4th floor, Dune en meer!

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 23 oktober vindt er in discotheek El Sombrero weer een editie plaats van het succesvolle Back to the 90’s. Hét feest van de Kempen wat zich richt op de muziek van het vorige decennium, uiteenlopend van top 40 en eurodance tot happy hardcore en oldschool. Deze editie met optredens van 2 Brothers on the 4th Floor, de Duitse ravekoning Dune en nog veel meer.

Na drie succesvolle Back to the 90’s feesten, volgens het bekende concept van een live optreden en lokale dj’s, heeft Just Party Dance Events besloten een maatje groter te gaan. Daarom treden er deze editie maar liefst 2 grote namen op in de grote zaal. Daarnaast wordt The Mexican de zaal van de échte houseclassics en ruimte 3 het terrein van een stukje onvervalst 90's vermaak: de Super Nintendo gameroom!

2 Brothers on the 4th Floor
Begin jaren negentig scoren de broers Martin & Bobby Boer onder de naam 2 Brothers on the 4th Floor enkele clubhits. Na deze hitjes besluiten de broers het project in 1993 nieuw leven in te blazen en benaderen hiervoor zangeres Des’Ray (Desiree Manders) en rapper D-Rock (René Phillips). In deze nieuwe combinatie scoort de groep de ene Top 10 hit na de andere, in Nederland en de rest van Europa. “Never Alone” - de eerste single in de nieuwe formatie - behaalde in 1993 de goudstatus. De opvolger “Dreams” werd in Nederland uitgeroepen tot alarmschijf, eveneens bekroond met goud en werd de eerste nummer 1 hit van 2 Brothers on the 4th Floor.
Na deze gouden start scoorde de groep internationale hits met singles als “Let Me Be Free“, “Fly Through The Starry Night“, “Come Take My Hand“, “Fairytales“, “Mirror Of Love“, “There's A Key“, “One Day“, “I'm Thinkin Of U“, “Do You Know? “, “The Sun Will Be Shining“ en “Heaven Is Here“. De successen van deze formatie liepen de rest van de jaren ’90 door. In 2001 besluiten de zangeres en rapper er een punt achter te zetten, de groep valt uit elkaar. Na 5 jaar de eigen dingen gedaan te hebben, kwamen de frontman en -vrouw weer bij elkaar. Sinds die tijd staan ze weer in de originele bezetting op het podium. Zo ook 23 oktober in Reusel!

Dune
In 1995 richtte Oliver Froning samen met twee andere producers de groep Dune op. Vanaf de eerste release - “Can’t Stop Raving“ - is de groep een doorslaand succes, door heel Europa. Zij weten in Nederland meteen een Top 10 notering te scoren. De daaropvolgende platen “Hardcore Vibes“, “Are You Ready To Fly“, “Hand In Hand“, “Rainbow To The Stars“ en “Million Miles From Home“ halen hoge posities in de hitlijsten. De groep Dune - ondersteund door verschillende zangeressen - worden het boegbeeld van de Duitse rave.
Tot het einde van de jaren ’90 blijft de groep optreden, maar niet snel daarna kiest ieder lid van de groep zijn eigen weg. De - inmiddels vaste - zangeres Verena begint een solocarrière, de twee andere producers houden er mee op en Froning gaat verder onder zijn alias DJ Raw. Pas in 2006 begint de oprichter van Dune weer met het draaien van Duitse rave, als hij wordt gevraagd voor een feest met 90’s-grootheden als Marusha, Hooligan, U96, Charly Lownoise en Mental Theo. Er blijkt nog steeds vraag te zijn naar een DJ-set van Dune. Froning pakt de draad weer op en is sindsdien niet meer weg te denken van de 90’s en happy hardcore feesten. Tijdens Back to the 90’s kun je weer genieten van zijn klanken, zoals vanouds.

Houseclassics
Natuurlijk gebeurde er meer op muzikaal vlak in de jaren ‘90. In het club- en partycircuit beleefde de housemuziek een grote opleving. Gedurende het gehele vorig decennium groeide housefeesten uit van klein en illegaal tot mega-evenementen waar miljoenen in om gingen. Wat begon als de muziekstijl house groeide eveneens uit. Er kwamen substromingen als club, trance, techno, hardstyle en hardcore. De zaal The Mexican staat op 23 oktober volledig in het teken van deze stijlen van toen. Met de DJ’s Leep & Dusk, ‘N’atty en RUBI.K. achter de draaitafels kan er eens goed worden teruggeblikt en zal de houseliefhebber - in de breedste zin van het woord - niets te kort komen!

Super Nintendo gameroom
De derde ruimte is net even wat anders. Deze wordt ingericht als gameroom. Op een 90’s feest is dat natuurlijk gamen op de Super Nintendo. De console die in 1992 op de markt kwam en met tal van klassieke spellen de gamewereld domineerde tot midden jaren ’90. Tijdens Back to the 90’s vind je vermaak met de spellen Mortal Kombat 1, Mario kart, F1 pole position en Kick off 3. Een avondje ook echt terug in de tijd met het favoriete thuisvermaak van toen.

Entree
Voor dit feest is er geen voorverkoop, alleen deurverkoop à € 10,- per persoon. Om niet alleen de muziek van toen te beleven, maar ook de gezelligheid en de stappers van toen is dit feest alleen toegankelijk voor mensen van 18 jaar en ouder. Het is daarom aan te raden legitimatie mee te nemen. De deuren zijn geopend van 21.30 uur tot en met 03.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.just-party.nl of www.elsombrero.nl

17 opmerkingen

Dynamike
Werkzaam bij DMP, FD&T Events, Haelen.tk
Artiest Dynamike
ook echt .. hoe legendarisch was Streetfighter II wel niet .. " hyper-op-de-kop " :p
echt té vaak gespeeld .. net zoals Mario Allstars

cool feest in ieder geval Tom!
 
Artiest Da Hustla
Leuk feest! Altijd goed naar mn zin in reusel! Jammer dat ik er nie bij kan zijn!
Vette shit, alleen jammer dat het beetje uit de buurt is
Uitspraak van BASS-ADDICT op donderdag 8 oktober 2009 om 12:03:
uit de buurt

Je maakt een grapje neem ik aan, je komt toch uit Eindhoven? Da's naast de deur man!

ik ga iig eerst 's middags naar het stratumseind, en dan rond een uurtje of tien richting Reusel.
 
KILLER INSTINCT!!

Kiiiiiiiiiinnnnnnnnnnngggggggggggggggggg Combo!

Voren-achter-A-3xY- en de rest ben ik kwijt :9
"­Om niet alleen de muziek van toen te beleven, maar ook de gezelligheid en de stappers van toen is dit feest alleen toegankelijk voor mensen van 18 jaar en ouder."­

Doh!
 
Ziet er goed uit (y) ivm een drukke werkdag de dag erna kan ik niet al te gek feesten/zuipen, dus dat word tussendoor ff gamen/lounchen :P maar vooral genieten van t feest en alle dikke 90's knallers!
laatste aanpassing
Uitspraak van .Stef. op donderdag 8 oktober 2009 om 18:00:
"­Om niet alleen de muziek van toen te beleven, maar ook de gezelligheid en de stappers van toen is dit feest alleen toegankelijk voor mensen van 18 jaar en ouder."­

Beter maken ze daar 21 of 24 van
DJ's Dusk/Leep/'N'Atty :respect: MEESTERLIJK!!!!!

Ps is er ook een 8-bit room, dan ben ik zekers de MASTER!!!!