Partyflock
 
­ Nederland

O.W.A.P.
Oldschool Warehouse Acid Party

anoniem gepubliceerd op
O.W.A.P.
4 oktober 2009
FeestO.W.A.P. · Oldschool Warehouse Acid Party
Datumvrijdag 6 november 2009
LocatieMelkweg Site
Haal je neonbroeken terug uit de kringloopwinkel en gris een fluitje uit de handen van je neefje want er zit weer een Original Warehouse Acid Party aan te komen! Op O.W.A.P. herleven de begindagen van de house, en dat betekent geen beschaafde minimal of bulderende electro, maar alleen originele, glorieuze acidhouse dat de feestklok slaat.

Oude helden van weleer treden aan om te bewijzen dat een hogere leeftijd nog niet hoeft te zorgen voor een lagere temperatuur in de zaal. Stadiontoeters tetteren je oren eraf, opgevoerde rookmachines stuiteren de dansvloer op om een dansje met je te wagen en lichtstralen springen spartelend de stroboscopen uit om jou vol in je netvlies te meppen. De househertogs draaien niks anders dan acidklassiekers, wat O.W.A.P. voor velen een hysterisch feest van herkenning zal maken. Voor de jongere garde, die de tijden van de klassieke housefeesten niet mee hebben mogen maken omdat ze toen nog appelmoes op hun kin hadden zitten, is deze avond naast een spektakel ook nog eens een kans om de grootmeesters in actie te zien.

Na vergane scheepswerven en verlaten bedrijfspanden vindt O.W.A.P. deze keer plaats in een voormalige melkfabriek in het oude centrum van Amsterdam, beter bekend als de Melkweg! Reken erop dat je bij binnenkomst direct een tijdmachine in wordt gepropt, en er pas weer uit wordt gelaten als die terecht is gekomen in de jaren van acidhouse, smileys, fluitjes, zweetbanden en confetti in je neusgaten. Dus vooruit met de fluit!

Speciaal voor O.W.A.P. gaan er drie zalen open: The Max wordt omgetoverd tot een acidtempel, waar je de roemruchte Todd- the Godd -Terry vindt. Zonder hem geen houseclassics als Can You Party van Royal House! Een andere housepioneer en een comfortabele poef binnen het vaste O.W.A.P.-meubilair is Graeme Park, bekend van de legendarische club The Hacienda in Manchester. Hij schreef daar eigenhandig een groot deel van de Britse housegeschiedenis, waar hij nog steeds kramp van in zijn vingers heeft. De heren worden bijgestaan door de Haagse Held Remy, die alvast aan zijn tweede jeugd is begonnen. En als er iemand is die tijdens deze doldwaze viering van het verleden niet mag ontbreken dan is het wel Joost van Bellen, die met zijn immense collectie piepknoracidhouseraveplaten vervlogen tijden laat herleven en je zonder moeite twintig jaar jonger laat voelen. Deze kroniek wordt op zedeloze wijze vertolkt door Britse brulbitch MC Kinky, die acid kan presenteren als Hollandse Nieuwe - al bewaart ze het niet in het zuur.

In de oude zaal tref je een soulvoller househeiligdom aan, waar grootheden van een heel ander kaliber aantreden. Zo zijn daar Groovemaster Johnson, KC The Funkaholic, ROOG en RiskSoundsystem die er met hun zwoelere houseklanken voor gaan zorgen dat je heupen zich deze nacht ook niet hoeven te vervelen.

De theaterzaal wordt exclusief voor deze editie veranderd in een Italo-tabernakel waar je je heil kunt halen bij de klassieke Italiaanse disco van de mannen van Italo Elite. De grote man achter Italo Elite is Tom Trago, die er samen met Martin Duvall, DJ LUPE en San Proper voor gaat zorgen dat kitscherige discohouse je sprankelende herfstliefde wordt. Want Italodisco is het hitsige broertje van de acidhouse, een hitsig broertje dat nu dus eindelijk zijn eigen kamer krijgt!

De dresscode is eenvoudig maar explosief: kleurrijk, psychedelisch, acid stijl, fluorescerend en neem fluitjes, stadiontoeters, zweetbanden en alles met lampjes mee.

9 opmerkingen

 
Dit lijkt me nou echt een top feest van jewelste!!!
 
ik gruwel van MCs op feestjes :nocheer:
om iritatie te voorkomen bezoek ik feestjes waar MCs in de line-up staan dus liever niet.
voor MC Kinky is het precies andersom...nu ga ik eens een feestje bezoeken juist voor de MC.
Dikke nostalgische line-up :respect:



 
Fuck!, helaas nooit gehoord van deze feesten, de volgende keer zal ik present zijn!
Fuuuuuuuuck! Fuck fuck fuck het is iedere week weer raak met dubbele feesten. hier wil ik echt al zo lang een keer naartoe maar er is ook een Atmoz reunie in de Danssalon (ook ouwe plaatjes dus, hoewel ietsje minder oud ;) ) en dat is 5 minuten lopen. Moet eze dus weer overslaan, echt heel jammer :(
gewoon wat acid in je nek en gaaaan met die banaaan

:banana: :rot:

danssalon is weer net terug dus komt vast nog wel zo'n atmox ruïne :P