Partyflock
 
­ Nederland

Gaypride Summerjam

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 1 augustus a.s. organiseert Chemistry weer de Gaypride Summerjam op het Amstelveld. Dit jaarlijks terugkerende feest, tijdens de voorbij trekkende Boten Parade op de Prinsengracht, is een statement voor “Freedom & Tolerance”.

De Gaypride Summerjam 2009 komt er aan. Het jaarlijkse weekend voor Gays en Lesbians is voor velen vooral de viering van de ‘typisch Amsterdamse verworvenheden’ als tolerantie en vrijheid. Zaken waar we in Nederland trots op horen te zijn en die in het huidige maatschappelijke klimaat helaas nog steeds verdedigt moeten worden en dat gaan Chemistry op 1 augustus op het Amstelveld dan ook doen!

Als je de kranten leest zou je haast denken dat er niets meer kan of mag in Amsterdam. Berichten over homohaat, aso- taxichauffeurs en uitgaansgeweld vullen de kolommen. Maar ook zero-tolerance onzin van de overheid met betrekking tot geluidsoverlast, drugs of het staan-op-terrassen versterkt de indruk dat Amsterdam het vooral had en niet meer heeft. Het Gay Pride weekend is de etalage van een tolerante en vrije stad waar nu eens niet hetero of ‘normaal-zijn’ de norm is. Het Gaypride Summerjam weekend is eigenlijk het beste visitekaartje van Amsterdam met alle gay-events en activiteiten en de Canal-Parade als hoogtepunt. Er worden alleen hiervoor al 350.000 toeschouwers verwacht.

Voor Chemistry is het heel erg belangrijk om zich op deze dag te manifesteren. Daarbij is het Amstelveld de mooiste locatie en mede door de lineup wordt er dan ook een nog feestelijker feest dan op voorgaande edities verwacht. Voor degenen die Koninginnedagtijden en Amstelveld door elkaar halen, het is feest van 12 uur ‘s middags tot 01 uur ‘s nachts! Nieuw bij deze editie is dat het podium aan de andere kant van het plein wordt gesitueerd. Bij het 80’s en 90’s feest dat Chemistry met Koninginnedag i.s.m Veronica gaf, is hiermee al geëxperimenteerd, zodat er betere indeling ontstaat en het geluid en de horeca beter tot zijn recht komen. Het feest wordt in nauwe samenwerking met cafe-restaurant Nel op het Amstelveld neergezet.

9 opmerkingen

 
We hebben d'r zin in, jieehoeeee! :bounce:
 
Misschien dat we ff langs komen tis vlakbij
:)
laatste aanpassing
Uitspraak van MaQenzie op zondag 26 juli 2009 om 11:27:
homo zooi

Ja dat vind jij wel interessant hè Party.Boy!!

Helaas dors ik an het Welkom in de Toekomst te bennen...
 
we gaan daar weer even lekker een feestje bouwen
 
Zaken waar we in Nederland trots op horen te zijn en die in het huidige maatschappelijke klimaat helaas nog steeds verdedigt

jongens, geen d/t fouten in persberichten aub :(

verder wel leuk, wellicht dabei!