Partyflock
 
­ Nederland
Element Kanzleramt is niet algemeen zichtbaar!
Element Kanzleramt is niet algemeen zichtbaar!
Element Kanzleramt is niet algemeen zichtbaar!

Mental Evolution komt met Detroit Special

gepubliceerd door , op
Mental Evolution komt met Detroit Special
28 oktober 2008
Na het vieren van een onvergetelijk 1 jarig bestaan, is het dan eindelijk weer tijd voor een nieuwe Mental Evolution. 8 November gaat de organisatie back to the roots en komen zij met een indrukwekkende Detroit Special in Club Poema RAW. Wie bekend is met Detroit techno weet dat dit soulvolle techno in zijn puurste vorm is, waar het tevens allemaal mee begonnen is. Legendarische namen als Jeff Mills, Derrick May en Juan Atkins hebben dit prachtige fenomeen min of meer groot gebracht, waar Mental Evolution deze mannen erg dankbaar voor zijn!

Zo ook M-Plant eigenaar, Robert Hood. Deze uit Detroit afkomstige turntable rocker is een levende legende als het gaat om Detroit techno. Met Jeff Mills en ‘Mad’ Mike Banks vormde hij samen ’Underground Resistance’, dat als groep en als label grote impact had op de dancescene in de jaren ’90. Via releases op Jeff Mills z’n Axis label en zijn eigen M-Plant bereikt Hood al jaren een breed publiek met zijn groovy minimal Detroit techno. Deze avond zal hij zich echter van zijn beste kant laten zien en neemt hij ons mee op een 2 uur durende trip naar Detroit. De échte liefhebbers van deze sound zullen hier ongetwijfeld aan hun trekken komen!!

Naast Robert Hood heeft de organisatie een zeer exclusieve act weten te strikken, het is niemand minder dan de veelzijdige Zwitserse producer Diego aka. Persuasion Channel. Deze man heeft een grote bijdrage geleverd aan één van de meest toonaangevende technolabels uit de scene, namelijk het welbekende Kanzleramt van Heiko Laux. Diego is een absolute kunstenaar als het gaat om produceren van muziek, van prachtige diepe melodieuze Detroit techno tot het stevige hypnotiserende doch intelligente ramwerk, deze man is van alle markten thuis. Helaas heeft hij een stapje terug genomen wat zijn muzikale carrière betreft, maar speciaal voor Mental Evolution gaat hij een exclusieve liveset voorbereiden. Verwacht vooral veel oude Kanzleramt klappers, gecombineerd met zijn stevige U-Turn tracks met hier en daar een uitstapje naar zijn duistere Persuasion Channel kant. Vergeet je oordoppen niet mee te nemen, want dit wordt pompen op niveau met de hoofdletter P!!

Ook zijn er een aantal Nederlandse artiesten die Detroit techno een warm hart toe dragen, waaronder ook Dave Miller. Deze man doet al geruime tijd mee en heeft zich gelukkig nooit laten lijden door bepaalde trends in de scène. Dat is ook de reden dat hij beschikt over een groot arsenaal aan vette oude Detroit klappers. Deze avond zal hij het dan ook niet laten om zijn passie met ons te delen, door deze klassieke juweeltjes op de decks te slingeren.

Uiteraard is de resident Paul Boex weer aanwezig, dit keer wordt hij bijgestaan door de regionale held Invite. Beide mannen timmeren flink aan de weg, zo maakte Paul Boex afgelopen zomer zijn debuut op Awakenings en heeft hij sinds september zijn eigen label, Dynamic Reflection. Invite is ook druk bezig in de studio en zijn 1e releases zitten er inmiddels ook aan te komen, wat er toe geleid heeft dat hij eind deze maand Awakenings mag afsluiten in de enige echte techno tempel van Nederland.
Deze avond zullen zij de avond openen met een speciale 3 uursset met voornamelijk diepe Detroit grooves en oude funky techno, de voetjes zullen dus zoals gewoonlijk alweer vroeg van de vloer gaan.

Wist je dat?
Robert Hood in 2004 twee remixen voor Diego maakte, die hij zelf beschouwd als zijn favoriete remixen ooit gemaakt.

Diego – Mind Detergent (Robert Hood remixes) Kanzleramt

Club Poema RAW beschikt tegenwoordig over een Funktion-One geluidsysteem, dit betekent dat hier Detroit techno het best tot zijn recht zal komen, so don’t forget your earlpugs! Zoals de meeste mensen inmiddels weten, staat Mental Evolution garant voor een flinke dosis kwaliteitstechno en een berg gezelligheid, weerhoud jezelf er dus ook niet van om eens kijkje te komen nemen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.beatfreax.com/ticketshop en kosten € 12,50 in de voorverkoop en € 15,- aan de deur.

Timetable
23.00 – 02.00: Paul Boex & Invite
02.00 – 04.00: Robert Hood
04.00 – 05.15: Diego
05.15 – Einde: Dave Miller

Dus neem je dansschoenen mee, een goed humeur en schreeuw heel hard “DETROIT WHAT!?!”

21 opmerkingen

 
ZIN!!!:D
 
kijk er naar uit!
Jaaah ik ben 100% aanwezig, alweer te lang afwezig geweest in de huiskamer...
 
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 7046, 3650}
Uitspraak van Poepzak op dinsdag 28 oktober 2008 om 13:17:
Jaaah ik ben 100% aanwezig, alweer te lang afwezig geweest in de huiskamer...

Helumaal mee eens.... zinnnnnnnnnnnnnnnn!
 
vet (y)
 
Artiest {SHOWLIST artist 51895, 49404}
:| Invite en Paul Boex openen, dat betekend wat voor de rest van de avond :kwijl:
Uitspraak van Planet PDA op dinsdag 28 oktober 2008 om 14:11:
eldige line up!

Je bent niet aanwezig begrijp ik hier uit?

Uitspraak van verwijderd op dinsdag 28 oktober 2008 om 14:37:
Invite en Paul Boex openen

Voetjes gaan zoals gewoonlijk weer vroeg van de vloer ;)
Heb helaas een ander feestje, anders was ik er zkr bij geweest.

Veel plezier iig!
Zeker vettig maar Diego neerzetten na robert Hood is riskant. Op Traffic heb ik die gast een keer gigantisch door het ijs zien zakken
Artiest Mykaz
Invite, Robert Hood én Diego...
te vette line-up en toch erbij niet bij kunnen zijn..

fuckzooi! :-(
Uitspraak van bertus boterkoekje op dinsdag 28 oktober 2008 om 18:18:
Zeker vettig maar Diego neerzetten na robert Hood is riskant. Op Traffic heb ik die gast een keer gigantisch door het ijs zien zakken

Niet als ie Live gaat, als DJ wil het nog wel eens tegen zitten idd. Check de beste man zijn producties maar eens zou ik zeggen, dan moet goed zeker goedkomen! ;)
waarschijnlijk wel aanwezig!
technoooo (Y)
Uitspraak van Soon. op woensdag 29 oktober 2008 om 10:03:
waarschijnlijk wel aanwezig!

zeker wel aanwezig!
 
Artiest Stenie B
Jaja....dit gaat weer een puik avondje worden...lekkere detroit kalppersz!

En eindelijk weer eens naar de Poema...heb het Function One systeem nog niet mogen bewonderen!!!
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 oktober 2008 om 08:58:
En eindelijk weer eens naar de Poema

geluid is idd vele malen beter. wel kut, vind ik dat het zo laag is daarzo
laatste aanpassing