Partyflock
 
­ Nederland

Nubux Festival in Reusel

gepubliceerd door , op
Nubux Festival: Muziek en gezelligheid in Reusel.
We schrijven het jaar 2002. Vijf enthousiaste festival liefhebbers krijgen het briljante idee om een festival in Reusel op poten te zetten. De vijf hebben echter één probleem. Ze hebben geen geld, nul budget, no bux: Nubux!

Wat zeven jaar geleden, in de kleurrijke herfst van 2002, begon als een klein en grotendeels gesponsord festivalletje met 450 bezoekers (sommigen noemden het een uit de hand gelopen examenfeest), is inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerd festival in de Brabantse kempen, met vorig jaar zo'n 4500 bezoekers.

Op 10 en 11 oktober aanstaande is het tijd voor de zevende editie van Nubux. Het festival zal dit jaar bestaan uit 4 tenten, met de west-tent als het Mekka van de (hard)dance. Natuurlijk is er ook nog plaats voor diverse eetgelegenheden en een buitenbar, waar iedereen die daar behoefte aan heeft even kan ontsnappen aan het muzikale geweld en rustig bij kan praten onder het genot van een drankje en een sigaretje.
Zoals gewoonlijk zal ook dit jaar weer twee avonden op een rij de dance tent tot de nok toe gevuld zijn met de lekkerste beats van de DJ's en het publiek dat daar op los gaat.

Static & J-Kay: al jaren uw hosts in de dance tent van Nubux.
Voor de liefhebbers van de hardere stijlen uit de Kempen zullen de namen Static & J-Kay anno 2008 wel bekend in de oren klinken. Al vanaf 2003 vormen ze een duo dat even onafscheidelijk is als Batman en Robin en zijn ze jaarlijks de gastheren van onder anderen de druk bezochte New Years raves in Reusel. Sinds 2006 organiseren ze hun feesten onder de naam Phaser.

Sinds kort hebben de twee een eigen platenlabel, Excess Records, waarop ze binnenkort hun eerste release zullen uitbrengen. Static & J-Kay zijn het zelf eigenlijk niet helemaal eens over eens wat de stijl van hun producties is. "Het is geen hardstyle en het is geen hardcore", menen ze: "maar het zit er een beetje tussen in". Naar verwachting zal de plaat van het nummer "No more bad dreams" begin oktober in de winkels liggen (op vinyl natuurlijk) en Nubux kan dan ook gezien worden als release party.

Omdat op Nubux de dance tent gehost zal worden door deze Siamese tweeling, wordt de tent van waaruit de beats zich over het festivalterrein zullen verspreiden ook wel de Phaser-area genoemd. Kijk voor de complete line up op www.nubux.nl

De Wilgenspot, aan de Lagemierdsedijk in Reusel.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nubux.nl en bij verschillende voorverkoopadressen (zie website).

9 opmerkingen

Dr. Static & J-kay hebben de programmering van de Phaser area als volgt in het tweedaagse kadertje gestoken.


Uhmmzz.. als volgt, dat betekent toch... nu komt het.. maar neej niet dus.. volgens mij mis ik hier nog een stukje tekst.. ;)

Ik zal een handje helpen :P :

Nubux festival - Phaser area - Vrijdag 10 oktober
Op de vrijdag ligt de nadruk op lekkere gouwe ouwe: oldschool, classics en early hardcore. En aan wie kun je dat beter overlaten dan aan Rob, Panic en Neophyte?
20:00 - 21:00: Dr. Static & J-kay
21:00 - 22:00: Panic
22:00 - 23:00: Rob
23:00 - 24:00: Neophyte
24:00 - 01:00: Dr. Static & J-kay
De deuren sluiten om 02:00 uur.

Nubux festival - Phaser area - Zaterdag 11 oktober
Op zaterdag zal een ruimer scala aan muziekstijlen te horen zijn. We beginnen met trance, electro en techno en bouwen zo rond halverwege de avond op naar hardstyle.
20:00 - 21:00: Djako
21:00 - 22:00: Mente
22:00 - 23:00: Da Emperor
23:00 - 24:00: Dr. Static & J-kay
24:00 - 01:00: Showtek
Ook op zaterdag sluiten de deuren om 02:00 uur.
laatste aanpassing
Ich bin dabei!:D
Wat zeven jaar geleden, in de kleurrijke herfst van 2002

is toch 6 jaar geleden??
Uitspraak van [QJ]#Niekjuh# op zaterdag 13 september 2008 om 15:00:
Wat zeven jaar geleden, in de kleurrijke herfst van 2002

is toch 6 jaar geleden??

Neej dat klopt gewoon, de datum van het feest moet worden aangepast naar 2009 ;) Ze zijn er vroeg bij met het persbericht :P
Uitspraak van X op zaterdag 13 september 2008 om 13:13:
als volgt, dat betekent toch... nu komt het..volgens mij mis ik hier nog een stukje tekst..

Tja, dat stond er in het origineel wel bij...
En 't is idd 6 jaar geleden.

Maar hier zijn we bij! Is inderdaad twee dagen gezelligheid in Reusel. Vorig jaar top, het jaar daarvoor top, ik verwacht ook dit jaar weer twee goeie dagen (y)
laatste aanpassing
 
Aanwezig :D