Partyflock
 
­ Nederland

Dancetour Apeldoorn

gepubliceerd door , op
Dancetour Apeldoorn
16 juli 2008
Dit jaar staan er weer grote namen op Dancetour Apeldoorn. Stichting Dancetour haalt dit jaar Marco V, Erick E, Cosmic Gate, Bart Claessen en Rafaël Frost naar het Marktplein. De tweede editie van Dancetour Apeldoorn vindt plaats op zondag 10 augustus 2008. Op deze dag kan jong en oud van 13.00 tot 22.00 uur genieten van de dance muziek midden in het centrum van Apeldoorn. Stichting Dancetour verwacht dit jaar 7.500 bezoekers op het Marktplein.

Dancetour Apeldoorn
Het Dancetour-concept is eenvoudig: top DJ’s die overdag optreden op een centrale buitenlocatie in de stad, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar vormen van eind april tot eind augustus tien centra van steden het decor voor de internationale DJ-top op dance-gebied. Op de eerste editie van Dancetour Apeldoorn, met optredens van Ferry Corsten, Marco V en DJ Contest winnaar DJ Tjabelski, kwamen 7.500 bezoekers af.
Ieder jaar probeert Stichting Dancetour het Marktplein weer aantrekkelijker te maken. Met een nieuwe cateraar is er dit jaar een uitgebreider assortiment aan eten verkrijgbaar. Helemaal nieuw dit jaar is dat bezoekers kunnen pinnen op het terrein. Hierdoor hoeven de bezoekers niet meer van het terrein om geld te halen om hun eten en drinken mee te betalen, maar kunnen ze dit bij de kassa op het terrein doen.

Line-up Dancetour Apeldoorn 2008
Het dancefestijn wordt geopend door het DJ Rafaël Frost. Deze DJ stond vorig jaar ook op Dancetour Apeldoorn. Hij draait het publiek warm vanaf 13.00 uur. Vervolgens is het de beurt aan de winnaar van de DJ contest om zijn of haar kunsten te vertonen aan het publiek. Wie dit gaat worden, wordt bekend tijdens de DJ contest op 2 augustus. Bart Claessen zorgt ervoor dat het publiek in Apeldoorn vanaf 15.00 uur helemaal los gaat. Zijn nieuwste singel met Denise Rivera, Catche Me, bestormt op dit moment net als zijn vorige singels de hitlijsten. Daarna neemt Cosmic Gate de draaitafels over. Dit Duitse DJ duo is één van de populairste DJ duo's ter wereld. Cosmic Gate heeft in het verleden grote hits gehad met de singels The Truth en Fire Wire. Het duo treedt vandaag de dag op in de populairste clubs ter wereld en op de grootste festivals zoals Trance Energy, Nature One en Mysteryland. Rond kwart over zes verschijnt Erick E op het podium. Deze Amsterdamse DJ doet het nationaal en internationaal erg goed. Hij is onder andere bekend van de singel Rockin', die het vorig jaar hoog in de hitlijsten stond. Marco V neemt de laatste twee uur de draaitafels voor zijn rekening. Zijn V-sound zal weer veel mensen in beweging brengen.

DJ Contest
Jong DJ-talent uit de regio krijgt de kans een optreden te winnen op Dancetour Apeldoorn. In samenwerking met de VVV Apeldoorn, Dance Concepts en poppodium Gigant wordt de Seat Dancetour DJ contest georganiseerd. Op een buitenpodium bij poppodium Gigant vindt op 2 augustus de finale plaats. De finalisten komen uit Apeldoorn en omgeving en zijn niet ouder dan 30 jaar.

Jongeren participatie
De insteek van Stichting Dancetour is, door middel van diverse participatieprojecten, jongeren actief te betrekken bij het evenement in hun eigen stad. Zo werken studenten van het ROC Aventus in de voorbereiding en tijdens het evenement mee aan Dancetour Apeldoorn. Studenten organiseren in de voorbereiding DJ workshops op school en op locaties in de stad. Ze ontwerpen zelf de flyers en posters voor deze DJ workshops. Studenten beveiliging lopen tijdens het evenement stage bij het security bedrijf van Dancetour. Zo krijgen ze de unieke kans om een dag ervaring op te doen in hun toekomstige werkveld.

Producercontest
Dit jaar organiseert Dancetour voor het eerst, naast de DJ contest, ook een producercontest onder regionaal talent. Een producer is een beginnende DJ die zijn eigen danceplaten produceert. Ben jij het nieuwe producertalent van Nederland? Stuur dan je dance nummer voor 5 augustus op naar Dancetour. Dan maak jij kans om je nummer te mogen afmixen bij DJ Dazzle en deze uit te brengen op zijn label. Alle informatie en voorwaarden voor de producercontest vind je terug op www.dancetour.nl

Dancetour ambassadeur
Jongeren die graag willen meewerken aan Dancetour Apeldoorn kunnen Dancetour ambassadeur worden. Zij helpen dan mee aan de promotie voor Dancetour Apeldoorn. Natuurlijk worden ze ook beloond. Deze jongeren ontvangen een origineel Dancetour shirt cadeau en maken kans op een VIP treatment op Dancetour Apeldoorn.

OneMen can make a difference
Dit jaar steunt Dancetour de organisatie “oneMen can make a difference”. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan 40 landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. OneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. In jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte “oneMen can make a difference”. Meer informatie staat op www.onemen.org.

Programma Dancetour Apeldoorn
MC Villain
13:00-14:30 Rafaël Frost
14:30-15:00 DJ Contest
15:00-16:30 Bart Claessen
16:30-18:15 Cosmic Gate
18:15-20:00 Erick E
20:00-22:00 Marco V

10 opmerkingen

 
Artiest The Carcass
:respect: Cosmic Gate :respect:

vorig jaar was super
nu nog beter met deze line-up (Y)
 
Woaaaaaaaaaaaaaaah :D

:respect: Cosmic Gate :respect

Uitspraak van verwijderd op donderdag 17 juli 2008 om 00:39:
vorig jaar was super
nu nog beter met deze line-up (Y)

Inderdaad vorig jaar was top alleen toen de helft moeten missen :( Dit jaar de volle 100% :D :bounce:
 
Als het dit jaar ook maar zo'n weertje mag worden b)
 
vette shit cosmic gate...daar wil ik wel voor naar toe gaan (l)
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 17 juli 2008 om 00:39:
:respect: Cosmic Gate :respect:

vorig jaar was super
nu nog beter met deze line-up (Y)

:lol:
Vet dat cosmic gate komt! Helaas zelf op vakantie dan :(
Werkzaam bij Dance Concepts
Werkzaam bij Juicy Lounge Bar
Artiest {SHOWLIST artist 18398, 48419, 20856}
Aanstaande zondag gaat het gebeuren, want dan is het marktplein in de binnenstad van Apeldoorn opnieuw het domein van de bezoekers van Dancetour 2008. Aansluitend is er in de Juicy Lounge Bar the Official Afterparty. Kom op tijd, want vol = vol. Deze afterparty is mede mogelijk gemaakt door Dance Concepts.

Dancetour Official Afterparty
Zondag 10 augustus

Line-up:
Ovis (winnaar Contest), MagBeat (Strictly House) & Roy El Kei (Sneakers).

Entree:
7 Euro

Datum:
Zondag 10 augustus

Hosted by MC Lou-E

Locatie:
Juicy Lounge Bar
van Kinsbergenstraat 13, Apeldoorn (3 minuten vanaf het Marktplein)

www.officialafterparty.nl

www.juicyloungebar.nl


Win gastenlijstplaatsen door lid te worden van www.membersclub.nl !

Of luister aanstaande woensdag naar radio 055FM. www.055fm.nl