Partyflock
 
­ Nederland

klinch: Traffic met Marco Carola

gepubliceerd door , op
Vrijdag 25 april zullen de bassen van de Max weer volop overuren maken. Amsterdams gezelligste technofeest Traffic vult de Melkweg met haar herkenbare intimiteit en immer aanwezige oog voor kwaliteitsmuziek. Zoals de vorige edities staat er weer een pompende line-up op het programma waarin techno in brede zin vertegenwoordigd is.Naast resident dj’s Bart Skils en Lauhaus staan Marco Carola (2M, Plus 8, Napels), Radial (Dinner, Amsterdam) en Gimikk (Area Remote, Amsterdam) op het podium om je compleet af te matten.

Marco Carola draait funky as hell. Zijn stijl is in meer dan een decennium muzikale ervaring geevolueerd van house, naar de tribal techno tot aan wat minimalere, gestripte techno, en de Italiaan is ondertussen eigenaar van labels als Design Music, Zenit, Question en Do.Mi.No. Zijn minimale techno is gestript tot alleen de broodnodige dikke baslijnen, schommelende beats, af en toe opduikende kickdrums, nauwkeurig geplaatste breaks en bliepjes die hun efficiente werk doen. Carola's mixkunsten op 3 decks zijn bijna onovertroffen, en in navolging van hoogst succesvolle Traffic optredens in 2001 en 2006 wordt ook deze set er ongetwijfeld weer één voor in de boeken!

Radial is het Rotterdams-Amsterdamse dansbare onderonsje tussen Jeroen Liebregts en Laurens van der Starre. Sinds 2006 produceert het duo techno voor labels als Planet Rhythm, Token, Numb en Audio Assault. Hun eerste release ‘Buton EP’ werd uitgebracht bij fameuze Slovaakse label Numb Records. Sindsdien staan hun tracks regelmatig op mixcompilaties en charts van veel top DJ’s als Adam Beyer, Oscar Mulero, Ben Sims, Rumenige en Loktibrada. Getuige hun andere EP’s ‘The Premium EP’ (Token Records’), ‘Hair of the Dog EP’ (Audio Assault) en de ‘Firm to Farm EP’s (Planet Rhythm) produceren ze altijd zo gevarieerd als mogelijk. Het duo staat er om bekend met hun energieke liveshows technofans wereldwijd in vervoering te brengen.

Gimikk bestaat uit Daniel 'Mumbling' Sanchez en Groninger E-Contact. De heren debuteerden onlangs op het Amsterdamse platenlabel 'Area Remote', de nieuwste telg in de labelfamilie van 2000 and One & Shinedoe. De track ‘Poppop’ met Italiaans smaakje is een minimal techno groover die de beenspieren geraffineerd stimuleert tot bewegen. Traffic is de wieg waarin wordt geboren: Gimikk LIVE!

De avond wordt ingeleid door Traffic residents van het eerste uur, Bart Skils en Lauhaus. Na 6 jaar Traffic in de Melkweg weten zij als geen ander hoe ze de crowd kunnen klaarstomen voor een flinke nacht dansen! De visuals worden zoals altijd verzorgd door huisdesigner VJ Klax.

6 opmerkingen

 
RADIAL :cheer: SMERIG VET!!!!!!!! (l)
Hier ben ik bij!
Wellicht ja :)
Werkzaam bij Nine Events
Artiest {SHOWLIST artist 45785, 36905}
moeilijk kiezen carola of heartrobe in 80
 
kaarten hebben al stof gevangen :p
 
Carola was heel dik op TW! vette boeking!