Partyflock
 
­ Nederland

Free Fall festival zet Koninginnedag Arnhem op de kaart!

gepubliceerd door , op
Free Fall festival zet Koninginnedag Arnhem op de kaart!
17 april 2008
Dat 8Bahn grootste plannen heeft is net zo logisch als de wetten van Newton. De groei naar totale wereld dominantie hoort echter geleidelijk te verlopen, dus lopen de volgende heugelijkheden iets voor op schema. De heren van 8Bahn kunnen namelijk met gepaste trots een heuse 8Bahn marathon aankondigen rond het “Oranjefees” in Arnhem.

Free Fall Festival
8Bahn en Stichting Arnhems Bevlogen bundelen hierbij hun krachten en introduceren samen een nieuw groots tweedaags Open Air Festival in Arnhem, genaamd Free Fall! Zij zullen de liefhebber van muziek laten zien dat de Gelderse hoofdstad wel degelijk ‘rockt’ op het gebied van elektronische dansmuziek. Arnhem had op Koninginnedag 2007 reeds een bezoekersaantal van ruim 300.000 en dat gaan er nu alleen nog maar meer worden!

Qua bezoekersaantallen is Arnhem al het derde Koninginnefeest van Nederland, alleen heeft de echte house/minimal/techno liefhebber hier weinig te zoeken. Onze 8Bahn mannen zijn dan ook vereerd dat juist zij dit gat mogen opvullen. Hun liefde voor muziek en hun Oost-Nederlandse en specifiek Gelderse ‘roots’ maken ze de uitgelezen persoon om Arnhem hiermee op de kaart te zetten!

De heren van Stichting Arnhems Bevlogen komen uit het zelfde nest en timmeren minstens zo hard aan de weg. Zij zijn gespecialiseerd in het organiseren van grootse evenementen, waarbij hun liefde voor Arnhem centraal staat. De professionaliteit die zij uitstralen zal zelfs de gemiddelde Free Your Mind bezoeker de ogen doen openen!

Wat gaat er nu eigenlijk gebeuren?
De AKU fontein en het Gele Rijdersplein worden tijdens Free Fall op 29 & 30 april omgetoverd tot een waar pretpark, wat plaats biedt aan ruim 5000 feestgekken. Het bevindt zich op steenworpafstand van het station en Korenmarkt en de entree is gratis! Hierbij zullen de ruim 20 nationale & internationale topacts de muziekliefhebbers, ravers en toevallige passanten verenigen tot één grote feestende massa!

Faciliteiten als eten, drinken en toiletten zijn uiteraard volop aanwezig en door de unieke ligging en karakter van het terrein is er voor ieder wat wils. Zo kun je knetterhard uit je dak gaan in de 8Bahn area, maar ook lekker genieten van de zon en chillen op het plein. En de ‘watersporters’ onder ons kunnen, bij mooi weer, een dansje wagen in de fontein!

30 april Koninginnedag 12:00 – 00:00:
Op Koninginnedag zullen de remmen helemaal los gaan, want 8Bahnpresenteert jullie een line-up om de vingers bij af te likken. Van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts kunnen jullie gaan genieten van de beste nationale en internationale topacts!

Wighnomy Brothers (Freude Am Tanzen, Jena)
Speciaal voor 8Bahn zullen de twee bekendste ‘broers’ uit de scène hun ‘Metawuffmischfelge’ albumtour onderbreken om Arnhem op z’n kop te zetten met Koninginnedag! Ze zullen laten zien dat elektronische muziek heel goed vermengd kan worden met Jazz, Reggae, Rock, Tribal en andersoortige organische muziekstijlen. Verwacht dan ook niets meer dan twee gekken die er in een drie uurs set een excentrieke platenkeuze op na houden en er drie flessen vodka door heen jagen!

Matthias Tanzmann (Moon Harbour, Leipzig)
Ook deze vooraanstaand Oost-Duitse topproducer heeft ruimte weten te vinden in het drukke tourschema voor zijn nieuwste album ‘Restless’. Bekend van releases op o.a. Pokerflat en zijn label Moon Harbour, vult hij de dansvloeren met diepe house en techno waarbij dansbaarheid een grote factor is.


2000 and One (100% Pure/Intacto, Amsterdam)
Deze man behoeft eigenlijk geen introductie meer, want met zijn technisch sterke en aanstekelijke producties levert Dylan Hermelijn hit na hit af in zowel Nederland als het buitenland. Hij stond al op nagenoeg elk festival dat Nederland rijk is en zal, na Time Warp 2008, ook op 8Bahn Free Fall staan!

8Bahn ‘vriendendiensten’
Deze acts van internationale allure worden bijgestaan door enkele ‘lokale’ helden aan wie 8Bahn een warm hart toedraagt. Zo zal Brent Roozendaal (Moodelevator, Drift) met zijn diepe house sounds laten zien waarom zijn agenda uitpuilt van de boekingen. Brent maakte furore in het Nijmeegse met feesten als Drift en Moodelevator en breide al snel zijn territorium uit naar de rest van het land. Naast zijn solo performances rockt deze sympathieke meneer ook als 50% van het kolderieke house-duo Mesjokke.

Ranz & Tanz (Die Lokomotive, Cocoon), eveneens met muzikale wortels in Nijmegen, bewezen al op de eerste 8Bahn dat de vriendschap wederzijds is door een goed opgebouwde openingsset te verzorgen. De heren staan bekend om hun technisch strakke sets waarin minimal van zijn beste kant wordt getoond.

8Bahn residents
Geen feest is compleet zonder gastheer, heren in dit geval. 8Bahn zet een selectie van hun gekste residents klaar om jullie muzikaal te ontvangen!

Een van de 8Bahn residents is Bert de Rooij (Pixel, Magnetronik). Deze volbloed Arnhemmer laat al een tijdje zien dat zijn liefde voor muziek zich niet beperkt tot alleen elektronische muziek, maar vooral ook veel invloeden van jazz bevat. Hierdoor ontstaat een unieke sound, waarbij men zeker niet raar hoeft op te kijken als er een plaatje van Miles Davis of Oscar Peterson voorbij komt.

De laatste twee residents zorgen met hun ervaring voor de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. LEFI & Einzel (Free Your Mind, Fonypony) organiseren beiden al feestjes sinds de oerknal en draaien minstens zo lang. Dat ze al zo lang bezig zijn zegt natuurlijk iets over hun houdbaarheidsdatum; oneindig! Deze gasten zullen waarschijnlijk nog met hun kleinkinderen het podium delen. Hun sound is een mengeling van de beste Duitse house en minimal met een goed oog voor de klassiekers van weleer.

29 april Koninginnenacht 18:00 – 05:00

8Bahn Allstars

“Een goede voorbereiding is het halve werk”, daarom zal reeds op Koninginnenacht gestart worden met het Free Fall Festival. Vanaf 18:00 uur zal op het Gele Rijdersplein de lancering plaatsvinden van de Free Fall Festival Allstars. Zij zullen garant staan voor een diversiteit aan muzikaal genot waarbij stilstaan taboe is!

Aansluitend aan het Free Fall Festival zal er een officiële 8Bahn after gehouden worden in Kultuurhuis Bosch te Arnhem, waar de 8Bahn Allstars deze dollemansrit zullen vervolgen!

“Al het goede komt uit het oosten” luidt het gezegde en dat gaat Tim Woestenenk (Quagmire) jullie bewijzen door een dikke liveset weg te geven. Deze vriendelijke Achterhoeker heeft net zijn eerste release binnen op het label van Ion Ludwig en heeft voor de toekomst nog heel wat lekkers op de schappen liggen. Dat zijn mooie house sound ook bij de grootheden der techno niet onopgemerkt blijft bevestigd Matthew Dear door Tim’s track ‘Sunset Love’ op te nemen in zijn laatste BBC1 Essential mix.

De twee gezelligste dames uit de scene verzorgen het vrouwelijke gehalte voor deze 8Bahn marathon. Mirella Kroes en Johanna Mercker (o.a. Planet Rose) hebben al een aantal gigs samen gespeeld en de charme en schwung die de vrouwen overdragen op het publiek gaat de officiële 8Bahn after naar een hoogtepunt te brengen.

Daarnaast kan natuurlijk onze eigen beroepsraver Dimzen (Ruis) niet ontbreken. Bijna iedereen die ooit naar een house-/technofeest (of een after daarvan) is geweest heeft wel eens een praatje gemaakt met deze goedlachse dj. Met een uitpuilende agenda vol optredens is deze man bezig zichzelf te vestigen als een publiekslieveling van formaat.

31 opmerkingen

 
Artiest Fuser
nice!
en natuurlijk op 24 april in Unitas, wageningen daar hosten ze de 8bahn basement!
 
dikke namen op de woensdag
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
:cheer:
gvd man.. verhuis ik uit arnhem.. krijg je dit..

gelukkig dat tanzmann die avond wel in amsterdam te vinden is :)

(ow. en bert de avond ervoor... de rest vind ik toch niets :P)
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
heren, ik ben trots op jullie !!! :)
 
:bounce: heb er al zin in :bounce:
en natuurlijk zijn we 24 april ook weer vd partij :D b)
Aanwezig B) :D

29e sowieso ff kijken .. en 30e leuk als opwarmertje voor Mayday :D :bounce:
 
pwn
 
ben erbij:D
 
Uitspraak van J. Lovehouse op donderdag 17 april 2008 om 13:18:
gvd man.. verhuis ik uit arnhem.. krijg je dit..

Hahah , Juist!! Ik ben ook sinds kort verhuisd uit Arnhem en dan zo'n Koninginnendag!!
 
:banana:


QWOOEHOOEEEE

en eindelijk eens dat persbericht ;) haha

Jongens ik zeg; super dat jullie dit allemaal voor elkaar hebben gekregen.. op naar K'nacht/dag




:banana:
Uitspraak van verwijderd op donderdag 17 april 2008 om 17:37:
Jongens ik zeg; super dat jullie dit allemaal voor elkaar hebben gekregen.. op naar K'nacht/dag

zoals ze bie ons int oostn zegt:

kost wat, hej wat!

:)
 
hier kom ik na 2 jaar eindhoven toch wel weer voor terug naar arnhem!
goed bezig 8b!
Ja!
wordt rocken op de sokken en chillen in de fontein ;)
:respect:
hier kan ik alleen maar van genieten
Go Mirellaaaa!!! :respect:
Artiest Dimzen
Party party :D
 
Ik ben dol op pretparken!