Partyflock
 
­ Nederland
Naar aanleiding van het gebeuren omtrent gisteravond om Pim Fortuyn zou ik graag willen weten wat iedereen denkt over de straf die de dader moet hebben. In mijn ogen kan het niet zwaar genoeg zijn!!
Een jarenlange gevangenis straf, zoals dat wel vaker wordt gegeven voor moord met voorbedachte rade.
Begint al ergens op te lijken. Die van elger is goed. En dan gratis verstrekking van rotte eieren ofzo
Een straf die ook voor iedere andere moord staat. Ik vind niet dat ie zwaarder moet worden gestrafd omdat Pim toevallig een bekende Nederlander is. Hij moet net zo zwaar worden gestraft als de moordenaar van de vriendin van technogirl, want waarom zou Pim een 'waardevoller' mens zijn dan bijvoorbeeld Technogirl's vriendin?
 
2Gold>> omdat we nu een voorbeeld moeten stellen. Met alle respect; Pim heeft iets meer voor de maatschappij betekend dan die vriendin van TG.

Wat mij betreft mag de doodstraf hier ook weer worden ingevoerd.
Bullshit. Ik vind dat iemand voor een bepaalde daad een zelfde straf moet krijgen als voor een andere daad... en laat ik het nu eens omdraaien:

Als jij een bekende Nederlander bent, verdien je dan ook een mindere straf als je iets verkeerd doet dan als je niet een bekende Nederlander bent?
 
Gold>> *zucht*, kom over 10 jaar nog maar es terug
ben t eigenlijk best eens met gold...ieder mens is gelijk...er worden elke dag mensen vermoord...en er word egt niet om iedereen zo getreurd..:( ik was t absoluut niet eens met pim fortuin zn uitspraken maar dit vind ik egt niet kunnen..

maar waarom zo verschrikkelijk om iemand treuren die je zelf niet kent...er worden zoveel mensen vermoord!!!

mental zegt hij heeft iets voor de maatschappij betekend..tjsa...dat vind jij!! iedereen betekend op zn eigen manier iets voor de maatschappij!!!

en wat mental zegt....doodstraf weer invoeren..nee absoluut niet..sorry hoor maar waar gaat t op zo een manier heen dan!!!!!!!!!!
Het gaat niet om het idee dat hij een bekende nederlander is. Het gaat om de democratie. De moordenaar heeft de grondbeginselen van de nederlandse grondwet overtreden en daar moet iemand in mijn ogen zo zwaar mogeijk voor gestraft worden.
wtf

ik wou eik op geen topic over pim reageren. Omdat ik nu al doodmoe word ervan.

Maar serieus je kan toch niet menen dat omdat iemand politieke bekendheid heeft, de dader een zwaardere straf verdient. Hoezo met twee maten meten :(

Doe ff normaal zeg.

Het is triest dat er iemand is vermoord om zijn ideeen. Maar ook dat is nog steeds geen reden om maar weer de doodstraf in te gaan voeren.
Mental> Waarom moet ik over 10 jaar terugkomen? Verduidelijk jezelf eens?

En over dat voor de maatschappij betekenen: dat hangt er maar vanaf? Kijk, misschien deed de vriendin van Technogirl wel onwijs veel vrijwilligerswerk ofzo, dan betekende zij toch ook veel voor de maatschappij? Wat ik bedoel is dat ik vind dat er voor bepaalde daden gewoon vaste straffen moeten staan, of je nu de melkboer vermoort of Wim Kok, een moord is een moord, en daar mag best een hoge straf op staan, ben ik absoluut met je eens (alleen ben ik niet voor de doodstraf, maar dat is weer een ander verhaal)...
 
Wel de doodstraf weer invoeren, er lopen zat gekken rond die het niet eens verdienen om te leven.

En als iemand willens en wetens een ander van het leven berooft, verdient die juist de doodstraf. Geen medelijden met die persoon, want dan moetje dat maar niet doen, heel simpel.
Dat is een discussie voor een ander topic en een andere keer denk ik persoonlijk.
waarschijnlijk loopt de moordenaar over een jaartje of 10-15 (ik weet niet wat er op moord staat?!) gewoon weer vrij rond...maarja ik denk dat veel mensen dan nog niet zijn vergeten wat er is gebeurd en ook al weten ze nog niet precies wat de aanleiding was van de moordenaar, ik denk dat er dan nog steeds veel mensen heel boos zijn op deze man.....dus die zal zijn straf wel krijgen...don't worry!
Dus jij vindt het een goede zaak als mensen voor eigen rechter gaan spelen?
Eigenlijk zouden ze net zoals in amerika bijvoorbeeld 300 jaar celstraf moeten geven, zodat als de dader strafvermindering krijgt hij toch niet vrij kan komen.
De doodstraf moeten we hem niet geven omdat we dan niet veel beter zijn als hem.
 
Wrom moet Gold nou weer over 10 jaar terugkomen %-) die gozer heeft hartstikke gelijk natuurlijk.
O jij bent mijnheer Kok jij krijgt geen straf...das hetzelfde. Iedereen gelijke straffen en niet een zwaardere omdat het toevallig een BN-er is.......kom jij maar is over 10 jaar terug DUH
Ze moeten gewoon iedere moord zwaarder straffen. Laatst hier ook nog in de krant. Taxichauffeur rijdt iemand aan. Slaat hem in elkaar. Gozer verlamd voor de rest van zijn leven. Straf taxichauffer. 12o uur plantsoentjes aanharken en 500 euro schadeloosstelling.
De straffen moeten omhoog dan denkt een potentiele moordenaar misschien ook wel beter na!
Tis gewoon gvd een man uit Harderwijk

De stad waar ik opgegroeid ben :(
Kijk daar ben ik het dus wel mee eens (partyhardy), de straffen moeten gewoon wat worden verhoogd, maar dan wel VOOR iedereen hetzelfde en VOOR iedere daad hetzelfde.
 
Mensen denk nou es ff na.
Er moet een extreem zware straf komen voor de man die dit op z'n geweten heeft. Is dat met 2 maten meten? Misschien wel. Maar er moet een daad gesteld worden, al is het om een voorbeeld te zetten. Laten zien dat de Nederlandse democratie dot soort taferelen niet tolereert. Dus ja, omdat Pim zo bekend was, moet er heel scherp op gereageerd worden. En dat meen ik serieus!

En de doodstraf had lang geleden al ingevoerd moeten worden. Dat staat hier los van.

Maar goed, val me maar aan met z'n allen.
 
Absoluut mee eens dat straffen gewoon stuk omhoog moeten. Iemand doodrijden met je dronken harsens is 250 uur werkstraf en geld boete ofzo als je mazzel hebt %-)
In de US pakken dat tenminste goed aan, veel extremer. Dan denk je wel 20x na..
 
Als je met 2 maten gaat meten zoals jij zegt wordt het dus een politie-staat....en dus geen democratie meer..

Gelijke plichten & gelijke rechten die vastgesteld staan in grondwet =democratie.....
> mental. Ben ik het absoluut mee eens. Behalve met de doodstraf.
Vind daarom ook dat voor IEDEREEN die een moord heeft gepleegd dat de strafmaat omhoog moet. En niet alleen voor de moordenaar van Pim. Eigenlijk best wel ironisch dat dit een van de hangijzers was van zijn politieke partij
 
er moet juist met twee maten gemeten worden om de zogenaamde democratie te handhaven!

en: Geef mij één goede reden waarom de doodstraf NIET ingevoerd zou moeten worden.
Omdat je dan geen haar beter bent als de moordenaar. We hakken toch ook niet iemands hand af als die iets heeft gestolen
 
doodstraf ben ik alleen voor bij extreme misdaden 100% cker weten schuld.
 
dat antwoord lag een beetje voor de hand (met alle respect).

Ben je inderdaad zo slecht als je een rotte appel uit de mand verwijdert?
Nope.
Maar is het voor het volk om te beslissen wie de rotte appel is?
 
partyhardy>> nouuu geen slecht idee eigenlijk, dan blijven mensen tenminste wel met hun fikken van mn spullen af:)
Omdat we inmiddels de steentijd voorbij zijn, en zogenaamd 'beschaafd' zijn geworden. Laten we ons dan ook zo gedragen, zelfs naar iemand toe die iets heel ergs heeft gedaan, en sluit hem gewoon levenslang op. Als je de doodstraf weer invoert zet je je voet over de drempel van het einde. Dan wordt dit land over 10 jaar misschien net als Amerika, one big fuckin' chaos om het maar in het Yankee-taaltje uit te drukken.
 
dat blijkt vanzelf wel, zoals ook nu weer het geval is.
Ik weet het; ik ben altijd heel stellig in dit soort dingen. Dat is me al vaker verweten. Ik ben altijd al voor een dergelijke strafmaatregel geweest en ik sta eigenlijk ook niet open voor andere ideeen.
Feit blijft, en daar PartyHardy zijn we het over eens, dat de dader extreem hard aangepakt moet worden.
To mental je hebt wel gelijk dat er op een gegeven moment een voorbeeld gesteld moeten worden aan het volk, door middel van een erge straf.
Maar daar heb je de fout dus al, dat hadden ze veel eerder moeten en kunnen doen.

En inderdaad om even door te gaan op de moord van de vriendin van technogirl.
Zij zal vast in haar omgeving op haar manier een hele belangrijke rol vervuld hebben, maar omdat ze niet op de tv of in de krant is geweest, moet ze maar als een minder belangrijk persoon gezien worden.
Dat is dus klinklare onzin.
Ik zelf vind persoonlijk de reden van de moord op Pim logischer dan de reden van de moord op de vriendin van Technogirl
 
Maar goed Gold, als we dan allemaal zo onwijs geciviliseerd zijn. Bekijk het dan vanuit het standpunt van de dader.

Wat zou hij erger vinden? Jarenlang wegkwijnen achter vier muren of in een keer zacht in slaap vallen om nooit meer wakker te worden? Wat past er dan beter in jouw 'stenen tijdperk'?
 
2 Scorpion>> Dat heb ik niet zo bedoeld. Ik heb niet willen zeggen dat ze een minder belangrijk persoon is geweest. Ze is iig een stuk anoniemer en haar dood maakt minder los bij mij en bij de hele maatschappij.

Ligt het aan mij of wordt dit btw een anti-mental forum?
 
Wat de dader erger zal vinden ?
Doodstraf of een jaartje of 14 max gevangenis.....? uhm lijkt me duidelijk.
Das juist het probleem, straffen moeten veel hoger, voor idereen.
To mental.

het is van mij kant geen aanval naar jou toe.
We benaderen de boel alleen allebei op een andere manier.
En gelukkig kunnen wij dat wel met woorden. :D
 
"Dat is een discussie voor een ander topic en een andere keer denk ik persoonlijk."

2 Gold, hoezo dat dan, er word gevraagd om een straf, en die geef ik 1, dat jij de doodstraf dan extreem vind boeien.

Lees het dossier van Rowena maar eens door, dat is pas extreem. Zou jij die mensen nog willen laten leven..??
Dit wordt helemaal geen anti-Mental forum. Ik respecteer je mening, ik ben het er alleen niet mee eens, dat kan toch? En denk eens aan de familie van de dader... zijn vader moeder, misschien heeft ie wel een vrouw en een kind? Hoe ga je het dat kind vertellen dat 'papa een spuitje heeft gehad en op een lange vakantie is gegaan'? Onverkoopbaar, daarom ben ik echt 100% tegen de doodstraf.
2 Mental: Je hebt zegt een paar dingen waar veel mensen het niet mee eens zijn. Dat er kritiek op je mening komt is dus niet zo gek. Voor zover ik het nu lees is die kritiek niet persoonlijk en wordt er netjes gereageerd. Een forum-discussie zoals het hoort juist.

Voor jou een prima gelegenheid om eens een flinke discussie te voeren en je denkbeelden aan anderen te toetsen. Mooi toch?
UndeRTeR> We zijn inmiddels al toch over de doodstraf begonnen. Ik bedoelde dat de discussie over de doodstraf ons een beetje zou doen afwijken van waar het hier eigenlijk om gaat - welke straf verdient de moordenaar van Pim Fortuyn? Een discussie over de doodstraf ZELF past hier niet echt bij, maar zoals gezegd zijn we daar toch al mee begonnen :).
 
Ach, iedereen uit z'n emoties op z'n eigen manier.
Je kan hetgeen wat er gister gebeurd is ook niet helemaal zwart maken. Die mensen uiten zich op een dergelijke wijze. jammer dat de politie daar niet mee kan omgaan. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik die rellen goedkeur. Maar het is een uitlaatklep voor hen.

Je hebt gelijk, ben ook blij dat ik die behoefte niet heb.

Wij benaderen de dingen idd anders, en komen beiden uit voor onze meningen. Respect.
 
Koenie>> Ik loop ook niet weg voor deze discussie.

Gold>> Dat had 'papa' eerder moeten bedenken. Wat moeten z'n kinderen dan verteld worden. 'Papa is een goed man, maar woont nu even niet bij ons'...?

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden
 
NOU ja het lijkt erop dat sommige mensen hier terug willen naar de middeleeuwen!!!!
mensen de martellen, de dood straf?????
neeeee man dat is absurt mensen die dit willen zijn bijna net zo erg bedrenkt met haat als de dader zelf!!!!!!!!!!!!!! je wordt dan ook een moordenaar, de man die Pim heeft neergeschoten vond dat Pim niet verder mocht leven, en wij zouden dan moeten gaan zeggen dat hij ook niet verder mag leven????? zo kom je wel in een cirkel van moorden terecht!!!!!! en 1 moord vind ik dan al te veel!!!!!!!!!!!
Dat laatste woordje is precies waar het wat meer om zou moeten draaien... Respect! Respect voor elkaars leven, elkaars mening, als mensen dat wat meer zouden hebben zou het al een stuk beter zijn op de wereld... zucht.
Mental> Maar stel nu eens dat 5 jaar nadat ie is gedood, opeens blijkt dat 'papa' het helemaal niet gedaan heeft? Wat dan?
Naturulijk kun je die relschoppers van gisteren wel helemaal zwart maken. Dat die mensen zich uiten is prima, maar dat doe je met je mond en niet door een vernielingen of vechtpartijen.

Die rellen zijn in principe te vergelijken met de moord zelf. Mensen zijn het ergen niet mee eens en proberen hun gelijk te halen met geweld. Alleen gaat moord nog een stuk verder.

Ik heb nog geen tv-beelden gezien van wat er precies gebeurt is, maar ik geloof meteen dat de politie zo goed mogelijk heeft gehandeld en dat die relschoppers 100% fout zaten. Ik vind het zo makkelijk om altijd ME de schuld te geven van rellen.
 
Nee, dan is er 5 jaar weg van z'n leven. Dat is lekker.
Met de DNA-techniek van tegenwoordig is het mogelijk om 100% zeker te zijn van iemands schuld. Maar je kaart wel een goed punt aan. De doodstraf mag niet te snel worden gegeven.

En respect... dat streven meerdere mensen na. Zal denk ik wel een ideologie blijven.
Mental: Dat schreef ik ook niet. Ik bedoelde alleen dat je de kritiek op je ideeen niet persoonlijk moet opvatten en dat het juist een aardige discussie is.