Partyflock
 
­ Nederland
 
betekent dit nog iets voor jullie.
tonen jullie respect en houden jullie ook 2 minuten stilte?

ik ben een derde generatie-oorlogsslachtoffer.
Mijn vader heeft het tijdens de oorlog heel erg vreselijk gehad en dit voor zijn kinderen verzwegen.
Dit had enorme invloed op het gezin,daar kom ik nu pas goed achter.
veel van mijn persoonlijke problemen hebben daarmee te maken en dus ook indirect wat de oorlog met mijn vader gedaan heeft.
op internet heb ik nu contacten met mensen die met mijn vader gewerkt hebben in duitsland tijdens de oorlog,en door al die verhalen over de kampen,zal ik geen herdenking meer overslaan.

Nu met o.a Sebrenica,zet dat jullie ook weer meer aan `tdenken?

Of vinden jullie het hele gebeuren verjaard en moeten we alles nu maar eens afschaffen?
(geluiden die ik ook nog wel eens hoor)
Ik doe er cker aan mee!! halve familie van mijn oma zijn dood gegaan in een kamp... dus bij ons zit t er al helemaal in... Afschaffen?? nooit!! we moeten nooit vergeten wat er is gebeurt, en er met zijn allen aan werken dat zoiets nooit nooit en nooit meer kan en zal gebeuren...

Overigens ga ik daarna wel lkr stampuh in Lochem!!! Maar die 2 mins.. zit ik voor de teevee met een brok in mijn keel!
Vroeger op scouting dee ik altijd mee met de herdenking... zoals je op teevee ziet, al die scouts... dat was altijd heel mooi... met de Last post en dan allemaal salueren... echt machtig!
 
Sowieso,

Kep er zelf dan nie zoveel mee te maken. Maar dankzij hun kan ik nu wel lekker vrij rondstampellen en doen en laten wat ik wil. En daar moet we ze dankbaar voor zijn. En wat is dan 2 min. in een jaar.

Afschaffen kom op zeg. Mensen die zoiets kunnen en durfen zeggen moeten het zelf maar eens een keer mee maken (beetje cru zeggen misschien). Dan piepen ze wel anders.....
Afschaffen mag echt niet 4 mei is juist het moment waar op iedereen, als het goed is, denk zoiets mag nooit weer en er bij stil staat wat er allemaal is gebeurd. Ik wel in iedergeval weet niet hoe de rest er over denkt?
Ik doe er ook zeker wat aan, ben gewoon 2 minuten stil. Ik vind het zeker belangrijk dat iedereen dit blijft doen, door er 1 keer per jaar bij stil te staan voorkom je dit soort dingen in de toekomst. De avond blijf ik trouwens niet thuis, ik ga ook stampen in Lochem.
 
ben blij met jullie reply`s.

mijn vader was toen 20 toen alles begon.
Zijn hele leven is daarna verziekt,door wat hij gezien en meegemaakt heeft.
Hij is nu dement,maar word nog elke nacht in zijn dromen achterna gezeten,verzopen,geslagen,vermoord...hij is nu 82.

het is voor mij goed te weten dat nu na 57 jaar nog steeds jongelui als jullie,nog staan voor de mensen uit die tijd.
thanks(k)
 
Die twee minuten stilte zijn al lang niet meer alleen voor de oorlogslachtoffers. Het is ook voor alle ellende die nog steeds heden ten dagen plaatsvindt op deze planeet. Ik hoop idd dat er nooit iemand op het idee komt om het af te schaffen, want daar zou ik fel op tegen zijn.
 
ik doe meestal wel mee, maar zie het niet als een must... ik heb wel eens situaties meegemaakt dat het niet gebeurde omdat ik op bezoek was o.i.d. ...
maar ik vind dat er altijd ruimte en tijd voor vrijgemaakt moet worden, zolang er mensen nog mee bezig zijn, en dat kunnen ook 2e en 3e generatieslachtoffers zijn. dus (nu nog) niet afschaffen!
maar er zullen wel steeds meer direct betrokkenen wegvallen, dus misschien moet er (op den duur) een focus komen op oorlogsituaties in het algemeen
 
Ik doe altijd mee... Ik woon in Oosterbeek en wij
hebben in september nog een "extra" herdenking.
Dit ivm de Slag om Arnhem etc.

Ben altijd zeer actief geweest en heb er ook vaak aan deelgenomen. Alleen de laatste jaren minder actief qua deelnemen, dus ben niet meer "live" aanwezig. Maar sta er nog zeker bij stil.

Toen mijn opa dood was heb ik ook dingen gehoord die hij nooit heeft verteld aan zijn kinderen en aan ons. Hij zat bij de rijkspolitie en ja dan maak je een hoop mee. Hij heeft zelfs vastgezeten omdat ie mensen had getipt dat ze opgepakt zouden worden. Iets wat gelukkig goed is afgelopen anders wassik er nu niet.

ESG >> Dus jij zegt van Herdenken naar Gedenken?? Oftewel niet alles meer zoals het nu is maar er toch bij stil staan in de toekomst... en dan niet alleen WO2...
Ja, ik denk dat dat op den duur ook steeds meer gebeurd. Hoe verder je van de oorlog afkomt, hoe minder mensen er nog zijn die het direct hebben meegemaakt, en over 100 jaar denkt men misschien uberhaupt niet meer aan de tweede wereldoorlog, net zoals wij nu niet meer bezig zijn met de tachtig-jarige oorlog. Op die manier wordt het steeds meer een 'gedenking' inderdaad.
 
ESG >> Dus jij zegt van Herdenken naar Gedenken?? Oftewel niet alles meer zoals het nu is maar er toch bij stil staan in de toekomst... en dan niet alleen WO2...

---------------

ja, maar alleen als dat geen problemen oplevert voor de mensen die anderen hebben verloren in WOII.. want daar was 4 mei in eerste instantie voor bedoeld (tot die tijd: nix veranderen)... maar op den duur zal er vanzelf een andere wending móeten komen, anders valt het idee achter de dag helemaal weg omdat iedereen zoiets zal gaan krijgen: 'ik ken helemaal niemand die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt'... en dan verwaterd 4 mei vanzelf, en dat kan niet de bedoeling zijn..
 
ik doe er wel aan mee! wat is twee minuten nou voor vijf jaar oorlog/dood/verderf! dus als je een beetje fatsoen in je lijf hebt dan ben je twee minuten stil!
ik vind het wel goed dat er 2 minuten stilte is voor de slachtoffers van die oorlog maar eigenlijk vind ik het een beetje hypocriet als je er alleen dan aan denkt.
Je moet zulke dingen nooit vergeten en ook nooit vergeten dat het gewoon nog steeds gebeurd maar dan niet met joden en niet zo massaal, maar het is net zo erg natuurlijk.

Ik ben altijd wel 2 minuten stil hoor maar ik vind het ff wat meer waarde hebben als je er soms gewoon uit jezelf en niet als een soort verplichting er aan denkt.....

(K)
 
Probeer altijd mee te doen. Wat is idd nou twee minuten. Alleen meestal vergeet ik het altijd. Zit dan meestal weekje in buitenland, en dan vergeet je het snel, meestal dan net terug van strand of ff eten, en het is alweer voorbij.
Maar dit jaar komt daar weer eens verandering in:-)
Ik ben meestal wel stil die 2 minuten maar doet me verder niks. Vind het erg voor degenen die het mee hebben moeten maken of die er nog iets mee te maken hebben, maar dat is in mijn geval niet. Ik ga na die 2 minuten gewoon door met me eigen leventje, whatever that is op dat moment. Er gebeuren zoveel kleine en grote rampen in de wereld, bijna dagelijks.
ook de grote populatie allochtonen in het land doen niet mee omdat die er niks mee te maken hebben, maar die zullen wel hun eigen momenten hebben van herdenkenis waar wij niet aan mee doen.
Zo heeft iedereen zijn eigen momenten waarbij die iets of iemand herdenkt.
Voor mij persoonlijk is het niet zo belangrijk, maar voor zoveel anderen wel dus is het gewoon een kwestie van fatsoen en respect om even stil te zijn. Bovendien kun je dan eens nadenken over hoeveel mazzel we hebben dat we vrij zijn. Denk maar aan alle feesten die we aflopen...
mijn opa & oma leven nog voor hun en de andere die de WOII hebben meegemaakt en hebben geleden , van mij RE-SPECT. Dus de 2 minuten ben ik stil, idd kwestie van fatsoen voor de mensen die behoefte aan heeft.
Zeg nou maar eerlijk dat jullie al die jaren die 2 minuten aan mij denken ter ere van mijn verjaardag die dag. :9
 
die 2 minuten in een jaar schenk ik graag aan oorlogsslachtoffers en om het slechte nooit meer te vergeten.

Zo veel mensen die er half kapot van zijn teruggekomen (mijn opa ging met een plaat in zijn schouder door het leven en had na de oorlog last van zijn longen en is er uit eindelijk aan gestorven)
Mijn bro is dankzij de oorlogzucht van lui uit gezonden naar bosnië op het moment dat kosovo gebombardeerd werd. Hij is niet meer dezelfde zoals ie was voordat ie ging

(ik heb laatst gehoord waarom
hij heeft van een verdrietige moeder een kind in de armen gedrukt gekregen die gedood was door een landmijn, hij liep door het puin van een mooi land waar de mensen gewond zijn, niet altijd lichamelijk, maar vooral geestelijk)
shit om te horen, fallen, sterkte ermee. Gelukkkig beseft iedereen dat het wel degelijk moet blijven bestaan en niet zoals de plannen ooit waren om het maar af te schaffen!!
 
doe ik zeker aan dat is me van kleins af aan al aangeleerd.
ben altijd de hele tijd stil en elk jaar weer krijg ik kippenvel in die 2 minuten
 
zal wel lukken hoor botjuh tnx anyway (K)

Mijn bro was vroeger best wel een driftkop en soms best wel vervelend (ja vooral tegen mij)

Tegenwoordig heeft ie door dat het in het leven niet alleen maar lol is en is bijvoorbeeld meer naar me toe gegroeid.
Respect, altijd ff 2 minuutjes stil, laatste jaar zat ik in de auto, midden op de snelweg, 80% dook de vluchtstrook op... Ik ook, kvin wel dat dat zo gepast is.
 
ik zorg dsat ik altijd ff binnen zit, kijk ff op tv en ga weer verder...zet je wel ff aan 't denken dat al die ellende die er op aarde is ook in je eigen land, je eigen stadje is geweest...daar kan je echt niet bij gewoon...
 
2 Xypzo,

Dat deed ik dus vorig jaar ook (op de vluchtstrook duiken dan) samen met de rest ongeveer. Behalve een paar van die idoten die denken dat ze dan maar door moeten rijden.. en wat doet een van die mafkezen rijdt ie mijn spiegel eraf.. En gaat later nog moeilijk doen ook.

Dus ff een tip as je dit jaar weer op de snelweg zit.. zet hem zo dicht mogelijk as je kunt aan de kant....
altijd ff stil zijn.
paar jaar geleden was ik aan het voetballen op een pleintje hierachter, lantaarpalen sprongen aan en we waren stil, beetje respect mag er wel wezen.
respect, dat komen sommige mensen echt tekort in de tegenwoordige maatschappij
 
sekers altijd effe stil zijn........
gewoon effe het respect op brengen om even natedenken over wat er in die tijd is gebeurd.
Ik ga dit jaar ook naar de dam.
 
2 Fallen..je broer is slachtoffer van de gekte die in de wereld heerst...ook hij zal het 4 mei moeilijk hebben.
wees goed voor hem,ook als hij soms onbegrijpelijke dingen doet of zegt...alleen zij die door hun ogen de verschrikkingen gezien hebben van een oorlog en alleen zij,die doodsangsten hebben uitgestaan op een plek die niet van deze wereld lijkt,alleen zij die kunnen getuigen,zij verdienen te worden begrepen...gerespecteerd.
zij verdienen onze liefde om zich weer veilig te voelen en de pijn uit hun ogen te laten verdwijnen.

Kom je nog eens in A`dam,ga dan eens naar het Anne Frank huis,en zie en voel hoe de werld zo dichtbij ineens een hel kan worden...ook voor jou en mij.
(k) voor je broer en sterkte voor het hele gezin!
Het gaat ook niet alleen om de slachtoffers en de verschrikkingen van WOII maar ook om andere, alle slachtoffers van oorlog waar dan ook... Er worden in Amsterdam ook kranzen gelegt voor de slachtoffers in Indie enzow... dus...

2Fallen: Was je broer bij Barend en van Dorp geweest?? Die jongen vertelde t zelfde verhaal.....

Vriend van mij is ook geweest, zoals gabber mama al zegt, soms doet en zegt hij onbegrijpelijke dingen, vooral als hij heeft gedronken komen de verschrikkelijkste verhalen, die ik niet eens kan navertellen hier... Huilend hebbik t aangehoord,
Zoals Marco Borsato zong,

mooie ogen zijn vergiftigd. zijn aan het geweld gewend..

En dat zijn ze ook, want net als kinderen, kan je de militairen wel uit de oorlog halen, maar hoe haal je in godsvredesnaam die oorlog uit de militair!!!
Ik hou zeker 2 minuten stilte en kippenvel heb ik ook atlijd als ik der aan denk. Als ik die verhalen hoor van me opa en oma
 
2 minuten stilte is voor mij een must. Ik ben heel erg voor dit soort dingen. Vorig jaar zat ik in de auto en heb ik hem stil gezet langs de snelweg. Ik kan me dnn ook dood ergeren aan mensen die er niet zoveel mee doen. Die mensen in 40 - 45 zijn voor onze vrijheden gestorven. Zodat wij nu kunnen leven zoals wij doen.

2 minuten stil en daarna het Wilhelmus. Kippenvel en tranen in mijn ogen.
Ik vind het zeer vanzelfsprekend dat je 2 minuten stil bent voor wat er gebeurt is. Even stil staan, het besef hebben wat er verkeerd gegaan is. Toch een leereffect zeg maar, zo van, dat moet nooit weer gebeuren.
Ik ben ook altijd still als het tijd is...
Mijn opa (die helaas er nu niet meer is)
heeft zelf in kampen gezeten tot in rusland
en praatte er niet over, behalve als hij dronken was, dan kwamen de verhalen en rusischie scheld woorden...

Respect voor de mensen die gestreden hebben voor ons, wie weet waren wij hier niet dan, en was dit nu duits grondgebied! (MOET ER NIET AAN DENKEN!)
ik ben oowk altijd stil
maar dan niet omdat ik zulke verhalen hoor van opa's en oma's
maar om even stil te staan bij alle overledenen bij ons in de kennisenkring.
omdat ik wel kan gaan na denken aan al die doden in de oorlog, maar ik ken geen verhalen enz. duz ik sta liever bij anderen stil
Ben ook altijd wel ffkes stil.
Alleen was mijn oma eens zo "snugger"(ze wordt ook al 88 op 30 april) dat tijdens die ceremonie op de dam midden in die 2 minuten te vragen waarom er helemaal niets op televisie gezegd werd.
Lief heh?:)
Ik toon wel wat Respect, zo Nice ben ik ook wel weer hoor, niet alleen voor mij opa en oma maar ook voor de ander
 
Afschaffen...nooit, er zijn 60 jaar geleden miljoenen mensen voor ons letterlijk door het vuur gegaan...DUS RECPECT VOOR HUN!!! anders hadden we hier nu misschien Duits geluld...en nog goorder dan hadden we nu op duitse volksmuziek kunnen 'stampen', dus zeker 2 minuten stil!
 
ikke hou ook ellek jaar 2 minuten mn mond gesloten en dat zal ik ook zeker blijven doen!!
mense die met der auto gewoon door knallen over straat DIE MOETEN ZE AFSCHAFFEN!!
 
Ik ben ook zeker ieder jaar 2 minuten stil op 4 mei.
In Haarlem (waar ik woon) is er altijd een herdenkingsdienst op een brug, waar ooit verzetsstrijders zijn doodgeschoten, daar ga ik altijd heen. Respect voor die HELDEN! Natuurlijk moeten we ook stilstaan bij andere slachtoffers gevallen in oorlogen na die van '40/ '45 idd, Korea/ Vietnam/ Golf/ Bosnië- Kosovo en actueel het MO.
Allemaal stil zijn, het is maar twee minuten en we moeten dit ook altijd in stand blijven houden!
 
respect is waar het om draait.
Iedereen heeft wel wat anders om even bij stil te staan. deze traditie moet daarom gehandhaafd blijven. Ben blij dat de meesten daar ook zo over denken.
Ik vind ook dat de auto's etc even stil moeten houden om 20.00, net zoals ook gebeurt is na de ramp van 11 september.
Het verbroedert, en is goed voor ons zelfbewustzijn.
Respect 2 gabber mama, die dit onderwerp aansnijdt!
Dodenherdenking is zeker wel iets waar ik aandacht aan besteedt.
Mn oma heeft in een concentratiekamp gezeten en is door puur geluk daar uit weten te komen, als dat niet was gelukt had ik waarschijnlijk niet bestaan...

verder heeft mn opa toen ie ongeveer zo oud was als ik nu ben een verschrikkelijke tijd door gemaakt in een werkkamp in Duitsland

maar zoiezo er gebeuren verschrikkelijke dingen inde wereld, daar moet je je ogen niet voor sluiten ik hou t dan ook niet bij alleen 2 minuten stilte het houdt me dagelijks bezig.

als ik er wat aan kan veranderen probeer ik dat ook, ik heb bijvoorbeeld al een paar keer meegelopen in vredesdemonstraties
Uit respect voor diegene die de oorlog hebben meegemaakt, of familieleden e.d. vind ik dat iedereen best wel het fatsoen mag opbrengen om 2 minuten stil te zijn!!!!!!
 
Ik vind persoonlijk dat het niet om die twee minuten stilte gaat maar om de gedachte erbij. Natuurlijk ben ik 2 minuten stil, maar als ik in die 2 minuten loop te denken aan alles behalve de oorlog kan je het net zo goed niet doen. Ik vind het meer dan normaal dat we met zijn allen stil zijn. Wie dat niet doet toont geen respect.
ik doe er ook cker wel aan mee.. helemaal na band of brothers en saving private ryan.. dan weet je ineens weer heel goed waarom je het doet..die jongens waren allemaal net zo oud als wij nu zijn

wat dat betreft hebben wij maar mazzel!
 
2 Psyckonoot.

Mocht je de behoefte hebben of je opa...of gewoon nieuwsgierig,ik heb heel veel kontakt met mensen uit de duitse werkkampen.
Ook de juiste sites om uit te zoeken.
Wil je meer weten,effies een p.b
help ik je wel.
Ben altijd 2 minuutjes stil.......
Vorig jaar ben ik zelfs naar de Dam geweest. Dat heeft echt zo veel indruk op me gemaakt. Nooit geweten trouwens, dat het zo stil kon zijn in het centrum van Am*dam.
Een oudere mevrouw, die naast me stond, sprak me aan en vroeg aan wie ik speciaal ging denken tijdens die 2 minuten stilte. Ik had eigenlijk geen antwoord, omdat ik nooit of weinig te horen kreeg van me familie, van hoe ze dat ervaren hadden. Ze wilden der nooit over praten....
De vrouw zei: Meissie, ik zie in je ogen dat je verdriet hebt om iets. Sta daar eens bij stil, waar komt dat verdriet vandaan?
Toen ben ik me pas echt gaan realiseren wat deze 2 minuten inhielden. Ik ben haar echt heel dankbaar.......
 
op dodenherdenking heb ik 2 jaar mijn rijbewijs :)
maar als iedereen 2 min stil is doe ik wel mee hoor. maar het betekend niet zo veel voor me, wat toen allemaal gebeurd is was ver voor mijn tijd. maar het is natuurlijk wel erg dat het ooit heeft moeten gebeuren.