Partyflock
 
­ Nederland

:C

net kwam mn moeder naar me toe en vertelde me even dat mn vader zwaar-depri is en naar de shrink toe gaat deze week.

ksnap dr helemaal niks meer van

:C
 
shrink is geen ramp hoor..zitten we allemaal wel s
 
Uit eigen ervaring (mijn moeder was opgenomen)
komen ze er altijd een heeeeel stuk beter uit, mijnes is er een heel stuk sterker en gezelliger door geworden!!!!!
enja ieder mens krijgt een hoop te verduren in een leven de 1 wat meer dan de ander, en ieder verwerkt die dingen weer anders, het is echt niet gek om professionele hulp erbij te halen, dat is juist slim,
je leert heel veel van die mensen (en dan heb ik het niet over het Riag!!!!)
en je leert jezelf kennen en heel belangrijk je leert alles van 2 kanten te bekijken en dan vooral alles van een positieve manier!!!!!!
Meid het is niet erg!!!!! dat er nu al hulp is is alleen maar goed, bij mijn moeder heeft het echt jaren geduurt voordat ze toegaf dat er heel wat mis was, en nu is alles goed met der!!!! ze is gelukkiger dan ooit:) en ik ook:)
Misschien ben ik wereldvreemd :) maar wat is een shrink? Een psychiater ofzo?
Shrink aka Hersenkraker!
 
ehm ja das een psychiater
Veel suc6 meisje en dat je vader der snel weer boven op mag komen (F)
Een psychiater is helemaal niet zo erg.
Die mensen zijn er om te helpen..
en geloof me.. het werkt!

iig good luck
ik hoop het maar allemaal

hij is altijd zo stil en zegt nooit wat enzo en zelfs niet eens als er wat mis is.

eigenlijk is ie zn hele leven al een beetje down... zit in zn karakter en ik heb dat ook wel een beetje

maar vind het echt kut allemaal want ik ben ook niet zo lief thuis enzo en t komt dus echt 100% ook door mij (en ga me niet vertellen dat dat niet zo is want dat weet ik echt zeker)

maar idd een psych kan goed helpen enzo en wil ook weleens een echte HAPPY pappa zien :D

thnx
(K)
Kut voor je zeg. Ik weet natuurlijk niet wat er aan de hand is, maar dat hij naar een psycholoog gaat hoeft niet te betekenen dat het echt ernstig is. Zo'n vent is vooral iemand die ervoor opgeleid is om als objectieve buitenstaander heel goed te kunnen luisteren.

Zelf ben ik een paar keer naar een psycholoog geweest en ik heb dat juist als enorm prettig ervaren. In tegenstelling tot wat ik dacht gaf die vent helemaal geen advies. Dat kan waarschijnlijk ook niet, want je weet zelf het beste wat er mis is en wat er aan gedaan moet worden. Het was gewoon een heel prettig gesprek waarin ik vertelde wat eraan de hand was. Hij stelde alleen maar wat vragen om het verhaal wat duidelijker te krijgen en zette mij daarmee aan het denken. Doordat hij dat deed hielp hij mij enorm om de boel in mijn eigen hoofd op een rijtje te zetten en er zelf uit te komen.

Die paar keer dat ik er ben geweest ben ik er heel zelfs met plezier naar toe gegaan en kwam ik altijd heel opgewekt weer terug. Ik heb er ook zeker veel aan gehad.

Dikke (k) en veel sterkte ermee!
Oeps, ik heb niet goed gelezen. Het gaat om een psychiater ipv een psycholoog. Daar heb ik geen ervaring mee.
owww

is er een verschil tussen die 2 dan?????

kdacht dat dat hetzelfde was!

nu weet ik ook nie meer wat mn moeder nou zei waar die heen ging.. psychiater of psycholoog

:S
Ja daar zit een verschil tussen.

Een psycholoog is iemand die medicijnen heeft gestudeerd en dus ook arts is net zoals bijvoorbeeld een chirurg.

Een psycholoog is iemand die psychologie heeft gestudeerd. Freud zou je als voorloper van de psychologie kunnen zien.

Volgens mij mag een psychiater ook medicijnen voorschrijven en een psycholoog niet.
Ik heb het nog even precies voor je opgezocht:
--------------------------------------------------
Een psychiater is opgeleid op de universiteit als arts en werkt daarom meestal binnen het medische model: er is een patiënt met een ziekte en een dokter die deze ziekte tracht te genezen met medicijnen. Het terrein van de psychiater is díe groep van psychische stoornissen die een lichamelijke oorzaak hebben en die het beste met medicijnen kunnen worden behandeld. Zoals Schizofrenie, manisch-depressieve psychose, psychotische depressie. Maar ook psychische stoornissen die het gevolg zijn van bijvoorbeeld hormonale ontregelingen. Hun werkplek ligt voornamelijk in psychiatrische ziekenhuizen en RIAGG's.

Een psycholoog is op de universiteit opgeleid als gedragswetenschapper. De psycholoog benadert de cliënt niet als een "zieke", maar als iemand met een probleem op een gebied, waar de psycholoog deskundige is. Vergelijkbaar met een advocaat of accountant. Een psycholoog schrijft geen medicijnen voor, maar analyseert het probleem en tracht dan doelgericht een oplossingsstrategie uit te stippelen samen met de cliënt. Een psycholoog behandelt die problemen die een geestelijke oorzaak hebben.

Het onderscheid tussen psychiater en psycholoog is hier moedwillig aangedikt want in de praktijk overlappen de gebieden elkaar.
Ik weet niet zeker waar hij heen gaat, maar nav jouw beschrijving denk ik een psycholoog.

Hoe jij thuis met je vader omgaat weet ik niet. Ik lees in jouw postings wel hoe erg je er van baalt dat je vader depri is. Ik denk daarom niet dat jullie relatie superslecht is. Bovendien schrijf je dat hij het al langere tijd heeft. Dat zijn depressie aan jou ligt lijk mij dus uitermate onwaarschijnlijk.

Mocht je vader wel naar een psychiater gaan, dan hebben zijn klachten een lichamelijke oorzaak, iets wat niet automatisch betekend dat het heel erg is. In dat geval kun je je zelf dus geruststellen met het feit dat jij er niks aan kunt doen.
thanx!

ik weet nu wel bijna 100% zeker dat het over een psycholoog gaat !

bedankt voor al het opzoek-gebeuren!

(K)