Hoe bak je een spacecake...
--------------------------------------------------------------------------------
Er zijn 3 goede manieren om een cake-met te bakken, namelijk:
Cake met wiet - koud
Cake met wiet - warm
Cake met wiet-boter
--------------------------------------------------------------------------------
CAKE 1
Ingrediënten:
- 150 gram heel ei
- 50 gram eierdooier
- 200 gram basterdsuiker
- 20 gram citroenrasp
- 200 gram margarine ( zacht !)
- 200 gram bloem
- ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...)
Werkwijze:
Cakeblik licht invetten
Keukengereedschap vetvrij maken
Bloem zeven
Margarine, suiker en citroenrasp mengen in een au-bain-marie
Verwarmen tot ongeveer 25 graden
Mengsel luchtig kloppen
In 4 delen het ei door het mengsel gieten
Als het goed luchtig is de bloem er doorheen spatelen
Wiet zeer fijn hakken
Wiet door de cake spatelen
Mengsel in cakeblik pleuren
In oven plaatsen (170 graden)
Cake 50 minuten in oven laten staan
Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen
...smullen maar !
--------------------------------------------------------------------------------
CAKE 2
Ingrediënten:
- 150 gram heel ei
- 50 gram eierdooier
- 200 gram basterdsuiker
- 20 gram citroenrasp
- 200 gram margarine ( zacht !)
- 200 gram bloem
- ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...)
Werkwijze:
Cakeblik licht invetten
Keukengereedschap vetvrij maken
Bloem zeven
Margarine laten smelten tot ongeveer 90 graden
Ei, suiker en citroenrasp mengen
Mengsel verwarmen tot ongeveer 23 graden
Mengsel kloppen totdat het luchtig is
Verwarmde margarine (90 graden) er doorheen mengen
Als alle margarine is gemengd de bloem er doorheen spatelen
Wiet fijnhakken
Wiet door mengsel spatelen
Mengsel in cakeblik pleuren
In oven plaatsen (170 graden)
Cake 50 minuten in oven laten staan
Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen
...smullen maar !
--------------------------------------------------------------------------------
CAKE 3
Ingrediënten:
- 150 gram heel ei
- 50 gram eierdooier
- 200 gram basterdsuiker
- 20 gram citroenrasp
- 200 gram roomboter ( zacht !)
- 200 gram bloem
- ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...)
Werkwijze:
Pan met water aan de kook brengen
Romboter in pan doen
Wiet in de pan doen
Enkele uren op laag pitje laten doorkoken
Af laten koelen
-De olieën van de wiet (en de extracten) zijn nu opgelost
Langszaam de boter van het water scheiden (boter drijft!)
Zorgen dat al het water eruit gezeeft is
Nu heb je space-boter (ook lekker op de boterham !)
Cakeblik licht invetten
Keukengereedschap vetvrij maken
Bloem zeven
Boter laten smelten tot ongeveer 90 graden
Ei, suiker en citroenrasp mengen
Mengsel verwarmen tot ongeveer 23 graden
Mengsel kloppen totdat het luchtig is
Verwarmde boter (90 graden) er doorheen mengen
Als alle boter is gemengd de bloem er doorheen spatelen
Mengsel in cakeblik pleuren
In oven plaatsen (170 graden)
Cake 50 minuten in oven laten staan
Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen
...smullen maar !
--------------------------------------------------------------------------------
Er zijn 3 goede manieren om een cake-met te bakken, namelijk:
Cake met wiet - koud
Cake met wiet - warm
Cake met wiet-boter
--------------------------------------------------------------------------------
CAKE 1
Ingrediënten:
- 150 gram heel ei
- 50 gram eierdooier
- 200 gram basterdsuiker
- 20 gram citroenrasp
- 200 gram margarine ( zacht !)
- 200 gram bloem
- ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...)
Werkwijze:
Cakeblik licht invetten
Keukengereedschap vetvrij maken
Bloem zeven
Margarine, suiker en citroenrasp mengen in een au-bain-marie
Verwarmen tot ongeveer 25 graden
Mengsel luchtig kloppen
In 4 delen het ei door het mengsel gieten
Als het goed luchtig is de bloem er doorheen spatelen
Wiet zeer fijn hakken
Wiet door de cake spatelen
Mengsel in cakeblik pleuren
In oven plaatsen (170 graden)
Cake 50 minuten in oven laten staan
Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen
...smullen maar !
--------------------------------------------------------------------------------
CAKE 2
Ingrediënten:
- 150 gram heel ei
- 50 gram eierdooier
- 200 gram basterdsuiker
- 20 gram citroenrasp
- 200 gram margarine ( zacht !)
- 200 gram bloem
- ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...)
Werkwijze:
Cakeblik licht invetten
Keukengereedschap vetvrij maken
Bloem zeven
Margarine laten smelten tot ongeveer 90 graden
Ei, suiker en citroenrasp mengen
Mengsel verwarmen tot ongeveer 23 graden
Mengsel kloppen totdat het luchtig is
Verwarmde margarine (90 graden) er doorheen mengen
Als alle margarine is gemengd de bloem er doorheen spatelen
Wiet fijnhakken
Wiet door mengsel spatelen
Mengsel in cakeblik pleuren
In oven plaatsen (170 graden)
Cake 50 minuten in oven laten staan
Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen
...smullen maar !
--------------------------------------------------------------------------------
CAKE 3
Ingrediënten:
- 150 gram heel ei
- 50 gram eierdooier
- 200 gram basterdsuiker
- 20 gram citroenrasp
- 200 gram roomboter ( zacht !)
- 200 gram bloem
- ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...)
Werkwijze:
Pan met water aan de kook brengen
Romboter in pan doen
Wiet in de pan doen
Enkele uren op laag pitje laten doorkoken
Af laten koelen
-De olieën van de wiet (en de extracten) zijn nu opgelost
Langszaam de boter van het water scheiden (boter drijft!)
Zorgen dat al het water eruit gezeeft is
Nu heb je space-boter (ook lekker op de boterham !)
Cakeblik licht invetten
Keukengereedschap vetvrij maken
Bloem zeven
Boter laten smelten tot ongeveer 90 graden
Ei, suiker en citroenrasp mengen
Mengsel verwarmen tot ongeveer 23 graden
Mengsel kloppen totdat het luchtig is
Verwarmde boter (90 graden) er doorheen mengen
Als alle boter is gemengd de bloem er doorheen spatelen
Mengsel in cakeblik pleuren
In oven plaatsen (170 graden)
Cake 50 minuten in oven laten staan
Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen
...smullen maar !