Partyflock
 
Forumonderwerp · 691830
­ Nederland
Graag reacties van vroegere pfeiffer patienten, iemand die weet hoe lang die keel onsteking gemiddeld duurt?
Weekje.
 
Ligt eraan of je een ernstige of minder ernstige vorm hebt.
Ik had het flink te pakken en was er na een weekje vanaf :)
 
ik heb er ongeveer 2 weken last van gehad
Ligt aan de ernstigheid :yes:
Vrij ernstig dus.. klieren opgezwollen, krijg amper vloeibaar voedsel naar binnen laat staan normaal eten, zo'n pijn.. over 2 dagen heb ik het een week
ik heb het ook ongeveer 2 weekjes gehad.. maar de totale pfeiffer periode duurde iets van 3 maanden (nog weinig want meestal iets van een half jaar!)
kan lang duren hoor, ik heb toch wel een tijdje last gehad van keelonsteking toen..
 
Keelontsteking zelf hoeft niet zo lang te duren, ongeveer 2 a 3 weken denk ik.

Van de ziekte pfeiffer zelf kun een maand tot wel een paar jaar last van hebben.
Ik weet dat die totale pfeiffer periode lang kan duren maar het gaat mij vooral om die keel ontsteking, ik wil weer normaal kunnen eten en drinken..

Dat ik verder een half jaar of een jaar vrij snel moe word daar is dan weinig aan te doen, veel rusten..
ik heb het ook gehad en ik was nooit moe en ben ik gewoon weer aan het werk gegaan zaterdagsavonds.
nergens last van.
 
anti-bioticakuurtje misschien??

daarvoor moet je wel even langs de dokter....

en als het ff tegenzit, dan mogen je amandelen ertuit..(6)

trucje hebben ze bij mij ook geflikt..:[
Anti biotica mag niet in combinatie met pfeiffer :no:
Ik had ongeveer 2 weken last van die keelontsteking. Eten gaat dan lastig, ik had een tijdje niets gegeten alleen maar drinken door een rietje. Wat was ik blij toen ik weer fatsoenlijk kon eten:)
Veel succes ermee :flower:
Gemiddeld 2 weken dus, bedankt mensen
 
Heb bijna 3 weken met argina (keelonsteking)
met koorts erbij op bed gelegen echt zwaar KUT DUS
Maar gelukkig is dat al weer een anderhalf jaar terug..

echt klote !
:bah:
Inderdaad, dat heb ik nu dus :(
 
Uhm die ontsteking 3/4 weken ongeveer, en pfeiffer iets langer dan een jaar.
Nog steeds vaak last van :/
 
Ey....

Ik ben a.s woensdag 3 weken ziek.
Heb 2x bloed laten prikken, en bij de tweede x bleek ik pfeiffer te hebben. Keelpijn......!! niet normaal. :-(
Heb het bijna twee weken. Heb medicijne gekregen, dat zorgt voor het remmen van ontstekingen. Tegen pfeiffer is helaas geen medicijn. Het beste medicijn is RUST.
De kuur duurt 1 week, en ben er gister mee begonnen. Dus ik ben benieuwd. Praten is bijna niet mogelijk, als je moe bent en je moet gapen, nou....je zakt door de grond :-(
Ik dacht altijd, pfeiffer is wel chill. Beetje hangen, lekker slapen enzo. Nou, die gedachten neem ik terug.
Het is dus Kwalitatief Uiterst Terleustellend.

Succes ermee.....
Ik heb ook medicijnen gekregen voor de pijn van de keelontsteking en om te onsteking te remmen.

Bruis tabletten van Ibuprofen die zouden moeten helpen tegen de pijn met slikken, niet dus.. ik gebruik nu pijnstillers (pillen) die me moeder voor haar rug gebruikte, dit is het enigste medicijn dat tot nu toe helpt tegen die ontzettende pijn met slikken..

De kuur duurt 1 week


Wat voor medicijnen heb jij voorgeschreven gekregen?
een kuur van 3 maal daags 1 tablet peniciline die je moet oplossen in water? zit een mentol smaak aan.. er zitten 20 pillen in.. daar ben ik inmiddels mee gestopt, het haalt ook niks uit.. en er is kans op huidziekte/irritatie bij het gebruik van peniciline

Ik drink veel sap meestal met ijsblokjes want die kou is lekker voor de keel, dat verdooft ook een beetje, verder veel rusten inderdaad.. die rust komt wel goed maar ik wil eerst dat die keel over gaat.. maar het gaat de goede kant op want mn klieren zijn al minder opgezwollen als eerst..

Heb het bijna twee weken.


Merk je al dat je keelontsteking minder word? kan je al beter slikken als eerst?
 
ik gebruik nu pijnstillers (pillen)


Als je pfeiffer hebt mag je geen paracetamol gebruiken, omdat dit slecht is voor je lever.
De kuur die ik gekregen heb....? Weet ff niet hoe die heet. Zijn acht tabletten en iedere dag 1.
Een andere optie is, naar de apotheek en vragen naar Kamillosan (mondspray) goeie shit!!

Die kuur van dokter is dus op recept, niet zo te halen dus.

Laat je weten hoe die kuur heet....

Succes


....Nog geen verbetering bij mij....
.....geduld is een schone zaak....
Sinds gister kan ik eindelijk weer normaal slikken zonder die pijn.. ben nu ook gestopt met die pijnstillers omdat ik die niet meer nodig heb, en het was geen paracetamol maar andere kleine rode pilletjes.. heb er niet veel van hoeven nemen gelukkig maar ze hielpen wel en alle andere medicijnen niet.

Ben blij dat ik weer normaal wat eten naar binnen krijg, ook al is het niet veel.. drinken doe ik wel veel maar dat moet ook..

Belangrijkste is dat die ontsteking nu langzaam aan het verdwijnen is en dat ik geen pijn meer heb, begin weer rustig aan met kleine beetjes normaal voedsel en daar voel ik me goed bij

Het draait inderdaad om geduld, heb nu een week geduld gehad en dat is gelukkig beloond

Voor jou ook succes en sterkte
laatste aanpassing
het is echt een klote ziekte! succes & sterkte ermee!
 
Dit verhaal komt me erg bekend voor.

Ik heb het twee jaar geleden gehad.
Kon echt totaal niet meer slikken, hele keel deed pijn en zelfs mijn oren! Hele klieren opgezet. Bleek dat ik angina had.
Kon 's nachts helemaal niet slapen door de pijn, maar inderdaad de dokter geeft niet snel peniciline. Het moest vanzelf minderen, maar ik hield het echt niet meer, en toen heb ik toch die peniciline gekregen, waardoor het na 3 dagen al minder werd. De eerste keer dat ik bloed geprikt had kwam er niets uit, 2e keer bleek dat ik pfeiffer had, maar was al wel in de eindfase!
Nu gelukkig geen last meer van!

Nou ik wens je heel veel sterkte en het komt allemaal wel goed (F)!!!
Bij mij duurde die keel 2 weken en daarna begon ik beetje bij beetje op t knappen... en soms nu na bijna 2 jaar heb ik nog last van die pfeiffer. als ik bijv. teveel van mezelf vraag zoals hele veel werken, stress en weekenden stappen enzo..
dat heb ik ook nog weleens sinds dat ik pfeiffer heb gehad, soms echt een periode dat je supermoe bent! en dat had ik vroeger nooit, had altijd superveel energie ook met uitgaan hield ik het gemakkelijk heel de nacht vol, maar sinds ik pfeiffer heb gehad merkte ik echt dat dat veranderd was en dat m'n energie echt minder is geworden.denk dat je echt lang last kan hebben van pfeiffer!
 
Ja zeker weten Diana, ik heb het ook hoor!
Soms voel ik me zo moe, dan ik 's middags wel eens op bed ga liggen!

En dan noemen ze me een luilak:(

Hihi!

Maar verder feest ik lekker door!!
laatste aanpassing
 
dat is bij iedereen verschillend
bij een vriendin van mij duurde het geloof ik 2.5 a 3 weken maar die had het echt heeel erg....

die heeft gewoo neen week lang ook helemaal niks gegeten, maar had er ook nog mondschimmel bij, was verkouden echt alles zeg maar.....ook nog koorts trouwens
Hier nog zo eentje.
Ik heb ook een week niks kunnen eten, echt klote.
T heb zeker een half jaar geduurd voordat ik weer de ouwe was. En t schijnt dat je er nog veel langere tijd last van hou
 
Ik heb Pfeiffer, maar iemand die 3 a 4 weken moe is, heeft echt geen pfeiffer.
Pfeiffer duurt gemiddeld een half jaar!!
Maar dat je er zoiezo twee maanden aan vast zit is zeker.
Ik ben a.s woensdag 1 mnd ziek, maar het kan zijn dat ik al 3 mnd pfeiffer in me bloed heb zitten. De incubatie tijd is 3 weken!
Als je het verwaarloosd, kun je er een paar jaar aan vast zitten. Sterker nog, het kan chronische worden.
Keelpijn,koorts,hoofdpijn, maagklachten, opgezetten lever,spierpijn al die dingen zijn symptone van Pfeiffer. Gelukkig heb ik ze niet allemaal tegelijk. Maar heb ze wel allemaal gehad. Nu keelontsteking en maagklachten nog. Maar het voornaamste is moeheid :Z :-Z das echt kut.
Kun je ook moeilijk beschrijven.

Voor degene die Pfeiffer hebben: Succes!!!
je hoort mij ook niet zeggen dat ze geen pfeiffer heeft hoor want ze is nog steeds moe etc mja...ze heeft er nu geloof ik bijna 3 maanden last van..gaat al wel stuk beter dat wel. en je hoeft trouwens niet eens ziek te worden ligt helemaal aan hoe erg je het hebt...zijn genoeg mensen die niet van al die dingen last krijgen!

en het duurt idd 4 tot 10 weken voordat je er iets van merkt maar het is ook maar een heel korte periode dat je besmettelijk bent, alleen is dus de vraag welke periode:vaag:
 
pff.. ik had het toch wel twee weken. Ik had echt een stierennek. Mijn huisarts heeft me bijna op laten nemen, om mij aan het infuus te laten hangen, omdat ik zelfs geen slok water meer kon nemen. En natuurlijk een felle vorm van pfeiffer erbij. Voelde me niet echt happy toen.
ja was bij haar toen ook...als het zeg maar 2 dagne erna niet beter ging en de koorts niet was gezakt moest ze ook naar het ziekenhuis omdat ze ook nog mondschimmel erbij had door al dat slijm dat ze niet kwijt kon bij die keelontsteking..het een steekt het ander gewoon aan echt erg maarja..gelukkig ging het goed en mocht te thuis blijven!
van de keelonsteking heb ik ruim 2 weken last gehad. Ook bijna aan het infuus gelegen, maar omdat ik in me leven al teveel ziekenhuizen van binnen had gezien, wilde ik zelf absoluut niet. Maar me keel was zo dik dat er niets meer doorheen kon, en ik zelfs moeite met ademen kreeg, omdat het me luchtpijp dicht drukte.

Verder nog last gekregen van een maagvliesontsteking, lichte vorm van geelzucht. Heb ik de eerste 3 maanden, zo een 20 uur per dag geslapen. Als ik dan wakker was en iets ging eten, viel ik regelmatig met me hoofd in me bord weer in slaap. Daarna sliep ik zo een 12-15 uur per dag. Leuk in je eindexamenjaar :s
En heeft het bij elkaar ruim een jaar geduurd, voor ik me enigsinds normaal voelde.

Maar ik ken ook genoeg verhalen van mensen die zich 2-3 weken klote voelde en verder nergens last van hadden. En veel mensen krijgen het zelfs zonder dat ze het ooit door hebben. Ik geloof dat 90% van de bevolking het voor zijn 30e heeft gehad.
Kon 's nachts helemaal niet slapen door de pijn, maar inderdaad de dokter geeft niet snel peniciline.


Nou mijn dokter ( of plaats vervangende dokter ) heeft het tijdje terug alweer voor geschreven. Dus heb 3 van die kuren in een jaar gehad ongeveer. Wel voor een ander kwaaltje maar je krijgt het toch. En als je het krijgt verneuk je eigen biologische afweer systeem omdat die troep zo sterk is dat het alles gewoon uitmoord kwa bacteriele vorm etc.

Dan denk je het ergste gehad te hebben als de kuur afloopt, en dan zit je nog een x aantal weken met verkoudenheid, lichte griep en dat soort dingen.
Het kan helpen, net als de eerste atoom bom op Japan, maar of het nou echt altijd de juiste manier is.

Heb weer bloed laten testen, maar me dokter is met vakantie, dus moet ik vervanger bellen :kots: Heb onderhand elke dokter in me woonplaats gehad strax :S

Maarja hopen dat er wat nuttigs uitkomt als resultaat. 12uur of meer slapen als het kan zonder uit jezelf wakker te worden is toch wel een beetje té
laatste aanpassing
 
Ik heb Pfeiffer, maar iemand die 3 a 4 weken moe is, heeft echt geen pfeiffer.
Pfeiffer duurt gemiddeld een half jaar!!
Maar dat je er zoiezo twee maanden aan vast zit is zeker.
Ik ben a.s woensdag 1 mnd ziek, maar het kan zijn dat ik al 3 mnd pfeiffer in me bloed heb zitten. De incubatie tijd is 3 weken!
Als je het verwaarloosd, kun je er een paar jaar aan vast zitten. Sterker nog, het kan chronische worden.
Keelpijn,koorts,hoofdpijn, maagklachten, opgezetten lever,spierpijn al die dingen zijn symptone van Pfeiffer. Gelukkig heb ik ze niet allemaal tegelijk. Maar heb ze wel allemaal gehad. Nu keelontsteking en maagklachten nog. Maar het voornaamste is moeheid das echt kut.
Kun je ook moeilijk beschrijven.

Voor degene die Pfeiffer hebben: Succes!!!

-------------------

Incubatietijd kan 6 weken zijn... En de eerste zin, was dat voor domme zin. Ik heb het hoogstens 5 weekjes gehad en ik had ECHT pfeiffer, want heb bloed laten prikken, dus als je nog eens zo'n slimme opmerking hebt! Je hoeft er helemala geen twee manneden aan vast te zitten. Ligt per persoon verschillend. Ik was ook niet heel erg moe, wel koppijn enzo. Je hebt wel gelijk dat je er ME van kunt krijgen.

Trouwens die keelontsteking heeft bij mij meer dan een week geduurt, maar als ik sommige verhalen lees dan heb ik nog geluk gehad zie ik :).
 
Ik heb et ook gehad, en et duurde bij mij echt een paar maanden voordat ik helemaal beter was. Maar ik ging pas heel laat naar de dokter, ben er heel lang meej doorgelopen. Soms heb ik dr nog last van. En ik weet niet of het door die pfeiffer komt maar ik heb nu heel vaak keelonsteking, cker 3 keer per jaar... :S En kheb geen amandelen meer ofzo..
Mja pfeiffer is gewoon egt kut! Beterschap!
 
ik zat der vier maandan aan vast,niks eten niks drinken alleen maar slapen en als ik wakker werd moest ik overgeven :s
 
Ja maar het is juist goed als je dan gezonde dingen eet, goed voor de weerstand, wordt je eerder beter. Ik eet nooit fruit,maa rik heb toen al het fruit gegeten wat ik maar kon vinden, ik denk wel dat het helpt, was in elk geval wle dokters advies.
Pfeifer zelf duurt maar een maandje ongeveer....de nasleep ervan kan jaren duren helaas:( bij mij is het nu bijna 3 jaar geleden en heb nog steeds last van die nasleep:( duss veel succes(K)
 
Ik heb het hoogstens 5 weekjes gehad en ik had ECHT pfeiffer

------->--------->-------->-------->--------->

Waarschijnlijk had je het al veel eerder, maar heb je er gewoon mee door gelopen.....

Mijn vader (51) kreeg vorig jaar te horen, dat hij een half jaar geleden ook Pfeiffer gehad heeft, hij liet zich testte omdat mijn zusje het nu ook heeft.
Het raren is, als je te horen krijgt dat je Pfeiffer heb, je terug gaat denken, en dan kom je er achter dat je bijv. anderhalve maand geleden er waarschijnlijk al last van had, door dat je bijv beetje keelpijn had, en dat je 'smiddags ging slapen ineens.
Dat het bij iedereen verschillend is klopt, de een heeft natuurlijk een betere weerstand opgebouwt dan de ander. :gaap:

Het komt er gewoon op neer, dat het minder prettig is/blijft !
 
Nou had het niet eerder, want als je keelontsteking enzo hebt breekt het pas uit en dan ben je ook het meest besmettelijk.
ik heb toen keelontsteking gehad...
Anchina
heel je klieren zijn opgezwolle en eten lukt ni meer... dit duurde bij mij zoon 12 dage..
maar dat lag aan mijn amandele..
die heb ik hierna ook laten knippe..
 
Ibuprofen zuigtabletten zijn heel goed tegen keelpijn/ontsteking, haal je bij de kruidvat!
 
Ik heb het gehad maar nie veel van gemerkt :D toen ik d8 dat ik het had zijden ze je bent het al geweest dus kan het nie nog een keer krijgen :D Maar het kan een paar weken maar ook een half jaar of langer is bij iedereen anders, mn ma had het iets van een half jaar vroeger.