Partyflock
 
Forumonderwerp · 20824
­ Nederland
Je eerste feestje... werd daar de style gedraait waar je nu nog steeds van houdt?
Je hoort veel dat mensen doorstromen ofzow.
Van trance naar hardhouse, hardstyle/techno, hardcore blablabla
hoe is dat bij jou gegaan? Of hou je nog steeds van je eerste housemuziek soort?

xxx
 
Ik ben begonnen met Bert & Ernie...
En toen ze een Bert & Ernie hardcore nr. maakten.. Toen was ik gabber.. :D
Met de paplepel ingegoten :-)
weet niet beter of ik luister naar turn up the bass, thunderdome en houseparty.
Ik luisterde eerst van die oude house-nummers als Poing, James Brown is Dead, etc... Daarna in 1994 meer eurodance gaan luisteren, en toen via de happy hardcore (1995) weer in de hardcore gerold. Zo rond 1998 ben ik naast hardcore ook rap en trance gaan luisteren, was eigenlijk van redelijk korte duur, want in 1999 luisterde ik weer alleen hardcore. Zo rond 2001 ben ik eigenlijk weer naar andere stijlen gaan luisteren naast hardcore; ik leerde hardstyle kennen, luisterde weer eens wat trance en eind vorig jaar begon ik ook met techno. Nu luister ik dus eigenlijk allerlei stromingen binnen de house, van zacht tot hard, hoewel op een feest ik hardcore nog steeds het tofst vind!
 
op me eerste feesie werdt hardstyle gedraaid en was liefde op ut eerste gezicht:D
 
toen ik ik groep 7 zat en we op kamp gingen had er iemand House Party 2 mee, dat was me eerste contact. Rode schoentjes was het eerste nummer wat ik kon onthouden :)
Later kwam 2 unlimited - No Limit, dat vonnik ook een vet nummer!
Toen ik 13 was zag ik Technohead - I Wanna be a Hippy op tv, toen ik een reclame van Return of Rave the City (stukkie van A.I.R. Miles - Children) hoorde ging ik meteen die cd kopen! Paar jaar naar hardcore geluisterd dus.
Toen overgestapt naar Trance, weer wat later vond ik alle housemuziek goed.
Nu vinnik nog steeds alle house goed, maar hard style springt er tog ver bovenuit, gevolgt door trance! :D
Vroeger veel house...Ik zag een It cd staan en was meteen verkocht :d Was toen It 4 ofzo, gemixed door Marcello en Jean. Vond Jean echt geweldig! Nu iets minder, maar helemaal weggaan zal het nooit ;p

Jaren erna werd het meer trance. Toen wat meer hardhouse (Tom Harding etc) En op ID&T radio hoorde ik, halverwege 2001, steeds die commercial voorbij komen van Qlubtempo. Ik hoord van die lekkere brute stukjes op de achtergrond en toen besloten Nils (Mr. Hardstyle) en ik om dr es heen te gaan. Dat was Qt 8. En vanaf dat moment is het Hardstyle voor mij :d Ook trance blijft mijn favo stijl.
Ik zie het veel staan en bij mij precies hetzelfde.
Een paar jaar na
<---- leeftijd ben ik thunderdome en dat soort cd's gaan kopen. Toen naar de hard trance/dance.
En de laatste 1,5 jaar neig ik steeds meer naar de hard-style van nu.
Pavo , technoboy , dana , luna je kent ze wel.
Alleen je wordt er nu wel erg mee doodgegooid.
Goede zweverige trance is ook nog steeds lekker trouwens :p
hmm jah eerst hardcore toen trance maar ook nog steeds hardcore en nu hardcore en hardstyle :)
Eigenlijk al electronische muziek vanaf dat ik een dreumes was. Vooral Klaus Schultze en Jean Michel Jarre enzo.. Alleen daar miste ik altijd al wat actie! Daarom was house gelijk welkom toen ik het voor het 1st hoorde. Gewone trance mist net weer die actie, hield wel altijd heel veel van die goeie ouwe hardtrance, bepaalde hardcore trek ik ook erg goed. Hardstyle is ook erg vet. Muziek is voor mij vooral toch een soort uitlaadklep.
Hahaha mijn eerste was Trance Energy! Had niet echt zin om te gaan maar mijn vriendinnen wilden dat ik een keer meeging! Vond de sfeer wel lachen, maar de muziek niet dus dat is daardoor niet veranderd. Mijn motto was, is en blijft: hoe harder hoe beter! Daarna trouwens idd wel een tijdje hardstyle feesten (omdat ik geen idee had dat er nog zoveel hardcore feesten zijn) en nu de laatste tijd hardcore! Toch doorgestroomd dan maar niet uit vrije wil!
 
mijn eesrte feesie was mysteryland (toen nog op bussloo)
ik heb er de hele avond in de hardcore en oldschool tent gestaan
dat is ook de muziek waar ik nog steeds voor ga :bounce:
maar de style techno is er ook bij gekomen
vind ut geweldig :bounce:
Mysteryland bussloo was ook m'n eerste feest en ent zo als lady xenon hele nacht in hardcore tent gestaan en nu ben k nog steeds 100% HARDCORE. Van trance, techno, hardstyle of welke andere muziek style dan ook (met respect) dat boeit me totaal nie. I'M 100% HARDCORE TILL I DIED!!!!!! Hardcore zit in m'n hart en blyft daar 4-ever.
laatste aanpassing
I'M 100% HARDCORE TILL I DIED!!!!!! Hardcore zit in m'n hart en blyft daar 4-ever.

ben je nu dood dan????????????;):P:­P
 
Hip-Hop toen House, van alles trance, hardhouse, techno. Nu techno!!
Nee hoor k ben gellukig :bounce: levend k bedoel dat k 100% hardcore zal blyven tot aan me dood;):D
Eerste feest was Trance energy 2001 heerenveen

duss trance

toen massive groningen wat meer techno en toen was er qlimax ... en toen hardstyle qlubtempo hardstyle en toen trance energy heerenveen

mijn stijl = trance & beetje hardstyle en techno !! en soms hardcore....

Lekker belangrijk :P
 
Vroeger waren er van die turn up the bass cd's die ik kocht van mijn zakgeld.. daar stonden altijd van die oldskool housemuziek op. Later werd ik helemaal gek van move the house cd's..

Mijn broer had later es een thunderdome 2 gekocht en ik vond het ECHT vet!!! Eenmaal aangekomen op de middelbare school draaide ik alleen maar hardcore, nam een discman mee met thunderdome erin. Mensen vonden het ******herrie als ik het liet horen. Er waren ong. 5 die het ook luisterden uit de eerste klassen.

Op me 15e begon ik met werken, had meer geld te besteden en kocht steeds meer hardcore-cd's (thunderdome, rave the city, masters of hardcore, 2h2h/hellraiser).. en slechts een aantal platen maar die vond ik te duur dus had er maar een paar. (achteraf gezien DIKKE spijt van!!!)

Mijn broer mocht al een tijd uit en ik niet echt vaak, hij kwam terug vaan feesten als digital overdose/hellraiser etc.. en ik kon slechts alleen de video bekijken (zucht)

Maar ik mocht eindelijk me 1e grote feest bezoeken op 17e.. dat werd Mysteryland..

Later veranderde veel, alles leek newstyle te worden, wat ik niks vond... dus zocht een andere stroming. dat werd (hard)trance eind 1999.. de hardstyle werd daaruit gevormd etc

Sinds een maand of 6 echt techno gaan waarderen, en natuurlijk heb ik sindsdien ook weer hardcore echt fulltime meegenomen als muziekinteresse.

De Hardcore klinkt als vanouds :D
laatste aanpassing
Leuke verhalen allemaal om te lezen :)
 
mjaa iedereen veranderd wel beetje van smaak bedoel je 1e feest...1e keer hoor je bijv. club vind je helemaal te gek..dan ontdek je wat anders...dat vind je ook vet..en ga je steeds verder

ik vond altijd wel de bxr plaatjes die tiesto draaide altijd goed etc etc...en ben picotto altijd bijgebleven...en nu vooral ook techno erbij :)
Eerste Cd die ik kocht was Jabba Dabba Dance :D

En toen ik 11 was, was ik een keer naar een speciaal optreden van 2-unlimited geweest :D

Dus ja, beetje dance enzo vroeger

En toen ik 13 was kwam der een jongen uit r'dam bij me in de klas zitten. En hij had wel is gezegd dat Thunderdome cool was.

En toen liep ik een week later ofzo in de cd-shop, en daar zag ik een Nightmare in Germany (deel 6) cd liggen. Die geluisterd omdat ie der zo stoer uitzag (wist ik veel dat dat hardcore was) meteen gekocht en sindsdien hardcore freak)

Toen ik 16 was voor het eerst naar een echt groot feest (na lang wachten en zeiken) Mysteryland 1999 indoor. Super vet. Maar half jaar later vond ik hardcore niet echt meer wat. Was der beetje op uit gekeken.

Toen ben ik rap gaan luisteren. En dat vond ik ook wel cool. En toen jaar later weer, kwamen 2 vrienden van me naar me toe dat ze een keer naar een feest wouden en vroeger ze aan mij hoe dat was. En toen had ik maar gezegd dat ik ook wel mee ging omdat me dat wel weer een keer leuk leek. Nou, Mysteryland 2000 outdoor. Super vet weer. Toen weer meer hardhouse/hardstyle gaan luisteren

Toen naar australie op vakantie gegaan 3 maanden en maar 1 keer goede muziek gehoord en toen ik terug kwam meteen veel gaan feesten. (hardstyle vooral)
En toen kreeg ik op een gegeven moment vrijkaartjes voor Dominator en toen ging ik weer meer hardcore luisteren. Toen nog vriendinnetje die hardcore luisterde en nu weer 100% hardcore/terror freak. Zoals het hoort
goed zow :)
Net als iedereen vroeger begonnen met de wat commerciele house.

Daarna in 92 mn eerste hardcore bandje gekocht, namelijk Rave The City 2 en daarna Hollands Hakkuh de ongesencureerde versie. Deze shit vond ik zo vet en ben toen maar thunderdome's gaan kopen want tja op 13 a 14 jaar kon ik nog niet naar party's.

In 94, 95 en 96 heb ik constant zowat ieder weekend "Radio Balans" geluisterd, dat was de lokale "ilegale" hardcore zender uit Den Haag.

Hierna ben ik in 96 naar mijn eerste hardcore party gegaan, was een thunderdome on tour. Dit vond ik zo vet dat ik niet meer ben opgehouden naar Hardcore party's te gaan tot eind 98.

99 was een rust jaar en heb ik helemaal niet meer gefeest waar ik op de dag van nu nog spijt van heb.

In 2000 ben ik een beetje naar trance gaan luisteren en ben ik vaak naar tenten gegaan zoals hollywood en locomotion.

Toen kwam weer mn eerste hardcore feest, namelijk mysteryland 2000 en was toen gelijk weer zo verslaafd aan de hardcore maar vooral de oldschool dat ik er weer gelijk zin in had en daarna naar mn eerste oldschool feest "HouseQlassics" september 2000 ging. In de rest van 2000 en begin 2001 ben ik ook veel naar hardhouse feesten geweest omdat ik de sound van Tom Harding ook vet vond.

Maar gelukkig half 2001 weer helemaal teruggedraaid naar de oude style waar ik o zo van houd. Dus nu ga ik alleen nog maar naar Oldschool en Hardcore feesten en blijf dit ook doen. De laatste tijd ga ik dan ook wat meer naar hardcore feesten maar oldschool "oude hardcore" blijft togg echt in mijn bloed en vind ik ook het vetst.

Maar hardcore vind ik bijna net zo vet, zeker de nieuwe style, dus zal daar ook naar toe blijven gaan. Op naar Bass Generation dat hopenlijk net zo vet wordt als D-Boy Invasion.

Conclusie: Bij mij is dus de beginstyle waar ik naar luisterde "hardcore" in mn bloed gebleven ook al ben ik er ff uit geweest, hardcore blijft togg mijn hart en nieren.

Ps: Leuk topic Girl
laatste aanpassing
hehe, smiley, ik zie overeenkomsten :D
 
Ja ik zat net ook jouw stuk te lezen en dat kan je dan wel zeggen, en tja eenmaal hooked aan de hardcore kom je er gewoon niet meer af :D
vind dit echt vet om te lezen hoor!
Leuk verhaal SmileY! :)
Bass Generation wordt zeker VeT!
Nog ff een aanvulling voor mij, had het er net nog ff over met L!set...

Ik heb zowieso altijd al iets gehad met Italiaanse house. Rond '94 was ik helemaal gek van Cappella. Mauro Picotto was een van die producers. Nu hoor je niks meer van ze, maar ze hadden altijd goeie platen met veel mixen op die singletjes :d

Italian style rulez!!!! :d
laatste aanpassing
Werkzaam bij Studio T
Artiest Toyax
Rave.Hardcore,Hard dream waves( ala marino stephano), Hardcore, rave, hardbasss, Hardcore

het draait een rondje !!!! van 93 tot 2003 zijn dat mijn stylen
Ik heb altijd open gestaan voor allerlei soorten muziek, dus ik luister nu nogsteeds muziek die ik vroeg luisterde...hardcore­....

Maar ook ga ik met mijn tijd mee... ;-) :-P
Oke hier komt ie. Schaam me dood maar goed.
Ik was vroeger.... hardrocker met haar tot op me reet, spijkerjackie met stoere plaatjes en ging ik naar bands van wie ik de naam hier nie zal noemen.
Ben heel langzaam richting de house getrokken. De muziek werd steeds electronischer zeg maar en nu zit ik al weer jaaaaren zwaar in de Techno.
MEt haar op je reeed :D

Bah
 
house :)
sorry, maar wat heeft iedereen toch met style? wat is er mis met het Nederlandse stijl?! :S
De eerste keer dat je een HArdcore plaatje hoort, dan ben je toch direct verkocht? Dus inderdaad.. op het moment dat Hardcore uitkwam.. direct aan de gang ermee...

Daarvoor uiteraard ook al de electronische muziek uit de jaren '80 met o.a. Eurithmics als grondleggers en natuurlijk verder uitbouwend naar plaatsjes als 'French kiss' enzo... beetje de Acid aangehoord en terecht gekomen in de Hardcore.. Moge duidelijk zijn dat voornamelijk de hardere platen lekker in mijn gehoor liggen, maar wil niet zeggen dat dat het enige is.

Iedere goeie plaat, qua compositie, kan ik waarderen en dan maakt het niet uit wat voor muziek het is.
Ik werkte 5 jaar geleden in een supermarkt.
Als de winkel dicht was en wij moesten blijven om door te vullen, dan werd er altijd een hardcore cd opgezet, zodat we sneller doorwerkten.
Vakkenvullen op Thunderdomes en Nightmares in Rotterdam... :9. Daar stond je dan, al hakkend de koffie in het vak te smijten. Was super. Veel vrienden aan die tijd overgehouden waarmee ik dus nog steeds naar feesten ga.

Daarvoor alleen maar geluisterd naar vooral veel metal en veel Prodigy. Ik hou wel van 'energieke/aggressie­ve (?)' stijlen van muziek.

Hee Girl :).. hoe ben jij eigenlijk aan je muziekstijl gekomen? :vaag: kzie dat dat nog nergens staat :)
laatste aanpassing
As far back as I can remember I always been a HARDCORE-gangsta, begonnen met commercieel, new-beat (sound of C),Bonzaï, 2unlimited, Club X, Paul's Life like a dance in 94 ook in dat jaar eerste toen nog "poging tot" hakkuh gedaan op een klein feessie , Thunderdome en hoppa... ik was verkocht :-D ... Gabber in hart en nieren, ik ken Hét gevoel en het is fantastisch!! HARDCORE 4 LIFE!!
toen ik voor het eerst hardcore hoorde in 92'was ik verkocht en dat ben ik nog steeds.

HARDCORE 4 LIFE!!!!!!!
 
eerste feessie was hardcore en me laatste feessie was hardcore :) whehe hardcore 4 life, maar ook naar andere stylen geweest maar hardcore blijft mijn nr.1 :)(Y) en luisterde daarvoor al naar hardcore en wat ervoor was enzz omdat me neef al zijn cd's op bandje voor mij zette woehoe (Y)
laatste aanpassing
 
nou vroeger toen ik nog klein was (jaar of 9/10) luisterde ik naar hardcore
leuke muziek vond ik dat en heb dit een jaar of 5/6 geluisterd en ben toen ook naar andere housestylen gaan luisteren (ook nog steeds naar hardcore)

zo vond ik techno wel grappig maar ik vind dat nu meer iets waar ik zin in moet hebben

trance heb ik het niet eens over

progressive is ook wel lekker op zijn tijd

oldskool/style hardcore industrial terror teKno

Rukstyle was in het begin wel leuk nu is het een grote commerciele uitbuiterij geworden met een breezer/hee hoo/kijk mij eens publiek

hardcore blijft toch de kern denk ik :-)
 
ik luister nog naar precies alle stijlen die ik eerst ook luisterden.......maa­r sommige waren vroeger goed en nu niet meer waaronder trance.......voor de rest bennik altijd hardcore trouw gebleven en natuurlijk gewoon lekkere house en techno.....ala 1992.........en kep alleen maar nieuwe stijlen ontdekt...zoals teKno en .....acid is me favo stijl ALLER TIJDEN!!!...:D
 
Ik werkte 5 jaar geleden in een supermarkt.
Als de winkel dicht was en wij moesten blijven om door te vullen, dan werd er altijd een hardcore cd opgezet, zodat we sneller doorwerkten.
Vakkenvullen op Thunderdomes en Nightmares in Rotterdam... . Daar stond je dan, al hakkend de koffie in het vak te smijten. Was super. Veel vrienden aan die tijd overgehouden waarmee ik dus nog steeds naar feesten ga.

Dit ken ik!! deden wij vroeger ook altijd.. en af en toe nog steeds :D
 
eerste feest was impulz.. maar ik luister niet naar techno & uk hardhouse.
Via s2d kwam ik een beetje te weten wat voor feesten er waren enzo, in contact gekomen met hardstyle & hardcore.. de hemkade, qlimax..
Maar ik luister ook naar trance bijvoorbeeld. (in de zin van: tiesto, oakenfold)enige waar ik eg niet van hou ik techno. Op feesten het liefst hardstyle. maar hardcore/oldskool vind ik ook mooi.
Nou ik ben wel zo'n iemand die doorgestroomd is :)
In de housescene wel te verstaan, want daarbuiten hou ik ook van andere muzieksoorten.

Eerst van die top40 trance uiteraard, lekker naar Trance Energy, toen kreeg ik een nummertje van Tom Harding, nou dat klonk wel veeeel beter dan trance, hoppa naar hardhouse. Toen leerde ik meer mensen kennen via s2d en die hebben me meegesleurd naar Qlubtempo 9. Sindsdien verslaafd aan allerlei harde stylen; vooral hardstyle en hardcore.
vroeger luisterde ik van alles.. nu nog steeds...

kwa feestjes wassik voor t eerst naar n feest gewees waar ze hardhouse, techno enz draaide..vonnik allemaal wel relaxed.. nah awakenings 2001 vonnik techno wel zeer goed..enne sinds dien..

maar laatste tijd ga ik vaker naar hardstyle feessies... ach jah

als ik me maar vermaak.. en dat doe ik met bijna alle soorten wel :)
gejat van die ene die niet aan't opletten was
 
it began....











in africa!

laatste aanpassing
ben in augustus naar mysteryland geweest,en sindsdien ben ik helemaal ondersteboven van hardstyle.
 
het begon met mij bij het nummer live at london en die rave parade cdtjes. dat vond ik allemaal zo mooi en cool, iets later (1995 ofzo) horde ik nog hardere muziek: HARDCORE.

dat is nu nog steeds mijn geloof
Het begon voor mij met Turn up the Bass en House Party CD's en natuurlijk 2Unlimited.

Later begon ik ook naar feestjes te gaan en daar kwam mijn muziek toch wel een beetje naar boven, HOUSEMUSIC :D

Ik merk wel dat ik van veel verschillende house houdt maar het meeste trekt mij toch de hardere house (hardcore, hardstyle, hardtrance) omdat ik gewoon helemaal uit m,n plaat kan gaan, heerlijk :bounce:

Nou dat is zo,n beetje mijn story of my life ;)
 
Eerste feest was mystery land 1999 en heb ook de hele tijd bij de hardcore tent gestaan.
Maar daarvoor luisterde ik al 4 jaar naar hardcore en dan blijft toch het HARDSTE.
:)
 
Ik had een oudere buurjongen die al vanaf het eerste uur gabbert, als hij zijn muziek luisterde kon de hele buurt mee genieten, en aangezien mijn klas genoten fan waren van new kids on the block en ik altijd het tegen overgestelde was ging ik muziek van mijn buurjongen overtapen!! en zo ben ik in de hardcore gerold!!:D