Partyflock
 
Forumonderwerp · 21282
­ Nederland
Een kwart van de kandidaten voor de parlementsverkiezing­en in Turkije op 3 november heeft een strafblad. Dat meldde zondag CNN Turk.

Het gaat om personen op de kieslijst met een strafblad wegens diefstal, mishandeling, fraude, verkrachting en moord of doodslag. Het is niet bekend om hoeveel kandidaten het per delict gaat.

De kiescommissie heeft na de eerste opstelling van de kandidatenlijsten al zestig mensen wegens het hebben van een strafblad uitgesloten. Bovendien heeft ze een aantal partijen en mensen om politieke en religieuze redenen van de lijsten geschrapt.
 
ik had niet anders verwacht...........


:P
En dat wil zeggen??
Dit is totaal niet te vergelijken met de Nederlandse situatie. Nederland en Turkije zijn totaal niet vergelijkbaar. Het hele rechtssysteem zit daar anders in elkaar dan Nederland. Ik denk dat als men in NL een vergelijkbaar onderzoek zou houden dat er ook iets van 15-20 % uit zou komen. Alleen is niet alles bekend bij de politie.
 
juistem snuggle....

mensen in turkije hebben vaak ook om ongeldige reden een strafblad. dingen die hier niet door de beugel kunnen qua rechts systeem, kan daar wel. Sommige agenten zijn gewoon corrupt als de tering. Je wordt soms opgepakt om nix en je mag dan lekker een paar dagen de cel in, waar je dan met een beetje geluk flink op je bek wordt gepompt door de cipier of wa dan ook. Iig is t nie vreemd als je een strafblad hebt daaro.
Idd Ozzie..
Het staat / valt met de corruptie...met de integriteit van het politiekorps. Je kan daar voor het minste of geringste opgepakt worden. Daarom slaan veel turken (en Marokkanen, die hebben het ook) zo door als ze hier komen; de politie is te lief, dat zijn ze niet gewend/t*

*doorhalen wat niet van toepassing is :D
Niet helemaal met je eens snuggle..

Als je hier een smetje op je blazoen hebt wordt je meteen de politiek uitgeknikkerd. En ik geloof echt niet dat half Turkije wel eens zomaar voor niks in het gevang heeft gezeten.
 
geloof t of nie....maar als je savonds in turkije je id nie meehebt als turk zijnde, dan mag je vrolijk mee naar t bureau...als je gewoon naar jou mening normaal doet, maar de juten zijn niet goed gezint, kenne ze je zo oppakken met als smoes dat je een grote bek had..

Daarnaast heb je in turkije diverse mensen...strenge moslims, de christelijke, de koerden en de alevieten....Als jij als ene groep toevallig in t gebied van een andere groep zit...en ze kennen t aan je zien, dan ben je ook gewoon zwaar de lul of je wat gedaan hebt of niet....

me oom isset enkele malen overkomen. Werd meegenomen is helemaal bont en blauw getrapt en heeft een paar dagen gezeten, en daarna mocht ie weer oprotten.
En zo heb ik nog veel meer verhalen :)

geloof me t rechts systeem sux big time in turkije
Whehehe in Turkije heb je al een strafblad als je volgens hun een "vijand van de staat" bent dusj..

Jaja.. ik vrees dat Turkije het niet gaat halen om EU lid te worden.
Er zitten heel VEEL Turken onterecht in de gevangenis Ja... en die komen er ook voorlopig niet uit door hun kromme rechtstelsel... zelfs als bewezen is dat ze niet schuldig zijn komen ze nog steeds niet gelijk vrij
Vandaar dat hier zoveel turken zijn :)
Er zitten heel VEEL Turken onterecht in de gevangenis Ja... en die komen er ook voorlopig niet uit door hun kromme rechtstelsel... zelfs als bewezen is dat ze niet schuldig zijn komen ze nog steeds niet gelijk vrij
____________________­____________________­__________


Dat weet ik nog net zo niet. Een half jaar geleden hebben ze 10.000 gevangenen amnesty verleent omdat de Turkse overheid de gevangenissen wil verbouwen naar Noordwesteuropees model.
 
logisch!
Artiest {SHOWLIST artist 50782, 1645, 98523}
Idd. Het systeem is fucked up, maar om te zeggen dat het invloed heeft op de Turken hier is Bullshit. De Turkse jongeren hier in Nederland zijn ook heel anders dan de Turken in Turkije. Onze voorouders hebben wel destijds meegeholpen om Nederland na de oorlog weer optebouwen. En dat wordt wel eens vergeten! Het is niet terecht om te zeggen dat we daarom hier in Nederland zitten!
 
Idd. Het systeem is fucked up, maar om te zeggen dat het invloed heeft op de Turken hier is Bullshit.

Is idd bullshit, daarom is het des te erger als (in NL geboren) Turkse jongeren zich hier misdragen. Ze hebben geen "excuus".

En Sycore, wie zijn jouw voorouders? Turken? Die hebben dus echt niet meegeholpen met de naoorloogse wederopbouw. In de tijd er gastarbeiders kwamen, ging het economisch alweer top met NL. Zo goed zelfs dat de eigen bevolking de vuile klusjes niet meer wilde doen. Vandaar de gastarbeiders. Ok, genoeg geschiedenis, ff ontopic:

Alexander 21 oktober 2002 13:46
Het gaat om personen op de kieslijst met een strafblad wegens diefstal, mishandeling, fraude, verkrachting en moord of doodslag. Het is niet bekend om hoeveel kandidaten het per delict gaat.


Bedoel je niet: "Het is niet bekend om hoeveel delicten het per kandidaat gaat"?
Ik weet niet of je het weet, maar na de oorlog was er zelfs geen werk voor eigen volk. De regering heeft zelfs meegewerkt aan de immigratie van nederlanders naar Canada en Australië. Ik denk dat een Turkse jongere in verhouding zic niet meer of minder misdraagt dan een Nederlander!

En Ric jij bent zeker zo'n persoon die z'n oordeel al klaar heeft?
 
heeft een kwart van de kandidaten voor de parlementsverkiezing­­en in Turkije een strafblad?
jeetje ik dacht dat 3 kwart van de turkse bevolking een strafblad had!
 
Sycore, je hoeft mijn geen geschiedenisles te geven. Over welke periode praat je nou? Na de oorlog? Eind jaren 40, begin jaren 50 dus.

Ik had het over een decennium later. Toen pas kwamen er gastarbeiders. Dat was dus allang ná de naoorlogse wederopbouw.

En ik ben absoluut niet iemand die meteen z'n oordeel klaar heeft, maar ik geef graag m'n mening en als er mensen zijn die het tegendeel kunnen bewijzen ... dan hoor ik dat graag.