Partyflock
 
Forumonderwerp · 21236
­ Nederland
Wat vind jij er van dat in 2004 europa niet uit 15 maar uit 26 landen bestaat? (als ik de getallen fout heb moet je het zeggen)

voel jij je european??

---

ik zelf vind niet dat de eu uitgebreid moet worden, een klein beetje kan wel, maar wij hebben allemaal aan eisen moeten doen voordat we de eu vormden, maar die andere landen die er bij willen (lithouwen enz.) kunnen die eisen niet voldoen. en toch mogen ze misschien deel uit maken van de eu :S

ik zelf voel me alleen european buiten europa maar dat komt omdat de mensen je daar oowk bekijken als een european en niet als nederlander. maar hier voel ik me nederlander en totaal geen european.

wat houd het europees gevoel in....
 
volgens mij is er geen Europees gevoel. Ik vind het geheel alleen maar link en ben er op tegen net zoals ik altijd tegen de Europese eenwording én de Euro ben geweest. Ik zie er bij voorhand geen voordelen in. De besluitvorming in ons eigen land is al langzaam, laat staan als we zometeen een provincie van "Europa" zijn.
Ik voel me nederlander en westerling

Niet europeaan
Artiest ScuL
Ik voel me meer Europeaan dan Nederlander.
Misschien komt dat ook doordat ik relatief veel reis. Afgezien van de partyscene (dat is eigenlijk het enige dat me hier houd momenteel, en mijn studie) zou ik liever in een ander land wonen.

Overigens, die landen mogen er pas bij als ze aan de monetaire eisen hebben voldaan. En dat is nu nog niet het geval, dus als ze dat niet halen voor 2004 dan mogen ze er alsnog niet bij.

Ik ben wel een voorstander van uitbreiding maar tot op zekere hoogte. Malta en Cyprus zijn 2 relatief rijke eilandjes (toerisme) die de EU meer goed dan kwaad doen. Tsjechië is op zich ook al vrij rijk geworden in vergelijking met een paar jaar terug en ook Hongarije en Polen zijn goed opweg. Als ze de eisen halen voor 2004 mogen ze van mij erbij.
Over de Baltische staten heb ik sterke twijfels omdat die economisch niet zo krachtig zijn (muv Estland).
laatste aanpassing
Hongarije moet er echt wel bij :D Is echt een land wat erg economisch in opkomst is
voel me nederland

fuck europa
 
Ik kan niet zeggen dat ik me Europeaan voel.

Ik voel me Nederlanders en Zwijndrechts.


laatste aanpassing
Ik voel me Europeaan en Nederlander.

Over die uitbreiding heb ik gemengde gevoelens. Aan de ene kant vind ik dat ze erbij moeten komen, om daar ook stabiliteit etc te brengen.
Aan de andere kant vind ik dat het bestuur van de EU meer te zeggen moet hebben. Nu kan zo'n klein landje als Luxemburg een maatregel tegenhouden met een veto (doen ze niet, maar bvb Frankrijk weer wel). Met 10 landen erbij wordt het dus nog een groter zooitje lijkt me.
Er is trouwens nog een lange weg te gaan want als je alle officiële Europese zelfstandige staten bij elkaar optelt kom je op een getal dat de 50 nadert. (Dat realiseren veel mensen zich niet).

Trouwens het grote bewijs dat een Unie met veel verschillende landen met ieder hun eigen regering wél kan is Amerika. Wat de meesten niet weten is dat iedere staat een eigen wetboek heeft. (Als het ware een supplement op de constitutionele wetten zoals die opgericht zijn toen Amerika een onafhankelijke staat werd verklaard). En tevens een eigen bestuur in de vorm van een senaat.

In mijn ogen gaat het diezelfde kant op met Europa, alleen blijft het verschil dan dat in Europa diverse staten koningshuizen hebben ivm eeuwenoude tradities. Letterlijk hebben ze niets meer te vertellen maar het gaat om de symboliek.
laatste aanpassing
 
Maar ook de symboliek verdwijnt met de loop der tijd en dan is Nederland niet meer dan een provincietje van Europa.... :-(
laatste aanpassing
 
Ik voel me keigoed !';)

Ik voel me een Nijmegenaar en Holander. Niets meer, niets minder.
jah, maar dat gaan we toch niet laten gebeuren. bovendien hebben we nog allemaal onze eigen taal (al is dat ong nog het enige wat we allemaal anders hebben, geld hebben we allemaal het zelfde de mac donalds enz. vind je overal :S)
 
Het zijn volgens mij voornamelijk de wetgevingen die van elkaar afwijken en dus eerst gelijk getrokken moeten worden voordat Europa écht als één land kan functioneren..
 
ik voel me europeaan, ik wil af en toe een jointje kunnen roken en naar een grote houseparty kunnen gaan, dat is het enige wat me nog in nederland houdt.
Ik voel me absoluut geen Europeaan, maar gewoon Nederlander... Als ik bijvoorbeeld in Spanje of in Hongarije op vakantie ben, dan is het daar zo anders, dat ik daar weinig verbondtenis mee voel...

Iets anders trouwens - iedereen haalt hier de EU en Europa door elkaar. Europa is een werelddeel - dat bestaat uit een stuk of 30 landen, en dat aantal kan niet uitbreiden (tenzij door oorlog een land zich opsplitst - zie Tsjecho-Slowakije).

De EU is een bondgenootschap tussen landen, onstaan uit de EG (en daarvoor weer een of andere "staal en kolen" clubje ofzo :P), lang niet alle Europeaanse landen zijn er lid van of zullen er ooit lid van worden, maar ook zitten (of komen) er zelfs landen bij die geografisch gezien niet eens in Europa liggen.
Danielito 20 oktober 2002 21:36
Maar ook de symboliek verdwijnt met de loop der tijd en dan is Nederland niet meer dan een provincietje van Europa....

Als dat gaat met behoud van eigen cultuur etc. Waarom niet?

Kunnen we eindelijk es onafhankelijke koers van die Amerikanen varen.

Danielito 20 oktober 2002 21:50
Het zijn volgens mij voornamelijk de wetgevingen die van elkaar afwijken en dus eerst gelijk getrokken moeten worden voordat Europa écht als één land kan functioneren..


Precies wat ik bedoelde. Ik had liever gezien dat ze een aantal zaken rechttrokken en wat meer bevoegdheden naar Brussel zouden gaan, zodat de EU ook bestuurbaar blijft.
In jouw mening kan ik me vinden, Alex.
Er zou vanuit Brussel een soort algemene grondwet moeten worden opgesteld die geldt in alle lidstaten. Waar dan vervolgens in ieder land weer supplementen op gemaakt worden. Dan krijg je dus de Amerikaanse situatie. Dat is veel werkbaarder dan 20 losse grondwetten proberen samen te smelten.
 
Maar heren, willen jullie dat dan ook écht??!! ik vind het een hele gevaarlijke situatie:

-Europa wordt bijvoorbeeld ineens door Terroristen gezien als één en zal ook zo aangevallen worden;
-Iemand uit de regering die niet opgegroeit is in Nederland of ook maar in de buurt kan ineens wel besluiten nemen omtrent zaken waar hij gewoon de achtergrond niet van kent;
-Het taalprobleem zal voor een niet zo'n bijster snelle integratie zorgen..

Op de lange termijn zal het er wel van komen, maar laat het maar stapje voor stapje gebeuren.
Ik ben het met Danielito eens, vooral puntje 2 roept bij mij allerlei doemsenarios op... ik zie het al helemaal voor me hoe iemand een paar honderd kilometer verderop even beslist dat Nederland wel even een goede plek is om helemaal vol te bouwen met industrieterreinen of iets dergelijks...
ik denk dat je 2de punt niet zo snel zal lopen, ik amerika (om dat maar weer als voorbeeld te nemen) kan dat toch ook niet, iig niet in de kleine puntjes, want als jij in texas gepakt wordt voor moord, kan niet iemand anders beslissen dat jij levenslang krijgt ipv doodstraf.

door de rest van de wereld wordt europa toch al als 1 gezien, Al Quada heeft Amerika en Europa oowk in 1 adem genoemd. Voor ons is het misschien een groot verschil maar voor jappen zijn wij europeanen ..
Ben ik niet helemaal met je eens, elk Europees land heeft echt z'n eigen kenmerken, terwijl er tussen (sommige) Amerikaanse staten (tussen anderen weer wel) niet eens zon heel groot verschil is...
 
Ja, wij zijn toch altijd "de hoofdstad van Denemarken" ofzo voor de buitenwereld. Ach ja, het idee van de E.E.G is ook al zo oud en als je de periode rekent vanaf het begin-idee tot nu en wat er dan allemaal bereikt is valt het wel mee. Misschien dat mijn kleinkinderen* ooit de onvergetelijke woorden zullen uitspreken:

"ik ben europeaan en woon in de provincie Holland"

*=als ik ooit kinderen krijg ;-)
ja ok, maar dat bedoel ik niet ik bedoelde daarmee dat niet zow maar iemand in italie kan beslissen dat nederland bv vol moet worden gebouwd met industrie (wat jij oowk al zei)
ik voel me......kut omdat het maandag is ;-)
laatste aanpassing
 
ik ben nederlander :D
ik voel me hollander en een beetje klote :D hmm maybe ff wat gaan eten :p
 
Ik ben geen Europeaan! Ik ben een troste Hollander!!!
 
Ik voel me hoofd :S:S:S
voel me ook een echte Hollander:D:D:D
wil niet eens vergeleken worden met mensen buiten NL
 
I feel North European. If there's such a thing... I must say that I feel way more European now than I did living in Luleå (my home town) but that's very much because living up there is so far away from everything.
Ik ben een Hollander!!!


2 The Godfather --> heb je plaatje ffe geripped
Ik voel me zeer zeker meer Europeaan dan Nederlander. Ik vind het erg goed dat er nu ook oostereuropeese landen bijkomen. Net zoals de EU landen als Spanje en Ierland heeft geholpen om een sterke economie op te bouwen, zo zal de EU hun economieen ook helpen ontwikkelen. Van mij mag de eenwording zelfs nog veel verder gaan. Ik vind dat de EU een Federatie moet worden met daarin een grote mate van autonomie voor de lidstaten, met een gekozen president, een leger dat in staat is om overal ter wereld ingezet te worden.


GreetZ
Ik ben gewoon een Nederlander, zo voel ik me ook. Dat ik daarnaast ook Europeaan ben, is bijzaak.
 
Ik ben Nederlands... En dan Europeaans/westerlin­g ok dan...

Maar waar ik trots op ben is dat ik 100% mezelf ben!
Ik kus op z'n Frans
Ik eet Chinees/Indonesisch/­Italiaans/Turks/Arab­isch/Surinaams
Ik neuk Grieks
Ik lul Nederlands, Engels en Maleis


Dusj... ik ben een wereldburger en daarna Europeaan


GreetZ
 
Sluit me aan bij Damien