Partyflock
 
Forumonderwerp · 21021
­ Nederland
Artiest Maus
Mijn pc start erg traag op, ik heb al een aantal icoontjes verwijderd omdat dat zou schelen maar dat schiet niet op!
Ook loopt ie erg snel vast!!

helluuuuuuuupppp
wat zijn je systeem specificaties en welk besturingssysteem draai je ?
Ik ken het, heb het thuis ook. Elke 5 min. een vastloper, balen. Maar hier op het werk gaat het beter gelukkig. :)
het is een compaq
amd athlon 1 gh
64 mb

anders nog iets weten?
oja sorry... windows ME
hmmm in principe heeft Windows ME een paar fouten erin zitten wat het zou kunnen veroorzaken, WinME is ook bijzonder onstabiel, probeer anders een andere windows versie te installeren zoals bijv:

- Windows 98 SE (Second Edition)
- Windows 2000
- of Windows XP

behalve voor Windows 98 SE heb je voor de rest van de besturingssystemen die ik net opnoemde wel meer intern geheugen nodig dan 64MB, namelijk 128MB, en voor Windows XP zou ik zelfs 256MB aanraden.
laatste aanpassing
oke thanx
haha, als je een compaq heb raad ik je gewoon aan om niet iets anders te installeren

Werkt meestal helemaal niet. Eerst maar is compaq bellen of dat wel kan, want ik heb het ooit geprobeert en draaide totaal niet. (allemaal kut apperatuur wat niet word ondersteund)

en 64 mb is zoiezo te weinig ja
 
Mijn computer is ook opeens zo traag als de rotte.. snap er nix meer van.. ik gebruik trouwens XP Pro.. en me harddisken zitten ook nog lang nie vol.. maar als ik em opstart ratelt die ckur 3 minuten lang als een mothafucka :@
 
B-u-g-b-e-a-r ;p
 
idd paar rambankies zouden geen kwaad kunnen..

defraggen helpt af en toe..

en idd met compaq moet je uitkijken wat je er precies instopt.. 90% van de keren moet het compaq zijn.. (althans dat zijn mijn ervaringen met werk)
laatste aanpassing
 
Artiest William Tech
gewoon formatteren en opnieuw beginnen, scheelt vaak al heeeeel veel vooral als je dat nog nooit gedaan heb en de computer al 2 of 3 jaar oud is hahahahaaa ik word meestal na een half jaar al gek want dan kan ik vaak al merken datie gewoon 'stikt'
Wat je wel kan doen is Win2000 er redelijk zonder problemen overheen zetten. Dan kan je al je programma's gewoon behouden als je voor een upgrade kiest.
Met win XP kan dit ook, maar ik weet niet of dat wel zo goed werkt met een Compaq. Compaq onwikkelt graag zijn eigen hardware, die je niet uit kan wisselen met andere soorten pc's (meestal).
Bijv ook als je geheugen erbij wilt zetten in de Compaq dan zit je vaak vast aan het Compaq geheugen wat weer duurder is dan geheugen die je in een normale pc winkel zou kunnen kopen. Mocht je wel geheugen uit zo'n pc winkel kopen en in je compaq zetten, dan krijg je daar vaak vastlopers van.

Terug naar Windows 98 zou ik niet zo snel doen, want dan moet je de schijf formatteren, en dat schijnt niet zo makkelijk te gaan met compaq omdat die zijn eigen bootsector heeft.
laatste aanpassing
Ik draai trouwens al 1 jaar met win xp pro, zonder problemen of vertragingen. Dus formatteren hoeft zeker niet elke paar maanden bij windows xp. Waarom zou je als het goed loopt?
GEwoon regelmatig,

*)Je registry cleanen
*)Controleren welke services mee opstaren en dit tunen
*)Defraggen
*)PAGEDEFRAGGEN
*)Hard Disk Cleaners gebruiken omzo SLACK te verwijderen
*)Overbodige progjes deinstallen
*)Goede filestructuur maken en je shit verdelen over meerdere partities
*)JE pagefile een minimale groote geven van 512MB en op een aparte partitie zetten
*)Zoeken naar de laatste en beste drivers voor alles componenten van je PC
*) Bios Tunen


Nah doe je dit kom je al een heel eind
xtje defragmenteren ofzo??
mijn schildpad is ook traag







ik heb helemaal geen schildpad :-S
 
ik ben ict'er mensen ... geen nood ik weet alles....

hehe niet dus...
wat betekend dit nou weer ??? :S

JE pagefile een minimale groote geven van 512MB en op een aparte partitie zetten
mijne ook ga van de week ff een nieuwe kopen. dan duurt het tenminste geen 10 jar voordat mn hotmail opstart
cost maar 800 pleurooos
DJ Gabbo, hoeveel intern geheugen je ook hebt... virtueel geheugen (PAGEFILE) gebruik je altijd... als je die minimaal op 512MB insteld ben je er zeker van dat die niet de pagefile tijdens processen groter moet maken... de ruimte heb je dan al gereserveerd op je Hard Disk. Als je je PageFile op een andere partitie zet dan waar je OS staat, heb je ook weer minder last van fragmentatie... en dus vertraging in je performance van je HD.

Ook ivm met Ghost Images is het aan te raden je pagefile op een andere partitie te hebben
Wat veeeeeeel zal helpen is: meer werkgeheugen erin doen. 64MB is écht te weinig. En werkgeheugen is helemaal niet duur en de beste methode om voor weinig geld een sneller functionerende PC te krijgen.

Wat je ook kan doen als je Windows XP hebt, is dit programmaatje downloaden genaamd bootVis.

http://www.microsoft.com/hwdev/platform/performance/fastboot/BootVis.asp

Het programmaatje 'bestudeert' je pc als ie opstart, doet dan wat wijzigingen hier en daar, en ziedaar: volgende keer start ie sneller op.

Het werkt echt! Het opstarten van mn normale pc ging van 34 seconden naar 29, en die van mn laptop van 69 naar 44 seconden.

hier korte gebruiksaanwijzing.
==================
1- Selecteer vanuit het menu 'Trace' de optie 'Next boot+ driver Delays'

Nu zal het systeem restarten en bootvis traceert nu knelpunten tijdens het booten.
Na het opnieuw opstarten even wachten totdat bootvis weer is opgestart, er verschijnen dan een aantal grafieken. Rust de muiscursor op het bruine vierkante blokje om te zien hoe lang het booten heeft geduurd.

2- Selecteer vervolgens vanuit 'Trace' de optie 'Optimize system'

nu herstart de pc weer, weer ff wachten totdat bootvis het booten optimaliseert. Dit kan enkele minuten duren.

Om achteraf de bootprestaties te vergelijken doe dan nogmaals stap 1.
========================
 
ok Alexander..

tnx ... weer iets geleerd !! :D
 
Werkzaam bij Underground Alert
Probeer het eens met bv. Norton Util. of Fix-It. Dit soort progr. halen de fouten uit je systeem waardoor je systeem trager wordt, bv. door (inmiddels) nutteloze commando's in je registry.

Bij mij werkt het TOPPIE!!!
Zoals ik weet had BootVis nogal last van eigenaardigheden... sommige mensen zorgt BootVIs... weer voor een nieuwe install van XP ;)
En Houdt er ook rekening mee dat BootVis, een TraceLog aanmaakt die vaak GB's groot kan worden ;)
RegCleaner - A tool to clean up and control Windows' registry.

http://www.vtoy.fi/jv16/shtml/software.shtml

Dat is DE tool om je registry makkelijk en veilig te cleanen... veel regtools willen TEveel weghalen waardoor je weer probs krijgt... hier worden veel reg. keys en waardes verwijdert die veilig te verwijderen zijn... handmatig zou je natuurlijk ook nog de boel kunnen doorlopen.
 
Wat is dat andere alexander..,?? jv16 PowerTools - The tool to clean up and tune your computer.
Raad je mij computerleek dat ook aan of nie..??
Yub is om je registry te cleanen... is veilig en werkt goed als je hem gedownload starten die boel....

Klik dan op TOOLS--> REGISTRY CLEAN UP --> DO THEM ALL...

Dan als die klaar is... SELECT -> ALL, dan RECHTSONDER, REMOVE SELECTED..... DAn linksonder DONE.

Dan klik je weer op TOOLS --> VIEW SHARED DLL, dan weer zelfde handeling met selecteren en verwijderen.

Handig als je weet wat het is, om bij STARTUP LIST te kijken of er services/progjes staan die er niet thuis horen... die gewoon verwijderen
Alexander: Waarom niet die van MS zelf downloaden dan?



En Animalll: Hoe wil je een goedkoop dimmetje in een Compaq zetten?????????? Daarmee probeer ik te zeggen, dat een goedkoop dimmetje alleen maar vastlopers veroorzaakt. Je zit bij een Compaq vast aan compaq geheugen, wat stukken duurder is dan het goedkope dimmetje waar jij het over hebt.
laatste aanpassing
Hmz nooit gehoord van een regleaner van MS zelf :s maar anyway dit tooltje gebruik ik nu al een hele tijd... en wordt ook op meerdere sites met lof over gesproken :)

Er zullen vast betere zijn... maar ik heb dus tools gezien die opzich MEER detecteren, probleem alleen was datz e nogal agressief waren en al snel TEveel weghaalden uit de REG.


PSIES, NEVER buy een merk computer, slaat echt nergens op....
Anyway sommige mensen denken dat van alles en nog wat sneller wordt door alleen simpelweg het plaatsen van een dimmetje... het kan maar vaak toch niet... Maar vaak aan het traag opstarten etc ligt toch de HArdDisk ten grondslag... services bij het opstarten en een slecht getunde BIOS...

gRuLeZ> Die POwerTOols kennen veel extra opties, alleen is dit tooltje nog steeds in Alpha of Beta :s fase... daarom vind ik het persoonlijk niet echt aan te raden....NOG
laatste aanpassing
Das dezelfde :)

Ik heb de link geplaats naar de originele website. En die Regcleaner is dus geschikt voor elke Windhood versie :)
:D wat een toeval
Ik heb nog niks gemerkt van mensen met zulke extreme klachten over bootVis. Als ie echt ervoor zorgt dat XP opnieuw geinstalleerd moet worden, dan denk ik niet dat MS het programma zelf zou hosten.

En mijn trace bestand was maar 45MB groot, dus ik weet niet hoe mensen aan een trace bestand van een paar gig komen. Het programma waarschuwt je trouwens vooraf of je genoeg geheugen op je harde schijf hebt om het programma goed te laten draaien. En dat trace bestand kun je achteraf toch weer weggooien.

En tsja, zijn compaq dimmetjes nóg steeds duur? :( jup. net ff de prijzen opgezocht. Compaq= nog steeds zo duur. schandalig.
Tja en voordat je gaat klooien gewoon ff ghost Image MAchen ;) dan kan je lekker kutten zonder bang te zijn je OS te slopen
 
Pfff.. alsof ut allemaal een makkie is die computers.. maar ik snap er vaak geen ruk van hoor!!