Partyflock
 
Forumonderwerp · 20779
­ Nederland
Echt klote afgelopen seizoen een recordverlies van bijna 26 miljoen euro.

Hier het nieuws bericht




AMSTERDAM - Ajax heeft in het afgelopen kampioensseizoen een recordverlies geleden. Het negatief resultaat na belastingen was 25,8 miljoen euro. In het seizoen 2000/2001 bedroeg het verlies nog 8,2 miljoen euro.

Het verlies is opgelopen door tegenvallende opbrengsten uit de verkoop van spelers en afschrijvingen op deelnemingen in buitenlandse clubs in België, Ghana en Zuid-Afrika. Ajax heeft liefst 48 spelers onder contract en kan ze door de ingezakte transfermarkt aan de straatstenen niet kwijt. Onlangs ging de club al over tot ontbinden van het contract van de spelers Ferdi Vierklau en Brutil Hosé.

De club schreef 12,7 miljoen euro af op aangetrokken spelers en achtergebleven transferresultaten. Voor de filialen in het buitenland namen de Amsterdammers een voorziening van 9,4 miljoen euro. Ze hebben niet opgeleverd wat de kampioen ervan had gedacht. Een tegenvaller was de regelverandering van de wereldvoetbalbond FIFA waardoor Ajax geen spelers onder de achttien jaar naar de opleiding in Amsterdam mag overschrijven. Ajax voert gesprekken met kandidaten om de belangen in de buitenlandse clubs van de hand te doen.

Ontslag

Ook het ontslag van trainer Co Adriaanse en het aantrekken van vervanger Ronald Koeman, alsmede de gemiste plaatsing voor de Champions League en de snelle uitschakeling in de UEFA Cup kostten Ajax veel geld. De omzet is ten opzichte van 2000/2001 gestegen met 11,9 procent van 49,5 naar 55,4 miljoen euro. De bedrijfskosten namen met 3,9 miljoen toe naar 64,4 miljoen euro.

Een belangrijke kostenpost blijven de salarissen van de omvangrijke selectie en trainersstaf. Ze stegen met 4,9 miljoen naar 35 miljoen euro. Ajax trok voor 4,9 miljoen euro de spelers Ibrahimovic, Maxwell, Mido en Trabelsi aan. De verkoop van Arveladze, Bobson en Hellings bracht 3,9 miljoen op. De omzet uit recettes, seizoenkaarten, skyboxen en catering is toegenomen met 2 miljoen euro. Ook de inkomsten uit sponsoring (2,1 miljoen) en televisie (2,2 miljoen) namen toe. De post merchandising bracht 3 ton minder op.
laatste aanpassing
JOEHOEEEEEEEEEEEEEEE­EEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Eigelijk wil ik der gewoon aandelen van kopen :D

Ik zal metheel veel genoegen dan steeds me verlies incasseren en ik zal elke dag blij zijn als me aandelen omlaag gaan :D
dramatisch slecht :(

maar wij MOETEN onze cijfers laten zien ivm de beurs, ik ben benieuwd hoe de andere "top-clubs" ervoor staan

kan ook niet best zijn hoor
Feyenoord heeft een kleine winst geboekt.
Gelukkig hebben ze een goede bank :P
idd 3suh, komt denk ik toch door het goeie resultaat in de uefacup vorig jaar
Viv, je bent op een sportforum

GA DAN WEG HIER !!!!!

JE BENT NIET VERPLICHT HIER IETS TE POSTEN

ik :bah: op mensen wie andermans topic verkankeren
Denk inderdaad dat PISVEE en de kakkerlakken ook niet echt een winst maken om naar huis te schrijven.
Maar ja die zullen het nooit vertellen want ja dat hoeft niet.


MZZLS
Maarja verlies of niet ik ga naar Ajax - AZ
feyenoord heeft afgelopen jaar wel winst gemaakt, stond een tijd geleden in de krant!

het was gewoon dom van ajax om naar de beurs te gaan. ze hebben niet goed gekeken naar engeland waar zulke dingen ookal op een redelijk fiasco zijn uitgelopen.
sinds de introductie een aantal jaren geleden is de beurskoers langzaam afgebrokkeld naar het huidige niveau (3,50). de meeste mensen hebben aandelen gekocht uit sentiment en niet rationeel nagedacht. jammer voor hen maar ik denk dat ajax beter de notering aan de beurs kan schrappen.
laatste aanpassing
 
Er zullen dus wel weer wat spelers in de etalage worden gezet?
het was idd geen slim plan, ze hebben natuurlijk veel geld binnen gehaald maar het gaat nu ook weer een stuk minder

denk dat als Ajax de 2e ronde CL haalt dat er dan weer wat lucht in de financien zit

alles komt wel weer goed, we hebben 15 jaar geleden op de rand van failliesement gestaan
09-10-2002: Minimale winst Feyenoord in succesjaar
[Bron: AD]

'Feyenoord heeft vorig jaar een minimale financiële winst geboekt. De Rotterdamse club won weliswaar de UEFA Cup, maar dat betekende niet dat Feyenoord veel geld verdiende. Op een omzet van 60 miljoen euro maakte de club uiteindelijk 293.000 euro winst.

Het winnen van de tweede beker van Europa levert, behalve meer inkomsten aan toegangsbewijzen, amper geld op: €280.000.

De Champions League is de melkkoe, in die competitie haalde Feyenoord een omzet van liefst 14,5 miljoen euro voor slechts een ronde.

Aan recettes voor de Europese wedstrijden incasseerden de Rotterdammers vorig jaar bruto ruim zes miljoen euro - vergelijkbaar met de inkomsten aan kaartjes voor de Nederlandse competitie. Feyenoord speelde in totaal zeven Europese thuiswedstrijden. De omzet van de Rotterdamse club verdubbelde bijna in vergelijking tot een boekjaar eerder: 60,6 miljoen euro tegenover 31,7 miljoen euro. Ook toen eindigde Feyenoord iets in de plus. Dat was vooral te danken aan de verkoop van spelers, die de club 8,9 miljoen euro opleverde. In het afgelopen jaar leed de club op dat onderdeel iets verlies: €240.000.

Opvallend is de stijging van de merchandising (verkoop van clubartikelen). Die ging in een jaar tijd van 5,4 miljoen naar 9,9 miljoen.

De club maakte de cijfers openbaar in het huisorgaan, de Feyenoordkrant. ,,Ik heb zoveel onzinnige bedragen gelezen over hoeveel wij wel niet zouden hebben verdiend, dat het mijn verantwoordelijkheid vond om duidelijkheid te geven nu dat kan'', aldus voorzitter Jorien van den Herik. ,,Er wordt altijd belang gehecht aan de hoogte van de begroting, maar die is niet belangrijk. Het gaat uiteindelijk om de winst en die is te verwaarlozen.''
 
Klinkt vreemd, maar ik kan hier alleen maar blij om zijn. Ik hoop dat ze 't financieel zo verk*nkeren dat ze van een NV weer een vereniging worden en dat dan het bestuur en die hele Raad van Commissarissen oprot!

We hebben destijds niet grote successen gehaald, omdat we een NV waren. Nee, sinds die NV is het alleen maar klote gegaan. Goede spelers die verkocht moesten worden, etc.

Aan de andere kant moet ik hier weer niet blij mee zijn, want de gewone supporter draait natuurlijk weer voor dit verlies op!:@
laatste aanpassing
jeff derde ronde halen we ook nog wel....dus volgende jaar zal ajax met een winst komen
me 2 Hopen dat we daar plaatsing voor de tweede ronde veilig kunnen stellen:D:D
ja, en niet tegen inter thuis :S

ik vertrouw die k^nker pizza`s niet
Hoop dat ze winnen thuis van Inter want ik zit erbij.
ik ga de 30e naar Lyon en ik denk dat ik ook wel ff ga kijken met inter thuis
laatste aanpassing
oja, tis toch een RECORDverlies ???

ach, we hebben alle records al in handen, deze kan er dus wel bij

:D
 
Woensdag 16 oktober 2002 - AMSTERDAM - Ajax heeft serieuze belangstelling voor de 21-jarige Roemeense linksachter Revnan Rat.


Ajax, die de verdediger al geruime tijd volgt, heeft een officieel bod van 2 miljoen dollar uitgebracht op de verdediger van Rapid Boekarest. Rat is international en staat ook in de belangstelling van Galatasaray en Besiktas.

passende naam voor de club uit *msterd*m. :D
laatste aanpassing
 
De rat hoort toch bij NAC??
Maar goed, onze AFC had gewoon nooit de beurs op moeten gaan of Afrika leeg kopen.Dan nog daarna al die zielige geldloze club's gaan helpen zoals Haarle. Ik las laatst in de VI dat Sparta zelfs bij ajax wilde gaan aankloppen.. Moet ook niet gekker worden!!
 
2 BaSe_Rotterdam: Die Rat is een hele goeie voetballer hoor!! Ik heb hem nu 2 keer met Rapid Boekarest tegen Vitesse zien voetballen in de eerste ronde van de UEFA-Cup, maar hij was zeker een van de besten!!

2 MARCOS: Ajax maar een verlies van bijna 26 miljoen euro....pffff. Niemand zal het beter (of slechter, is maar hoe je het bekijkt) doen dan Vitesse!! ;)
 
base rotterdam,laten we t hebbe over een over het paard getilde pleurisrat een die duidelijk pissig was dat ie vorig seizoen niet voetballer van het jaar was geworden,zou ook niet weten waarom maar goed,niet voor niets was Feyenoord DE UEFACUPWINNaAR 2001-2002!!!EN BLIJF T ZEGGE KAKKERLAK TILL I DIE!