Partyflock
 
Forumonderwerp · 20705
­ Nederland
'O' verlaagt prijs consumptie

Door onze verslaggever
ARNHEM - Discotheek 'O' Dance Theatre aan de Luthersestraat in Arnhem voert een forse prijsverlaging van de consumpties door. Die kost niet meer twee euro, maar 1 euro 50 voor onder meer frisdrank en bier.
Daarmee probeert eigenaar Leisure Group Nederland een halt toe te roepen aan de bezoekersdaling van 30 procent. Het bedrijf is tot de prijsdaling overgegaan naar aanleiding van de resultaten van een bezoekersonderzoek en publicaties in deze krant vorige week.
In de discotheek is anderhalve maand onderzoek onder bezoekers gedaan over de tevredenheid en klachten van gasten. Waar de bezoekers positief waren over portiers en personeel, waren er grote klachten over het prijspeil van de drank.
De discotheek heeft te maken met een bezoekersdaling van tussen de 25 en 30 procent. "Dat is een ronduit zorgwekkende ontwikkeling", aldus woordvoerder J. van der Kamp van Leisure Group Nederland.
De daling bij Dance Theatre en de overige Korenmarkt-horeca is sterker dan gemiddeld in discotheken en uitgaansgelegenheden in de rest van Nederland.
"Feit blijft dat het een fantastisch plein is. Maar ondernemers zullen nog heel hard hun best moeten doen dat uitgaan op de Korenmarkt de moeite waar blijft", stelt Van der Kamp.
De 'O' Dance Theatre-woordvoerder ontkent dat met de prijsverlaging een prijzenslag wordt ontketend. Het Swingcafé op de Korenmarkt heeft aangekondigd dat er enkele uren gratis kan worden gedronken in deze gelegenheid. "Wij reageren niet op andere bedrijven. We voeren ons eigen beleid. Vijftig eurocent minder per drankje is veel. Maar uiteindelijk moeten we de bezoekers tevreden houden. Als ze over de prijzen ontevreden zijn, blijven ze uiteindelijk weg. Dat is veel erger dan iets minder opbrengst per drankje", aldus Van der Kamp.
W. Plooster, voorzitter van de Belangenvereniging Korenmarkt, vindt het verlagen van de prijzen geen goede manier het publiek terug in de kroegen krijgen. "Dat is korte termijn politiek. Tevens wek je daarmee de indruk dat de ondernemers nu inderdaad te veel vragen voor een consumptie, terwijl dat echt niet het geval is. Natuurlijk, de prijzen zijn gestegen, maar de kosten voor de ondernemers misschien nog wel meer."
Ploosters verwacht niet dat de prijsverlagingen bij 'O' Dance Theatre en het Swingcafé leiden tot een prijzenslag. "Het zou mij verbazen als de daghoreca ook de prijzen gaat verlagen. Ze weten dat je daarmee niets opschiet. Er is meer nodig om de Korenmarkt er bovenop te krijgen."

Oke dan!!!!! Nu nog goeie muziek!!
Was idd niet normaal hoe fucking duur die muntjes daar waren, allemachtig zeg :|

Nu nog idd goeie muziek :D Wat een kut muziek wordt daar normaal gedraaid.. jakkie.
Haha, hup, nog verder omlaag die prijzen... vier jaar terug betaalde je 3 piek, dus ik wil nu 1.35 betalen :D
heheheh de <o> wat een klote tent zeg ben er laatst geweest met dj astrid , was gelijk de laatste keer want daar kom ik echt niet meer :)
Ik ben er 1 keer geweest (met Hardcore 4 Life) en vroeger toen het nog de Opera was een stuk of 5 keer...
niet zeuren als je gaat feesten weet je dat het geld kost :P