Partyflock
 
Forumonderwerp · 19366
­ Nederland
Dr. Piers Van der Meer, onderzoeker van de ESA (the European Space Agency), voorspelt dat de zon binnen zes jaar zal exploderen. Hij baseert deze stelling op het feit dat een satelliet een foto heeft gemaakt van een enorme explosie op de zon.

De temperatuur van de zon is volgens hem de afgelopen jaren opgelopen van 27 miljoen graden Fahrenheit naar 49 miljoen graden. Volgens van der Meer geven deze tekens aan dat de zon op het punt staat te ontploffen.

"Als de zon ontploft is het net zoals een atoombom maar dan triljoenen keren krachtiger dan de atoombom die op Heroshima. De aarde zal dan wegsmelten, bekijk het als een marshmallow die in het vuur valt en weg smelt.", aldus Dr Piers Van der Meer.
ik had ook al zoiets gehoord, maar hoeveel is hier nou eigenlijk van waar, ik bedoel waar bazeren ze zich op het de tempratuur kan wel oplopen, maar dat wil dan toch nog niet zeggen dat de oppervlakte onstabieler wordt??!
(hoop ik) dit heet toch een super nova??
 
Beste Mohawk, een supernova is volgens mij een andere verwoording voor een zwart gat. Dit zwarte gat ontstaat doordat een zon (ster) uitgebrand is. Deze zon zal in grootte toenemen totdat 'de rek' er zeg maar uit is en vervolgens IMplodeert deze zon. Hierdoor ontstaat er een zwart gat, dat qua energie zoveel kracht heeft dat het alles om zich heen opslurpt, zels energie en licht worden opgezogen.
Zwarte gaten door een supernova
Stel dat een supernova (dat is een ster die minstens 30 keer zo groot is als de zon) explodeert, wat meestal gebeurt als de ster oud is. Als het overblijfsel minder dan 1,4 keer zo zwaar is als de zon, dan wordt het een witte dwerg. Dat is een kleine ster die niet kan schijnen. Als het overblijfsel ongeveer 1,4 keer zo zwaar is als de zon implodeert het overblijfsel. Protonen en elektronen worden door elkaar gemixt en er ontstaat een neutronenbol, die relatief klein is. Aan de naam merk je al dat de neutronenbol vooral uit neutronen bestaat. Om de neutronenbol zwerft ook nog wat afval van elektronen en ander spul. Bij elkaar is dat een neutronenster. De neutronen in de ster worden steeds dichter bij elkaar gedrukt, tot het niet meer kan. Als het bij elkaar geperste overblijfsel 2 of 3 keer het gewicht van de zon heeft, is het een zwart gat.

dus...
moet toch eens wat vaker de "KIJK" gaan lezen...
:-(

maar wat is de wetenschappelije term dan voor zoiets, dat weet Alexander vast wel....:-)
respect voor Qoen hoor!! en hoe weet je dit dan?

dit is echt abacadabra voor me hoor!
maar ik vind het toch wel boeiend
 
Artiest William Tech
de tering, wel zieke shit als de zon gaat im/exploderen :S
aan de andere kant wel een vette manier om aan je eind te komen hahahaha ;P
 
Qoen is mijn held
---- SPOILER ALERT -----


















hehe..dit komt van een nep-nieuws site af.. Ben de Url effe kwijt, maar dit is complete bullshit.
NOu dan komen we met zijn allen aan het zelfde eind is er ook meteen geen ruzie meer op de wereld.
Volgens mij is dit ook gelul,
De zon zal over heleboel jaar bijn opgebrand zijn (zoiets) en dan opzwellen en daarna imploderen, dat zal niemand meemaken want iedereen is dan toch al levend verbrand door die opzwelling
Lampen kopen :P
Ladies and gentlemen may i have youre attention please , within 10 seconds the sun will explode and the earth will dissapear , So kiss your sorry ass goodbye ..have a nice trip ..3..2..1..


2 Jordees

En waar word het dan naar toe gezogen als het een zwartgat is ??
Aangezien de ster/planeet geimplodeert is?

De zon ontploft niet ofzo zijn gewoon van die debielen die elke keer wat nieuws denken te weten en meteen op het nieuws gooien :S

En als het zou gebeuren SO WHAT je kan er toch niks aan veranderen en wij de homo sapiens hebben geen ruimte station ergens waar we kunnen overleven:D
 
zwarte gaten zijn goed... lekker om je strakke plasser in te schuiven :D:D:D
Uhm jullie hebben het allemaal fout... ;)

een super novae is iets anders dan een zwart gat.

Wanneer een ster aan het einde van zijn leven komt, en steeds zwaardere kernfusies plaatsvinden, waardoor steeds zwaardere atomen zijn en de ster zwaar genoeg wordt. Kan zijn dichtheid op een bepaald moment zo grooot worden dat de ontsnappingssnelheid groter wordt dan de snelheid van het licht... hierdoor zal zelfs licht afbuigen richting dit zwarte gat.

Een ster MOET dus echt zwaar genoeg zijn en dat is de zon absoluut niet.

Om je leven te eindigen als supernova moet je een rode reus worden en zwaarder dan 8 zonsmassa's zijn. Een supernovae is een explosie en een Zwart Gat juist een implosie... om te eindigen als zwart gat moet een ster daarom NOG VEEL ZWAARDER zijn dan een supernovae
laatste aanpassing
gelukkig hebben we niet allemaal een opleiding bij NASA gehad.
Een supernova , 2 supernovae :D
supernivea dag en nacht creme

Als de zon uit is doe je dag creme op ofzo :P dan ga je zelf licht geven
 
het zwarte gat ::

Als een ster heel groot is, dan dooft zij uiteindelijk niet uit zoals de zon zal doen.
Nee, een ster die minstens drie keer zo groot is als de zon zal aan het eind van haar leven met een enorme explosie uit elkaar barsten. Al het gas aan de buitenkant zal de ruimte in vliegen. Daar ontstaan misschien ooit andere sterren uit.
Wat er overblijft is een kern (zeg maar 'pit') zo groot als de Aarde, die bestaat uit atomen die verschrikkelijk in elkaar zijn gedrukt.

Je moet je een atoom voorstellen als een bijna leeg bolletje. Bij een atoom van waterstof heb je in het midden een kern en daarom heen draait een elektrisch deeltje. Dat draait zo hard, dat het lijkt alsof de kern in een bolletje zit. Tussen de kern en het bolletje zit niet veel. Stel je voor dat de kern van het atoom zo groot is als een kersepit, dan is het 'atoombolletje' een bol van wel een kilometer groot!

Als atomen zo erg in elkaar worden gedrukt, dat er geen ruimte meer tussen de kern en het bolletje zit, dan gaan er heel veel in een kleine ruimte.
Het wordt dan wel zwaar bij elkaar.
Als een heel zware ster aan het eind van haar leven ontploft, blijft er een heel zware kern over. Een theelepeltje van zo'n bol zou net zoveel wegen als het Paleis op de Dam in Amsterdam.
Zo'n zware bol trekt alles aan. Ook het licht.
Daarom zie je zo'n bol niet. We noemen het daarom een Zwart Gat...



de supernova ::

Een supernova kan omschreven worden als een ster (bijvoorbeeld onze zon) die bij het naderen van het einde van zijn leven in een zeer korte periode heel helder en groot wordt. In wel 2 weken kan een ster dan honderd miljoen keer zo helder worden. De buitenste lagen van de ster worden met zeer hoge snelheid het heelal ingeslingerd en de kern stort ineen. Er blijft dan alleen een nog een neutronenster over die langzaam zal uitdoven. Dat noemen wij een supernova.

laatste aanpassing
Het leuke effect wel van als onze zon sterft is dat eerst zal hij opbranden. Hij gaat uitzetten en zonnevlammen reiken tot ver...
Electronica op aarde zal kapot gaan, radio en telefonie zal niet meer mogelijk zijn.
Dan zal de atmosfeer vernietigd worden, zuurstof raakt op en wordt gedeeltelijk het heelal ingezogen, waardoor dus storm op de grond ontstaat en alles door de lucht zal vliegen dan onstaat er uiteindelijk op aarde een vacuum.
Dan voor de mensen die dit nog overleven... de zon zal zwakker en zwakker worden, het wordt donker en koud. Zonder atmosfeer zal de temp. langzaam richting het absoluut nulpunt zakken... en de aarde gaat dood...
 
dat lijkt me echt bizar! :S damned :vaag:
 
Alexander ... altijd scherp. ;)

Heej auwe sterruhwacht, ik ben benieuwd man. Als het met oud&nieuw is, is het humor.
Maaruh wel lekker wazig... ik heb hier niets over gehoord en niets in het nieuws... Ik denk dat de nieuwsschrijver de gegevens van de wetenschapper verkeerd geïnterpreteerd heeft en daardoor verkeerde informatie in een DOOM scenario neerzet in de krant.

Ik denk dat dit een MOGELIJKHEID is die zou kunnen ontstaan als de zon in dit stadium verder blijft doorbouwen
QUOTE van SOHO website:


What can we expect from the Sun in the future? Is it getting brighter or dimmer? Is it expanding or contracting?
(For an overview of the controversy over solar variability, I recommend John Gribbin's pre-SOHO book, Blinded by the Light: The Secret Life of the Sun, published in 1991) The Sun's brightness changes by only 0.1% between the minimum and maximum of a cycle. We do not have enough data to see any longer-term changes from cycle to cycle. However, the Sun has not changed drastically in recent decades. Models of solar evolution indicate that the Sun is gradually increasing in brightness at a rate of about 6% per billion years.

The Sun is not "currently" expanding or contracting to any measurable extent. I know of some observations made by an astronomer indicating that the Sun changes size over the 11 year solar cycle - decreasing in size from the maximum activity to the minimum and then increasing in size again as solar activity picks up again. Others have tried similar measurements and found no change in size. However, it is believed that in 4 to 5 billion years, the sun will expand as it fuses the last of its core hydrogen. The outer layers of gas will swallow some inner planets (possibly even the Earth). This is commonly referred to as the red giant phase. Then the inner parts of the Sun will stop fusing, contract, and become a white dwarf.

Oftewel een verandering per BILJOEN jaar..... das toch wel iets meer dan 6 jaar :P
 
komt wel in de buurt van elkaar :P hehe
Ik denk ook wat ik al eerder zei de nieuwsreporter de gegevens in verkeerde informatie omzet.

Zowiezo is de zon nu op de helft van zijn leven, en sterft hij over 6 MILJARD jaar... kan zijn dat er een stuk of 9 nullen in dit artikel zijn kwijtgeraakt ;)
en alexander, zoals ik al eerder zei: DIT stond op een fake-nieuws site, met allemaal zulk soort verzonnen berichten. Dit is gewoon verzonnen... all of it..

Toch einderlijk wel weer eens een leerzaam topic, voor de meesten onder ons...
Agh isios wel grappig om over na te denken... en zoals ik ook al zei, had ik geen geloof in dit verhaal... maar maakt niet uit opent de ogen van vele mensen ;) toch :)
Moet wel eerlijk zijn. Toen ik dit verhaal voor het eerst op een ander forum zag staan, schrok ik best wel. Aangezien ik journalistiek doe, wilde ik gelijk al gaan rondbellen, maar toen bedacht ik me ineens, omdat dit soort nieuws echt HET nieuws ooit is en vast niet zo 'underground' worden rondgestuurd.

Het orginele stuk is trouwens 4 keer zo lang. Ik weet niet waar je jouw versie vandaan hebt??
Hmz ik post zoveel nieuws, moet bekennen dat ik echt ff niet meer weet waar ik dit nou weer vandaan had ;) soms lees ik ook iets in de Spits wat leuk is... dus dat kan ook nog :)

Voor de rest is en blijft het altijd belangrijk om zaken te verifieren voordat je het als waar bestempeld ;) voor jou natuurlijk helemaal... tenzij je voor een leuke Tabloid gaat schrijven :D
Als je nou zoveel met nieuws bezig bent, waarom ga je dan niets in de journalistiek doen??
HEhe Nee joh beetje tijdbreken op mijn werk ;)

Nee ik studeer IT en dat bevalt mij goed hoor :) vind het erg leuk. Ik zie mijn toekomst daar wel liggen
Dan heb je ook niet veel te doen op je werk ;-) :-D