Partyflock
 
Forumonderwerp · 18216
­ Nederland
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
Wie ken mij helpen?

Is het mogelijk om de boven genoemde apparaten op een 1 of andere manier aanslag gevoelig te maken??

En bestaan er apparaten die ik tussen deze aan kan sluiten zodat ik bijvoorbeeld de Resonance en de Cut Off kan opnemen en voor de sampler überhaupt kan gebruiken??

Thx alvast
Artiest {SHOWLIST artist 1438, 1374}
vraag 1:
volgens mij niet, ik ben ze in ieder geval niet tegen gekomen in hardware versie.

vraag 2:
begrijp ik niet helemaal, in de Emu zitten deze filters toch al ??? De korg electribe ken ik niet, is dat een Synt ??? Anders het geluid samplen ofzo.
Welke sequencer gebruik je? Gebruik je ook een keyboard, zo ja, ondersteunt deze ook velocity?
Met cubase zal het wel lukken...
Ik heb die knoppen nog niet kunnen vinden op de E-mu. Misschien moet ik er wel bij zeggen dat ik er geen Turbo kaartje in heb zitten.

En op de Korg zitten wel filterknoppen maar die worden niet midi uitgestuurd door het apparaat dus kan ik standaard niet opnemen.

2 DJ Bobo: je heb de Korg Electribe A, B en tegenwoordig geloof ik ook C. Wij hebben de A en dat staat voor Analog. De B is een drumcomputer en die andere weet ik niet.
Analoog is NICE !!!!!!!

Als je gaat sample ben je die analoge sound kwijt.

Post hier je vraag eens, zei weten 100% het antwoord op elke vraag. zitten ook grote producers bij zoals Nosferatu enzo.

http://synthforum.system-x.org/forums/index.php?s=
Als het goed is hebben alle moderne synths samplers grooveboxen etcetera een CC nummer voor iedere parameter, die kun je in de handleiding terug vinden, en als je de handleiding niet hebt dan kun je die op de websites van de fabrikanten vinden.

Die CC nummers die staan weer in (ik neem ff Cubase 5 als voorbeeld) de piano-roll, onderaan, bij mij staat er zo'n grijs icoontje met een soort pitchwiel en de tekst MOD, als je daar op klikt krijg je een korte lijst met standaard controllers (mod, pitch bend) en controller. Ik heb er ook allerlei vage namen tussen staan, maar in principe staan daar gewoon de CC's 0 t/m 127. Als je gevonden hebt welke CC voor bijvoorbeeld de cutoff zorgt selecteer je die daar dus. Dan kun je gewoon de cutoff waardes intekenen.

Natuurlijk is het veel relaxter om met knoppen te kunnen draaien en dat op te nemen, maar zo kun je in ieder geval iets.
De Electribe is niet analoog, hij klinkt alleen analoog.
2 Bla: ja dat weet ik. Heb ik ook al geprobeerd maar dat mocht niet baten helaas! :) Vandaar de vraag hier ook! :P whehe

En ik bedoelde ook meer dat de A voor Analoog staat. :P