Partyflock
 
Forumonderwerp · 17015
­ Nederland
 
ik hep zelf zown ding gekocht, ik gebruik em alleen maar voor drumms en percussie, maar als iemmand hierrow iets leuks met dit apparaat ken zou ik ut graag wille weten...of horen...:D
to maus: tis ook de bedoeling dat t geluid van slechte kwaliteit is...
 
terrordiehard....JONGE...lul es niet zo slap...:P
ik vind de meeste geluiden ook niet echt boeiend...de drummz zijn wel lekker opzich......vooral die tr-808 rythm set :D
maargoed klinkt niet analoog :(
Maar voor de geluiden ga ik een Korg electribe A1 kopen...die klinkt echt rauw :D
Joe en ze 303 :D ga je die arme forum mensjes er nu ook al mee lastig vallen
laatste aanpassing
gheghehe, tis toch RAUW geluid?? ?dat hoort toch ook?? vinnik persoonlijk heel mooi!
 
ff kijken hoor, de a1 is dat die drum computer of die synthesizer??. iig ze zijn beide cool:D Ook niet echt niet makkelijk maar zeer de moeite waard om uit te proberen.
 
A1 das de synthesizer :D die kan echt bijna identiek een TB-303 nadoen.....en nog veel meer.....alleen jammer dattie maar 1 kanaal per keer ken gebruiken......(hijs niet multitimbraal ofzow)
 
Maar daar geeft ie wel heel veel anders lekkers voor terug:P En hij is bovendien niet zo duur:) Helemaal in vergelijking met een 2hands TB:K
Is trouwens wel klote met midi dus??
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 917, 2156}
Heb hem voor de lol staan, lekker aan de knopjes draaien.

En veel tijd insteken? Hoezo? Gewoon aan Cubase koppelen en componeren maar.

En het verhaal dat je er midi amper wat mee kunt is ook onzin, het is even vogelen maar dan is alles instelbaar.
Artiest {SHOWLIST artist 1438, 1374}
K heb een 505 ipv 303.
Maar zo'n ding alleen is in mijn ogen niet genoeg om mee te produceren. Een compressor over de kicks uit de 505 doet wonderen, zeker als je er hardhouse/hardstyle uit wilt pompen. Ik gebruik hem ook in combinatie met cubase.
 
2G-Town Madness. Ja ik heb idd gelezen van die midi dat het ruk was. Maar het is gewoon op te lossen dus?? Ik dacht namelijk dat maar een deel van alle parameters met midi aangestuurd konden worden. Als wel alles met midi kan is het natuurlijk wel super:D:D
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
Ik heb dat ding na een maand van narigheid weer verkocht.

RaMPaPPaRaaT.

Ingeruild voor de Yamaha RM-1x <=- Super apparaat!
 
RM1x heb ik ook gehad. Dat vind ik pas een rampapparaat. Heb ik dus ook snel de deur uit gedaan:). Ik werd er helemaal tureluurs van%)
laatste aanpassing
Dat ding is zo wreed man! Gruwelijk veel drums enzo! :D:D

Die MC-303 is gewoon het grootste kut apparaat wat ik gehad heb. Want over het algemeen doe ik geen instrumenten weg. Maar met dat ding was ik echt blij dat ik hem kwijt was! :P
Drumz ? heb een cd vol met Samples van weet ik veel hoeveel drummachines, gebruik het geld liever voor een vette synth, al kost een 2e hands 303 ook bijna geen fluit maar toch :) Kan je beter een novation Drumstation kopen, of gewoon the real thing >>> 909 alleen beetje prijzig ;).
Waarom zou ik in godsnaam een 909 kopen? Ik zie daar echt in deze tijd de meerwaarde niet meer van.

Als ik er 1 koop is het alleen maar om te kunnen zeggen dat ik een 909 heb. LEKKER BELANGRIJK! :)

TB-303 zou ik wel weer willen hebben maar dat is weer een ander verhaal! :P
laatste aanpassing
Waarom zou je 3000 piek betalen voor een tweedehands 909, als je voor minder geld een nieuwe 505 kunt kopen waar de standaard 909 inzit + nog veeeeeeel meer.

En idd wat YODA zegt, het is gewoon leuk om te zeggen dat je een 909 hebt.
In steeds meer apparaten zitten drums die heel veel op de 909 lijken. Het doet me heel weinig eigenlijk! :D
Tja ik hoeff geen van alle, nog niet althans
 
Als je een goede 909 kloon wil hebben moet je eens kijken naar die van Jomox (airbase of freebase). Verder ziek ik ook het nut niet meer van een echte 909. Kost je bakken met geld terwijl elk geluid al duizenden keren is gebruikt. echt vernieuwend valt er niet (meer) mee te werken. Novation Bassstation vind ik ook wel lekker:).
VAn die RM1x werd ik helemaal panisch, te cleane sound en veel te onzinnige uitbreidingen die super tijdrovend zijn. Ik ben van het type dat als ik ergens aan draai dat er ook gelijk geluid uit moet komen. Bij de Yamaha duurde me dat te lang.
 
btw. Kun je als je het over de 303 heb er ff bijzetten welke (MC of TB):)
Vriend van mij heeft de Xbase dacht ik (niet de rackversie in iedergeval) en die vind hem niet zo vet wil graag een 909 hebben, ik zou zelf voor de Drumstation gaan :)
Ken een gast die heeft een 909 en een Airbase gehad, en heeft de Airbase gehouden. De Airbase is ook wat uitgebreider qua geluiden dan de X-Base.

De snare is niet zo goed van de Airbase, maar de rest is net zo goed of beter dan het origineel.
 
ZOOOOOW weer terug uit hoofddorp.....xie dat der al aardig is gereageerd op me topic.....alleen nu wou ik graag weten of der ook mense zijn die wat van hun eigen shit kunnen laten horen.....mijn MC staat nu in hoofddorp...en daar hebbik geen internet...:| mja.....maargoed...ikke ga toch pas wat laten horen assik meer apparaatjes hep...:D kep nu bijna me korg electribe A1
 
ik hep trouwens wel een soort van ACID uit me mc 303 gekregen na heel veel kloten met parameters en cutoff en resonance envelope en de arpeggiator op "shamisen" vooral tone 6 uit bank 2 klinkt errug goed :D (dan wel bewerkt met de arpeggiator en cutoff....enz, en 2 octaven lager dan de fabrieks instelling) maar ik ken toch niet wachten op me korg electribe A1:P
Wat je moet doen is de gain vet oversturen van je mengpaneel en een beetje met de Para EQ kloten, dan krijg je pas echt dat aggressieve geluid.
Je moet NOOIT je gain oversturen van je mengpaneel, tenzij je terror maakt.

Kijk maar eens goed op echte sound forums !!!!!!
Zoals?

Jan Hammer had ooit de tip: "distort everything". En Crockett's Theme is geen terror.

Zeker bij analoge synths geeft dat vaak net een extra randje wat gewoon mooi klinkt. Je hoort echt bijna geen 303 achtige klanken waar geen distortion in zit. De Access Virus heeft standaard distortion aan boord, de meeste synths met effecten trouwens. Zijn dat allemaal terrorsynths ofzo? Denk het niet......
 
Doe wat je zelf het liefste ziet, muziek kent geen grenzen en regeltjes, het is jouw ding, en niet die van iemand anders.





Hoewel ik het zelf ook op een andere manier zou doen:P (iig niet op eind mengpaneel). Denk aan een externe EQ
 
Trouwens je haalt nu distortion vanuit de bron (synths etc.) in de war met de gain op je mengpaneel. De gain is alleen om te zorgen dat elk signaal in de basis even hard (of zacht) de mixer binnenkomt.
laatste aanpassing
Je moet het zelf weten, ik gooi een 106, een Alpha 1 en een oude analoge bak van Sequentiel regelmatig met de gain helemaal open in de mix.

En hoe wil je distortion geven aan een synth zonder ingebouwde effecten? Met een pedaaltje ofzo?
 
externe effecten bak. Ga anders eens iets van Lexicon, Zoom, boss e.d. uitproberen in een audiozaak. Krijg je een heel gaaf effect mee, dat omdat ze er speciaal voor ontworpen zijn en een gain op je mixer niet;)
Analoge distortion is het mooiste wat er is.

Ik geloof ook niet dat Lexicon echt goed in distortion is als het al bestaat, maar goed.
Boss pedaaltje heb ik, is soms bruikbaar, maar oversturen klinkt vaak echt gewoon beter.

Het gaat er ook niet om of iets ontworpen is voor een bepaalde toepassing, een TB-303 is ontworpen als een soort basgitaar om samen met je 606 een soort begeleidingscombo te vormen voor keyboardspelers en gitaristen.

Hoeveel keyboardspelers en gitaristen ken je die een 303 en een 606 gebruiken? Geen dus. Maar je moet het echt helemaal zelf weten, als jij denkt dat je gain knop alleen bedoeld is voor gain, doe dat dan.
 
hehe van die tb-303 weet ik. Heb een hele tijd terug een foto van me pa bekeken waarop hij dus gewoon met een 303 stond (idd voor begeleiding bij z'n basgitaar) ding was alleen niet goed dus heeft die lul em de deur uit gedaan:(.

Maar lees de eerste zin van m'n eerste post m.b.t. de gain. daar staat dat je met muziek doen wat je zelf wil, het is jouw stuk. Al gebruik je een dichtslaande deur als kick, whatever! Doe alleen als je er zelf achterstaat.

Ik heb het ook vaak zat geprobeerd om op verschillende manieren distortion te krijgen, ook via gain op mengpaneel. Op het eerste gezicht klinkt het wel lekker maar als je het op gaat nemen klinkt het gewoon "niet compleet" het heeft dus ook die sleazyness niet:(. Maar goed zoals ik al zei, doe wat je niet laten kunt:P
laatste aanpassing
 
ut leuke van die MC-303 is dat je der een distortionpedaal achterop ken klikke...:P
dat ga ik gouw es uitproberen.
Op die korg electribe A1 zit ook een distortion regelaar duzz assik die op me MC aansluit dan neem ik aan dat die ook de klanken van de MC distort (hoop ik) .
k ga trouwens ook zown atari ST kope voor een hele simpele cubase versie:P die dinge koste toch maar 50 euro ofzow......lijk me wel leuk om me apparaten aan te sturen door een jaren 80 machine:P
laatste aanpassing
Welk mengpaneel gebruik je? Ook een groot verschil.

Hardcore basskicks worden/werden (computers nemen het over) altijd gemaakt door een kick te oversturen met gain, flink EQ er op te gooien, en dan nog een keer te oversturen in een 2e kanaal.
 
waarom moeilijk doen als je der ook gewoon een distortion unit op ken klikke.....je kennut ook met een proggie op de computer distorten heul simpel
Met de juiste apparatuur hoef je nu nix meer te oversturen.
Artiest {SHOWLIST artist 61045, 646, 98523}
Ze ruleren allemaal,

909
808
707
606
303
101

Maar dan wel uit de orginele apparaten, alle andere machnines die zoals bovengenoemde presets hebben, werken met digitaal opgeslagen samples, die geven nooit, maar dan ook nooit de analoge dynamiek van de originele apparaten.

Om ff op de 303 terug te komen, TB wel te verstaan, dat ding rules! ik ben een acid freak, en dan is er maar een apparaat... Heb hem laten nabouwen door een electronica student volgens de orginele roland tb303 schema's en componentenlijsten. midi er bij op, je hebt een 1 op 1 copie van't beestje. Heeft me maar 400 piek gekost btw.

But anyhow, hier een urlletje van een van me acidtracks....

http://www.vinyljunk.nl/new/multimedia/preparade.asf

Pure acid.


**** Let's Sniff Some Vinyl ****

btw, iemand nog een orginele TB303 in de aanbieding?
2 terrordyhard>

"wat, tis ECHT waar, IK ben speedy J!!! En JIJ jat MIJN naam!!!"

Kerel, Zit niet te fucken, Speedy Jay is heilig, en dat ben jij zeker niet! ALs je respect voor speedy hebt, dan ga je toch niet lopen roepen dat jij dat bent?

HEB RESPECT!

**** Let's SNiff Some Vinyl ****
TR-707 is 100% digitaal, de TR-909 is hybride (hihats en crash zijn samples door een analoge VCA en VCF, clap weet ik niet zeker).
vinyl junk, ik denk dattie maar een geintje maakte :o ;)
btw; Freaked Out Of Acid ruleerd !
laatste aanpassing
Lekkere bak oude school acid!
2 bla>

Je hebt helemaal gelijk, ik wilde alleen ff een statement maken...

2 kip> Als alles goed gaat komt ie over niet al te lange tijd uit op vinyl met nog wat andere acid tracks..... waaronder preparade...
 
Jezus joe ken je het echt nergens anders over hebben.
 
jullie snappen mijn topic geloof ik niet zow goed.....:S

to vinyl junk:......klinkt heftig...:D
ken je aan nog meer van die TB klonen komme?, die jij hep? en anders koop ik gewoon een Korg electribe A1.....die klinkt analoog genoeg voor me maar als jij aan exacte kopieën ken komme hoor ik daar graag meer van :D
Die MC 303 heeft anders ook wel lekkere geluiden in zich hoor.....alleen klinkt ut niet zo rauw als de analoge apparaten...maar als percussiebak is der nix mis mee.
 
P.S ik vind die TB-303 kloon toch anders klinken.......ietsie mechanischer
 
VOLGENDE WEEK ZATERDAG HEBBIK EINDELIJK MIJN ROLAND TR-707!!!! Jippie!
Leuk, maar die samples zitten toch ook in de MC-303?
 
neej niet de bassdrumms...:)
alleen de cymbals, en trouwens.....die tr-707 klinkt effe een stuk rouwer en harder dan die van de mc-303 en de drumms vallen dan niet weg assik veel geluiden tegelijk gebruik
laatste aanpassing