Partyflock
 
Forumonderwerp · 17646
­ Nederland
 
Ik wil toch ff hebben over de prijs die er voor de houseparty's gevraagd wordt, want ik vind ze veel te duur!

-Sensation €55 (verplichting €10 voor kutmagazine en dvd)
-Innercity €47.50
-Thunderdome € 40

Dit zijn een paar voorbeelden. Vind het echt veel te duur. Weet dat DJ's duur zijn, maar deel dat eens door aantal bezoekers, kom nou...

Moet wel opmerken dat het vooral ID&T is dat steeds duuder en commercieler wordt en alleen aan geld denkt. Kijk maar naar Q-Dance, met bv Qlimax €35. Komen alleen maar top dj's, dus het kan wel goedkoper.....

Wil zoveel mogelijk feesten, maar mijn geld werkt niet echt mee, mede door de hoge prijzen :(
laatste aanpassing
 
2dama. Nou sorry hoor, ik vind de line-up van Qlimax echt bagger. En (jaja) er bestaat meer in het leven dan hardstyle en trance hoor:@. Ik hou persoonlijk van progressive, tech-house, groovy house etc. Maar ook techno. En in die scene zijn de dj's duur. Kijk maar naar Sasha, John Digweed, Danny Tenaglia e.d. (waarschijnlijk ken je die namen niet eens). en laten die nou net best wat centjes kosten.
laatste aanpassing
en we betalen het allemaal braaf .....

en we kunnen klagen .. maar er gebeurt tog niet .. verkas naar duitsland!!!!


trouwens wel eens aan gedacht dat feesten niet gecontroleerd worden .. er zijn wel regels .. zoals gratis water, en die temperaturen enz. enz. ... maar er wordt geen fuck van aangetrokken :S
 
Wario, hardstyle rulez!!! :P

En je gaat toch niet naar Qlimax, dus waar maak je je druk om :S
laatste aanpassing
ik betaal helemaal niet braaf :)

ik betaal niets of weinig voor mijn kaartjes van grote feesten.

heel af en toe wil ik nog wel eens volle prijs betalen

Ik heb het geld er wel voor, maar het er niet voor over.
laatste aanpassing
 
sensation 58 euro voor een magazine en dvd die je niet eens wil en bovendien ook niet opgestuurd krijgt...
 
tja vergeleken met 'vroeger' (ongeveer een jaar of twee geleden dus) is het wel wat duurder maar je wilt toch naar dezelfde feesten, dus je zal gewoon een afweging moeten maken tussen de feesten waar je wel en niet heengaat... maar bij de meeste feesten heb ik tot nu toe gedacht naderhand 'goh dit was het geld toch wel weer waard' liever 1x een vet feestje in de maand als 4x op stap gaan is het bij mij (en alleen bij sensation black had ik het gevoel geld weggegooid te hebben maja das persoonlijk)

>nasty bitch; mooi toch als je het niet wilt dus niet krijgt ;)
 
ik vind die feestjes eigenlijk ook veel te duur. ik ben ook nog maar scholier en verdien dus geen ruk!!!
maar de prijzen blijven gewoon hoog en dat zal wel door blijven stijgen. zolang de mensen naar de feesten blijven komen zal dat doorgaan. alleen als er niemand meer komt zullen de prijzen zakken. maar aangezien dat toch niet gebeurt.... mensen (en ik ook) vinden die feesten gewoon veel te vet. dus de organisaties kunnen blijven vragen wat ze willen. en ze blijven dikke winst maken.
bij UDC vind ik het wel meevallen. op impulz outdoor, echt super veel DJ's en tenten voor een redelijke prijs €40. kvind ID-T veel duurder. maja ik mag niet zeiken want ik kies er zelf voor....
 
Als er nou eens door organisaties wat meer inzicht gegeven wordt over hoe de prijs van een kaartje is opgebouwd, dan kan ik misschien wat meer begrip opbrengen voor de stijgende prijzen. Kijk, als bijvoorbeeld een Gemeente een hogere vergoeding vraagt voor een buitenterrein of een sporthal ofzo of dat ze bijvoorbeeld verplicht voldoende EHBO, brandweer, security moeten hebben lopen dan wordt het me duidelijker.

Qua aankleding gaat het er allemaal nog wel op vooruit, maar qua sfeer gaat het mijn inziens achteruit en dat komt mede omdat alles gewoon té goed geregeld is (hmm, ooit kon ik hierover juist zeiken en hoopte dat een en ander beter geregeld zou worden en nu is het beter geregeld...)

Maar met sponsoring haalt zo'n organisatie toch ook wel steeds meer binnen, dus zou de prijs toch niet zó snel moeten stijgen?? DanceValley heb ik moeten laten schieten uit principe dat ik gewoon niet meer dan € 50 voor een kaartje wil betalen en daar baalde ik best van...
Achja ik weet het... vind het ook kut! Maarja wat wel weer meeviel is dat ik mijn ILT ticket voor 64 euro's heb! (incl. busretour!)
Ik kan me goed voorstellen dat je een behoorlijk bedrag moet neerleggen voor die kaarten, alleen wat ik niet kan begrijpen dat sinds die Euro invoering, alle prijzen van de kaarten met iets van 20% zijn omhoog gegaan... en drank prijzen ook... denk niet dat dat nodig is
 
eeehhhhh......ILT?? Sorry, ik ben slecht in afkortingen...
 
2-->Alexander: Inderdaad, een beetje prijsstijging kan ik begrijpen. Dat hoort evenredig aan de inflatie te zijn en geen 20% of meer. Van de drankprijzen snap ik al helemaal niets; een biertje is toch een biertje en wordt toch nog steeds uit hetzelfde glas als vorig jaar gedronken?? Waanzin, totale waanzin...
 
2dama
Wario, hardstyle rulez!!!


Die opmerking tekent toch wel jouw simpelheid. Anderen niks gunnen omdat ze niet dezelfde muziek smaak als jou hebben:S:S:S tssss sneu.
Net als een cola, bier oid, 2 muntjes... das dus 4.45 voor je fris of bier, terwijl fris aanmaak poeder is met water en koolzuur erin. Dat is echt ontzettend goedkoop. Ik geloof dat ze dat iets van 10 Euro Cent per glas kost (kan iets meer zijn)
 
Ik zag een keer op een feest dat er drank uit blikjes werd verkocht dat net RedBull is. Kostte geloof ik bijna een tientje (guldens!). Zie ik de week erop bij Dirk van den Broek (supermarkt) dat blikje voor € 0,49!!!!!!!
 
Overhead is the magic word:P
Vindt het ook veel te duur! 38 euro lijkt niet zoveel, maar is toch al gauw +/-82.50 Keiharde Hollandsche Florijenen Guldens!!! :vaag:
dat hakt er iedere x toch aardig in!

Ik pleit dan ook voor goedkopere kaarten (20 euro) en de drankprijzen omhoog, zodat het ongeveer gelijk blijft!
hehe...wel grappig, dat iedereen die al langer op dit forum zit al niet eens meer op deze topic reageert. Dit soort topics hebben we al ZO vaak gehad. De conclusie is steeds:

het is duur, maar ze vragen het nu eenmaal...leer er maar mee leven..
 
Huh, Damn!! 38 Euro is gewoon dik tachtig piek!!
Dat zie ik al niet eens meer maar zet me wel weer effe met beide benen op de grond.

HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!! HOGERE LONEN!!!
Leer er maar leven is TE simpel... samen sta je sterk, als iedereen klaagt dan zullen ze uiteindelijk toch wel moeten dalen... zonder ONS... geen klanten, geen klanten geen inkomsten.
 
Maar de historie, de statistieken en al het andere leert ons dat prijzen nooit zullen dalen, slechts minder snel groeien.. :-(

Afijn, ik ga pitten en dromen over de tijd dat ik nog met guldens kon betalen :Z:

mzzls
hehe lol... slaap ze
 
K gun je vanalles Wario, alleen je reageerde off topic door de dj's van Qlimax af te zeiken, daardoor reageerde ik dat hardstyle vet is, dan ook de dj's van Qlimax en als je er toch niet heen gaat who cares???
Het is idd wel duur ja, maar ze zouden eigenlijk wel gek zijn als ze et omlaag doen, want de mensen betalen er toch wel voor!
Het raakt meestal toch vrijwel uitverkocht! Of iig.. er worden genoeg kaarten verkocht!
 
Nee. Je gaat twee totaal verschillende concepten met elkaar vergelijken. Kijk dat jij Innercity niet cool is omdat daar in jouw opzicht kut dj's staan (hoewel ik het tegendeel beweer). Maar vervolgens snap je niet dat ik zo'n line up wel cool vind?? Want Hardstyle uber alles is toch het credo:S:S
Artiest Raven
Tja. Kaarten zijn idd duur. Maar je krijgt er meestal wel wat voor terug... Een sfeer die bijna altijd goed is en een top avond?
Probeer maar op een "normale" uitgaans avond iemand aan te stoten en dan nog heelhuids weg lopen. Om maar iets simpels op te noemen wat je alleen op zulke feesten kunt mee maken...
 
zolang jullie het blijven betalen, zal dit zo blijven. je hebt het zelf in de hand. zelfde als het horeca-verhaal. gewoon niet meer kopen, dan daalt de prijs vanzelf wel weer.
 
Tjah...Het is waard wat de gek er voor geeft. Zolang iedereen braaf zn kaartje blijft kopen zal het egniet goedkoper gaan worden. Kwestie van vraag en aanbod....
 
Lekker Jan.

Eindelijk weer de slimme Haarlemmer die deze hele (toch wel) zinloze discussie tot een einde brengt. Lekker Jay, je verdient een PLUIM.

;)

(ps Dama ik ken je frustratie--> meer werken of minder feesten....)
Man ik drink ook nog es voor 50 euro aan water, dat is ook winst maken hoor
Maar zolang iedereen naar die feesten blijft gaan, zullen ze de prijs gewoon opvoeren.

zelfde met bier... wordt steeds duurder, maar ik drink evenveel
 
even helemaal offtopic: het lijkt wel in de mode om te gaan roepen dat Hardstyle niet het enige op de wereld is. maar dat je muziek die je moet begrijpen beter kan luisteren, zoals techno en terror enz.

Hardstyle uber alles is niet altijd het credo, maar dat denken alle anti hardstyle mensen.
 
ontopic: Stel er zou een organisatie komen die allemaal feesten zou geven op de non profit manier.

Dan zouden alle ID&T, Q-Dance, UDC enz. wel een stevige tik te verduren krijgen. Althans als het groot wordt.
Ja al die feesten zijn harstikke duur geworden!! Zelf heb ik ook weinig zin om al dat geld neer te tellen voor een kaartje, met de juiste connecties kom je ook wel heel ver...er worden ook best wel veel kaartjes weggegeven tegenwoordig, je moet alleen weten waar en wanneer...als je t allemaal zelf moet bekostigen dan loopt t wel flink op...volgens dat id&t magazine zou je rond de 4000 euro hebben uitgegeven als je al die zomerfeesten was afgeweest...is toch te gek??!!
 
Artiest LanZ^
Het zijn niet alleen de kaarten maar vooral de drank die verschikelijk duur is geworden, biertje kost zomaar 5 gulden :s en dan laats een flesje water op HR, 8,80 gulden!! Maar goed, ze doen het toch goed want we trappen er keer op keer weer in :D
Het is in den beginne ID&T geweest al die de feesten commercieel uitmolk.
Ik persoonlijk weiger om zo belachelijk veel uit te geven voor een leuke avond. Ik heb leukere avonden gehad voor heel wat minder geld.

De prijzen ZIJN ook belachelijk. Maar het is de gek die het er voor uitgeeft! Zolang jullie dure kaartjes blijven accepteren, zal de prijs alleen maar duurder worden.
Dr wordt grof geld verdiend, het heet tegenwoordig dan ook niet voor niets industrie.

Je kunt wel wachten totdat er een nonprofit organisatie groot wordt, maar je kunt daar zelf ook aan meewerken en een statement maken: ZELF naar kleine, nonprofit feestjes gaan! Er zijn er genoeg!!! Dan worden ze vanzelf groot.. (als ze willen :D )
 
Ben jalours op koekie monster :P
Topic 3067...

Ja t is duur allemaal maar er over zeuern heeft weinig zin. Alles is duurder geworden, dus tja, als je het niet trekt of kunt betalen zoek je toch gewoon andere, goedkopere feessies uit???
wackiejacky 15 september 2002 15:19
Topic 3067...

Ja t is duur allemaal maar er over zeuern heeft weinig zin. Alles is duurder geworden, dus tja, als je het niet trekt of kunt betalen zoek je toch gewoon andere, goedkopere feessies uit???

Ik ben het met Wackiejacky eens... Ik ben er niet mee eens met de prijzen maar ik ga er alsnog heen. Ik zeg er ook verder gewoon nix over. Want je kan er gewoon weinig aan doen. Tis kiezen of delen :|
 
mwah...het probleem is dat als er niets aan gedaan wordt er helemaal geen "goedkopere feessies" zullen zijn.

Maar laat de concurrentie elkaar maar gek maken, dan moeten ze de prijzen wel stabiliseren of weer laten dalen!!

Zij willen vrije-markt werking, dan zullen ze ook de consquenties moeten dragen!
 
Het kan aan mij liggen hoor, maar die vrije marktwerking is er altijd al geweest in deze branche.....
 
Ja, maar het aanbod begint nu een beetje de vraag te overtreffen waardoor organisaties meer moeten doen om mensen te blijven trekken.

Als je weet dat er toch wel genoeg mensen naar je feessie kan je -in de trant van de vrije marktwerking- je eigen prijzen vaststellen. Hopelijk worden ze daar nu wat meer in gehinderd.
zo'n vrije markt-werking als nu is er niet altijd geweest hoor, althans niet zoals dat de afgelopen vier jaar het geval is. Komt omdat het nu op grotere schaal bekend is (multimedia) waardoor vanzelf de geldwolven en 3D-gladpraters er op af komen (waardoor de feesten van nu weinig met muziekliefhebberij te maken hebben, maar des te meer met marketing en commercie)
Een beetje kaartje voor bijvoorbeeld de rolling stones ofzow kost toch ook al snel 90 piek ?
En check dat , ik ben een keertje meegegaan met me vader want die is er gek van. Daar hing 1 heel groot scherm achter Mick Jaggerze koppie , een paar vuurwerk dingetjes en het maliveld in Den Haag afgehuurd. Kijk naar een sensation , vanaf januari is er een groep full time mee bezig geweest. Een aantal dj's die echt niet goedkoop zijn en een aankleding waar je U tegen zegt , dan is die 50 euro per feest ( als je naar beiden ging ) toch niet eens zo vreemd?
 
Maar feit is dat een kaartej voor een redelijk feest eerst 35 was, en nu nog steeds. Neuro's dan..
 
Tja tis gewoon te ziek voor woorden hoeveel geld ze tegenwoordig er wel nie voor vragen!! En dan ook nog eens geld vragen voor de w.c´s ensow.. dat vind ik gewoon regelrechte naaierij en ronduit schandalig.

Maja.. als je naar een feessie wil weet je dat je veel geld kwijt bent.. en dat je ze nou nie allemaal meer ken aflopen!! Al zouden heel veel mensen dat graag doen!!!
Artiest Dummy
Wet van vraag en aanbod... als niemand meer zou gaan zouden de prijzen ook anders gaan worden...

dan geen poen voor de plee... drank goedkoper... enz..

maarja, iedereen is nog steeds zo gek om 50 euro uit te geven voor een feestje.. dus geef ze eens ongelijk...

ach gun mr. sutterheim toch een leuk pensioen dan gunt hij je toffe feestjes... want er is geen land in de wereld waar zoveel luxe en faciliteiten hebt op feestjes en waar je bijna elk weekend wel ergens een groot feest hebt..

dus ik zou zeggen.. verander maar niks.. geef gewoon de schuld aan de euro ;)
Ik vind de laatste tijd ook wel dat de feesten qua entree prijzen vreselijk gestegen zijn maar of ze kwalitatief ook beter worden vraag ik me soms af. waarom kost 3 dagen Nature one incl. 2 overnachtingen op naastgelegen camping en mega veel wereld DJ's slechts € 66,-??? Waarom kost ILT (I love Techno) waar een sfeertje hangt die je in NL NOOIT EN NEVER meer tegen zal komen en waar wederom de Top of the World draait slechts € 33,-??? Als je die feesten in Nl zou hebben ben je zeker 1,5 keer zoveel geld kwijt voor het kaartje maar waarom???? Ook ik ben benieuwd naar wat die prijzen zo hoog maakt of hoeveel winstmarge men heeft, want ik zweer erbij dat het goedkoper kan. Maar goed anderzijds snap ik ook wel dat de organisaties hun geld moeten verdienen en winst moeten maken om te kunnen investeren naar een nog mooier, beter feest maar ik zie wel dat feesten steeds minder snel uitverkocht raken, kijk bijvoorbeeld naar Trance Energy zaterdag a.s. alle voorgaande jaren ruim van te voren uitverkocht (ook vorig jaar in Friesland) en nu strooien ze bij mtv tmf en 538 en id-t.com met kaarten!!!! en zo gaat het met meer feesten gebeuren. Ik ga niet zeuren dat het dus nu maar goedkoper moet worden want als ik het geld heb ga ik toch wel naar een feest maar zoals het er nu naar uitziet moet ik toch overwegen om niet naar Thunderdome te gaan omdat ik dat op dit moment niet trek want andere feesten hebben een hogere prioriteit terwijl ik TD toch zeker niet wil missen eigenlijk maar goed ik zie t wel en wacht zo lang mogelijk met kaarten kopen en anders dikke pech feesten genoeg en leve ID&T Radio op 12 oktober dan maar hahaha!!!

CU Some Time Some Place!!!!