Partyflock
 
Forumonderwerp · 16650
­ Nederland
 
hoorde ik net op ID&T radio....

dus slikken maar!
Echt mensen, jullie brullen veel te snel dingen die totaal nergens op slaan en waar jullie geen verstand van hebben. gaten in je hersenen, zie je het voor je? En dan nog gewoon functioneren? Dat is onmogelijk! Al sterven er axonen af door xtc-gebruik, complete gaten in je hoofd is totale waanzin! Dit is dus precies wat zo'n foto beoogt te doen: paniek zaaien, in de hoop dat mensne dan stoppen met gebruik. Wat toch niet gebeurt!!!
 
je voorlaatste reply klopt inderdaad, wilde er zelf iets over zeggen, maar jij was me voor:)
Drie wetenschappers van Universiteiten uit Californie en Liverpool hebben een onderzoek gepubliceerd waarbij ze eerder werk over de schadelijkheid van XTC in twijfel trekken. Belangrijkste uitkomst is dat ze beweren dat bewijs voor de inmiddels veelbesproken ‘langetermijn schade’ aan hersenen van gebruikers niet bewezen achten. Ze noemen eerdere onderzoeken die tot deze conclusie kwamen ‘onzorgvuldig’.


Helaas is het niet vinden van bewijs een bewijs dat er geen langetermijn schade door XTC wordt veroorzaakt.

WJ > :respect: En succes met je onderzoek, al jouw replies over drugs lezende denk ik wel dat, als je de goede mensen kan vinden, je onderzoek zeker een wetenschappelijke waarde heeft (bweh wat een geslijm ;))
mja Oprah is gewoon een product vd overheid om alle huisvrouwtjes te standaardiseren zodat alle kindertjes ook voorgeprogrammeerd worden om later goed te kunnen aarden in het amerikaanse systeem :D
Well said warezguy...hahahah en dan die Dr. Phill! Geweldig! "You should have more selfrespect, that is the key to a happy life!"
 
daarom ben ik er heilig van overtuihd, dat oprah gedurende 1 uitzending meer hersenschade opwekt, dan wat ik gebruik op een feest (correctie, gebruikte)
Hahah Miech, agree! Zullen we dr aanklagen? En Dr. Phill erbij, want die zorgt ook voor gemiddeld drie gaten per week!!!!
 
kotssmellie @ your service;D

:bah::bah::bah::bah::bah::bah::bah::bah: voor dr phil
Wackiejacky ze zijn al bezig met een onderzoek.

Een paar maanden geleden was nog op het nieuws dat ze met een MDMA onderzoek bezig zijn in het AMC. Het zal nog wel ff duren voordat de resultaten bekend zijn (zo ongeveer in 2005) aldus een van de onderzoekers.
 
DRUGS OLE OLE OLE
Qoen, tnx voor de info maar dat wist ik al. Maar zoals je boven al hebt kunnen lezen, het is zowat niet te doen. Geloof maar dat als die resultaten strax bekend zijn er weer andere wetenschappers overheen vallen die wel weer iets weten te ontdekken wat niet klopt.

Ga maar eens 3 jaar lang mensen opvolgen, die moeten dan verplicht eens in de zoveel tijd een geteste xtc-pil tot zich nemen, geen andere middelen gebruiken, daarnaast gezond leven, en dan nog is het de vraag, dat ALS blijkt dat er schade is aangericht, dat dat door de xtc komt. Wie weet heeft het wel te maken met de hoeveelheid zonlicht in combinatie met je eetgewoontes...ok, beetje overdreven, maar you get my point.

Ik denk niet dat er veel nieuws uitkomt. Bovendien, van 2002-2003...dan wete je nog nix over mogelijke schade op lange termijn. Wie zegt dat evt. afgestorven axonen 10 jaar later niet weer hersteld zijn???

Zoals ik op S2D ook al poste, kijk maar eens naar sigaretten. jarenlange onderzoeken toonden steeds weer opnieuw aan dat het longproblemen zou veroorzaken, maar iedereen rookte vorlijk door. Tot er een paar longkanker kregen en de tabaksfabrieken aanklaagden.

Jarenlang promoote Timothy Leary zijn LSD, wetenschappers waarschuwden voor mogelijke gevaren, maar die werden weer tegengesproken door voorstanders van het middel. Hadden ze maar geluisterd, die "gekken" van een jaartje of 50, die nu het grootste percentage psychiatrische patienten van nederland vormt.

Nu ook weer. Een ieder kan voor zichzelf wel opmaken wat de risico's zijn van xtc. Roept de correlatie meer xtc-gebruik-meer depressies en zlefmoorden onder jongeren bij jullie geen vraagtekens op? Is het feit, dat bij apen een jaar na gebruik van een enkele dosis xtc nog hersenschade te zien is, niet genoeg om je ervan te overtuigen dat je op moet passen met dit middel?

Er wordt al zo lang geroepen, dat je minstens 6-8 weken moet wachten voordat je een nieuwe dosis moet nemen, maar houdt iemand zich eraan? Nope! En over 3 jaar, als deze reslutaten weer worden bekend gemaakt, is er nog geen ruk veranderd. Want ook dan weer komen er wetenschappers die een foutje ontdekken, die het tegendeel beweren (zoals het altijd gata in de wetenschap). En pas over 20 jaar, als blijkt dat half slikkend Nederland ineens vroegtijdig gaat dementeren, stapt iedereen naar de rechter om zn toenmalige illegale xtc-producent aan te klagen zeker...

zucht...
laatste aanpassing
Dat het moeilijk is zal best wel... Maar als je een grote groep test en het gemiddelde eruit haalt heb je wel een degelijk onderzoek. En als je dan ziet dat iets zich herstelt kan je die lijn doortrekken, Of niet:)

Je verhaaltje over de tabakindustrie klopt alleen niet dat wisten ze al heel lang. Na de eerste onderzoeken was al bekent dat het schadelijk was alleen de tabaksindustrie werkten dit met alle mogelijke middelen tegen. Daarom worden ze nu ook aangeklaagd.

Maar goed we zullen het wel zien.... Moet er wel ff achterkomen wie die pillen produceren anders kan je nog niemand aanklagen:D
Maar dat is dus precies wat ik bedoe. De voor en tegenstanders. Wetenscahppers die beweerden dat tabak schadelijk was werden tegengewerkt door de producenten.

Bovendien, is het wel ethisch verantwoord om mensen een middel te laten gebruiken waarvan je vermoed dat het schadelijk is? Mensne tekenen natuurlijk wel om mee te doen aan dit onderzoek, maar wat als na 3 jaar vrolijk slikken blijkt dat ze voorgoed hersenschade hebben opgelopen? Dan breekt de hel los! En sowieso, het beste resultaat krijf je nog altijd door postuum onderzoek te doen, je kunt niet in een levend mens gaan snijden om te zien hoe zn hersentjes eruit zien.

Er zijn al zoveel onderzoeken gedaan die allemaal in hetzelfde straatje liggen. xtc in combi met blowen levert ook geheugenproblemen op, al blijkt dat bij wiet geen schadelijke gevolgen op lange termijn betsaan aan het geheugen. Tja, wat als die mensjes dus ook blowen? Dan weet je nog nix. Ik wete dat er mensen meedoen aan dat onderzoek die van alles door elkaar gebruiken. Maar goed, we wachten wel af wat er uitrolt. Het zal me denk ik niets verbazen!!!
 
er is ook een keer een onderzoek gedaan over de schadelijkheid van xtc, waaruit bleek dat bij vrouwen veel meer schade is dan bij mannen.
enne gaten in je hoofd? hahahaha das toch echt wel flauwekul ja, misschien bij mensen die elke dag een paar gram glasvezels (pep) opsnuiven gedurende 2jaar.
enne vergeet niet...

in amerika is alles altijd 10 keer erger!
strax is ut legaal


mam... ff naar de c1000 ff pilluh halen! :P
"Da's goed AgRixje, neem dan gelijk effe een halfje wit en een halfje bruin mee! wat zeg ik, pleur dr ook gelijk een litertje fanta en een flesje GHB bij in je mandje, dan gaat mama vast coken!!!!"
 
Artiest Elcol
hehe LoL ;) :D

hehe...wat coke je?
maar wat heb je eraan om te weten of het 'schoon' gebruiken (dus niet in combinatie met andere middelen) van MDMA op lange(re) termijn ook schade toebrengt? alsof je dan je levenstijl opeens zou veranderen zodat je af en toe in een weekendje MDMA kunt nemen zonder dat t schade op de lange termijn zal hebben!!! lijkt mij nutteloos :(
Nou warezguy, dat ben ik niet helemaal met je eens. Het gaat er natuurlijk wel om dat er eindelijk eens juiste informatie over dat spul aan het licht komt, zodat evt. verdere voorlichting hierover daaran kan worden aangepast. nu heb je teveel ghoststories EN teveel mensen die beweren dat het allemaal geen kwaad kan. Al zal het merendeel van de mensen wel gewoon lekker blijven gebruiken, het is toch een feit dat er altijd mensen zullen zijn die deze risico's niet aan willen gaan en niet gaan gebruiken, of als ze dat al deden, ermee stoppen.
zelfs al zou er uiteindelijk een 100% goed oordeel zijn of er nou wel of geen schade op de lange termijn is; ik denk niet dat 'niet-gebruikers' zich niet voldoende verdiepen in wat xtc met je doet, voordat ze eventueel een pilletje nemen. ghoststories zullen altijd de boventoon blijven voeren....

maar ja, theoretisch is zo'n onderzoek natuurlijk wel goed :)
 
We zullen over 40 jaar wel zien welke wetenschappers er gelijk krijgen. :xtc:
 
ehhmm...

waar ging dit onderwerp ook alweer over???

LOL:-)
:-)
eehm ja over pillen geloof ik....
Shit volgende keer toch maar proberen het hele programma mee te krijgen, zal nog eens iets posten hehe :)
laatste aanpassing
 
daar is nog helemaal niets over bekend!!! Wij zijn de 'proefkonijnen', pas als onze generatie oud is kan er wetenschappelijk onderzoek gedaan worden of xtc schadelijk is : OP LANGE TERMIJN!!!

Naar mijn idee kan zoiets (xtc) nooit goed zijn ..!! Mar 't is wel F-lekker.
Hmm ik ben er in mijn werk achtergekomen dat XTC en eigenlijk alle andere harddrugs wel degelijk schade aanrichten!!! Ik bedoel dan dat er lichamelijk gezien nog geen harde feiten zijn maar alle jongeren die ik begeleid die 4 jaar geleden flink gebruikt hebben op feesten hebben nu last van onderdrukte gevoelens. Ze kunnen moeilijk gevoelens onder woorden brengen omdat deze onderdrukt zijn door de drugs...je voelt je ten slotte niet voor niets super als je iets op hebt en je eigenlijk de hele wereld aankan maar op latere leeftijd kom je daardoor wel in de knoop. Niet iedereen natuurlijk maar het kan.. maar ja kan er altijd hulp bij zoeken hihi (welkom) maar dit is wat ik gemerkt heb!! Bewijzen kan ik het niet maar wel merken in mijn werk. (by the way maatschappelijk werk)
Dikke kus juul
 

:devil::devil::devil::devil:
:devil::devil::devil::devil:
:devil::devil::devil::devil:
:devil::devil::devil::devil:
:devil::devil::devil::devil:
laatste aanpassing
2 LSDennis: is dat alles joh? ken der veel meer hoor!!
Tja Juul, zoals ik al zei, steeds meer jongeren zitten met zichzwelf in de knoop, steeds meer depressies en zelfmoorden, steeds meer druggebruik. Maar wat werkt wat nou in de hand? Gaan ze gebruiken om te kunnen vluchten, worden ze juist depri omdat ze gebruiken, isd het een combinatie?

Kijk, je kunt wel dingen vermoeden, maar dat is geen wetenschap. wetenscahp is op een valide, betrouwbare manier hypotheses proberen te bewijzen of weerleggen, waarvoor je aan een groot aantal criteria moet voldoen...

En da's nou juist het punt!!!
 
jacky wrote :: "Kijk, je kunt wel dingen vermoeden, maar dat is geen wetenschap. wetenscahp is op een valide, betrouwbare manier hypotheses proberen te bewijzen of weerleggen, waarvoor je aan een groot aantal criteria moet voldoen..."

mooie zin... zou er zelf nie opgekomen zijn denk k met me apenkop :D
sow wacky!! wat een wijze taal weer!!

ben je een beetje een soort wetenschapper dan?
 
Ik denk idd dat er als je veel zuipt er netzoveel hersencellen kapot gaan als wanneer je n pilletje neemt. Ook denk ik dat door de media het effect ("wat schadelijk zou zijn") sterk overdreven word om mensen ervan af proberen te houden.
Ik gebruik die dingen vanaf mn eerste feest en eigenlijk kan ik niet aan mezelf merken dat ik er echt anders door ben geworden. Die veranderingen komen waarschijnlijk alleen omdat ik nu n stuk ouder ben en mischien ook wel verstandiger :P ;)
Ik heb ook altijd gezegd dat ik ermee zou stoppen als ik aan mezelf merkte dat ik anders zou gaan doen of als ik op-weet-ik-ut wat voor manier achteruit zou gaan....


Dusseh proost! :bier: :xtc: :P:P:P:P:P:P
 
ja tuurlijk ken ik er ook maar maar kon dr geen plaatje van vinden zo snel
 
ja wat iedereen / elk onderzoek ook zegt, je houd er niks aan over al eens in de 2 maanden wat neemt. Ik heb namelijk nergens last van als ik een paar weken niks meer neem!

Alcohol is in die zin slechter denk ik, dat neem ik vaak en ik weet niet eens meer dat ik geboren ben!

heeft iemand anders dat ook
Nou Anne, een wetenschapster ben ik nog niet, hehehe, al wil ik wel na mn afstuderen aan een universiteit gana werken en onderzoek gaan doen naar MDMA-gebruik. Ikzelf slikte mn eerste xtc'tje in 1996 en zelfs toeen al had ik alle informatie die er te vinden viel verzameld. Sindsdien ben ik steeds meer en meer gaan zoeken hierover, heb in het derde jaar van mn studie een opzetje gemaakt en hoop dat het mogelijk is volgend jaar spetember een stageplaats te vinden in de verslavingszorg en dit te combineren met mn onderzoek naar xtc-gebruik!
Enne BBF, wat een rare uitspraak, jij denkt dus dat jouw ervaringen toepasbaaar zijn voor de rest van de wereld?

Effe opnieuw formuleren: "ik, BBF, gebruik maar eens in de twee maanden. dat maakt dat ik volgens de regels een "verantwoord gebruiker" ben. Dat maakt ook dat de zenuwcellen die serotonine afvuren, de stof die vrijkomt bij het slikken van MDMA, langer de tijd krijgen om zich te herstellen. Maar wat ik echter niet weet, is of al die cellen zich ook daadwerkelijk herstellen. Ik kan alleen zeggen dat ik nergens last van heb op dit moment, maar wat er precies in mn hersens is gebeurd cq veranderd, dat kan ik niet zien!"

Sorry, klinkt beetje wijsneuzeirg, maar je verwoorde het zo vreemd. Prima dat jij nergens last van hebt, maar wat voor jou geldt is niet hetzelfde voor de rest van de wereld!
Ach Hell, al was er bewijs dat je hersenen afstierven denk je dan echt dat iedereen hier stopt ? een paar misschien........... meer echt niet.....
 
dit is grappig... doet de redactie van partyflock aan sencuur??????
moest in dit forum namelijk even mijn ei kwijt over t belabberde drugsbeleid in amerika,en nu zie ik dat dat stukje is verwijderd ??????
en geloof me ; t was niet schunnig en ik vloekte er niet in .
laatste aanpassing
 
kan ook toeval zijn natuurlijk...mjah...laten we t daar maar op houden dan :s
laatste aanpassing
 
De reacties op xtc verschilt ontzettend veel per persoon. Wat jackie ook al aangaf,veel jongeren komen in depressies en plegen zelfmoord. Maar is dit te verwijten aan xtc? Als je het aan mij vraagt niet. Mijn theorie/ervaring/visie/whatever;

-Er word onwijs veel onduidelijkheid geschept in de wereld over het gebruik van drugs. Er zijn weinig drugsgebruikers die drugs slikken zonder bijgedachten van;ik voel me schuldig/dit is slecht voor me/wil ik dit wel ect ect.
Ze lezen informatie,halen die gedachtes weg,en lezen ergens anders weer wat anders.Creert onwijs veel kronkels in je pan en raak je dus in de war.

-Meer mensen dan je denkt zitten niet lekker in hun vel.Onbewust is iedereen wel een beetje bezig met te zoeken naar wat zij zelf zijn. De (echte) partypeople die naar feesten gaan komen daar in een sfeer waar zij zich thuis voelen,ontmoeten mensen die bepaalde ideeen hebben die zijzelf ook hebben,ze kunnen zich laten gaan. Op feesten voelen zij zichzelf dus los,zonder zich te hoeven bewijzen. Het slikken van MDMA zorgt voor een gevoel in je pijn dat je eindelijk je huis hebt gevonden. Na het uitwerken van de stof kom je weer terug in de andere realiteit en die klap kan erg hard aankomen. Opeens moet je je weer bewijzen,zijn er mensen om je heen die je onzekerheid aanpraten en komt de druk van het leven in de "maatschappij" er weer op. Ooit afgevraagd waarom je "veel" mensen tegen komt op feesten waarmee het meteen klikt?


Maak het simpel;
Drugs = Drugs
Net zo als veel andere middelen kan overdaad schaden.
Voordat er met ZEKERHEID vertelt kan worden wat MDMA met je doet,laat je niet gek maken.
MDMA maakt serotine vrij in je hersenen en geeft je de kans te denken zoals je zo graag wilt.Wees er dus op voorbereid dat als je nuchter bent bepaalde gedachtes geblokkeerd kunnen worden.
 
ik denk idd ook dat de mensen die naar het feest gaan "losser"zijn dan normaal, daarom is het zo gezellig op een feest. Maar van ma tot vrijdag is het toch weer werken etc.

nou dit gaat weer nergens over lama
 
Vaak wordt er gedacht dat aan het gebruik van zuivere XTC geen risico's zitten. Dat idee klopt niet:

Door de combinatie van XTC met de hoge tempraturen en het inspannende dansen kun je oververhit, uitgeput en uitgedroogd raken, terwijl je dat niet altijd in de gaten hebt.
Bijslikken verhoogd de risico's. Beperk de risico's zoveel mogelijk (zie de tips onder LET OP!).
Pillen die als XTC worden verkocht verschillen sterk in samenstelling en dosering. Je weet niet wat je slikt!
Het is mogelijk dat (hevig) gebruik van XTC op de lange termijn schade veroorzaakt aan de lever en de hersenen. Het is nog onduidelijk of XTC op de korte termijn schade aan de hersenen veroorzaakt.
Als je vaak gebruikt kun je ook na 1 pil al erg ziek voelen, waarbij je het idee hebt dat je dood gaat.
In uitzonderlijke gevallen reageren mensen allergisch op gebruikelijke doseringen XTC en kunnen ze ernstig ziek worden of zelfs overlijden.
Gebruik niet als je zwanger bent of wilt worden. Ook bij ziekten zoals astma, hartaandoeningen, zuikerziekte, epilepsie en hoge bloeddruk, kunnen levensbedrijgende situaties ontstaan.
Zo heb ik gelezen op www.powerbeat.nl ;)
Ja Boriz, dat is allemaal allang bekend, maar het gaat erom of xtc op de lange termijn nou blijvende cshade aan de hersenen aanricht. op korte termijn vernietigt het zenuwcellen maar het is gewoonweg nogniet bekend of die weer herstellen. En da's nou juist het hele punt, want als dat niet het geval is, nbestata naturlijk de kansom het ontstaan van psychische ziektes zoals depressies. Dus ja, het blijft afwachten!
 
Nee ok je hebt wel gelijk wackiejacky maar we waren toch al zodanig offtopic........
Mijn mening:

Op dinsdag/woensdag krijg ik last van mijn hoofd. Rare trillingen en flitsen. Soms als ik ga slapen is het net of je in een gat valt en dat je jezelf niet meer kan bewegen of praten.

Lange tijd heb ik gedacht dat dit epilepsi zou kunnen zijn of iets dergelijks. De doktoren zeggen dat ik mezelf te druk maak en dat dit komt door alles wat ik heb meegemaakt.

De eerste keer dat ik dit kreeg was na Lowlands 1999. Ik kwam thuis en kreeg van die aanvallen. De dokter heeft wat pillen voorgeschreven en toen zakte het wel weer.

Nu weet ik waar dit alles vandaan komt. De hoeveelheid (slechte) pillen die je in een weekend naar binnen werkt. Op lowlands had ik er toen zoveel op, dat het niet te tellen was. En het was echte troep!! Zo tegen de dinsdag aan is dit alles uitgewerkt en beginnnen mijn hersenen dus raar te doen.

Nu doe ik al een paar weekenden rustig aan, en nu valt er mee te leven. Ik heb er heel af en toe last van, maar in mindere mate. Maar het is nog niet weg!!

Je mag dit wel of niet geloven, maar als ik het soms met meerdere mensen hierover heb dan zijn er verschillende die dit gevoel ook ooit hebben gehad. Het is zeer moeilijk te beschrijven en ik weet ook niet waarom ik dit post. Ik denk dat ik het gewoon even kwijt wil.

Naar mijn mening is XTC dus wel degelijk schadelijk voor je hersenen en al helemaal op langere termijn. (En dan vooral de troep die in die pillen zit).
 
Prachtig hoe WJ het zegt! Klap Klap (Y) ;)
Veel suc6 met je onderzoek en ik ben er erg benieuwd naar.

en om ff ontopic te blijven, ik denk dat ze wel schadelijk zijn :(
 
niet schadelijk???? dan mag iemand me toch welles vertellen waarom ik na een feest een week lang van de wap afben (tenminste concentratie problemen enzo)