Partyflock
 
Forumonderwerp · 16530
­ Nederland
 
hoelang blijft drugs in je bloed zitten... weet iemand daT!!
 
lang :)
Ik denk dat je het antwoord zelf al wel weet.

Het ligt eraan welke drugs, hoeveel drugs je hebt gebruikt, of je een jongen of een meisje bent, hoe zwaar je bent, etc.
sporenm van coke en xtc blijven dacht ik wel een paar weken mischien wel maanden aanwezig. GHB minder dan 24 uur
 
als de drugs is uitgewerkt dan kan je gelijk de volgende lading in je neus/mik douwen :D:D (is die uitgewerkt dan is alles uit je bloed)
het is voor medici vindbaar tot ongeveer 3maanden... Dus als je een of andere test hebt voor het leger bijv. dan zul je 3 maanden geen coke pillen etc kunnen gebruiken weed vinden ze na een week ofzo geloof ik niet meer...
 
da's een broodje aap, aap.
 
neej das een broojes warmvlees, jordees
 
met pindasaus?
 
neej met augurk
 
Blowen: 2 maanden
XTC : 3 a 4 dagen
Coke : 24 uur
speed : 24 uur
LSD : je hele leven
 
rotterdamse humor?

in dat geval: ha ha ha!
:xtc: blijft er volgens mij enkele maanden inzitten toch :S
 
:xtc: blijft 1 a 2 maanden in je bloed zittuh
hehehe en ik heb waarschijnlijk binnuh 2maanden me keuring van ut leger8)
 
rotterdamse humor pffff :S... neej r'damse humor is iemand uit Almelo in ze bek schijten en laten verkrachten door 3 loopse stieren... :D
 
Ik vind uw aantijging zeer ongepast en onprofessioneel, inzake het beleid roep ik:

t0mm1e !?!?!?!?
 
heb ook geen zin om op een kinderforum volwassen te praten... zoals jij wel probeert...
 
Kinderforum?

Het spijt me zeer u te moeten mededelen dat een groot gedeelte van de mensen hier daar heel anders over denkt.
 
Kinders kinders, het gaat hier niet over humor :P

Maareh, ik wil eigenlijk ook wel weten hoe lang die shit in je bloed blijft zitten, want wil naar de Marechaussee toe...
slechte humor hebben ze daar in Rotterdam zeg

Wie kietelt er ff onder mijn voeten?
 
Lieve schat, ik kietel je onder je voeten en op nog vele andere, door jou nader aan te geven, plekjes (K)!
oei :$

voeten kietelen = keihard gillen, dat weet je he? ;)
 
keihard gillen = geil ;)

de buren mogen van mij wel weten dat ik je aan het kietelen ben :P
 
idd weinig humor in R'dam... het is hier meer leedvermaak :D
 
me devil joe fire (hot hot hot) :P
:$



trouwens, geloof dat het ook wel ff in je bloed blijft zitten hoor.

Google wil ook nog wel eens uitkomst bieden.
laatste aanpassing
KinkyBinky schreef:

Blowen: 2 maanden
XTC : 3 a 4 dagen
Coke : 24 uur
speed : 24 uur
LSD : je hele leven
--------------------------------

Het enige wat ik hier aan toe tevoegen heb is dat dit geld voor een bloed en urine test.

En GHB 4 uur (Het is lichaams eigen stof)
Ben ook ff voor je wezen zoeken en liep hier tegenaan. Lees en lach je rot.

Vraag
Kan het zijn dat je immuun bent voor het effect van pillen? Een vriend van mij heeft al drie maal een pil geslikt, en heeft er nog geen enkele keer iets van gevoeld. Kan dat dat hij immuun is of heeft hij gewoon een hogere dosis nodig dan andere mensen? Love your site!

Antwoord
Beste vraagsteller,
Het effect van drugs is afhankelijk van de individuele persoon, de situatie, de sterkte van de drug. Vrouwen hebben meestal minder drugs nodig om hetzelfde effect te krijgen dan mannen. Verder maakt uit of men in de "juiste" stemming is of niet, of men een volle maag heeft etcetera. De stofwisseling van mensen varieert ook nogal. De ene persoon neemt meer drugs om een zelfde effect te krijgen dan de ander.

Het bijslikken van drugs tot je effect voelt heeft risico’s. Er is een verschil tussen het bereiken van het gewenste lichamelijke en psychisch effect enerzijds en het optreden van negatieve bijwerkingen als gevolg van het innemen van verhoogde doseringen van drugs anderzijds. Concreet betekent dit dat bij het verhogen van de dosis negatieve bijwerkingen kunnen optreden terwijl het positieve gewenste effect er nog niet is.
Nog iets: Combineer XTC niet met alcohol. Als hij alcohol drinkt omdat hij weinig effect van de XTC voelt, verhoogt hij de risico's op uitdroging, oververhitting, hart-/vaatproblemen.

Met vriendelijke groet,
Martin Sijes


Beantwoord: 22 augustus 2002

Vraag
Hallo,
Ik gebruik al een aantal jaren xtc , nu gebruik ik al de afgelopen 2 jaar paroxetine als medicein tegen mijn depresiviteit en angstaanvallen.
De medicein die ik gebruik is een ssri...
En ik neem regelmatig xtc erbij in het weekend de laaste tijd alleen voel geen efekt er meer van hoe komt dit ?????


Antwoord
Beste vraagsteller,
Veel mensen merken dat medicijnen tegen depressie de gewenste effecten van XTC verminderen. Daardoor nemen veel mensen meer pillen dan zij zonder het medicijn zouden hebben genomen.
Overigens zijn er ook mensen die niet merken dat SSRI's tot een vermindering van het gewenste effect van XTC leidt.

Het combineren van XTC en antidepressieea medicijnen is echter gevaarlijk. Het gaat vaak goed, maar je loopt niettemin een reëel risico op het ontstaan van een ernstige serotonine vergiftiging. Deze vergiftiging kan levensbedreigend zijn. De vergiftiging ontstaat omdat XTC en het antidepressieve medicijn in combinatie met elkaar tot een teveel aan serotonine in de hersenen leiden.

Tot op heden heb je geen serotonine vergiftiging opgelopen bij het gecombineerd innemen van je middelen. Dat is echter geen garantie dat dit in de toekomst niet zou kunnen gebeuren.

Met vriendelijke groet,
Martin Sijes


Beantwoord: 22 augustus 2002

Vraag
Ik heb gehoord dat als je meer dan 120 pillen hebt genomen in je leven dat je manisch depressief kan worden. Klopt dat??

Antwoord
Beste vraagsteller,
Ik heb niet eerder van je uitspraak gehoord dat men na het nemen van 120 pillen manisch depressief kan worden.
Er zijn onderzoekers die verwachten dat gebruikers van XTC op langere termijn een groter risico op het ontstaan van depressies hebben. Aangetoond is dit echter nog niet.

Uit de praktijk van mijn werk in verslavingszorg weet ik echter dat gebruikers van XTC kort na het innemen van pillen soms ernstig depressief kunnen worden. De depressieve gevoelens kunnen lang aanhouden.
Ik vind het onvoorspelbaar om aan te geven bij welke dosis dit gebeurt.
De risico's nemen toe, al naar gelang men vaker en meer neemt.
Ik kom soms echter ernstige depressieve reacties tegen bij mensen die weinig gebruikt hebben. En natuurlijk zijn er ook veel mensen die jarenlang XTC gebruiken zonder dat zij ooit een depressie ontwikkelen.
Depressiviteit is een risico dat aan ieder XTC- gebruik vastzit.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de negatieve gevolgen van XTC op de hersenen.

Enkele conclusies hieruit zijn:

- Een veilige dosis is niet aan te geven. Zeker is dat de risico's toenemen naarmate je vaker en meer per keer gebruikt.
- Het enkele malen per maand nemen van "lichte" of "gewone" doseringen is eveneens riskant voor de hersenen. Uit recent onderzoek blijkt verder dat hersenschade in ieder geval aantoonbaar is na het slikken van ongeveer 50 pillen verdeeld over een periode van gemiddeld tweeënhalf jaar.
Dat wil echter niet zeggen dat het slikken van minder dan 50 pillen zonder risico is.

-het is niet duidelijk of er, en zo ja in hoeverre er herstel van hersenfuncties optreedt. Uit het laatste Nederlandse onderzoek blijkt dat de in onderzoeken geconstateerde en geheugen-achteruitgang niet herstelt.

Groet, Martin Sijes



Beantwoord: 22 augustus 2002

Vraag
Hallo,
Ik gebruik al een aantal jaren xtc , nu gebruik ik al de afgelopen 2 jaar paroxetine als medicein tegen mijn depresiviteit en angstaanvallen.
De medicein die ik gebruik is een ssri...
En ik neem regelmatig xtc erbij in het weekend de laaste tijd alleen voel geen efekt er meer van hoe komt dit ?????



Antwoord
Beste vraagsteller,
Veel mensen merken dat antidepressiva medicijnen de gewenste effecten van XTC verminderen. Daardoor nemen veel mensen meer pillen dan zij zonder het medicijn zouden hebben genomen.
Overigens zij er ook mensen die niet merken dat SSRI's tot een vermindering van het gewenste efcfet van XTC leidt.

Het combineren van XTC en antidepressiva medicijnen is echter gevaarlijk. Het gaat vaak goed, maar je loopt een reëel risico op het ontstaan van een ernstige serotonine vergiftiging. Deze vergiftiging kan levensbedreigend zijn. De vergiftiging ontstaat omdat XTC en het antidepressive medicijn in combinatie met elkaar tot een teveel aan serotonine in de hersenen leiden.

Tot op heden heb je geen serotonine vergiftiging opgelopen bij het gecombineerd innemen van je middelen. Dat is echter geen garantie dat dit in de toekomst niet zou kunnen gebeuren.

Met vriendelijke groet,
Martin Sijes



Beantwoord: 21 augustus 2002

Vraag
Hoelang is xtc en speed eigenlijk houdbaar?
Ik heb gehoord dat je speed en cocaine in de vriezer moet bewaren.
Maar op xtc pillen weet je ook nooit hoe oud ze eigenlijk zijn. Terwijl op medicijnen van de apotheek toch ook altijd een houdbaarheidsdatum staat.
Is het niet gevaarlijk om te oude coke xtc of speed te gebruiken?

BVD.. E


Antwoord
Beste vraagsteller,

Voor zover mij bekend is er geen onderzoek gedaan naar extra risico's door het gebruik van "oude" drugs. De meeste drugs worden echter binnen enkele weken of maanden geconsumeerd.

Drugs worden droog en donker bewaard.
Groet, Martin Sijes


Beantwoord: 20 augustus 2002

Vraag
Hoi,

Ik heb laatst op een grote feest in totaal 5 pillen geslikt. 2 dagen later voelde ik me wat moe en ik was +/- 5 kg afgevallen. (In totaal nu al +/- 10 kg in 1,5 week tijd. Ik woog eerst 75kg, nu 65kg). Ik neem dat dit door de pillen kom. Is er een manier om weer snel op mn oude gewicht te komen?

Alvast bedankt.


Antwoord
Beste vraagsteller,
Het komt soms voor dat het slikken van pillen de stofwisseling van mensen grondig in de war stuurt. Een gewichtsafname van tien kilo in anderhalve week is echter veel.

Is dit al eens eerder gebeurd na het slikken van pillen of is dit de eerste keer? Ernstige gewichtsafname treedt meestal op na langduriger druggebruik.

Je kunt het herstel van het gewicht bevorderen door regelmatig te leven en je goed te voeden. Drink voldoende, maar niet te veel. Neem geen opwekkende drugs.
Als je eetlust ook verminderd is, doe je er goed aan om langzaam maar zeker je voedingspatroon weer op te bouwen.


Als herstel van het gewicht niet op gang komt, doe je er goed aan naar een arts te gaan.

Groet, Martin Sijes
Hallo

Beantwoord: 20 augustus 2002

Vraag
Hallo
Dit weekend 1 en een kwart pil Macdonald -teken. Gecombineerd met behoorlijk wat bier. Volgens mij was hij speedy; niet echt " spacen" Op zich best aardig maar de dag er na 's avonds erg veel last van zweethanden en een opgefokt warm gevoel. Helemaal niet prettig was dit gevoel van "uit-zweten" Niet prettig!!Maandag (vandaag) buikpijn; ondanks goede eet-pogingen. Ik vond dit geen normale reactie aangezien ik nog nooit zo'n gevoel van " oververhit" heb gehad Zou het aan de combinatie van xtc-bier hebben gelegen? groeten



Antwoord
Beste vraagsteller,

Het gebruik van XTC leidt tot temperatuurverhoging en vochtverlies.
Als je "behoorlijk wat bier" drinkt, leidt dat eveneens tot vochtverlies. Het vochtverlies is nog groter wanneer je bijvoorbeeld in een warme ruimte danst.

Bij de combinatie van XTC + alcohol is er dus extra risico op uitdroging
Het "uit-zweten" is naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van het drinken van alcohol. Oververhitting leidt in het algemeen niet tot zweten na afloop.
Groet, Martin Sijes

Beantwoord: 20 augustus 2002

Vraag
hoe komt het dat ik na 2xtc pillen een joint rook en ineens hevige maagpijn krijg en als ik mij uitstrek voor 5min gaat het weer over en onder invloed van xtc viel ik in slaap en mijn zus kwam me waker maken maar ik hoorde of zag haar niet. Na een minuut of 20 werd ik maar echt wakker zo hebben mijn ouders mij dus ook betrapt nu is het zondag en ze hebben me zaterdag betrapt zit het nog lang in mijn bloed???????? alvast bedankt


Antwoord
Beste vraagsteller,

XTC blijft 48 tot 72 uur in het bloed aantoonbaar.

Ik weet niet precies waardoor de XTC + joint het plotselinge hevige gevoel van ziekte heeft veroorzaakt. XTC geeft nogal eens maagklachten. De invloed van de cannabis op je lichaam kan je net over een grens hebben getild.

Groet, Martin Sijes


Beantwoord: 27 juni 2002

Vraag
Laatst had ik door een misverstand een dosis van ongeveer 500 miligram MDMA binnengekregen het effect hiervan was dat ik zeer zwaar ging hallucineren. Is dit een normaal verschijnsel bij xtc, of zal ik ook iets anders binnengekregen hebben. Ik snap natuurlijk zelf wel dat dit een assosiaal hoge dosis is en dit doe ik ook nooit meer. Normaal gebruik ik ongeveer 120 miligram per keer.
Ik heb op deze site ook gelezen dat prozac na mdma schadelijk is en voor serotinevergiftiging zorgt, maar op http://www.dancesafe.org/ las ik op de neurotoxicity slightshow dat prozac het schadelijke effect van mdma juist tegenging omdat het de dopamine opname in de neuronen stopte en ervoor zorgde de MOA de dopamine niet kon omzetten waterstofperoxide. Wat is het nu?
goede site trouwens.

Alvast bedankt,



Antwoord
Beste vraagsteller,
MDMA wordt voor 7% omgezet in MDA. MDA is de hallucinerende stof. De ene persoon is gevoeliger voor hallucinaties na het gebruik van XTC dan de andere persoon.

http://www.dancesafe.org/ is een goede site. Als je hun tekst goed bekijkt, dan zie je dat ze het hebben over het gebruik van SSRI's enkele uren na het gebruik van XTC.

Prof. Wim van de Brink, een beroemde en genuanceerd over drugs denkende Nederlandse onderzoeker gelooft echter niet dat Dancesafe gelijk heeft en dat Prozac beschermend werkt op het serotonerge systeem.

De combinatie (tegelijk of zeer kort na elkaar nemen) van XTC en dit soort antidepressive medicijnen is gevaarlijk.

Overigens hoorde ik onlangs dat het nemen van antidepressiva na XTC misschien schade aan het dopaminerge systeem in de hersenen zou kunnen toebrengen. Ik had hier nog niet eerder over gehoord.
Groet, Martin Sijes


Beantwoord: 27 juni 2002

Vraag
ik slik nu al bijna 4 jaar bijna iedere week ong 3 per week ik heb al een jaar last van een soort schokken in mn hoofd en nachtmeries die heel echt lijken en voelen hoe kan je daar vanaf komen en weer sneller je eetlust terug krijgen na een weekendje stappen ps ik gebruik ook l-tryptofaan voor het slapen

Antwoord
Beste vraagsteller,
De klachten die je beschrijft, horen we vaker van mensen die veel XTC hebben genomen. Je vergroot de kans dat je van de schokken af komt door te stoppen met drugs. Er zijn verschillende ideeen over wat deze schoken kunnen zijn. Zonder onderzoek is niet te zeggen wat het bij jou is.
Als je door gaat met slikken, worden de schokken waarschijnlijk ernstiger.

XTC en speed verstoren het gewone slaappatroon. Hierdoor kun je nachtmerries krijgen.

Er is geen manier om snel je eetlust terugkrijgen na een weekend met drugs. Je zegt dat je l-tryptofaan neemt voor het slapen. Als je na het slikken van XTC teveel tryptofaan-capsules neemt, kun je een overdosering krijgen.

Als de schokken in het hoofd en de nachtmerries aanhouden, doe je er goed aan naar de huisarts te gaan.
Groet, Martin Sijes


Beantwoord: 27 juni 2002

Vraag
Kan ik coke snuiven een uurtje wachten en dan een xtc pil nemen???


Antwoord
Beste vraagsteller,

Zowel XTC als cocaïne zorgen voor een verhoogde hartslag en bloeddruk. Als je na de coke nog een pil neemt, is dat een extra belasting voor hart en vaten. De combinatie coke en daarna XTC kan bovendien voor een extra kater zorgen.

Let ook op de signalen van je lichaam. Als je erg vermoeid bent, moet je zeker geen drugs nemen om deze vermoeidheid te verdrijven. Als je bij cocaïne alcohol gedronken hebt, verhoogt dat de kans op problemen na het nemen van de XTC.

In het algemeen zijn wij zeker geen voorstander van het combineren van drugs. In veel gevallen is de schade/belasting bij een combinatie groter dan wanneer je de middelen apart neemt. Het innemen van middelen een uur na elkaar kun je als combineren beschouwen. Ook al merk je het effect van de breuk niet meer als roes, het middel is lichamelijk nog niet uitgewerkt.


Groet, Jitske


Beantwoord: 27 juni 2002

Vraag
wat is dnma?




Antwoord
Bedoel je mdma? Dat is de werkzame stof in XTC.
Groet, Jitske

Beantwoord: 27 juni 2002

Vraag
hallo,ik heb 9 maanden terug bijna een half jaar lang bijna elke dag wel een pilltje geslikt en in het weekend vaak meer dan 1,en de laatste keer had ik ook coke gerookt erbij,en ik zat op een stoel en ineens had ik nergens meer gevoel niet in me armen benen mond enzo toen ben ik naar buiten gerent en ben helemaal in paniek geraakt toen had een vriend van mij 112 gebeld want ik was al een paar keer door me benen gezakt en ik zag allemaal kleuren voor me ogen en net of ik in een tunnel liep en de uitgang niet kon vinden ofzo,maar telefooniste bij 112 geloofden niet wat er aan de hand was,ze dachten dat het een grapje was van een paar dronken mensen!ik ben dus naar een nachtdokter gegaan hier in de buurt(had niet vertelt dat ik had gebruikt)en ze zei dat ik last had van zuurstofvergiftiging en daardoor het verdoofde gevoel ik kreeg een kalmerings pilletje en kon rustig slapen,toen ik die week daarna weer uit was geweest(niks gebruikt alleen 2 glazen alcohol)kreeg ik het weer,d!
e hele tijd dat me hart over sloeg en ik zag allemaal kleurtjes voor me ogen en ik dus weer naar de nachtdokter(een andere)die zei dat ik last had van paniekaanvallen en dus toen kreeg ik die aanvallen elke dag en me hart sloeg echt alleen maar over vooral sávonds dus ik naar het ziekenhuis hart nagekeken en ik had 100 procent hyperventilatie maar ik heb dus nu ook straatangst!! en als ik in het donker ben een kamer ofzo dan zie ik nog steeds allemaal kleuren wel al veel minder dan eerst maar ik slik nu al 9 maanden niet meer gaan die kleuren ooit nog weg? en ook heb ik last van:als ik naar 1 vast punt probeer te kijken dan lukt dat niet.komt dit nou allemaal van die pillen??en gaan die kleuren ooit nog weg ??ik hoop dat u even de tijd heeft genomen om dit te lezen groetjes hopeloos meisje



Antwoord
Beste vraagstelster,
je hebt inderdaad nare ervaringen gehad. Het komt vaker voor dat de veranderingen in het zien van kleuren en vormen langer aanhouden.
In verreweg de meeste gevallen trekken deze storende afwijkingen in kleuren en vormen grotendeels of zelfs helemaal weg.
Je schrijft dat het bij jou ook minder wordt. Dat is hoopvol.

Let op: het is echt heel belangrijk voor je herstel dat je absoluut geen drugs meer neemt. Je doet er echt goed aan om ook van cannabis af te blijven. Alle middelen zoals XTC, paddo's,cannabis, LSD verergeren de kwaal en verminderen de kansen op volledig herstel.

Bespreek je klacht ook met de huisarts. Als je psychisch weer rustiger wordt, heb je waarschijnlijk ook minder last van de kleurafwijkingen. Er zijn echter ook medicijnen om de afwijkingen van vormen, kleuren te verminderen.

Veel sterkte, Martin Sijes

Beantwoord: 26 juni 2002

Vraag
Binnenkort ga ik naar een groot housefestijn (Sensation). Het slikken van een paar pillen is daarbij niet bepaald uitgesloten. Mijn vraag is wat je het best kunt doen om na gebruik zo snel mogelijk weer met beiden benen op de grond te staan. Eerdere ervaringen met dezelfde pillen (de testuitslag gaf 80 mg MDMA per pil aan, geen verdere toevoegingen)leidden ertoe dat ik zeker een week nodig had om volledig te herstellen. Opvallend daarbij was dat ik een paar dagen na gebruik een behoorlijke dip kreeg die een paar uur duurde. Ik voelde me erg lusteloos, moe en afwezig. Is dit een bekend verschijnsel, of verschilt dit per persoon.

Ook las ik over de mogelijkheid om met tryptofaan/vitamine C capsules (after E in de smartshop) het serotine tekort versneld aan te vullen. Een aanrader? Ik dacht hier juist ergens te lezen van niet. Hoe zit dit nu precies? Toch maar goed eten/rusten en niet de bijwerking van de ene pil met de andere oplossen?
Alvast bedankt voor de antwoorden.


Antwoord

Beste vraagsteller,
Als je drie of vier pillen van 80 mg slikt, heb je een behoorlijk sterke dosis te pakken. Het is te verwachten dat je dan later lusteloos en moe bent. Dit kan inderdaad enkele dagen tot een week duren voordat het helemaal voorbij is. Bij de ene persoon duurt dat nu eenmaal langer dan bij dan bij de ander.

Alhoewel wetenschappelijk niet bewezen is dat de tryptofaan/vitamine C capsules werkzaam zijn, is het hoogstwaarschijnlijk dat er een positief effect van uitgaat. Je herstelt wellicht wat sneller.

Ik ben inderdaad huiverig voor het slikken van pure tryptofaanpillen.
Er is een risico van overdosering. Als je je echter aan de door de producent gegeven dosering van het herstelproduct houdt, loop je geen extra risico's. Je kunt verwachten dat hier weer wat sneller prettig voelt.

JJe kunt door het nemen van juiste voeding ook het herstel bevorderen. Fruit, zoals sinaasappelen, kiwi, avocado. Verder: groente, warme melk, eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis, sojabonen, linzen, bananen, pinda's, amandelen.

De eventuele schade die drie of vier XTC pillen aan hersenen of andere organen veroorzaakt, wordt door goede voeding niet tegengegaan.
Met vriendelijke groet,
Martin Sijes


Beantwoord: 26 juni 2002

Vraag
Zijn XTC-pillen eeuwig houdbaar? Of vergaat de kwaliteit na verloop van tijd?



Antwoord
Beste vraagsteller,
ik weet niet of XTC eeuwig houdbaar is. Als je ze echter donker en droog bewaart, moeten ze tot je pensioen wel goed blijven.
Groet, Martin Sijes



Beantwoord: 26 juni 2002

Vraag
XTC
Ik heb een vraag ik slik af en toe een pilletje, is dat nou echt zo slecht als men beweert voor je hersens want de ene zegt dat het geen kwaad kan en de ander zegt dat het heel slecht is dus wat vinden jullie ervan? en hoe komt het dat je zoveel moet plassen?


Antwoord


Beste vraagsteller,
Hoe vaker je XTC slikt, en hoe meer je per keer neemt, des te groter is het risico voor je hersenen. Er zijn onderzoekers die zeggen dat ook een enkele pil al negatief voor je hersenen kan zijn. Andere onderzoekers zeggen dat het negatief effect van een 1 of 2 pillen niet aantoonbaar is.

Uit een recent Nederlands onderzoek weten we dat de nadelige invloed van XTC op de hersenen aantoonbaar is bij mensen die in enkele jaren meer dan 55 pillen hebben geslikt. Dat wil niet zeggen dat erbij minder dan 55 pillen niets aan de hand is. Het is echter tot op heden niet aantoonbaar.

Je vraagt hoe komt dat je zoveel moet plassen. De meeste mensen klagen er integendeel over dat zij na het slikken van XTC of speed juist veel moeite hebben om te plassen.

Voor verdere informatie over XTC en hersenen kun je kijken op XTC folder


Groeten, Martin Sijes


Beantwoord: 26 juni 2002

Vraag
wij een groepje vrienden gebruiken al een lange tijd XTC, door dat in de loop van de tijd de kwaliteit erg wisselend is heb ik in de smart-shop een test gekocht waar ik mijn pilletje mee kan testen, nu heb ik dus een pilletje waar 2CB en MDMA in zit met MDMA ben ik wel bekend en 2CB daar weet ik eigenlijk erg weinig van behalve dat het vroeger in de smart-shop werd verkocht maar dat dat nu verboden is verder schijnt de werking trippend te zijn. Wat is 2CB, zijn er risico`s, werking? Er staat nl ook erg weinig op het net er over. BVD



Antwoord
Beste vraagsteller,

2 CB is inderdaad een tripmiddel. Sites met info over 2 CB zijn www.erowid.org en www.drugsbase.nl. Aangezien er laatste tijd meer vragen over 2 CB zijn, kopieer ik hier nog enige informatie over 2CB.


Beantwoord: 16 juni 2002

Vraag
Een vriend van mij heeft suikerziekte. KAN hij XTC gebruiken of is dat gevaarlijk? En heeft XTC effect op zijn suikergehalte? Als er iemand is die suikerziekte heeft en XTC heeft gebruikt antwoord dan please en vertel ff hoe dat is.
Alvast bedankt!!



Antwoord
Beste vraagsteller,
Als je suikerziekte hebt kan het gevaarlijk zijn om XTC te slikken. XTC versnelt je stofwisseling. Daarmee wordt de kans op een hypo groter. Indien je medicatie hebt gekregen, wordt je medicatieschema ook ontregeld.
Er is nog een extra risico: omdat je onder invloed van XTC bent, voel je niet of minder dat er een aanval op komst is.

Met vriendelijke groet,
Jitske


Beantwoord: 16 juni 2002

Vraag
wat voor gevolgen kan gebruik van cocaine en xtc op je tanden/tandvlees hebben?


Antwoord
De volgende teskt is overgenomen van onze collega's van de Jellinek (www.jellinek.nl).

Klemmen en knarsetanden
Door gebruik van speed en XTC neemt de spanning van je spieren toe. Ook de kaakspieren trekken samen en veel gebruikers gaan daardoor stevig knarsetanden. Ook klemmen ze hun boven- en ondergebit stevig op elkaar. Dat doen ze zowel tijdens als na het gebruik. Dit veroorzaakt schade aan je gebit, vooral aan tanden achterin je mond. Dat is inmiddels gebleken uit enkele onderzoeken waarin gebruikers met niet-gebruikers werden vergeleken. Hoektanden waren meer gesleten dan snijtanden, wat zou kunnen betekenen dat de onderzochte gebruikers eerder hun tanden klemden dan knarsten.

Vermindering van speeksel
XTC en amfetamine leiden tot een vermindering van speeksel. Je krijgt een droge mond. Door de vermindering van speeksel is er geen sprake meer van de natuurlijke reiniging van je tanden waardoor de kans op gaatjes (cariës) toeneemt. Als je vaak gebruikt is het verstandig je mond een keer per dag met fluoride te spoelen om gaatjes tegen te gaan.

Zoete drankjes
Iets anders is dat veel gebruikers bij het uitgaan geen alcohol drinken (heel verstandig) maar zoete frisdrankjes met koolzuur nemen. De zoetheid en zuurte daarvan bevordert eveneens het tandbederf.

Bij langdurig gebruik van cocaïne of XTC kan een verminderde weerstand in combinatie met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ervoor zorgen dat tanden los gaan zitten en zelfs uitvallen.

Groeten,
Jitske



Beantwoord: 16 juni 2002

Vraag
Ik gebruik sinds een jaartje ofzo XTC. Nu heb ik gehoord van mensen die al langer gebruiken dat je in de zomer niet bruin wordt. Je hele lichaam wordt wel bruin, alleen je gezicht veranderd niet van kleur ! Klopt dit ? Zo nee, waarom niet ? Zo ja, hoelang duurt het nadat je XTC hebt gebruikt voordat je wél weer bruin wordt ??


Antwoord
We hebben hier nog niet eerder van gehoord. Als ik nieuwe informatie heb, zet ik het op de site.
 
ja ja, als essie ergens haar tanden in zet POEH! :bloos: