Partyflock
 
Forumonderwerp · 15514
­ Nederland
Valt jullie ook op dat veel jongen meiden (10,11,12) in kleding lopen waarvan je denkt: Moet dat nou :o ?

Ik weet dat de meeste mensen hier in Schiedam zich niet bepaald normaal kleden....
maar zien jullie tegenwoordig ook veel jonge meiden in korte topjes & korte rokjes en hoge hakken ?
Ik zou mijn kind zo nooit de deur uit willen laten gaan ! Het kind zijnde is er gelijk vanaf !

En voordat er weer van die reacties komen van: Duh ! het is zomer !..........

Jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel !
laatste aanpassing
 
wat ook zo is, het zijn vrijwel allemaal ja-je-moeder types.....uitleg? >>

ik en Leen (Wizz) aan het werk, komen ze de winkel in, gaan ze bijdehand lopen doen en kijken...wij achter de klapdeuren van het magazijn gaan staan, gaat die Wizz ineens roepen (net hard genoeg) "hee psst...hoer!...hoooeeeerr...hoooeerrrr" whehe super kinderachtige actie maar ik lag dubbel, weet je wat je dan als antwoord krijgt?

"de zwetende kut van je moeder!"

en dat zijn dus ja-je-moeder types ;)
 
whahahaahhaha ja die vink mooi!
Lijkt me trouwens ook wel liggen aan bladen voor die doelgroep die het al over sex hebben alsof het "kusjeskring" is. :)

En aan meisjes van 15/16 die in een videoclipje "sex me up" zingen terwijl ze halfnaakt met hun borstjes in beeld staan te schudden, terwijl ze mannen van een jaar of 27 uitdagend aankijken.
Ik vind het echt zielig als een meisje een kort rokje met naveltruitje aanheeft en haar vriendinnetje wil dat ook. Maar feit is dat zij 20 kilo zwaarder is... Niet echt hetzelfde dus
niet alleen de kleding vindt ik hoor...

die jonge ventjes en meisjes die zuipen en slikken en snuifen alsof het niks is...
Als ik in de bus zit, die afgeladen zit vol met bruuklasserd, en 2de klassers, hoor ik met z'n allen praten over hoe de ene laatst "past out" ging van een stick, hoeveel Breezer hij erbij had gedronken, en hoe erg ie wel niet naar de kloten was!

Bij een aantal meiden kijk ik om, om toch echt te checken of het goed was wat ik zag. De kleding die de meeste meiden van mijn leeftijd toch echt dragen als ze in de discotheek staan, en daar hebben de meeste nog moeite mee, dragen zij al op straat. Soms denk ik, is ze gewoon een jaartje of 18 en klein, maar zodra je het gezicht ziet weet je genoeg.

Paps en mams zeiden altijd, de jeugd word sneller volwassen, en nu zeg ik het zelf ook al. De grenzen worden gewoon lager, door andere opvoeding en de media. Ik denk dat het gewoon een kwestie van wennen is, de generatie voor mij heeft dit waarschijnlijk ook moeten doen.

Maar voor mij geen 12 jarig die beweert dat ze toch echt 16 is, met een doorschijnend rokje en te kort topje. Ik vind het er niet uitzien, maar ik denk dat het over een aantal jaar zeker geen uitzondering meer is(volgens mij zijn we echt al hard op weg).
 
Ja, ik zie ook steeds meer van die jonge meiden toch wel gewaagd gekleed. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet eens kan laten om niet te kijken naar dat strakke broekje! Begin echt aan mezelf te twijfelen gewoon! ;)

Nee, ik had vroeger een meisje tegenover me wonen en die kende ik altijd alleen maar als een sjaggie baby/kleuter en nu zag ik er laatst weer eens. Ze is misschien 13 ofzo en ze zag er gewoon vet geil uit! :vaag:
Natuurlijk druk bellend op dr nokia 3310 :S :S
laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
Ik vind het wel grappig en nu ik er over na denk ...

meiden worden steeds schaarser gekleed naarmaten ze ouder worden (in mijn tijd dan :D ), tot op een gegeven moment dan!
als ze al op hun 12 de in een kort rokje en topje lopen, lopen ze dan op hun 20ste in de blote kont of pakken ze zich dan juist weer helemaal in %)
 
Het ziet er inderdaad niet uit, maar die kleding komt niet uit de lucht vallen. Dus de producenten ervan zijn de ware ziekerds.
dit is gewoon het gevolg van de oh zo geld geile media.
die in no time 3 tot 8 meiden (a la britney spears) voor de tv gooien met een microfoon in de hand (en natuurlijk de sexy kleding, die WEL zou kunnen bij meiden van 17-18 )

dit is voor die kleine opdondertjes natuurlijk HET voorbeeld hoe ze zich later moeten gedragen.
je moet die kindjes niet de schuld geven.
maar de media.
laatste aanpassing
jaaaaaaaa!
soms is het heel erg.....
bij mij in de winkel.....
eerst komen ze met hun moeder een snoepje kope bij mij in de winkel, en 3 maanden later, komen ze op eigen gelegenheid, in minirok, te strak zittend en te klein truitje.. inc..dikke puch-up bh van mams.... grote vloetjes halen.......

de lieve kids, hiermee bedoel ik zonder kapsones geef ik het mee, maar die arrogante wijffies....
zeg ik.... uhhhhhhh... sorry hoor, kom maar terug als je 18 bent... gnagnagna!
sigaretten hetzelfde verhaal, allen dan moeten ze 16 zijn........
Het ziet er gewoon niet uit, die wanna-be's!
Dat ze zich zo kleden boeid me dus echt niks maar dat je in de bus zit en dan zo kabaal moeten maken om op te vallen en zo vloeken aargh daar kan ik me echt aan irriteren :S
2 luni: De media ? Net alsof zij ervoor zorgen dat 'hun' kledingkast ineens volhangt met die ordinaire kleding ?

het is te makkelijk om de media de schuld te geven....je hebt altijd nog een ouder....toch ?
Haha bijdehand ik dacht al dat ik de enigste was die dat opviel zei het op me werk ook al, niet normaal gewoon..... The whole world is going to hell ;)
laatste aanpassing
 
Whehe.. vind ut wel een gunstige verandering!! ;-) Nee hoor.. vind ut ook n btje te ver gaan de laatste tijden!!
Net wat C zegt, er zijn ook nog ouders. Ik kwam zo echt niet de deur uit.
Ouders van tegenwoordig kunnen er vaak alleen zo weinig van zeggen, omdat hun lieve kindertjes zo jong al zo verdomd goed gebekt zijn.
Kinderen van nu hebben al veel sneller een eigen willetje... En zo worden ze gemaakt. Het begint al als ze een jaar of 4 zijn; wat voorn snoepje wil je? En ze krijgen een doos vol voor hun neus om een keuze te maken. Later is het; wat wil je liever: naar de dierentuin of naar de efteling? Ik had vroeger nix te kiezen, ik kreeg een snoeppie en daar moest ik het mee doen. Tegenwoordig moet de jeugd al zo vroeg keuzes maken. Op een steeds jongere leeftijd krijgen ze steeds grotere verantwoordelijkheden. Ze moeten dus snel volwassen worden en verantwoordelijk zijn voor hun keuzes in het leven. Niet gek eigenlijk dat zoiets zich op deze manier ontwikkeld.
Moet je soms eens zien wat een teringdure kleding sommige snotneuzen van 10 jaar al aan hebben.
Ouders willen geen gezeik met hun kind, en het kind moet er toch ook 'bij' horen. Vaak laten ze het gewoon voor wat het is uit onmacht, ik kom in mijn werk meiden van 13/14 tegen die hun ouders met een mes te lijf gaan of ze slaag geven. Ik had het lef niet om zoiets in mijn botte kop te halen vroeger... Nu is het al zo dat ouders uit ellende hun kind in een kast opsluiten of het kind onder een koude douche zetten... Geloof me of niet, dat gaat ver! Sommige ouders weten er gewoon niet meer mee om te gaan, en het wordt van kwaad tot erger. Echt tries maar het is gewoon een gehele verschuiving van waarden en normen in de maatschappij. De grote vraag blijft alleen; waar gaat het naartoe??
Artiest ScuL
Mensen die hele generatie is focked up...
Ouders schenken tegenwoordig veel te weinig aandacht aan hun kleintjes.... "Laat ze het maar uitzoeken zodra ze op 't voortgezet onderwijs zitten." Nou zo werkt dat dus mooi ff niet.

Toen ik op de HAVO zat begon het 'volwassen' worden eigenlijk pas in de 3e .. Toen we een jaar of 15/16 waren, toen gingen de jongens roken, de meiden make-up dragen, en rokjes. In de brugklas liep iedereen er nog vrolijk bij als kinderen.. was ook veel gezelliger. Tegenwoordig is dat echt compleet veranderd. Je had toen ook nog een beetje respect voor je medeleerlingen en voor ouderen. Dat lijkt wel helemaal zoek geraakt.

Wat ik me trouwens ook niet meer kan voorstellen is dat ik mijn examen heb gehaald voordat er GSM's bij ons in de klas waren hehe. Geen GSM's.... onvoorsteelbaar als je naar vandaag de dag kijkt. Elke kiddo loopt er wel met 1tje om met alle vriendjes & vriendinnetjes te bellen en vooral smsen.. :S

Ben benieuwd waar die verloedering ons toe brengt, onderzoekers hebben al uitgezocht dat van de hedendaagse jongeren zo'n 15 a 20% al Korsakov (hersenziekte die vaak voorkomt bij bejaarde alcoholisten) heeft voor hun 40e, omdat ze zich helemaal klem zuipen.. Gaat echt goed de verkeerde kant op
Ze lopen er idd steeds jonger bij als sletjes en een grote bek dat er soms op staat damnzzzz.
Hoezo slechte opvoeding. Dat krijg je dus als ouder geen tijd hebben om voor een kinderen te zorgen
ben het met je eens CC, maar het is niet alleen hun kleding maar ook hun gedrag. Wat ze allemaal niet doen al op sexgebied echt niet normaal, de verhalen gaan ook gewoon keihard de bus ofzo door. En ze zijn onbeschoft.
(k)
laatste aanpassing
dat vindt ik zelf het ergste dat ze zo onbeschoft zijn, en dan vaak nog denken dat ze populair zijn ook nog..kindjes
Maar zouden 'wij' het anders doen?
Zouden we 'onze' kinderen wel opvoeden zoals het hoort? Zoals wij willen dat de wereld eruit ziet? Lekker hard voor ze zijn, en als ze echt lastig zijn... even met hun hoofd onder de koude kraan om af te koelen.

Of hebben 'we' alleen kritiek en doen we er verder niks mee? ;)
Precies hun gedrag irriteerd mij ook mateloos !

Onopgevoed lijken ze allemaal wel !
De verhalen die ik hier hoor zijn ook te erg !

Zoals: 2, 15 jarige jongens hebben de sigarenwinkel overvallen !
Een sigarenroker is geen onruststoker!!, dus ik denk dat deze twee gastjes niet echte sigarenrokers zijn..
je hebt helemaal gelijk CC maar je moet de schuld wel bij meerdere factoren zoeken want je kan niet alleen zeggen de ouders de media en dat soort dingen allemaal dragen ze hun steentje bij aan de (te) snelle ontwikkeling van kinderen.

maar zoals tijn al zegt hebben we nu alleen kritiek of doen we er straks als we kinderen hebben psies hetzelfde?

1 van de moeders misschien een antwoord?
 
Ik zag er vandaag weer 1 op mn werk, Heel mooi zwart blousje en supergeile, lichtblauwe, strakke spijkerbroek! Ik schaamde me voor het feit dat ik naar dr keek en dat ze dat zag! :S

Wist niet wat ik zag! Dat is gewoon de oorzaak dat er zoveel enge Pedofielen in Nederland rondlopen!
laatste aanpassing
De jeugd word steeds jonger oud..
 
Oke,1 van de moeders:)

Mag ik eerst opmerken dat jullie klinken als een clubje bejaarden op een bingo-avond:)
Daar kijk ik echt even van op hoor.

In mijn tijd(%)) werden inderdaad de moeders vaker thuis aangetroffen en was er meer sociale controle.
Er werd nog aan tafel gegeten en niet met een bord voor de t.v en een chreche was iets voor de elite.

De t.v werd niet gebruikt om de kinderen zoet te houden,maar dat was een taak van de ouders.
Spelletjes,lezen,buiten spelen.
Op vakantie betekende ook nog niet met het vliegtuig naar een Costa ofzo.

Uitgaan deed je ook pas op de leeftijd waarop het kon,de leeftijdsgrens werd wat strenger gehandhaafd aan de deur.


Maar goed,dan deze tijd.
Als mijn kinderen geen kleding aan zouden doen op school wat tegenwoordig dresscode is....topjes...push-upps....korte rokken,maar wel laarzen%),dan staan ze er buiten en hebben geen leven.

Ze worden eruit gekotst.

De tijdschriften die ze lezen(ik las de tina en de Music Express) staan bol van sex.
Hoe moet ik pijpen,welke smaak condoom is het lekkerst?,mijn vriendje wil een trio.

De t.v schakelt tegenwoordig na 9 uur over op anatomie,hoe je ook zapt,overal leggen ze te neuken of hebben ze het over neuken.

Als je op je veertiende nog niet met je vriendje samen op vakantie mag naar Spanje,ben je een loser.

Alcohol en sigaretten kon ik vroeger echt niet kopen in een winkel,kreeg ik niet mee.
Tegenwoordig heb je daar wetten voor,maar ja,wie wil zich niet verrijken?

Ik hoorde ook nog zeggen dat als je je kleed in een topje en een kort rokje en met een peuk loopt met je twaalfde dat je dan een slet bent?
Krijgen we weer de defenitie van een slet.
Volgens mij ben je dan gewoon fout gekleed en probeer je wanhopig erbij te horen ,omdat je anders alleen op je kamertje mag zitten,omdat je dan de nerd van het jaar bent!!!!!


maar ja,ik vind dus dat de onverschilligheid van de ouders,de vervaagde normen en waarden van de media en de hardheid onder de jeugd zelf er debet aan is.

Of je nu vroeg ongesteld bent of niet.
Dat is te wijten aan de klerezooi die ze al jaren in je vreten stoppen.
De hormonen in het vlees,het gif in het fruit enz.

Ik was met 10 ongesteld ,liep met cup c op de basisschool,maar ik liep niet te vloeken en zag niet de dingen op de t.v die nog niet voor mijn leeftijd bestemd waren.
Ook tijdschriften voor mijn leeftijd waren op andere dingen gericht.

Ja,helaas sex,drugs and rock&roll is niet meer aan leeftijd gebonden.
In de shops in Spanje zag ik al hele sexy topjes voor de leeftijdsgroep;buggy.
En in de babywinkels gaan de kleinste nikes en de voetbal t-shirts gretig over de toonbank.

Het lijkt wel of een baby geen baby meer mag zijn en de jeugd word haast niet meer door de ouders opgevoed,maar door de chreche,school,na-schoolse opvang en in het weekend opa en oma.
En de media doet de rest.


Maar eigenlijk moet ik dus blij zijn,dat jullie zo denken,dat betekent dat de volgende generatie weer de goede kant opgaat:)
dat betekent dat de volgende generatie weer de goede kant opgaat


Dat was dus mijn vraag aan de rest hier :)
Is dat wel zo?
 
Wat die kleren betreft vind ik het wel meevallen, maar het is zeker wel zo dat de jongeren ( < 15 )van nu een stuk bijdehander en eerder volwassen zijn..


Fietste laatst langs een bushalte waar een paar meisjes van echt hooguit 12 stonden. Krijg ik te horen van 1 van de groep, dat ze mij wel een lekker ding vond en "ik haar wel een keer mocht neuken" :S :S


Ligt er trouwens erg aan in wat voor buurt zo'n kind opgroeit.
 
2 Tijn-Ik denk dat als deze generatie inziet,dat alleen geld en carriere niet gelukkig maakt...

Misschien NEMEN de a.s ouders dan weer kinderen op een wat intiemere manier.
Blijft moeder weer wat langer thuis,voordat zij denkt verstomd te raken in het huishouden bij haar kindje.

Worden de spelcomputers weer vervangen door het spelletje kaart of de Monopoly.

Word er weer aandacht geschonken aan de gezamelijke maaltijden en word er werkelijk naar elkaar geluisterd.

Staat de t.v niet aan als Aquariumverlichting,maar word er daadwerkelijk naar gekeken en selectief!

Zeggen de ouders niet meer dat de kinderen altijd bij ze kunnen komen om overal over te praten om ze -als ze dan komen-weg te sturen omdat ze achter de computer zitten of het ze gewoon geen fuck interesseert.

De mobiele telefoontjes in huis weer uit gaan en je niet denkt dat je op een andere planeet zit als je om je heen kijkt en je ziet iedereen in huis praten,maar niet tegen elkaar maar in een debiel.

Hahahaha,ik kan nog wel een uur doorgaan,maar nu maar weer het stokje door aan een ander:)
laatste aanpassing
 
Ik denk ook dat het per omgeving verschilt, en dat het ook grotendeels aan het niveau van het kind ligt, wat hij of zij grotendeels van de ouders meekrijgt. maar ook hoeveel liefde de kinderen in de opvoeding hebben van hun ouders hebben meegekregen.

Denk ook niet dat ze sneller volwasser zijn maar eerder superpuberaal gedrag vertonen. Alles moet maar kunnen, kijk alleen al al naar die kutprogramma`s op televisie. Ik keek toen ik klein was naar Candy Candy, de familie robinson en Boes Boes.

Wat betreft de kleding van die meisjes, vind ik af en toe wel schattig, maar onbegrijpelijk, sommige zien eruit als echt jonge dametjes ( met van die ronde oorbellen en trendy schoenen,tasjes en een houding en loopje of ze in de twintig zijn)en dan doel ik niet op schaarse kleding , dat is mij eerlijk gezegd nooit opgevallen. Ik liep ook met een megascheur in mijn spijkerbroek onder mijn kont en knie op mijn 14e. En met hotpantspakjes en topjes. jonge meisjes vinden dat gewoon interessant. Hoe geweldig vond je als klein meisje oorbellen en kettingen van je moeder wel niet, en nagellak!
laatste aanpassing
 
Ja,:) zouden de meiden van p.f zich een beetje beconcureerd voelen,door de nieuwe lichting mooie jonge meiden?hihihihi.















O,jee.....geintje%)
 
hehe:P

best interessant topic, ik weet nog dat een paar maanden geleden 2 jochies van 8 me gewoon uitscholden met woorden die ik pas op mn 16e leerde kennen;)

ik keek echt zo om, wist gewoon van verbazing niets terug te zeggen.

om over in de bus nog maar te zwijgen, jezus zeg wat een volk die kids, jochies van 10 met een gsm (laatst 1 van 5 gezien!) meisjes met minder kleding dan een net geboren baby:S

wat betreft dat laatste moet ik me bij emilio aansluiten, het ziet er op het oog zo volwassen uit, en na 3 seconden gekeken te hebben, voel ik me meteen een half uur pedofiel:|
Het zijn gewoon zwakke ouders, slappe was!
Beetje toegeven om erbij te kunnen horen oké.
Maar je moet je kinderen duidelijk maken dat ze niet alles hoeven te hebben wat de buren ook hebben.

En dat van grote bek is absoluut wél waar. Toen ik in de brugklas zat durfde ik en mijn vriendjes onze bek niet open te doen naar de bovenbouw.
De omslag vond best plotseling plaats en een grote bek! Niet normaal. En ze dan neerrossen mocht ook niet meer, vroeger had je zo als bovenbouwer nog een soort van opvoedende functie, toen ik er beland was niet meer. :S

Wie kan kinders nu beter op hun plek wijzen dan 'oudere leeftijdgenoten' om het maar ff zo te noemen?
 
ze neerrossen deed ik al niet (had ook zelden last van bijdehandte koters;)) slaan is voor sukkels zonder verbale capaciteiten *zegt iemand die een half jaar teakwondo deed:P*
 
Die vind ik wel aardig; oudere leeftijdgenoten.

in deze generatie dus de blowende,snuivende ,doortrippende,zuipende,feestende,neuken tot je erbij neervalt,ik weet dat het niet goed voor me is,maarik kan er niet van afblijven,medelanders het land uitkijkende,illegale straatracende voorbeeldmodel??????


Ik blijf er toch bij dat het gezin de hoeksteen is van de samenleving....

hahahaha,lijk wel een beetje Balkenende:)
gabber mamma heeft ook wel gelijk dat de ouders een grote rol spelen.
maar wat ik al zei over de media.
overal in de media (voornamelijk de muziekzenders) laten een bepaalde "dresscode" zien.

en als die jonge kinders blijven anders zolang aan pappie en mammie's hoofd zeuren, dat de ouders het toch maar gaan halen voor de kindjes.

en het asociale gedrag van de kindjes is over het algemeen ook te wijten aan de media.
op bijna elke zender van de TV zie en hoor je wel gevloek. en zie je wel een of ander iemand op de tv, die weer een ander tussen 6 plankjes helpt.

de taak is dan van de ouders om hier controle over te houden.
wij zijn zo opgevoed dat onze ouders wisten wat we keken, en dat niet alles wat op tv was goed is.

tegenwoordig laten de ouders de kinderen maar wat rondzappen, en denken gewoon dat het kind wel weet dat het fout is.
maar hoe moet een kind nou weten dat eht fout is, zonder dat iemand dat hem/haar duidelijk probeerd te maken.

waar het op neer komt,
de ouders kijken tegen het opvoeden van een kind veel te licht aan.
en de media is zo hebzuchtig, dat ze alleen sensationele dingen uitzenden, terwijl ze vergeten dat ze ook nog een "opvoedende taak" hebben.
Ik vind dat als ouders het maar toelaten dat hun kind van bijvoorbeeld 10 -12 in een topje naar school gaat, al rookt, grote bek trekt, aan sex doet, het einde op een gegeven moment zoek raakt. (Dit zijn trouwens maar voorbeelden kan ook met andere onderwerpen of natuurlijk een hij zijn)Tuurlijk kan je zeggen van ja maar als ze dat niet mag dan is ze een buitenbeentje, maar ik vind dat als iedereen zo denkt het echt verkeerd gaat. Als niemand van de ouders het om die reden gaat verbieden, zal het in de toekomst inderdaad als normaal worden beschouwd. Daarom zouden alle ouders gewoon moeten doen wat zij willen in de opvoeding en ik hoop dat dat dan het goede is.

Zelf heb ik me vroeger ook aan regels moeten houden, ik mocht sommige dingen ook niet. Maar om nu (achteraf) te zeggen dat ik daardoor een slechte jeugd heb gehad, vind ik onzin. Toen ben ik er boos om geweest wilde al op jonge leeftijd tot 1.00 stappen of in een andere stad, omdat me vrienden ouder waren. Dat hebben ze me toen verboden en nu kan ik dat begrijpen.

Dit was mijn "preek".

(k)
laatste aanpassing
Ik heb maar 1 vraag: Waar zijn de ouders als deze kindervolwassenen de straat op gaan?
 
Aan `t werk...

Maar als ik vroeger een rare rok aan moest zat in mijn schooltas ook een ander.

En op het toilet in school leenden we elkaar make-up.

En als je aan sex doet op je twaalfde weten de ouders dat niet.

En als je kind thuis op de bank zit en zich voorbeeldig gedraagt schrik je wel effies als je hoort dat die in het winkelcentrum loopt te rellen.


Soms kom je erachter dat je als ouder dus een kind los moet laten en dat je alleen maar kan hopen dat je normen en waarden stevig genoeg gefundeerd zijn om dat kind buiten te laten overleven.

Sommige dingen zijn dus alleen nog onder controle te houden na de leeftijd van 8 a 9 jaar als je je met handboeien vastklikt.

Thuis laat je de t.v niet zo maar aan staan,maar bij het vriendje waar ze huiswerk maken%),daar staat tie wel aan....weet jij veel,eerst bij alle ouders van vrienden even een gesprek aangaan over hun normen en waarden en opvoedingsmethoden?

Die puber van jezelf en dat vriendje/vriendinnetje staan met twee onschuldige grijzen op hun lieve bekkies voor je en doen ook nog een boodschappie voor je,schattig toch.

Intussen roken ze 5 straten verder een gestolen sigaret weg....
Ik denk dat ik nog maar even wacht met het verwekken van kinderen. Ik hou het wel bij oefenen.... veel oefenen ;-)
Het geeft toch niks als ze het ergens anders wel krijgen? Je moet ze alleen goed duidelijk maken, dat als anderen het krijgen, het nog niet gewoon is dat jij het ze ook geeft.

Dat is al zo sinds de oertijd: "Maar Jantje krijgt het wel!" Mijn ouders zeiden altijd: "Wat ze bij Jantje doen, moeten ze zelf weten, als je hier bent, hou je je aan onze regels." En natuurlijk heb ik ook kattekwaad uitgehaald, maar op een leeftijd waarop mensen nu onderhand in staat zijn een bus te kapen, hield ik het nog bij zelf vuurwerk maken en fikkie steken in het bos. 'Uiteraard' wel met voorzorgsmaatregelen, ik was immers goed opgevoed en kende de gevaren van vuur ;)
 
Tja... het gaat inderdaad snel achteruit (of vooruit...:S) Toen ik een jaar of 12-13 was ging ik wel eens stiekem op een bouw wat rondkijken en hier en daar wat slopen. Nu las ik laatst in de krant dat een kereltje dat praktisch net uit de luiers is, ergens op een parkeerplaats een zooi auto's op elkaar heeft gestapeld met een heftruck. Leuk om te lezen natuurlijk, maar het is echt onvoorstelbaar. Dat kereltje was (ik weet het niet meer zeker) een jaar of 10.

Verder heeft het zekers ook te maken met de tolerantie hier. Nederland moet maar tolerant zijn en alles moet kunnen. Simpel voorbeeld: Homoseksualiteit. 30 jaar geleden kon dat echt niet. Nu is het de normaalste zaak van de wereld. (niet dat ik er iets tegen heb ofzo...) Maar laatst op tv was iets over mensen die sex hadden met dieren, of zelfs getrouwd waren met dieren. Dat is bizar, maar als het zo doorgaat is het over 20-30 jaar ook de normaalste zaak van de wereld. Ja en dan is de vraag: Waar houdt het op???

Ik kreeg geen Nikes toen ik in de brugklas zat. Een half jaar later paste ze toch niet meer. Nu moet het kunnen omdat je er anders niet bijhoort. Tja, ik weet het niet. Vind het allemaal een beetje vreemd worden....
 
tjah ik ben 21 en kom uit Enschede, hier is het ook heel erg. Meiden van een jaar of 12-15 die erbij lopen als een volwassen meid van 18 en ouder... En dan de taal die ze hebben, ze praten over neuken terwijl er niet eens een leuter in past op die leeftijd, enne ik moet er niet aan denken, want die meiden kunnen me nichtjes zijn... brrrrrr!! Ik kijk er ook nooit naar, want ik dnek wel eens, waar is de opvoeding gebleven.

Als ik zie wat me neefjes en nichtjes en hun vriendjes en vriendinnetjes allemaal doen op jonge leeftijd dan denk ik waar gaat ut heen, blowen, veeeeeel spijbelen, grote bekken opzetten tegen iedereen, veel vechten.. waar gaat ut heen?? Ik zeg vaak genoeg tegen me tante van voed ze eens normaal op, ze moeten normaal naar school, want ze moeten een goede toekomst hebben.

En alles wordt maar getolereerd hier, jongetjes van 13tot 15 die lopen met zakdoeken, wijde broeken die denken ghetto negers te zijn, meiden van 13 tot 15 die denken britney spears te zijn en elke gozer op te kunnen geilen, hoe korter hoe beter, hoe bloter hoe meer aanzien lijkt ut wel...

Ik ben zelf hardcore liefhebber he, en sinds dat de hardcore niet meer mainstream is krijg je van iedereen wat te horen, je wordt uitgescholden en mensen zien je als iemand uit de oertijd. Als je een meid tegen komt met het uitgaan en ze komt er achter dat je van hardcore houdt laat ze je vallen. Is echt zo is me vaak genoeg gebeurt.

Als je ziet wat de jeugd nu doet, ze drinken veel drank op straat, zitten de hele dag te sms-en, ze praten over sex, hebben groot praat over sex, condooms moeten ze nie... ja echt, waar gaat ut heen???

Ik weet wel dat later mijn zoon of dochter een goede opvoeding krijgt zodat ze een goede toekomst heeft, want je kind is je alles, en daar doe je alles voor. dachten de ouders van nu er ook maar zo over.

Maar eerst een lieve vriendin die me wel accepteerd zoals ik leef en zoals ik ben, dan pas kan ik verder....
Goede reply's dames en heren :d

Thanks voor het meedenken !
Artiest {SHOWLIST artist 61069, 10100, 62386}
Waar gaat het heen met de wereld:(???:P
ik ben meschien een beetje te jong om me mening hier te geven 16 jaar maar jullie hebben gelijk

zelf ben ik een rustige jonge vind ik zelf en anderen ook, ik hoef er niet bij te horen, ik rook niet, geen drugs, op school ben ik rustig ik zit bij me eigen vrienden. niet bij de 'stoere jongens' die hier boven wel staan beschreven.
ik woon in heerenveen niet echt een stad/dorp waarvan je zegt allemaal geweld en junks en enz enz

ik zie verschillend mensen uit deze stad zich zelf gewoon leterlijk om zeep helpen, k had een meisje in de klas in de 1/2 klas, mooie meid om te zien, aardig gewoon leuk, en ja toen kreeg ze met een junk tevens dealer van 10 jaar ouder, en daar heeft ze een tijdje mee gehad en sinds dien gaat het helemaal fout met haar school niet afgemaakt woont niet meer thuis enz enz.

ik heb ook een zusje van 13( bijna 14 ), die zit nu in de 3de klas en die begint ook al behoorlijk stoer te doen ze rookt niet. en daar hoef ik ook niet achter te komen want dan weten me ouders het als eerste. en drugs het zelfde verhaal, cker op deze leeftijd. tjah haar kleding, ik vind de kleding die ze draagt niet voor haar leeftijd, komt er een vriend van mij bij me, ja me broertje had ook weer wat leuks te vertellen over je zusje ze word nu het meisje genoemd met de witte doorschijnende broek met de zwarte string er onder. niet echt iets om blij van te worden, maar ze hoeft zich niet zo te gaan gedragen als hier boven wordt verteld want dan moet ik maar effe met mamie praten :P

kortom alles wat hier boven staan klopt wel en het is niet alleen in de grote steden zow

let niet op mijn spelling :P
laatste aanpassing
debsy 27 augustus 2002 13:45
..........Ik keek toen ik klein was naar Candy Candy, de familie robinson en Boes Boes.......


Boes Boes roels!!! :-D


debsy 27 augustus 2002 13:45
..........Ik liep ook met een megascheur in mijn spijkerbroek onder mijn kont en knie op mijn 14e.........


Weet ik nog :-) :k :k *bloos* hehe


debsy 27 augustus 2002 13:45
Hoe geweldig vond je als klein meisje oorbellen en kettingen van je moeder wel niet, en nagellak!


Niet alleen als meisje hoor ;-)