Partyflock
 
Forumonderwerp · 15441
­ Nederland
Dit is vast het duizendste topic over deze vraag...

Maar wiens ouders zijn van jullie drugsgebruik op de hoogte ?
Kwam dat doordat je het eerlijk verteld hebben of omdat ze de benodigde spullen per ongeluk gevonden hebben ?
En weten ze wat je allemaal gebruikt...of zeg je gewoon dat je af en toe een 'iets' gebruikt...?

Persoonlijk gebruik ik niets !
Mijn broer daarintegen wel....en ik ben blij dat dat gewoon besproken kan worden hier thuis !

Zelf zou ik later ook mijn kinderen zo willen opvoeden! Mochten ze drugs gebruiken zou ik er niet mee instemmen maar zou ik ze het ook niet verbieden...omdat dat in mijn ogen averechts werkt !
Toch best moeilijk om daar een goede middenweg in te vinden.....
hoe reageerden je ouders trouwens ?
laatste aanpassing
 
Mijn ouders zijn op de hoogte :)
die van mij ook heb het ze verteld
ik moet mijn ouders zo nu en dan weer eens voor de zoveelste keer vertellen dat ik *niet gebruik en ik moet mn zussie (ook van pf daisy) ook welis overtuigen dat ik juist niet gebruik.

soms wel frustrerend :S!



ja t bestaat! t kan ook zonder hoor ;)
laatste aanpassing
Ik woon al vanaf mn 17e op mezelf en heb bijna geen contact met mn ouders. Aangezien ik sowieso niets met ze bespreek, zijn ze er ook niet van op de hoogte dat ik af en toe drugs gebruik. Het feit dat ik al 8 jaar nu en dan eens iets gebruik op een feestje, verandert verder niets aan mijn persoon dus ik zie geen reden ze hiervan op de hoogte te stellen een nodeloos ongerust te maken. Ik haal nog steeds mn studiepiunten en ben nog nooit spaak gelopen door gebruiken, dus vindt het niet nodig. Als ik thuis zou wonen of closer zou zijn met ze, zou ik ze wel op de hoogte stellen.

Zo heb ik een tijdje een vriendje gehad die in een coffeeshop werkte, en dat heb ik ze wel verteld. Zodra ik een tentamen niet haalde flipten ze m gelijk uit dat ik der hele dag lig te blowen enzo, tewrijl ik misschien eens in de maand nog een jointje rook. Noem het een generatiekloof, ze snappen mijn hele way of life niet. Ze weten ook niet dat ik bi ben ofzo. Niet nodig, laat het maar zo, die paar keer per jaar dat we elkaar zien is het wel best!
 
Ja mijn moeder weet het al 11 jaar. Ze is er achter gekomen (dankzij TB die had het verteld, omdat ze bang was dat het met mij ook fout zou gaan zoals bij haar op dat moment) en ze heeft af en toe wat gevonden en door de wc gespoeld (:@ pilletjes van een geeltje)

Mijn moeder verbood het wel in het begin, ze stond er wel open voor om er over te praten, al onze vrienden gebruikten of dealden en konden er met haar gewoon over praten en wij ook. Ze weet echt alles erover!! Hoeveel we nemen, wat wat is, hoe het eruit ziet, wat het doet enz. :)

Later zei ze dat ze het ons niet kon verbieden, maar dat ze het echt niet leuk vind, en dat we goed oppassen enzo. Ze wilde ons liever niet strak thuis zien, dus kwamen we zondag altijd laat thuis.

En tot op de dag van vandaag ben ik er eerlijk over, nu vind ze het trouwens heel gewoon dat gebruiken. Ze heeft liever dat je een keer een pil slikt dan dat je elk weekend lamlazarus uit de kroeg komt, dat vind ze net zo slecht.
laatste aanpassing
 
mijn moeder weet alles van me Christa ik kwam ook vaak elk weekend helemaal wauz thuis en dan ging ik gezellig ff een bak koffie met haar drinken enzo en ff babbelen over wat ik die nacht allemaal had meegemaakt

ik heb geen geheimen voor haar wat dat betreft en zij kijkt ook regelmatig ff mee op PF dus je kan beter eerlijk zijn als dat je er omheen moet gaan draaien want zien doen ze het toch wel aan je of je het nou wil of niet

ik heb het zelf meteen verteld toen ik begon ik blowde vroeger namelijk ook thuis in mijn slaapkamer (vond ze wel erg hoor daar niet van) maar ik heb gewoon altijd al open kaart gespeeld met haar

mijn sociale leven en mijn werk leiden er niet onder dus heeft zei zoiets van ik hoef niet in te grijpen die jongen weet wat ie doet en waar ie mee bezig is

daarin tegen gebruik ik tegenwoordig heel erg minimaal eigenlijk in de afgelopen 8 weken heb ik alleen op N1 en mysteryland een p'tje geslikt om maar ff een voorbeeld te noemen ik kan me tijden herinneren dat ik elk weekend helemaal van de kaart was ;)
laatste aanpassing
 
Juist Jossa, eerlijkheid met je ouders duurt het langst :)
Ja Jossa en Daan, dat kan wel zo zijn, maar waarom moet je alles vertellen? Ik heb al een slechte band met ze, kom nooit thuis (woon al jaren op mezelf), zou ze alleen maar doodongerust maken. Zij zien niet het verschil tussen af en toe eens een pilletje slikken of met een spuit in je arm in de goot liggen. Ik weet bij lange na niet alles van mn ouders. Ook toen ik nog thuiswoonde al puber had ik mn geheimen (toen was ik ook al bi, en no way dat ik dat hun heb verteld, zij vinden homoseksualiteit iets ranzigs, zou me vet veel problemen opleveren, had ik huisarrest gehad of was naar een dokter gestuurd omdat ik ziek was ofzo!), en zij ongetwijfeld ook voor mij!

Ik denk dat het alleen nut heeft zoiets te vertellen als je een heel goede band met je ouders hebt, en ze het ook zullen begrijpen. Bovendien, hoe belangrijk is dat druggebruik nou helemaal? Als het zo'n belangrijk deel van je leven in beslag neemt, tja, dan vraag ik me sowieso af waar je mee bezig bent. Voor mij nogmaals, het is de moeite niet waard, die paar pilletjes, om daar enorme problemen mee te veroorzaken en mn ouders zich ongerust zouden maken!
BTW, ikzelf zou me als moeder echt zorgen maken als mn kind zou vertellen dat het drugs gebruikt. Juist omdat ik zelf zo goed de gevaren ken en weet wat de keerzijde van de medaille is. Maar zou juist wel veel info verschaffen en zorgen dat hij/zij dan iig verantwoord zou gebruiken. Als ik zou zien dat ze/hij elke weke kneiterstrak thuis zou komen, dan zou ik ervoor zorgen dat dat niet meer zou gebeuren. En als praten niet helpt, hoppa, afkickkliniek. Heb teveel mensen van mijn leeftijd gezien die zomaar wat deden en hun ouders keken toe, die zijn flink verkeerd gegaan. Je hebt wel je verantwoordelijkheid naar je kinderen toe, zodra ze van persoonlijkheid gaan veranderen, hun school gaan verslonzen, hun verantwoordelijkheden niet meer nakomen, is het topch tijd in te grijpen lijkt me!
laatste aanpassing
 
ik zeg niet dat het een groot onderdeel in mijn leven is mop;)

ik zeg alleen dat ik gewoon eerlijk wou zijn tegen mijn ouders hierover en niet dat ze lopen te gissen als ik b.v. wel een keer flink out zou gaan na een feest als ik thuis ben (wat uberhaubt nog nooit gebeurt is) ik wil hun gewoon laten weten waar ze aan toe zijn

en zoals ik al eerder vermelde lekker ding van me is dat mijn sociale leven , school , werk etc etc etc er niet onder leiden en dat ook mijn persoontje als Jos er ook niet door veranderd is ik zie drugs als een toevoeging op een feest niet als het feest zelf

misschien ken je deze uitspraak nog:
laat drugs de slagroom op je toetje zijn en niet het toetje zelf ;)

jouw band met je ouders ligt heel anders ik krijg het idee dat jouw ouders ontzettend conservaties zijn en als ik ook zulke ouders had gehad had ik het waarschijnlijk ook voor me gehouden
laatste aanpassing
 
Als ik zo'n band zou hebben als jij met je ouders WJ zou ik ook niets zeggen, je maakt het alleen maar erger dan.
Gelukkig heb ik met mijn moeder altijd al een goede open band gehad.
Zij maakte zich ook altijd zorgen om mijn veranderende gedrag, en het gebruik elke week, maar je kan als moeder niet veel doen hoor. Verbieden maak je het vaak juist erger mee. Stiekem doen krijg je dan, uit huis schoppen heeft ze ook geprobeerd maar helpt allemaal niets.
Uiteindelijk heeft ze het maar geaccepteerd zegmaar.
Ik ben heel blij dat ik er zo eerlijk over kan zijn met haar. Dat gelieg en gedraai kan ik gewoon niet, dat ziet ze.

Maar als mijn vader nog had geleefd toendertijd weet ik zeker dat het heel anders was gegaan, dan had ik thuis ook niets gezegd, ik denk zelfs dat ik dan de house niet zo gauw ontdekt had.
Hij was vrij streng !! en had ik zeker op mijn 13e niet al uit mogen gaan, maar pas op mijn 18e en dan om 1 uur thuis !!
laatste aanpassing
Nou Jossie, mooi gezegd! Gaan wij mooi een toetje eten za (=feesten op Frequence!). Tja, conservatief, ze zijn naar mn broertje toe wel wat losser enzo, maar omdat ik zoveel meer open-minded ben als zij trekken ze gewoon veel dingen niet. Denk dat dat ook komt omdat ze veel bekenden van mij flink de fout in hebben zien gaan, dat ze zich onwijs veel zorgen maken.

Maar ja, als je het als ouders weet, wat kun je doen? Verbieden heeft geen zin, denk gewoon zoveel mogelijk info verzamelen, het gedrag van je kinderen goed in de gaten houden en als je ziet dat het de verkeerde kant opgaat ingrijpen. Wel cool dat jullie zo open kunnen zijn naar je ouders toe. Denk sowieso (en weet dat ook uit ervaring) dat de wat ouderen onder ons, misschien toch vaker ouders hebben die net iets conservatiever zijn ofzo. Alle vrienden van mn beste vriend zijn al ver in de 30 en geen van hen heeft ooit over drugs ofzo met zn ouders gepraat, die mensen hebben echt een heel vertekend beeld. Zal met de jaren wel komen dat mensen meer dingen trekken ofzo!
Kijk daar heb ik tenminste iets aan als mensen uitgebreid vertellen hoe het zit !


Want wat was de reactie van jullie ouders Daan en Snackyman ?
Mijn ouders weten dat ik blow, maar van HD weten ze niets (ben inmiddels gestopt maar dat terzijde)

Met mijn ouders kan ik hier ABSOLUUT NIET over praten, komt ook omdat ze Jehovah's Getuigen zijn :/

Ik ben daar nu al 6 jaar geleden uitgestapt maar die onderwerpen zijn gewoon not done in ons huis...
 
me ma weet het me pa niet (anders zat ik hier niet zeg maar :-D )

maar er wordt niet over gesproken
me ma heeft wel us opmerkingen gemaakt zo van "kijk je uit" "slik je niet teveel" en nog meer van dit soort opmerkingen

heb haar toch duidelijk gemaakt waar ik mee bezig ben en dat ik heus wel voorzichtig doe

nu ben ik gekapt kreeg toch een beetje een schuldgevoel ten opzichte van me ma
en ik wil niet dat ze zich zorgen maakt iedere keer als ik wegga
Mijn ouders weten dat ik gebruik,ze denken alleen dat het maar hooguit 0,5/1 per feest is :P
Gelukkig weten ook mijn ouders van het gebruik van mij en mijn broer af. Net als iedere ouder keuren ze het zeker niet goed absoluut niet maar mijn moeder weet inmiddels dat ik heel erg goed voor mezelf kan zorgen, ik woon ook al vanaf mijn 19e op mezelf.
goed voor mezelf zorgen is misschien wel krom

We zijn thuis heel erg open en eerlijk gezegd ook al teveel van het goede meegemaakt mbt drugs en door de ervaring van mijn moeder je kunt het idd maar beter eerlijk vertellen (als je zo'n relatie hebt dan met je ouders) dan dat je dingen niet verteld waardoor er alleenmaar meer problemen komen en "nu spreek in de uiterste gevallen" nu krijgen we ook een helehoop antwoorden op onze vragen ineens. die antwoorden gaan over reacties en humeur en manier van leven en vervelende situaties
deze minderleuke voorbeelden komen trouwens niet bij mij voor

Drugs kan je het leven ontnemen helaas weet ik het.ondanks dat gebruik ik toch één ptje per feest omdat en ik zeg het weer ik de uitspraak kei goed vindt

laat drugs de slagroom op je toetje zijn en niet het toetje zelf

ik kan van geluk spreken met zo'n relatie met mijn moeder het is toch echt fijn om je belevenis en ervaring te kunnen delen met je moeder
laatste aanpassing
 
mijn ouders zijn ook de hoogte van me drugzgebruik en dat zien ze ook iedere keer weer als ik thuis kom ,dan zie ik er echt weer helemaal NUCHTER uit :) want this motherfucker gebruikt geen shit :)
ik heb het m'n ouders een paar maanden geleden verteld, althans, gedeeltelijk: dat ik op feesten een pil neem (niet de echte hoeveelheid dus, maar dat maakt in mijn ogen niet zo heel veel uit, het gaat erom DAT ik het doe niet hoeveel), af en toe coke gebruik (wat wel helemaal waar is), en ook regelmatig blow, maar dat wisten ze al langer.
M'n moeder schrok zich de pleuris, zei dat ze heel boos zou worden als ik er aan dood zou gaan, en ook heel boos op m'n vrienden, maar ook dat ze blij was dat ik zo eerlijk durfde te zijn. M'n vader reageert altijd laconiek, en deze keer was het niet anders, wel dat ik moest opletten enzo, maar verder ook blij met m'n eerlijkheid.
Mijn moeder weet ook wel dat ik wel es een pilletje slik.. (niet op elk feest) Ik heb het gewoon eerlijk verteld.. tja waarom zou ik liegen ze komt toch overal achter..
Ze maakt er soms wel es grapjes over als ik van een feest kom.. maar ze vind het niet geweldig dat ik het doe.. ze verbied ut me niet.. maar ze heeft het liever niet.. Maar ze zegt altijd dat ik voorzichtig moet zijn en niet van vreemde mensen aan moet nemen :p haha en tja een blowtje roken vind ze niet erg.. :p
 
Ik vertel het niet omdat m'n ma zich dan nog bezorgder zou maken over mij, en dat wil ik niet. Ik wil btw ook gewoon kappen met heel de shit, ik heb het allemaal wel weer gezien. Met een paar stackers en wat alcohol moet het ook leuk kunnen zijn!
ik vertel gelukkig m'n ouders alles, maar dat moet ook wel vind ik, ik woon nog gewoon thuis, en als ik mijn vreiheid wilde, dan hoefde ik dus alleen eerlijk te wezen over alles, sindsdien vertrouwen ze me voor de 100%.

zoiezo gebruik ik 4x in het jaar een pilletje, dus daar maken ze zich ook niet zo'n zorgen over...

daarintegen blow ik wel elke dag, mag dan nog net niet thuis roken, maar wel in de tuin en op m'n slaapkamer...

Ik mag echt in m'n handjes klappen met zulke lieve ouders... MOM AND DAD I LOVE YOU (k)
 
me ma is alleen op de hoogt dat ik blow verder nix verder hoeft ze ook nix te weten :d
 
Ik had ongeveer 4 jaar geleden ruzie met mijn ma omdat zij vond dat zij nooit wat hoorde van wat ik deed enz... Dus heb ik er maar in 1 keer uitgegooid dat ik drugs gebruikte, met vrouwen naar bed ging en hoe oud ik was toen ik het voor het eerst had gedaan. Ik woonde namelijk toch al niet meer thuis. Ze was wel een beetje geschrokken, maar kon er toch niets meer aan veranderen en de week erop mijn vader maar op de hoogte gesteld. Ze waren daarna wel nieuwsgierig naar het hoe en wat.
laatste aanpassing
Als ik alles zou vertellen aan m,n ouders denk ik niet dat ik ze ooit nog zal zien dus ik zeg maar niets :|
They know:D

Alleen vind het nog steeds kut als ik thuis kom met met vage kop en me ouders beneden zitten....

Krijg ik toch meteen een soort van schaamte gevoel over me heen!!
 
kamaya waarom zou je jezelf ervoor schamen?????

dat had ik dus ook in het begin maar je kan dan beter ff bij ze op de bank gaan zitten en ff een praatje maken zo kom je namelijk over die schaamte heen want je ouders weten het immers toch al (of ze moeten je natuurlijk raar aankijken als je binnenkomt)
mijn ouders weten wel dat ik hasj enzo rook, maar ze moeten er zker nie 8terkomen dat ik slik. ze hadden al moeite met wiet enzo. tis gewoon beter dat ze gewoon niet weten dat ik slik, ze zouden me dan linea recta naar een afkick centrum sturen! of in iedergeval een grote koekepan op me hoofd slaan!! ik weet wel dat als ik kinderen heb dat ik er gewoon over kan meepraten enzo weet je wel, ze moeten gewoon die dingen zeggen tegen me!!
Dat doe ik ook hoor JosSa ffies een praatje maken...

maar toch weet je ik kan me voorstellen dat ze het niet leuk vinden dat hun zoon aan de pillen zit enzo... Ja ze kunnen het ook als een soort fout aan hun kant kunnen zien over de opvoeding die ze mij hebben gegeven...

Nou weet ik wel voor 99,9% dat ze dat niet denken hoor maar toch je weet maar nooit!
 
ik denk dat het heel veel uitmaakt wat je ouders hebben gedaan toen ze zelf jong waren...

Mijn ouwe waren nogal wild in hun eigen tijd en daarom merken ze alles sneller. Maar daarom vinden ze ook dat ze er niet zoveel van kunnen zeggen.

M'n pa heeft eens gezegd:'als je nu nog niet weet hoe je er mee om moet gaan, dan leer je het toch niet''

gellukig heb ik dan ook nog nooit problemen gehad die met shit te maken hadden.

Mijn ouders zijn heel lief; ze maken zich stiekum zorgen maar het gevoel dat ze me vertrouwen weegt voor hen zwaarder
laatste aanpassing
 
ik heb eigenlijk wel fucking mazzel zeg maar!!! :devil:
Tot nu toe niet echt negatieve verhalen....