Partyflock
 
Forumonderwerp · 15282
­ Nederland
BRISBANE - Activisten voor het recht op euthanasie in Australië hebben dinsdag een hulpmiddel geïntroduceerd waarmee mensen die terminaal ziek zijn een eind aan hun leven kunnen maken. Het is een plastic zak, die de bijnaam 'Aussie exit bag' heeft gekregen.



De plastic 'zelfmoordzakken' worden gratis verstrekt aan leden van Exit Australia, een vereniging voor vrijwillige euthanasie, die zegt al 150 bestellingen binnen te hebben. De doorzichtige zakken hebben een verstelbaar elastiek dat zonder knellen rond de hals sluit.

De drager ervan kan dan nog gewoon ademen, maar raakt door zuurstofgebrek bewusteloos en sterft een zachte dood, legde oprichter Philip Nitschke van Exit Australia uit.

De zakken zijn volgens Nitschke de enige oplossing voor zijn doelgroep zolang de regering weigert de wetten af te schaffen die hulp bij zelfdoding strafbaar stellen. Om juridische redenen zijn de zakken voorzien van een waarschuwing; er staat op dat ze de gezondheid kunnen schaden al ze over het hoofd worden getrokken.

(c) ANP
Jasses wat luguber :s

Moeten ze maar snel een wet invoeren.
Een spuitje lijkt me toch beter als stikken,
als je dan toch dood wil.
 
Uhm, je merkt er niets van.

Bij een spuitje voel je het prikje :p
 
zieke sjit :p
 
Kan ik zo'n ding ook importeren?
laatste aanpassing
heel erg goed dat dat soort dingen er zijn, sommige mensen zijn gewoon beter af als ze er niet meer zijn,...en als je echt niet meer wilt denk ik dat je dit beter kan doen dan bv voor de trein springen waar ook andere mensen last van kunnen hebben [ en nu bedoel ik bv de machinist die er jaren lang van kapot is enzo]
maar tis wel heel erg vreemd ja zo van"mag ik een zelfmoordzakjuh en een doosjuh asprines"
Ik hou niet van zelfmoord !

sorry....
Beter zelfmoord zonder iemand der lastig mee te vallen

Flatspringen/treinspringen of wat dan ook geeft veel meer rotzooi en doet veel meer mensen pijn
yup
wat nou als je een chronische pijn heb enzo?
elke dag weer die sleur.
en je kan er zelf niets aan doen en de doktoren willen het ook niet doen. tjah. dan ben je de lul.


vind het wel een nette oplossing
Beter zelfmoord zonder iemand der lastig mee te vallen

Flatspringen/treinspringen of wat dan ook geeft veel meer rotzooi en doet veel meer mensen pijn
__________________________________________________
I know..
Deze oplossing is netter, das waar.
 
acces 20 augustus 2002 23:53
Ik hou niet van zelfmoord !

sorry....
=====
ooit geprobeerd dan?? ;) hehe just kidding.
Ik vind het goed dat dit hulpmiddel er is. Waarom mensen onnodig laten lijden als het zo kan ?
PARTY-OUTFIT!!!..whahahahahaha ;D
 
Uhm, hier in Nederland krijgen we misschien de Pil van Drion, waarom voeren zie die Zelfmoord pil daar ook niet in ?!
acces 20 augustus 2002 23:53
Ik hou niet van zelfmoord !

sorry....
=====
ooit geprobeerd dan?? hehe just kidding.
__________________________________________________

Ik nie , iemand uit me gezin wel.
De leden hebben de zak zelf eerst geprobeert.....

de club bestaat inmiddels niet meer ...... geen leden .... :p
 
ze hadden geen zak om op te teren


nee maar ik vind t wel dolle boel hoor
heb er eigenlijk geen woorden voor zow absurt
euthanasie is een goeie zaak, vind t echt belacheljk dat sommige partijen dat af willen schaffen, die mense hebbe liever dat de mens duurzaam leid, dan dat ze vredig sterven!!! en DAT vind ik pas ziek!!! die zak klinkt best wel eng opzich!!! Maar afschaffen heeft idd geen nut, want als iemand ECHT dood wilt, lukt diegene dat wel hoor. Maar dan idd op manieren die niet zo leuk zijn.
hoe ziek moet je wel niet zijn om zo'n zak over je kop heen te trekken, ziek idee eigenlijk
zo een zak word meestal gebruikt door mensen die erg ziek zijn jah hardhousejan!! gheghe
Al mocht ik kiezen... (als ik echt zo ziek was) dan zou ik denk nog liever doodgaan aan een od op qlimax of op een ander bruut feest.. maar zo'n zak over me kop heen trekken.. nee echt niet
laatste aanpassing
nou, als jij op je dood ligt te wachte in je bed, ben jij niet meer in staat naar een feest te gaan hoor!!! whehe
Ik maak dr liever zelf een einde aan als ik vol bij mijn verstand ben, dan dat ik bijvoorbeeld in een verpleegtehuis lig niet meer kan praten en zeggen wat ik wil en lig te lijden en leef als een kasplantje :s
 
Artiest William Tech
vind ik een hele goeie zaak, zoals iedereen al zegt sommige mensen zijn gewoon beter af als ze dood zijn. Voor zichzelf en voor anderen.

Moet er alleen niet aan denken hoe het zou zijn om zo aan je eind te komen. ZELF een zak over je eigen kop trekken om zo een eind aan je EIGEN leven te maken... brrrr :S
Ja dan zou ik zelf ook liever kiezen voor een eh spuitje, vind ik tog een waardiger manier van sterven dan zon zak, maar oke.
laatste aanpassing
Ik snap trouwens wel dat sommige mensen zelfmoord en euthanasie als 1 ding alleen zit er tocht wel een groot verschil tussen.

Mensen die euthanasie plegen doen dit omdat ze zo ziek zijn en niet meer willen lijden. Als ze niet zo ziek waren geweest hadden ze dit waarschijnlijk niet in overweging genomen.

Zelfmoord wordt vaak gepleegd om geestelijke problemen, zoals depressie etc.

Euthansie wordt verricht door iemand anders. Zelfmoord doe je helemaal zelf.. Goh.

Ik vind er wel een groot verschil tussen.
Maar afschaffen heeft idd geen nut, want als iemand ECHT dood wilt, lukt diegene dat wel hoor.


Waarom dan de moeite doen van het legaal maken? Het is toch beter de rest van de mensen te beschermen tegen 'foutjes' (oh, we dachten dat de dood beter voor onze coma-patient zou zijn) dan de doder in een beschermde rol te plaatsen?
ik ga liever od,n dan, lekker 100 soorten drugs vreten en dan na 3 dagen met je linkeroog in je rechterbroekzat gekeken te hebben, in mekaar zak en stopt met leven
 
pppfff moeilijk onderwerp!!!
vind wel dat je als mens moet kunnen beslissen over je eigen leven, en als iemand echt niet meer verder kan leven door ondraaglijke pijnen moet er wel een nette manier zijn om daar een einde aan te maken.
maarja.. wat is nou een nette manier he?!
een zak over je kop heen trekken? jak
Och, het geeft geen rommel. Maar snap niet waarom er zo'n ophef over gemaakt wordt. Laat het lekker illegaal om mensen te helpen sterven en om zelfmoord te plegen, dat is veel makkelijker. Waarom moeilijk doen als het niet nodeloos ingewikkeld hoeft te zijn?
 
Stel je moet me niet (wat goed mogelijk is :D). Je hebt zo'n schurft aan me dat je me liever dood ziet. Je trekt zo'n zak over me kop en ik stik. Gaan de authoriteiten ervan uit dat ik zelfmoord heb gepleegd. Dus het is de ideale moordzak. Goedkoop en efficient.
Link hoor Maarten. Je brengt wel mensen op ideeen. Vooral hier. Er lopen namelijk heel veel griezels rond hier op t internet. :S



;)
 
Ik vind het eigenlijk wel een goede actie, vandeweek is er hier in beverwijk ook weer 1tje van een flat gesprongen....een heleboel inwoners van die flat hebben nou hulp etc. Zo'n zak val je niemand lastig die er niks mee te maken hebben, wat ik wel vind is dat je het niet te makkelijk moet maken voor mensen die het leven willen verlaten.....
Dan kan je toch ook een zeeman-tasje pakken?
'taub zoekt naar zijn vaders creditcard om wat tassen te bestellen voor een zelfmoordreeks van een stel ongeliefde leraren bij hem op school':O

just kiddin':)