Partyflock
 
Forumonderwerp · 15091
­ Nederland
 
Laatste tijd doen steeds meer dj's dat, draaien in elke set een of meer eigen producties, na een tijdje wordt dit toch strontvervelend of zie ik dat nou fout?

voorbeeld: Cosmic Gate, draaien standaard: fire wire, expl. of space en andere eigen producties, op ML hoorde ik ze weer melt to the ocean draaien :frusty:

marco v is hier ook zo goed in, draait bijna altijd indicator...

teveel zelfpromotie is ook niet goed toch?
wie doen dit nog meer?
Als je het vervelend vind meot je er niet naar luisteren, dat is hun style zo draaien ze nu eenmaal vind je het niet goed dan heb je pech.

ze gaan heus niet anders draaien daaraan kan je ze juist herkennen :D
 
wordt dat een beetje het standaard antwoord hier of zo? "als je het er niet mee eens ben, bemoei je er dan niet mee"

het is toch dom dat cosmic gate al jaren in elke set dezelfde nummers draaien of niet soms?

ik vind het een beetje simpel staan, niet vernieuwend/afwisselend, zelfs een beetje arrogant...ik zou het veel leuker vinden als andere dj's mijn muziek zouden draaien. Natuurlijk is het niet erg als dj's af en toe eigen producties draaien, zelfpromotie is ook goed, en als je een goed nummer heb gemaakt wil je dat graag uit testen op de dansvloer, maar je hebt dj's ertussen zitten die het gruwelijk overdrijven en alleen maar eigen producties gaan draaien!!

toevallig luister ik nu naar de set van ferry corsten @ mysteryland en het eerste kwartier hoor je enkel punk en remixen ervan :S:S
Het heeft niets met zelfpromotie te maken. Het heeft te maken met het feit dat Dj's en producers hun BUMA STEMRA rechten en de inkomsten van alle recettes bij zich willen houden. Anders gaat al het geld lekker naar een Rene Froger of Marco Borsato.... :S

Tegenwoordig is er een nieuwe regelgeving bij de BUMA ingedient dat DJ's als artiesten worden beschouwd als ze ook hun eigen producties draaien. Alleen het systeem is tot nu toe nog niet waterdicht. Er wordt namelijk nog te veel geld in de bodemloze put gegooid.

Tijdens de volgende Amsterdam Dance Event wil ik zeker met nog heel veel andere DJ's deze materie gewoon nog beter naar voren halen.
laatste aanpassing
Ik vind het niet erg hoor dat ze dat doen.Stel jij bent dj & producer en je hebt net weer een nieuw nrtje gemaakt dan ga je hem toch ook draaien.Kijken hoe het publiek erop reageert.Ik zou dat iig wel doen.KRijg je wel een kick van hoor volgens mij.Mensen helemaal uit hun dak zien gaan op je eigen productie.Dat Marco V NU NOG Tolerance en Indicator draait vind ik wel wat minder.Die platen zijn al 2 jaar oud ofzo en ondertussen wel grijsgedraaid.Voor de rest dus: Niks mis mee met zelfpromotie...

GREETZ!!
 
bellie:

Natuurlijk is het niet erg als dj's af en toe eigen producties draaien, zelfpromotie is ook goed, en als je een goed nummer heb gemaakt wil je dat graag uit testen op de dansvloer, maar je hebt dj's ertussen zitten die het gruwelijk overdrijven en alleen maar eigen producties gaan draaien!!

we think the same :)

2 ritzi: dat wist ik dus niet, wel een beetje een waardeloze regel, maar is het dan zo erg als je niet als artiest beschouwd wordt? Loop je dan een hoop geld mis of zo?
kijk tot sommige een complete set draait van ze eigen producties is beetje raar als dj zijnde...

check drokz...

heeft egt te veel nummer gemaakt om op te noemen maar hij draait nooit egt veel van ze eigen werk

ik heb nu net 1 productie uit op vinyl en draai hem wel altijd :D omdat het een goeie afsluiter is hehehe en in september komt er weer een uit dus die zal ik ook wel draaien maar ga niet een set van me eigen nr`s draaien hehehe doe ik wel een keertje maar dan voor me site ofzo
Werkzaam bij Hard Knowledge
Artiest {SHOWLIST artist 63717, 51237, 36142, 57698, 57699, 2602}
AAN RITZI_Lee;Het maakt helemaal niks uit wie jouw platen draaid.De Buma/Stemra incasseert toch wel voor je.De organisator van t feest geeft de nrs door die gedraaid zijn aan de BS.En zo worden de royalties weer verdeeld.Dus t maakt niks uit wie m draaid.Als iemand ze eigen plaatje draait moet ie t zelf weten,hij moet t alleen niet te vaak doen.
P-Kay> Ik vind het een logische vraag van jou. :) Je moet het maar zo zien. Je maakt een plaat. Jouw tracks worden automatisch geregistreerd bij de BUMA. Dit houdt heel veel in. Een track wat je zelf gemaakt heb is jouw eigendom. Jouw gevoel. Iets van jezelf. Dat is het artiestengevoel. Dat is ook iets wat je zelf moet kunnen waarderen.

Ik zal je een voorbeeld geven. Ze zijn op dit moment bij ID&T bezig de totale saldo op te maken voor Mysteryland. Alle inkomsten en uitgaven. Hieruit ontstaat winst. Van die winst gaat 7%, wat we recettes noemen, naar de BUMA. Die 7% is bestemd voor alle muziek wat er is gedraaid op zo'n festival om onder de artiesten weer verder te verdelen. Maaja als niets geregistreerd wordt wat er nou gedraaid is, dan gaat het geld weet ik veel waar naartoe.... OK aan de andere kant, geld speelt geen rol. Het gevoel van een artiest is onbetaalbaar, maar hier gaat het meer om het princiepe wat erachter zit. En dat is dat het geld naar de verkeerde richting gaat. Naar mensen die geen moer te maken hebben met het hele dance gebeuren. En laten we wel wezen. Geld heb je nodig om als artiest de mogelijkheid te hebben al je verdere bezigheden te financieren tot ver in de toekomst.
Was het maar zo DJ Snake. Dat is een taboe.... Mijn nummers worden ook hier en daar gedraaid. Ik zie er niets van terug.

Als we de commercieele richting opgaan, zoals nummers van Tiesto. Die worden ook zovaak gedraaid. Tiesto ziet er niets van terug. Vraag het hem zelf maar eens als je ooit de kans heb.
Je moet ook wel je tracks opgeven bij Buma/stemra,en als je een goede organisator bent dan geef je je nr op,t gebeurt meestal alleen bij de grote feesten.Onze nrs worden ook wel s gedraaid,maarja,ben bijna ingeschreven gelukkig :).
 
Een rockband speelt toch ook eigen nummers? :S

Ik zie het probleem niet zo...

(Toegegeven, Indicator kennen we onderhand wel)
Ik vindt het niet echt onwijs erg.. aangezien ik fan ben van mirko milano die vaak zijn eigen platen draait heb ik er niet echt iets op tegen
Als je het anders ziet dan moet je het voorbeeld nemen van atb, die draait gelukkig zijn eigen platen zowat nooit op party's ja hooguit 2 ofzo maar die draait opzich ook veel platen van andere goeie djs... teminste dit viel me anderhalf jaar geleden op op trance energy..
laatste aanpassing
 
mauro picotto doet ook niet anders Peturrrrrrrrrrr reet kevur
maar
dat boeit niet
want
picotto = god
ik vind t opzich wel begrijpbaar in sommige gevallen, zoals promo, die MAAKT de muziek die HIJ wil draaien, hij kan t precies aanpassen aan zijn draaistijl, dus denk dat t daar aan legt!!! Als ik platen zou maken, zou ik ze ook zo maken op de manier dat IK ze lekker kan draaien, MIJN stijl= stijl die dan toch wel door veel mensen word gewaardeerd!!! gheghe
 
Ik denk ook dat het er mee te maken heeft dat het gewoon hitjes zijn die 90% van het uitgaanspubliek kent. Vaak als de dj eigen nummers draait komt het feest der herkenning weer en gaat het publiek uit z´n dak omdat ze het nummer kennen. (Hierom bestaat ook de top 40;)) Dat de overige 10% het niet cool vind (waaronder jij, en ik ook) is dan jammer.
Uuhh... misschien een hele stomme opmerking, maar:

Een organisatie boekt een artiest. Bezoekers komen op een line-up af. In die line-up staan artiesten die veel goede producties uitbrengen. Als je die producties van die bepaalde artiest niet wilt horen moet je toch gewoon niet gaan? Lijkt me logisch dat die artiest zijn producties draait want daardoor word hij geboekt (zowat gaan 1 artiest word geboekt omdat zijn skills zo geweldig zijn).
Noizefucker 19 augustus 2002 12:33
kijk tot sommige een complete set draait van ze eigen producties is beetje raar als dj zijnde...

check drokz...

heeft egt te veel nummer gemaakt om op te noemen maar hij draait nooit egt veel van ze eigen werk
-------------

Pff, drokz draait altijd het softste nummer wat ie heeft gemaakt. Holland is gvd het softste (de hardcore mix) vind het echt erg, als terror Dj van een speedcore nummer een hardcore nummer maken
Luna doet het, Dana doet het, Pavo doet het...

Ach, ik vind het alleen irri als ze zelf zo overdreven staan te springen bij zo'n track.
damien>ja iedereen zeikt over dat nummer maar de hele zaal staat vrolijk mee te bleren als die gedraait wordt...
wou een speedcore remix maken maar mocht niet...
Artiest Dummy
Heel goed voorbeeld hiervan is natuurlijk technoboy.. die gast heeft zoveel verschillende namen.. ook gary d. doet het veel... dj scot project ook.. ach eigenlijk heel veel dj's :P
 
FireWire Beukt anders lekker hoor!! Vind het altijd cool als die zo weer eens op en feestje voorbij komt!