Partyflock
 
Forumonderwerp · 14955
­ Nederland
weet iemand of het slecht is om xtc te slikken als je creatinekuur doet?? Ik hoorde namelijk zoiets.....
de mensen die ik ken hebben daar geen last van, maar die gebruikte van alletwee niet zoveel.

ik wil zelf binnenkort kreatine proberen,
bevalt dat een beetje ??

ik doe nu nog alleen aminozuur.
laatste aanpassing
Ken mensen die dat hebben gedaan hadden geen problemen iig in die mate die zij gebruikten
 
Werkzaam bij Underground Alert
Heb nooit problemen met deze combi gehad!
Voor beide middelen geldt uiteraard dat je er niet TE veel van moet nemen. OVERDAAD SCHAAD!!
waar kun je die kreatine kuur halen ??

ze zijn bij de drogist niet te krijgen en ik heb ze besteld bij de DA drogist en krijg van de week te horen of ze dat kunnen krijgen.
XTC gebruik breekt spierweefsel af. Wanneer je creatine gebruikt, wordt dit proces nog eens versneld. Ik zal ff kijken of ik hier een stukje over kan vinden op het internet waarin het proces beschreven wordt, maar het is iig waar.

Het effect van je creatine kuur zal dus veel lager zijn wanneer je tijdens je kuur XTC gebruik.
laatste aanpassing
XTC breekt spieren af

'Wat gebeurt er met je spierweefsel als je XTC slikt? Breekt XTC spieren af?

Ja.

XTC - de wetenschappelijke naam is MDMA - verhoogt in de hersenen de hoeveelheid van de neurotransmitter serotonine. Daardoor krijg je meer energie, kun je urenlang dansen en allerlei gevoelens(i) waar ik als geharde ijzervreter met een fetish voor net zulke harde wetenschap liever niet over praat. A guy-thing.

In die rush merk je niet dat er in je lichaam een aantal processen anders verlopen.

Allereerst stijgt je lichaamstemperatuur. Artsen heb bij overmoedige XTC-slikkers temperaturen tot 42,9 graden celsius gevonden.(2) Bij die temperaturen werken enzymen niet meer goed.

De door serotonine gestimuleerde spieren verbranden meer suikers dan ze kunnen binnenkrijgen. Ze gaan zichzelf opeten en omzetten in suikers. Daarbij komt soms genoeg melkzuur vrij om de leverfuncties van XTC-slikkers te saboteren. Dat heet: keto-acidosis.(3)

Tegelijkertijd zakt de suikerspiegel. Soms genoeg om op de intensive care terecht te komen.(4) Oorzaak van het suikertekort is, behalve de inspanning, de watervergiftiging door MDMA. De stimulerende stof stimuleert de aanmaak van een hormoon dat water vasthoudt, waardoor de hoeveelheid suikers en zouten in het lichaam verdunnen. De opstapeling van water in de hersenen leidt soms tot dodelijke vormen van oedeem.(5) (6)

De hoge lichaamstemperatuur, het tekort aan suikers en zouten en de spieren die zichzelf opeten kunnen vervolgens leiden tot een syndroom met een onuitspreekbare naam: rhabdomyolisis.(7) Dat houdt in dat de wanden van spiercellen oplossen en hun inhoud in de bloedbaan terechtkomt.

In sommige gevallen zijn het de cellen van de hartspier die bezwijken en ontstaat een hartaanval.

Soms beschadigt het syndroom de nieren, omdat die de stroom moleculen uit het gesloopte spierweefsel niet meer kunnen verwerken. Vaak rapporteren artsen bijvoorbeeld dat de bekende probleemgevallen op de intensive care een verhoogde afgifte van creatinine fosfatase in hun urine hebben, een enzym dat vrijkomt als het lichaam spierweefsel afbreekt.(8)

Niet alleen MDMA veroorzaakt spierafbraak. Dezelfde verschijnselen zijn ook gerapporteerd bij het gebruik van verwante middelen, zoals MDEA of 'evaatjes'.(9)

Rhabdomyolisis is niet zeldzaam, al is het percentage slikkers dat er door in de prolemen komt niet groot. Toch treden de spierafbrekende effecten van MDMA bij het gros van de gebruikers op. Je kunt de aanslag op je musculatuur verminderen door:

Geen creatine te gebruiken. Creatine verergert rhabdomyolisis. [ErGs]


Niet voortdurend door te gaan, maar om het uur een kwartiertje rust te nemen.

Te zorgen voor voldoende zouten en suiker tijdens je MDMA-gebruik. Zoute pinda's zijn uitermate geschikt.

Je vochtspiegel laag te houden. Alcohol doet dat prima. Cafeine ook, maar verergert het syndroom waarschijnlijk. Voortdurend water of vruchtensap drinken verlaagt de zoutspiegel. Beter zijn de sportdrankjes met zouten.


Gewoon geen XTC te gebruiken. Dat werkt nog het allerbeste.

Overigens hebben we niet alle bijwerkingen van XTC genoemd. XTC belast ook de lever. Soms zelfs genoeg om ziekenhuisopnames noodzakelijk te maken.(10) (11) Combinatie van anabolen en XTC is dus vragen om problemen.
Leuk?
Idd leuk om te weten. Ik vind het wel fijn om te weten wat ik gebruik, en wat het met mijn lichaam doet. Zo kun je ook de risico's en de schadelijk effecten beperken.

Maar goed, je hebt natuurlijk ook mensen die zomaar alles naar binnen gooien wat ze kunnen krijgen, en zich totaal niet druk maken over eventuele schadelijke effecten.

Ik weet wel dat een beetje info zou een hoop mensen een hoop ellende kunnen besparen.
2 ZAK*master: creatine kun je halen bij sportwinkel op het gebied van vechtsport, die hebben meestal ook een hele bak voedingssupplemeten (ik ken er 1 in Alkmaar en 1 in Enschede). verder kan je bij de sportschool het meestal ook wel krijgen. als laatste heb je nog De Tuinen (Ahold bedrijfje) waar ik het ook zag staan laatst.
Kan iemand mij vertellen wat Creatine prcies is??
creatine kan je tegenwoordig bij de V&D zelfs kopen. Elke gerespecteerde drogist heeft t, anders kan je bij de sportzaken die voedingssupplementen verkoopt kijken.

Van creatine kan je btw ook puistjes krijgen.
en kracht en spieren (nooit gehad)
creatine geeft je wat meer uithoudingsvermogen, met andere woorden, als jij normaal je laatste set 10x 85 kg kan bankdrukken zal die creatine ervoor zorgen dat er er nog een paar meer uit kan persen. Als je zo'n kuur volgt, vraag je trainer hoe en wat. Als je op eigen houtje begint in te nemen heeft het geen zin, want je hoort je aan bepaalde doseringen te houden.
wat is creatine:

100% zuivere Creatine Monohydraat. Creatine is een lichaamseigen stof, die hoofdzakelijk in de spieren voorkomt. Het creatine-gehalte in de spiercellen bepaalt voor een belangrijk deel de duur waarmee je de spieren maximaal kunt belasten.Creatine dient voor de aanmaak van ATP (Adenosine Triphosphaat). Hoe hoger het creatine-gehalte in de spiercellen, des te meer ATP kan er aangemaakt worden. Dat betekent dus meer energie en meer kracht.

Aanbevolen gebruik: 1 à 2 maal per dag 7 capsules (ca. 5 g) innemen met water of vruchtensap . Voor een beter resultaat liever niet innemen met een maaltijd. Een regelmatig en consequent gebruik wordt aan-bevolen.


snapie
laatste aanpassing door een beheerder
2 xbabe: die laatste regel klopt volgens mij niet helemaal "Een regelmatig en consequent gebruik wordt aan-bevolen".

Creatine is dus een lichaams eigen stof, en wordt dus door je lichaam zelf aangemaakt. Wanneer je creatine aan 1 stuk door gebruikt, raakt je lichaam daar aan gewend en wordt zelf lui. Je lichaam zal dan dus stoppen met het zelf aanmaken van creatine wat dus niet goed is.

Daarom raden ze aan om creatine niet langer dan 6 weken onafgebroken te gebruiken. Na die periode kun je het beste zo'n 6 weken stoppen zodat je lichaam zelf creatine aan blijft maken en niet "lui" wordt.

Dit is mij tenmindste op de sportschool etc altijd verteld.

Verder schijnt het effect van creatine beter te zijn wanneer je eerst een buffer vooraad opbouwd. Dat houd in de eerste 5dagen 3 maal daags 5gram. De hoeveelheid creatine in je lichaam is dan maximaal. Daarna hoef je slechts 1maal per dag 5gram te nemen om de voorraad op peil te houden.

Ook wordt creatine beter en sneller in het bloed opgenomen wanneer je het pakt i.c.m. natuurlijke suiker. Daarom kun je het dus het beste in druiven of appelsap sap gooien. Ook kun je druivensuiker in poedervorm kopen in de super markt.
laatste aanpassing
ik heb dit stuk uit een site dat creatine aanbeveelt en verkoopt, ik weet dat ze bedoelen met die laatste regel: dat je niet veel verschillende tijden gedurende gebruiktijd neemt maar "consequent" gebruikt en dus ook de dosis iedere dag rond de zelfde tijden en met suiker dat klopt.
En dat lui worden van het lichaam dat klopt je mag zelfs niet langer dan 6wkn aaneengesloten creatine gebruiken want dan maakt je lichaam zelf geen creatine meer aan en je kunt wel begrijpen wat dat inhoud voor je spieren.

mijn vriend gebruikt ook creatine en heeft er ook idd veel baat bij en houd zich ook zeer strikt aan de maatregelen en handelingen die je wel en niet moet doen.
ehv_brambo heeft gelijk;)

oh ja, het ging over xtc én creatine.

drugs is altijd uit den boze als je traint, dat lijkt me logisch.
Oke dan, bedoelen we hetzelfde :)

maar goed, ik denk ik zet wat extra info neer voor de mensen die het zelf willen gaan gebruiken.

Bij mij helpt een creatine kuur ook altijd vrij goed. Lichaams gewicht zakt altijd wel wat terug wanneer je stopt omdat creatine vocht vast houd, en je dat na je kuur dus weer kwijt raakt. Maar er blijft altijd wel wat hangen, en ik wordt ook een stuk sterker.

Helaas ben ik zo'n droplul die eens in de zoveel tijd een maand of zelfs 2 maanden stopt met trainen, en dan ben ik dus weer bijna terug bij af :( Ook heb ik de laatste tijd veel gefeest, slecht geslapen en redelijk wat dope gebruikt. Niet goed dus wanneer je wil groeien :(

Maar goed, sinds vorige week ben ik dus weer begonnen, en nu wil ik het echt vol gaan houden :p
(en volgende maand ook weer beginnen met het gebruik van creatine)
laatste aanpassing
1 en 1 = 2 Supersjinees, de een geeft over xtc wat info de ander over creatine gezamelijk krijg je toch één uitkomst. dus...
Het is mij in ieder geval een stuk duidelijker geworden!!:)
ik heb vroeger toen ik intensief trainde ook weleens een kuur gebruikt van creatine (in combinatie met nog iets weet niet meer wat), en als je het goed gebruikt, daarbij goed, gezond en voldoende eet, genoeg slaapt en goed traint, dan groei je echt sneller dan normaal (bij mij wel iig)
2 ehv_Brambo :

Kijk, met partypeople als jou kunne we praten!
Mensen die WETEN en kunne vertellen met waar ze mee bezig zijn zijn altijd welQome

Veel van de info wist ik al :)
Maar Thanx voor verdere tips!
(y)
laatste aanpassing