Partyflock
 
Forumonderwerp · 14371
­ Nederland
Zoo mensen, gisteren ben ik dan ook weer eindelijk aangekomen in Nederland na 17 dagen Siofok (Hongarije). Ik wist van te voren niet echt wat ik van de vakantie moest verwachten, omdat ik het land niet echt kende, en ook omdat ik met een groep ging waar ik normaal niet zo heel erg vaak mee omging, maar het is allemaal echt heel goed bevallen.

Het begon al goed bij de heenreis. Nadat de chauffeur had omgeroepen dat er beslist geen eigen bier mocht worden gedronken en dat er geen radio's mee mochten worden genomen, kon de radio aan en het eerste blik bier van de vakantie open :). We hadden het geluk dat we boven zaten dus dat ie niet zoveel van de radio merkte. Dat van het bier was nogal hypocriet, want zelf verkocht ie beneden wel bier (voor de dubbele prijs als in de winkel), en er zijn dan ook mensen Hongarije ingestapt met een rekening van honderden euros :P. De heenreis was verder vet gezellig, niet geslapen, wel een legpuzzel gemaakt (en dat op het kleine tafeltje van het stoeltje voor me), ging goed totdat m'n voorbuurman z'n stoel naar achteren deed :S... Allemaal nogal zat kwamen we aan in Siofok waar het om 8 uur 's morgens al behoorlijk warm was. Iedereen had nog truien en lange broeken aan (in de bus was het namelijk ijskoud), dus dat kwam goed uit :P. 's Middags konden we inchecken in het hotel, wat niet echt superluxe was ofzo, maar wel heel gezellig, en daar gaat het tenslotte om.

De eerste week hadden we heel erg lekker weer, het was steeds zo rond de 30-35 graden en heel zonnig, lekker bakken dus :P. Uitgaan deden we deze week niet tot zo ontzetten laat, we lagen er meestal wel rond een uurtje of 4 in. Hoogtepunt was absoluut het optreden van DJ Tomcraft in een van de plaatselijke discotheken. Die man kan echt RAGGEN. Ook leuk dat spontoon de hele zaal 'Holland, Holland' begon te schreeuwen, en dat terwijl het een German Techno-night was. Verder was ook de kroegentocht en de Dutch Night (waar we buiten geen Nederlandstalige muziek mochten karaoken omdat er dan te veel mensen zouden gaan schreeuwen ;) ). De excursie naar Boedepest was ook de moeite waard, vooral het oude gedeelte van de stad (Boeda) was mooi om te zien. Van het nieuwere gedeelte van de stad (Pest) hebben we niet meer meegekregen dan wat breakdancers en een terras met Amstel bier :P
Ook zouden we deze week nog gaan paintballen. Met pijn en moeie op tijd opgestaan (we moesten om 10 uur bij de bus zijn), maar ik werd in die bus echt zo kotsmisselijk en duizelig dat ik in het paintbalhuisje in slaap ben gevallen op een houten bankje... toen ik weer wakker werd was het paintballen al afgelopen :D.

De tweede week was het weer een stuk minder, vooral op woensdag en donderdag was het ronduit slecht. Gelukkig was het er niet minder gezellig om, want we hadden twee leuke groepen leren kennen (een met 4 jongens en 1 meisje uit Epe en 1 met 4 meisjes uit Heino) waarmee we veel zijn uitgeweest. Dat uitgaan werd deze week dus wel steeds laat, de laatste nacht zelfs uitgeweest totdat we moesten uitchecken in het hotel (lang leve de 24-uurs biertent). Verder nog een schuimparty gehad waar we al na een half uur zijn weggegaan omdat we ruzie kregen met wat agressieve Duitsers en constant werden opgelicht door het barpersoneel. Deze week ben ik verder nog naar een optreden van ATB en 100% Isis geweest. Bij ATB was het alleen zo druk dat we maar weer zijn weggegaan en rond 4 uur zijn teruggekomen. Toen was het al een stuk beter te doen (alleen was ATB zelf al klaar met draaien :S). Ook een hoogtepunt uit deze week was het waterfietsen, waaruit blijkt dat je die dingen prima als botsauto's/fietsen kan gebruiken. Minder was dat we een jachthaventje waren binnengevaren en daar vast kwamen te zitten in de drek (yech).

Zaterdag was het alweer tijd voor de terugreis. Deze was dus echt VET saai, want we zaten niet bij alle groepen waarmee we waren omgegaan, maar alleen maar bij stelletjes en ook nog eens beneden vlakbij de chauffeur... *gaap* Gisterenmiddag rond 3 uur kwamen we weer aan in Arnhem en 's avonds hebben we nog even nagepraat in onze stamkroeg in Dieren...

Dat was het dan weer voor dit jaar :P
Ja ben er ook 2 jaar geweest, je bent zeker opgelicht door het personeel van de palace en die biertent is echt een toppertje :D
Snackyman> Inderdaad door het personeel van de Palace... die lui verzinnen trouwens ook hun prijzen ter plekke, want de ene keer kost een biertje nog 300 florinten en een uur later als het drukker is gewoon rustig het dubbele :S

Alphen Terror C> Thanks!
Beters Gold, het lijkt erop dat je een mooie vakantie hebt gehad. En zo hoort het ook :D
ben ook net terug van Siofok, was een super vakantie (3e keer). ben ook in de palace geweest maar wat een fucking hitte daar binnen in de zaal, en veel dronken mensen, pfffff dat was minder !!
Lachen reportje. :) Meeste had je me net trouwens toch wel door de telefoon verteld. ;) Ik zie je waarschijnlijk woensdag -- ik bel je nog!
 
Maarreh hoe is die hele sfeer daar? Geen rare oostblok sfeer?

* En is het veel cheaper dan in Salou etc.?
* Zijn er veel barretjes/discos/clubs?

het klinkt relaxed...ik wilde er ook heengaan. Maar ja Hongarije lijkt me toch een beetje vaag.

mja het klinkt goed, wat je verteld/.
Kolaas> De sfeer daar is wel goed opzich, maar er zijn veel meer Duitsers dan Nederlanders daar, en het is toch 1 of 2 keer (bijna) tot ruzie gekomen. Opzich vind ik de sfeer in Lloret de Mar (dat is de enige andere vakantieplaats waar ik ben geweest) wat beter.

De prijzen zijn in Siofok zelf niet meer zo laag de laatste paar jaar. In een discotheek betaal je ook rustig 5 piek voor een biertje. Cafe's zijn iets goekoper, en ook supermarkten (alhoewel je daarbij ook wel eens bedrogen uit kan komen - de eerste dag haalden we vrolijk twee kratjes Heineken, en dat kostte ons 100 (!) gulden). Je moet dus gewoon weten waar je het koopt zeg maar, want als er iemand met auto of rijbewijs bij is kan je 10 kilometer verderop voor een prikkie bier krijgen... heel vaag is dat eigenlijk die prijzen daarzo, verschilt echt zo erg van plek tot plek en zelfs van tijd tot tijd (soms krijg je het idee dat ze het ter plekke verzinnen als je het vraagt).

Barretjes zijn er zat, en er zijn 2 echt grote clubs (maar die zijn dan ook echt heel erg mooi)

Ik moet dus zelf eerlijk bekennen dat ik volgend jaar niet meer zo snel naar Hongarije zou gaan, maar eerder naar Italie ofzo, maar toch heb ik een supervakantie gehad, maar dat komt ook voor een groot gedeelte door de leuke groep/gezelligheid.

Headhunter> Okee dan, zie ik je woensdag!
To Gold -- 100 piek voor 2 kratjes Heineken? Wohh, da's wel veel ja. :P Heb trouwens nog geen liveset van DJ Tomcraft kunnen vinden.
Heeee Gold! Klinkt allemaal precies als de vakantie van mij van vorig jaar. Toen was het op de heenreis een klerezooi :p Nog voordat we Nederland uit waren waren alle breezers op en halve liters gingen ook hard :d Welk Hotel zat je?? Agro ofzow? En ja ook de Dj's die je noemt waren er vorig jaar ook. Isis zou komen maar kwam niet :( Maar die Sterbinzky draaide toen zwaar vet! Aantal jaren ervoor schijnt hij Tiësto weggedraait te hebben :|

Misschien gaan we volgend jaar weer maar dan met een grote groep :d

En het zijn vette afzetters soms. Als je echt buiten Siófok je spullen haalt valt het echt mee hoor met de prijzen. Ze weten gewoon dat ze dik aan je kunnen verdienen :kots: Maar jah tis dr best gezellie! :d
Headhunter> Ja, maar Heineken is gewoon superduur daarzo... en we kochten het dus in de supermarkt tegenover het hotel, dat meer een soort campingwinkel is (qua prijzen wel in ieder geval)!

Q-dance21> Ik zat in Hotel Press, dat is naast de Palace. Nadeel daarvan was dat je een ontzettend eind uit het centrum zat, en dus elke keer op de bus moest wachten of een taxi moest pakken :)
laatste aanpassing
Kolere je zat dus heeeelemaal aan de andere kant man...Wij zaten bij Agro en die camping "Aranypart" Ja maar die taxi's kon je leuk afdingen :d
 
Zo te lezen heb je goede lol gehad !
Beters.
Artiest Vexer
Niels, je hebt je lekker vermaakt zie ik :)

Maarre...weinig hardcore hè :D
Q-dance21> Daar ben ik ook nog een paar keer geweest (Aranypart), in die 24/7 bierten, opzich ook een leuk gedeelte van de stad, maar ook ver buiten het centrum. Dat vond ik echt een groot nadeel van Siofok, alles zo ver uit elkaar, we hadden vrienden op de camping maar die zag je bijna niet omdat het onmogelijk was er steeds heen te gaan. Zoiets is in bijvoorbeeld Lloret veel beter, alles op loopafstand van elkaar!
Tja...das balen jah...Maar opzich is het er best lache! :d
Precies, en de Flort en de Palace zijn mooie discotheken!
Vind de Flört leuker dan de Palace...Das beetje betonding...
Ik vind de Palace qua lokatie wat mooier, maar dat komt ook omdat daar zo'n heel groot buitenstuk met allemaal restaurantjes en zelfs een buitendansvloer bijzit. Qua feesten wint de Flort absoluut, ik heb het in de Palace twee keer niet langer dan 2 uur uitgehouden, waarna we toch maar weer de bus richting centrum pakten :P
Die stempels bij de Palace zijn gaaf! :d
Klopt ja, die dingen die je alleen onder blacklight ziet!
Artiest {SHOWLIST artist 61069, 10100, 62386}
betere vakantie gehad dus gold (niels) :D wij moeten nog lekker hehe :P lekker stampen in de ECU in italie :D mzl
welcome back gold!!
en nu weer naar een stampfeessie ofniettan??????
Dus je heb wel n leuke vakantie gehad:D! Wel toevallig van hotel Press jah;).