Partyflock
 
Forumonderwerp · 14388
­ Nederland
Ik zag gisteren een documentaire op de Belgische tv over de Israel - Palestijnse kwestie, waarbij journalisten met de palestijnen meeliepen in de bezette gebieden. En ik moet er ff wat over kwijt!

In deze doc zag je gewoon hoe onschuldige mensen en kinderen werden vermoord door de israelische soldaten! Huizen werden platgewalst met nog mensen er in!

voorbeeldje: een man en zijn zoon van 12 moesten van soldaten uit hun huis komen, toen ze buiten waren moesten ze hun kleren uittrekken. Maar omdat de man een slechte rug had, had hij een band om z'n middel om z'n rug te ondersteunen. De soldaten d8en zeker dat dit een bom was en schoten hem en ze Zoon meteen dood!!! echt niet te geloven!!! :@

Ik snap wel dat Israel iets moet doen tegen de aanslagen, maar voor iedere onschuldig leven dat ze nemen komen er 100 zelfmoordenaars bij!!

Geweld lost geweld niet op!!
laatste aanpassing
Inderdaad, ik heb gister ook een stukje van die docu gezien........was redelijk bruut. Maar aan de andere kant zijn de palestijnen net zo. Ik geef niemand de schuld ergens van, maar op deze manier wordt het echt nevernooit opgelost...
Ik wou net zeggen...
In een bus stappen met een jas vol explosieven is een lekkere manier... Dan dood je ook allemaal mensen die er niks mee te maken hebben!!!
Ik ben een Jood, schaam me dood soms voor mijn eigen volk, maar die palestijnen zijn ook geen lieverdjes hoor!!!
Het komt sowieso denk ik nooit meer goed, maar in beginsel vind ik het de schuld van Amerika en de westerse landen... Die hebben na de oorlog gedacht dat ze de Joden na eeuwen achtervolging dan maar een eigen land moesten geven en omdat er in de bijbel stond dat dat gebied aan hun was toegewezen en het toch niet echt een land was hebben ze israel aan de joden gegeven... Zonder erbij na te denken wat de Palestijnen daarvan gingen vinden.... The rest is history....
alle shit begint bij het geloof, en dan niet specifiek een bepaald geloof,De zwartekousen bende in Staphorst zijn net zo geindoctrineerd als die malloten die met een kilo semtex onder de jas een bus in stappen, alleen in Staphorst stappen ze niet in de bus maar lopen ze met hun eigen kinderen te rotzooien. En zo zijn er nog vele religies te bedenken waar weinig gezond verstand aan te pas komt.!!
laatste aanpassing
 
vind ook dat veel van de palestijnse zielige kant belichten...je ziet steeds beelden in het nadeel van de israeliers op tv en van jammerende palestijnen. iedereen die onschuldige mensen doodt is fout...beide partijen dus!
Ik zeg ook niet dat alle palestijnen lieverdjes zijn en dat alleen israel de schuldige is, maar toch Israel zou beter moeten weten! Bedoel als er 1 volk is dat weet hoe onderdrukking voelt zijn het de israeliers wel!!

Mijn oplossing: Palestijnen hun land teruggeven en dan een grote muur neerzetten tussen de 2 landen, klinkt mischien cru maar is de enigste oplossings volgens mij!
 
Israeli's zijn gewoon gemene lui die denken dat ze boven alle andere volken staan. Israel wil gewoon niet dat palestina een land wordt omdat het gewoon niet kan om burgers van een ander land te vermoorden. Als dat zou gebeuren zou haast elk ander land (behalve de VS) zich tegen Israel keren. Nu doen ze gewoon net alsof ze tegen 'terroristen' binnen hun eigen land aan het vechten zijn terwijl ze Israel gewoon afgejat hebben van de Palestijnen.
En dat die Palestijnen zich opblazen bij onschuldige Joden is omdat ze verder niks tegen de Joden kunnen beginnen. En je blaast jezelf alleen op als je niks meer heb.
 
2 Fairy>> En waarom vonden de westerse landen en amerika dat de joden een eigen plek moesten hebben? Onder druk van de zeer machtige amerikaanse joden.

Allebij de partijen zijn zo verschrikkelijk dom bezig. ZO gaat het namelijk; Palestijn blaast zich zelf op, israel doet een vergeldings actie en stopt alle besprekingen, De palestijnen blazen zich weer op als vergelding enz enz.

Er is maar 1 oplossing voor het hele middenoosten, en er liggen er nog wel een paar in de VS; waterstof bommen. Helemaal plat gooien die bende. Alle joden, moslims en ander gespuis wat daar de boel onveilig maakt oprotten.

Het is natuurlijk geen echte oplossing maar door al dat gezeik worden de tegenstellingen tussen arabieren, joden en westerlingen niet beter (ook hier in west europa). De palestijnen moeten hun eigen staat krijgen, de golan hoogvlakte helemaal terug gegeven worden aan (volgens mij) syrie, de palestijnen moeten op houden met zich zelf op te blazen en Israel erkennen als staat en Jeruzalem moet een stad worden onder VN toezicht, daar is namelijk geen oplossing voor. Voor iedereen namelijk is het een heilige stad.(joden, moslims en christenen)

Iemand moet gewoon even heel hard roepen [bold]KAP NAH!!![/bold]
Air wat jij zegt slaat helemaal nergens op!!!
heel veel dingen die je leest en soms zelfs ziet zijn helemaal niet waar en in scene gezet door de palestijnen, en dat is geen grapje, kijk maar naar Jenin... Wat riepen ze??? 500 doden, allemaal kinderen en onschuldige mensen, en uiteindelijk waren het maar 52 overwegend gewapende mensen!!!
je bent kortzichitg en ik denk dat je te weinig naar het nieuws kijkt...

En marijn... Jij bent ook te generaliserend met je Joden, moslims en ander gespuis... je bent zelf geen haar beter als je er zo over denkt... Er kan best een oplossing bedacht worden als iedereen maar gaat praten... en dat de machtige amerikaanse joden dat hebben bedacht... Dat zal best, maar in Europa wonen bijne geen machtige joden, dus die hadden ook beter na kunnen denken... ze wilden gewoon die joden kwijt ergens in een landje ver weg zodat ze daar ook vanaf waren, want na de oorlog wisten ze echt niet wat ze aan moesten met al die terug gekomen getraumatiseerde beroofde mensen zonder geld of wat dan ook... ze schaamden zich kapot en hebben toen dit gedaan, tenminste zo denk ik erover....

en dat het niet goed is, dat weten we allemaal, maar je kan altijd blijven zoeken naar een oplossing zonder iedereen gespuis te noemen of plat te willen gooien, moet je eens nadenken hoeveel onschuldige mensen er dan dood zouden gaan!
laatste aanpassing
 
En het mooie is dat ze allemaal in dezelfde god geloven (joden, moslims en christenen) zelfde profeten enz enz Alleen voor de 1 (moslims) is mohamed belangrijk, voor de ander (christenen) Jezus
en marijn, dat is ook niet waar!!!
Allah is een hele andere god dan God en Jahwe... je valt me tegen..... meestal was je wel redelijk, maar wat je nu allemaal uitkraamt, slaat werkelijk helemaal nergens op!
 
Fairytale, wie zeiden dat het er 52 waren dan? Ik heb ook nog een keer gezien toen ze bezig waren met dat hoofdgebouw van Yasser. Op het nieuws zeiden ze: "1 dode Israelische soldaat en 6 dode jonge Palestijnse gewapende mannen". Toen lieten ze videobeelden zien van dat gebied waar het gevecht plaats vond. Er lag 1 dode Israeli (met geweer er nog bij) en 1 dode Palestijn met geweer. Verder filmde ze van dichtbij een dode palestijnse opa zonder geweer.
 
2 fairy>> Ok ze hebben niet dezelfde god maar wel dezelfde profeten. Jezus is ook in de Islam een profeet... En ik had het over Moslims, joden en ander gespuis DAT DE BOEL ONVEILIG MAAKT. Ik bedoel hiermee iedereen die er daar een zooitje van maakt. En misschien zei ik het niet helemaal goed maar ik maak me echt zorgen over hoe het daar gaat. (en niet alleen daar hoor) Waarom kunnen ze niet gewoon zeggen: Hee, de palestijnen willen eigen staat, joden willen veiligheid. Ik kan het bedenken, waarom zij niet. Jeruzalem is dan nog een probleem maar zoals ik al zei laat de VN die stad in.....

Ik ben niet tegen de joden, niet tegen de palestijnen, ik ben voor VREDE!!!
in het rapport van de VN heb ik bij netwerk gezien....

natuurlijk filmen ze van dichtbij een dode palestijnse opa zonder geweer, wat denk jij...!!! Ze filmen ook kleine joodse jongetjes die dood geschoten worden... ik denk dat wij hier geen realistisch beeld doorkrijgen wat er werkelijk aan de hand is... Niet bij de Joden en niet bij de Palestijnen... Er word door de media een onvolledig beeld gevormd... Als er een Palestijnse aanslag is filmen ze onschuldige joden die dood zijn, als er een joodse vergeldingsaktie is laten ze onschuldige palestijnen zien die dood zijn....

Soms denk ik ook wel eens, we zetten er een muur omheen en wachten af tot ze mekaar allemaal hebben afgemaakt, maar tis geen optie.... Ik vind nog steeds dat t in beginsel de schuld is van de westerse wereld, de rest hebben ze zelf gedaan, zowel de Joden als de Palestijnen... maar we moeten blijven praten... en eens ophouden met iemand de schuld te geven, of een volk, gewoon kijken hoe we dit op kunnen lossen, palestijnen hun land terug geven en ze helpen een land op te zetten in plaats van ons druk te maken wie er nou eigenlijk de meeste onschuldige mensen vermoord
 
IK ben dus bang dat ze daar elkaar te veel haten om nog met elkaar te kunnen praten. En als ze het al doen dan is er vast wel weer een palestijn die het niet zint en zich dan toch opblaast en dan begint het weer van voren af aan.... Ik zie geen oplossing any time soon en zeker niet zolang Sharon en Arafat er zitten... Sharon is een havik en arafat te lelijk om een serieus gesprek mee te hebben
 
Ach, het is wel duidelijk dat de Israeli's de Palestijnen helemaal opgerot willen hebben. Toen ze een of andere Palestijnse stad binnen vielen. Je zag een klein, lief, met moeite bij elkaar gespaard autootje. En later een Israelische tank erover heen rijden zonder een reden. Terwijl ie er net zo goed even langs kon rijden.
De joodse kolonisten willen gewoon hun land niet afstaan. En in principe geef ik ze geeneens ongelijk. Toen ze daar kwamen was er helemaal niks!! alleen woenstijn en na jaren van keihard werken om het land vruchtbaar te maken en iets opgebouwd te hebben moeten ze dan nu opeens oprotten! Dat zou ik ook niet zomaar pikken....maar toch ze zullen wel moeten terwille van de vrede.
 
goh air..je bent net zo eenzijdig als het nieuws het brengt!
 
Het nieuws liet dat niet zien zodat de mensen de palestijnen zielig gingen vinden. Het is gewoon een detail wat mij even opviel. Maar misschien zat er wel een zelfmoord Palestijn in de achterbak. Je weet het maar nooit!
laatste aanpassing
Air blijft kortzichtig.... welcome in the real world... jij bent de enige in dit topic geloof ik die niet nadenkt en alleen als een blinde koe de leider volgt, (media oid..) ik heb liever dat je weer gezellig over muziekjes en feestjes gaat praten want hier weet je niks van, dat blijkt wel weer!!!
Wat weet jij van dat autootje? misschien hadden ze m wel gejat van een israelische huisvrouw met vier kinderen, weet jij veel... maar als je lekker zo wil denken doe maar.... Anders ga je er heen en help je ze met t trainen van de nieuwe martelaars ofzow...

En dat ze hun land niet willen afstaan, dat kan ik me ook levendig voorstellen, maar soms voor de lieve vrede moet je dingen doen die je eigenlijk niet wilt... Er is nog een lange weg te gaan, maar als er mensen zijn die erin blijven geloven en er voor blijven willen vechten in figuurlijke zin denk ik dat het eens wel goedkomt... maar dan moeten mensen zoals Air wel wegblijven.....
Ow, herstel, ik zie dat hij ineens tot inkeer is gekomen, of was dit een sarcastische opmerking? je weet het maar nooit....
Hmmmm ik zie het eigenlijk alleen maar erger worden fairytale...Vooral als de VS ook nog eens Irak gaat aanvallen :S ..volgens mij heeft die saddam wel ergens een paar kernbommen liggen...
laatste aanpassing
 
Nou, misschien zat de chauffeur van de tank te denken dat er misschien een eventuele zelfmoord palestijn in de achterbak zat en dacht bij zichzelf dat het misschien wel leuk was om erover heen te rijden omdat het toch zijn auto niet is.
Ik denk dat er alleen vrede komt, maar dat het nooit 'goed' zal komen.
laatste aanpassing
 
duidelijke kant-en-klare oplossingen heeft niemand dus. erg jammer.
kijk als milosovic, saddam, of weet ik veel wie wat oorlogsmisdaden pleegt is er heel wat aan de hand, maar doet bush, of sharon dat kan niemand hun aanpakken, das een essentieel probleem voor de verhouding van westerse landen vs moslims. en ik geef de moslims nog gelijk ook die arrogante klotebushdoctor negeert en schendt alle gemaakte afspraken gewoon;
1.sharon opsodemieteren
2.palastijnse staat
3.geen onderdrukking van mensen

dan is er een begin tenminste weer nu gaat weer van aanslag na aanslag ooh ooh mijn god ik wordt gek ik ken joden ik ken palastijnen maar ik denk dat die hele teringzooi daar een keer in elkaar stort en iedereen elkaaar afmaakt(zoals nu maar dan erger)

WHY?
laatste aanpassing
ik heb het gisterne ook gezien op de belgische tv mareh tis daar echt een puinhoop wist eigenlijk niet dat het zo erg er aan toe was :S
Het lijkt erop dat het daar per dag meer uit de hand gaat lopen, heel erg dit :(
Artiest Vexer
Beide partijen zijn schuldig
Het is grote ketting reactie -> Bus opgeblazen -> Israelische vergelding -> Bus opblazen -> blabla
Klinkt heel simpel maar het is "niet te doen" 1 van de partijen moet stoppen zodat de ander ook stopt.

Je kan hier eigenlijk uren over door lullen, maar je bereikt er helaas niks mee....
 
dit conflict is al DECENIA aan de gang
en niemand weet kennelijk waar het nog om ging

dus waarom voert men deze discussie over een onderwerp wat zo omslachtig word weergegeven?

ga boeken lezen hierover ofzow dan weet je waar het oorspronkelijk om ging

nu is idd het alleen een kwestie van aanslagen en vergeldingen en het kost teveel levens.

de mensen die dit zooitje regelen: VS,arafat,moslimterreurbewegingen EN AANHANG, en sharon en aanhang

en dit worden er volgens mij alleen maar meer

KLOTEZOOI

dit zie je overal in de wereld en IT MAKES ME SICK!
laatste aanpassing
en dan gaan sommige mensen vechten op feesten of in voetbal stadions :S
 
en dan gaan sommige zich druk maken om een paar opstootjes die er altijd al geweest zijn.......