Partyflock
 
­ Nederland
 
had net met fx- twin over studentenverenigingen, en hoewel zij er een duidelijke mening over heeft (in negatieve zin;)) vind ik dat een SV een kans moet hebben, wat denken jullie ervan, en for gods sak ONDERBOUW eens

roepen: het zuigt!! en geen reden noemen schiet niet op

oh ja, om op mn titel terug te komen: is er in amsterdam een soort stampstudentenvereniging?

die voor de housende medemens is?

kay luv ya baibai
hhmmmmmmmm
bij mij op school hebben we wel een SV maar omdat er voor 95% meiden bij mij op school zitten en het mij ook wel leuk lijkt om mensen vh andere geslacht te leren kennen leek me dat niet zo'n goed idee om bij te gaan zitten ..... en daar zitten overigens best wel arrogante mensen in... maar echt 100% zeker weet ikdat niet (vooroordeel??)

een stampstudentenvereniging lijkt me wel wat!

anders gaan we die zelf oprichten met alle mensen van de HvA die erbij willen :)

(K)
 
nou zit ik (nog eventjes;)) op de hes, lijkt me een goed idee:D

zoiets begint trouwens heel klein, zoals een jaarclubje enzo

eigenlijk is PF al een soort SV :D
 
ik ga nu iets zeggen over de studentenverenigingen die ik ken, en de mensen die daarbij zitten (m.a.w. voel je niet aangeproken als jij wel bij een relaxte, coole studentenvereniging zit)...

de SV'en die ik ken zijn vrij triest: het zijn in het algemeen brallerige ballenclubs, met mensen die volgens mij in hun hele middelbare schooltijd geen vrienden hebben gemaakt, en hebben zitten wachten tot ze op de universiteit in een vereniging vol lotgenoten kunnen gaan zitten. ze vertonen groepsgedrag van het slechtste soort: een enorm grote air en minachting voor alles wat buiten de sv gebeurt (met name een verachting voor de autochtone bewoners van de stad waar zij studeren, door de SV'ers aangeduid als 'locals'). ze houden er vage rituelen op na (dat moeten ze uiteraard zelf weten) waar ze andere mensen mee lastig vallen. je hebt echt pech als je een kroeg in loopt met allemaal spencertjes met bijbehorend geborduurd logo erop. je wordt als niet lid dan behandeld op een manier waaruit je duidelijk proeft: 'wat doe jij eigenlijk in onze kroeg'. om dan nog maar te zwijgen over de gebruikelijke niet verstaanbare liedjes en yells die door de SV'ers worden aangeheven als ze hun zoveelste biertje drinken (waar ze duidelijk niet tegen kunnen)....

tja, je merkt het: ik heb het dus helemaal niet op studentenverenigingen... maar ik hoor graag andere meningen...
hahahahahahahahahahahahaahhaha

leuk berichtje van je east site gait
en dr zit zeker een kern van waarheid in
maarja dan krijgen we weer dat over-1-kam-scheren-verhaal ;)
(K)
 
en ik moet hem gewoon gelijk geven, als je in amsterdam kijkt, zijn het corps (gaarne uitspreken als korrups) en het lanx toch wel de meest schrijnende voorbeelden. natuurlijk zijn er uitzonderingen in de mensen, maar de mensen die zich daar aanmelden weten duidelijk bij wat voor club ze gaan (anders zijn er 10 andere verenigingen om uit te kiezen).

maar zoiets ik eerder in defensie van de SV zei, dit zijn er een aantal die het imago verpesten....heel onfris (i cant believe i said that)
 
er zullen natuurlijk ook wel coole sv'en zijn, maar die vallen niet op. de negatieve corps-clubs vallen gewoon op door hun luidruchtige en negatieve uitstraling... dat zal het verschil wel zijn met de positieve verenigingen ...
Dit topic schreeuwt bijna om een antwoord van mij. Zelf ben ik namelijk al een dikke vijf jaar actief lid van een studentenvereniging. En ik heb er de tijd van mijn leven. Het is een aardige ballenclub, compleet met ontgroening en veel mensen in jasjedasje.

Ik kan me goed voorstellen dat veel mensen het niet zo hebben op een dergelijke vereniging. Maar dan meteen een hekel te hebben aan alle verenigingen is onterecht, want niet alle verenigingen zijn zo. In principe is het gewoon een soort ontmoetingsplaats voor jongeren, die graag met elkaar ouwehoeren en eventueel leuke dingen samen gaan ondernemen.

Eigenlijk is een SV precies hetzelfde als dit forum, alleen heeft een vereniging meestal een eigen kroeg ipv een website.

Wat betreft het brallerige: meestal vind ik het wel leuk, het is een apart spelletje wat je niet al te serieus moet nemen. De meeste mensen gaan het ook pas waarderen als ze het van wat dichterbij hebben meegemaakt en ontdekken dat het allemaal niet zo erg en serieus is als het van buitenaf lijkt.

Het arrogant doen naar "locals" en niet-studenten is helaas een feit. Ook willen mensen die lid zijn van een vereniging nogal eens een stel enorme oogkleppen ophebben en hebben totaal niet in de gaten dat er nog meer bestaat dan alleen hun vereniging, ook dit vind ik vaak erg jammer.

Koenie
 
een mooie reply, en ook eerlijk:) ik bedoel, koenie heeft wel alles tegen, want ik denk dat 95% van de mensen hier op het forum de schurft hebben aan verenigingen. ik ben zelf dus nu 4 jaar lid, mar doe dus niets meer de laastste 2 jaar. misschien volgend jaar als ik naar het WO ga weer een nieuwe zoeken, vind het toch wel geinig

overigens zul je mij niet bij een corporale vereniging vinden, ik snap de gedachten achter ontgroeningen wel (samen sterk etc) maar ik vind het onnodig als het moet gebeuren zoals bij sommige verenigingen.
 
to koenie: inderdaad een eerlijke 'review' van wat een sv inhoud.. maar je hebt niet veel aan mijn mening kunnen veranderen. ik snap wel dat het voor diegenen bij een studentenvereniging zitten erg gezellig kan zijn, maar dan nog: dat arrogante en brallerige staat mij enorm tegen. ik zie in je profiel dat je studeert in enschede; ik studeer daar ook. en voor ik er studeerde woonde ik al in twente (ik was en ben dus een 'local'). en als local heb ik me te vaak geërgerd aan studentenverenigingen om er voor te zorgen dat ik nu ik zelf in enschede studeer geen enkele behoefte meer voel om lid te worden.
het past ook niet bij mijn vriendenkeuze trouwens: ik ga altijd stappen met een groep mensen met totaal verschillende achtergronden en opleidingen (militair, telecommonteur, standbouwer, supermarktmedewerker enz enz) ik vindt juist die verschillen binnen een groep veel leuker dan een vereniging waar ik weer allemaal studenten tegen zou komen. maar ieder zijn eigen voorkeur natuurlijk...
groet