Partyflock
 
Forumonderwerp · 14056
­ Nederland
Ik lees steeds vaker topics over: "Wat gaan we doen na...DV...ML...enz..." en keer op keer vraag ik me af wat deze mensen bezielt. Ik ben wel degelijk bekend met het fenomeen "afteren", na een jaartje of 8 bijna wekelijks op stap gaan kom je ook wel eens in de Zino of iets dergelijks. Maar dat is dan meestal als we een avondje op stap geweest zijn in een doodnormale club, die om 4 uur zn deuren sluit. En zelfs dan was het nog sporadisch om door te gaan. Af en toe zet ik wel eens de wekker, duik mn bedje in en sta om 6 uur 's ochtends weer op, om dan dus naar een afterclub te gaan.

Leg me eens uit, als je een kaartje koopt voor een feest als DanceValley, wat toch een behoorlijke bom duiten koopt, waarom je dan niet gewoon alleen voor dat feest gaat. Er worden continu topics geopens, over dat feesten tegenwoordig zo duur zijn, waarom bespaar je jezelf de ellende van het opnieuw entree betalen, vervoer regelen, nog meer drugs gebruiken, je lichaam slopen en door en door en doorgaan niet gewoon? Er wordt op zulke feesten ene line-up geboden waar je U tegen zegt. Je kunt je er zowel lichamelijk, als zeker geestelijk helemaal verzadigen. Elke minuut heb je wat te doen, al is het alleen maar dat er zo ontzettend veel diverse typetjes rondlopen, er overal standjes staan, je zoveel verschillende muziekstijlen hebt om uit te kiezen. Dat is toch juist waarom je zoveel geld betaalt voor zo'n feest? Toxch niet om gedurende het hele feest in dezelfde tent naar dezelfde muziek te gaan luisteren, en vervolgens nog verder door te gaan, opnieuw naar dezelfde muziek te gaan luisteren, na de afterparty nog een after-afterparty bij vrienden thuis houden en dan zondagavond pas een keertje crashen?

Ik begrijp het niet. Waarom geniet je niet voor de volle 100% van datgene waar je je zuurverdiende centjes voor betaald, en waarom ga je daarna niet gewoon moe, voldaan en tevreden naar huis, iets eten, en lekker je bedje in???

Wie legt mij dit uit???
laatste aanpassing
Na een groot feest ben ik meestal te gaar om door te gaan. Maar soms is het wel relaxed om te afteren. Zoals bijv in de Zino, beetje na ouwehoeren over het feest. Ik ga me zeker niet volproppen met dope om door te gaan. Slik zowieso nog maar heeeeeeeel af en toe.

Greetz
laatste aanpassing
 
tsja..snap ik zelf ook niet helemaal.

ik zou op zich wel door kunnen gaan maar heb er nooit zo de behoefte aan.

maar als ik bijv. aan poek vraag wat er nou zo leuk aan is, krijg ik meestal als antwoord iets in de trant van : we kunnen toch niet slapen dus dan gooien we er nog maar wat in en dan blijven we maar de hele dag wakker.
met vaak als gevolg dat je de hele week verrot bent!!

maar goed, ieder zijn ding!!

(k)
normaal doe ik niet aan afterparty's maar op dance valley had ik gewoon nog erg veel zin om door te feesten en dat kwam niet door drugs ofzo ik vond die jappanner gewoon gigantisch goed draaien en die maakte het weer helemaal top voor me maar ja we moesten wel weg want we moesten nog lopen pendelbus daarna trein en anders zouden die niet meer rijden daarna in amersfoort nog ff in een cafe gezette en nog ff wat gedronke maar misschien kwam het ook wel omdat het overdag was
Ga het niet eens uitleggen WJ...

Ik ga het weekend door tot het allerlaatste moment gewoon omdat IK dat leuk vind!!

En als dat al gelijk na het eerste feest is I don't mind en als dat pas zondagAVOND is I don't mind again!!

Het is me eigen leven....
laatste aanpassing
Uitleggen kan ik t je niet WJ maar ben t wel met je eens. een keertje sporadisch afteren nadat je gewoon bent wezen stappen is ok maar om nu na bijv. ML ook nog eens naar Q-Base hardstyle te gaan om 5 uur naar Dana te luisteren terwijl je die al op ML hebt gezien snap ik ook niet. ksnap wel dat veel mensen na ML nog verder willen aangezien t om 12 uur al finito is maar de meeste die naar Q-Base gaan hebben op ML de hele tijd in de Qlubtempo tent gestaan en daar durf ik geld op te zetten. en dan kom je in Zaandam dezelfde DJ's tegen als die middag op ML.
ik wil hier verder niemand aanvallen ofzo want iedereen moet zelf weten wat hij/zij doet en wil luisteren z'n hele leven maar graag zou ik dan ook een uitleg willen wat t nut ervan is en of t meerwaarde biedt aan je dag!!!!
want ML wordt al geweldig dus.
ik ga lekker met een voldaan gevoel naar huis en loop niet t risico om een minder gevoel over te houden na een geweldig dagje ML!!!!
Tot ziens allemaal op ML
Vooreen was Mysteryland ook nog 's nachts en ik en de persoon waar ik mee ga feesten hebben nog geen zin om dan naar huis te gaan.
Dus gaan we nog naar q-base waar onze vrienden zitten die niet naar mysteryland gaan.....
 
Ik snap 't zelf ook niet.
Heb 't zelf nog noooit gedaan. En waarom niet? Waarom zou ik 'n mooooi feestje en een mooi moment verpesten met zoiets als 'n afterparty???
Ow nu moet ik toegeven, dat ik toch 1 x naar een afterparty ben geweest, maar dat kwam omdat we pas om 21.00 uur op 't feest aankwamen en het feest duurde maar tot 00.00 uur. Had toen niet echt een voldaan gevoel na afloop :S
Maar als ik ergens ga afteren, dan is 't bij iemand thuis, gewoon gezellig nakletsen en hangen....gewoon relaxed......en daarna lekker mijn bedje in.....ben sowieso heel erg gesteld op mijn slaap en ik ken mijn eigen grenzen en die wil ik niet overschrijden. Als ik verrot ben na een feest, dan ga ik naar huis en ga ik niet nog ff wat drugs m'n lijf inpompen om maar door te kunnen gaan....
laatste aanpassing
Kamaya, is geen aanval ofzo, ik vraag het me gewoon af, voor mij is dat "afteren" zoals jullie het vaak doen iets nieuws, terwijl ik toch al jaren langer uitga. Heel die groep luitjes die ik al jaren ken van het stappen gaan gewoon naar huis, sommigen zitten nog effe na, maar gaan uiteindelijk toch allemaal hun nestje in. Vraag me gewoon af wat mensen hiertoe aanzet, of het de gezelligheid is, het overschot aan dope, het niet willen stoppen met feesten omdat als het weekend voorbij is de week weer begint. Is het echt omdat mensen het feest niet ten volle hebben benut, is het een vlucht? Just wondering!

(k) voor jou!
hier ook het zelfde als sTaMpBeeSsiE, nog ff gezellie bij iemand thuis.

GrtZ,
:Zie
 
Cono, je neemt me de woorden uit de mond.
WJ: ik snap precies wat je bedoelt, je zal mij na een feest echt niet meer bij de Zino zien. Ten eerste is m'n geld al wel een heel eind op, en ten tweede kan het daar na een goed feest alleen maar tegenvallen.
Afteren a la Zino is leuk na een nachtje Atmoz of Matrixx, en ook niet iets (voor mij tenminste) voor elke week. Het moet namelijk wel leuk blijven!
En afteren bij mensen thuis op de bank is nix voor mij, want dan val ik echt binnen vijf minuten in slaap, tenzij er genoeg pils is.
afterparty's zijn over het algemeen inderdaad iets voor mensen die of te laat op het feest zijn aangekomen of nog hyperactief zijn van drugs ....

tja een doorsnee iemand gaat ook wel naar huis..

snap eigenlijk niet waarom hier uitleg voor nodig is , je geeft zelf de antwoorden al:)

some people are just never satisfied ....

I'm going for the battery;)
laatste aanpassing
Xnap ut wel, maar heb zelf meestal niet de energie om naar een feest nog weer naar een ander feest te gaan. Afteren bij iemand thuis vind ik zelf wel heel gezellig. De reden daarvan is toch dat ik niet direct kan slapen als ik naar een feest ben geweest.

Je bent er zelf vaak bij geweest Jacky...wat waren jou redenen daarvoor??

greetz...
Voor mij persoonlijk is het echt om dat ik feesten gewoonweg ECHT te leuk...

Feesten zit nou eenmaal in me bloed you know:D

Kan het niet uitleggen via tekst... leg het je wel eens persoonlijk uit...

Dope is zeker voor MIJ niet de drijfveer om zo lang door te gaan maar dat wist je wel denk;)

(k)ie terug:D
ThaVipe, ik geef alleen mijn denkbeelden hierover aan, antwoorden heb ik juist niet, want heb me nog nooit in dit fenomeen verdiept! Misschien is het wel een stereotiep en heeft het lang niet altijd iets met te hard gaan, te actief zijn van de dope ofzo te maken. Wil mensne niet over 1 kam scheren, daarom ben ik dus benieuwd of er idd ook nog andere redenen zijn!
Ik snap het ook niet...

Als ik 10 uur op een feest heb staan stampen kun je me daarna echt opvegen... Maja als je op een feest alleen een beetje rondloopt en aan het ouwehoeren bent, ligt dit waarschijnlijk anders...

Ik ga na FFWD nog wel naar een feest(after) maar dat vind ik wel wat anders dan na een DV of ML
 
Ik after ook bijna nooit, maar als zo'n feest al om twaalf uur afgelopen is, heb ik nog niet echt het gevoel dat de avond voorbij is en zou ik bijvoorbeeld best kunnen begrijpen dat sommige mensen nog ergens anders naartoe willen. Ik persoonlijk denk niet dat ik het zoals normaal zou kunnen volhouden tot in de vroege ochtenduurtjes. Maja als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer zal je we moeten. Ben ik even blij dat ik de 17 e met de auto ga.
laatste aanpassing
 
afteren met je vriendin is veel leuker ;)
 
Werkzaam bij Underground Alert
Je moet het gewoon zien als een soort van 'cooling-down', net als na het sporten.
Nee, gekheid! Voor mezelf is afteren geen 'must', maar ik vind het, net als het feestjes bouwen, gewoon gezellig. 't Is bij mij niet zo dat ik me op een after ook nog 'volgooi' met van alles en nog wat!
Hehe Riesjart, is je niet opgevallen dat ik al die keren wel zeker effe een paar uur heb geslapen? Ik MOET echt effe slapen en eten! Vind het gewoon onwijs gezellig de hele groep H'wijkers weer te zien en vaak is het op een zondag gewoon superlachen met jullie! Maar wat mij betreft zou het voor mij een stuk relaxter zijn als ik idd na een feest als DV eerst gewoon lekker kan slapen enzo, want ik trek het anders niet, of heel slecht. Is eigenlijk ook nog nooit voorgekomen dat ik en overdag feest, dan 's avonds op stap ga, en dan 's ochtends door. Bij mensen thuis zitten trek ik nog enigszins, maar dat doorgaan, naar een disco ofzo, vinnik gewoon zo zonde, je hebt dan net een geweldig feest gehad en dan valt zoiets alleen maar tegen lijkt me! (k) voor jou!
Ja afteren gewoon thuis ofzo...

Maar afteren in de Q-base kan ik toch moeilijk als cooling-down zien... het is er altijd %$#@ warm;)
Heerlijk hè Jacky? Gesprekstof aankaarten? (niet te zuinig:P)


Maar als ik heel eerlijk moet zijn (klinkt raar) dan vind ik 'afteren' met vreemden mensen erg leuk:D Met m'n eigen vrienden is 't ook heel leuk als we na een feest met z'n alle bv naar mijn huis toe gaan... Maar dan heb ik na 3 sigaretjes wel zoiets van:S:S:S ok, nou weg want ik wil slapen:) Het gaat hier om een simpele kwestie en dat is 'ZIN'.... toch? Dat jij lekker naar je bed wil gaan is ook puur omdat je OF geen zin hebt om te afteren OF gewoon zin hebt om te slapen:)

Nou moet ik wel eerlijk zijn.... dat dit niet altijd geld trouwens...:S
Heb soms ook wel zin om door te gaan, maar er gaat bij mij altijd zo'n vervelend belletje rinkelen :vaag: (als ik moet werken ofzo de volgende dag, of meestal puur omdat ik er niet gaar uit wil zien de volgende dag:S )

Nu ik 't zo terug lees is 't erg tegenstrijdig allemaal haha!! Blijkt maar weer dat de kwestie 'zin of niet' toch 't meest invloed heeft:D
Cono zegt precies wat ik ook denk :)

Ik spring meestal wel actief rond op een feest/festival en aan het eind van de dag ben ik dan idd verrot. Dus zin om door te gaan heb ik dan niet en geld om door te gaan meestal ook niet :) Wat ik wel relaxed vind is om ff jointje te roken, maar om daarvoor naar een ander feest te gaan gaat me iets te ver. En ik weet van mezelf dat ik tenminste zoveel uur slaap moet pakken wil er nog enigzins iets nuttigs uit mij komen de volgende maandag.
Xou meestal ook liever eerst ff wat slapen, maar zoals ik al zei lukt me dat meestal na een feest niet direct...helaas. Als het niet lukt moet je toch iets beter te doen hebben dan draaien in bed...toch??
 
Ik vind het wel lekker om na een feest nog ff bij iemand thuis te hangen, beetje bijkomen en bijkletsen van de "zware" nacht.
Maar echt nog feesten... no thanxxx!
Hehehe Spiekwave, gelukkig is t redelijk duidelijk wat je bedoelt hoor. Zo kan je het idd ook bekijken ja, al heeft het voor mij niks met zin hebben te maken eigenlijk. Ik heb zoveel zin in zoveel dingen, maar ja, niet alles kan, ik doe meer wat beter voor me is en als ik overdag naar een feets ben geweest en ik heb het geweldig gehad, zou ik het liefst het nog steeds geweldig hebben, alleen zegt mn gezonde verstand dat er toch niets is dat het bij dat feest gaat halen en dat ik er beter aan doe te gaan slapen. Maar goed, begrijp nu dat naderen dus gewoon wel doen waar ze op dat moment zin in hebben, da's alweer iets helderder! (k) voor jou!

Enne, om effe in de verhaalllijn te blijven, ga na FFWD ook gewoon terug naar huis, of ik skip de Parade en ga alleen naar Gayle San. Simpelweg teveel van het goede, anders ben ik echt weer veel te moe!
 
Ik vind dit topic een beetje raar eigenlijk. Ook al ga je thuis afteren dan stop je jezelf ook nog vol met drugfs. Denk dat je dan nog meer gebruikt dan dat je nog gaat stappen. En degene die denken nog genoeg energie te hebben en zich prima voelen, laat ze lekker stappen zou ik zeggen.

Zoals Kamaya al zegt, lekker van je weekend genieten tot het laatste moment!!!
Kom dan naar Gayle San toe Jacky!!

(K) terug!
Toen de Lexion nog open was gingen we daar wel eens heen, vooral als het de eerste zondag van de maand was want dan gingen ze lekker lang door... Ik nam meestal gene drugs meer dan maar we gingen gewoon een beetje hangen daar en mensen kijken...

Nu doe ik het niet meer, als ik een feest heb gehad rijden we naar huis, stoppen bij een benzinepomp en drinken daar thee en roken een jointje... Dan lekker naar huis, nog een jointje, sexen en lekker slapen.... Vrienden van mijn vriend vinden het nog steeds leuk om dan smorgens nog een paar pillen naar binnen te gooien en m thuis door te trekken maar die tijd heb ik gehad, verder dan een kopje thee en een jointje kom ik thuis nie meer.... Mijn lijffie heeft slaap nodig en die geef ik t dan ook anders ben ik zo naar de k*nker de hele week, en dat is het gewoon niet meer waard..

En als je zolang doorgaat dan doe je ook dingen waar je spijt van krijgt... Ik merk iig wel als er lang doorgegaan word dat mensen irritant worden en ruzie gaan zoeken.... Of andere dingen doen die ze normaal nooit zouden doen omdat ze tot hun ogen toe vol zitten met dope... ik vind dat gewoon niet leuk, ik geniet van het feest en ga lekker slapen, dromen over een geweldige nacht...
MdMaarten je moet JE ff vervangen door IK.. waarom zou je op een after bij iemand thuis nog drugs moeten nemen dan(ik iig niet)

FFWD zie ik als iets anders omdat dat waarschijnlijk toch niet de hele tijd stampen word, andere jaren iig niet... en dan heb ik nog wel energie over..
Ik ga nooit naar afterparties. Na een feest wat 6/7/8 uur of meer duurt heb ik er wel genoeg van en hoef ik ´s morgens niet nog eens zoveel uur door te gaan...dus meestal is het naar huis, nog effe iets eten/drinken, douchen en naar mijn bedje...

Verder zou ik een afterparty niet eens trekken, want ik gebruik geen drugs (nooit gedaan ook)...
laatste aanpassing
MDMAarten 8 augustus 2002 14:02

Ik vind dit topic een beetje raar eigenlijk. Ook al ga je thuis afteren dan stop je jezelf ook nog vol met drugfs. Denk dat je dan nog meer gebruikt dan dat je nog gaat stappen.

-------------------------------------

Je geeft iig geval ook een raar antwoord op 't voor jou rare topic.... want ik ga als ik thuis ben echt niet nog es m'n neus vol snuiven of een pil nemen.... ik snap ook niet dat mensen afteren met GHB:vaag:
laatste aanpassing
 
2Qoen: Ik kan iedereen ook niet over 1 kam scheren, maar vaak betrap ik mezelf en vele anderen erop dat we dan megawazig (kon ff geen ander woord verzinnen :P) worden.
 
Begrijp dat sowiezo niet zo van dat GHB!
Hahah Maart, hoe jij erover denkt dat wist ik al, Uhhhuuuuuhuuuuu! Maar vroeg me gewoon af wat anderen ervarn vinden. Bedoel dan ook vooral doorgaan naar een ander feestje of discotheek als je al op een feest geweest bent. Is meer algemeen bedoeld, ikzelf heb natuurlijk ook wel eens geafterd enzo maar merk gewoon dat ik er heel slecht tegen kan, dat weet jij ook wel, heb wel meerdere malen iets witter gezien dan goed voor me was enzo. Maar goed, jij wilt dus het hele weekend benutten, tewrijl voor mij bij een goed feest ik er al genoeg heb uitgehaald. En Heb jij na een feest al DV dan nog zin om naar bijv. Q-Base te gaan? Of heb je dan al zo genoten dat je denkt, laat maar, dat haalt het toch niet bij DV? Zo bedoel ik het meer, snappie? (k) voor jou!
 
Ik ben idd na DV met Party Time en Debbie'81 naar Q-base gegaan. Heb me er nog prima vermaakt. Als ik me nog prima voel en merk dat ik nog wel ff kan stappen, tja waarom niet. Als ik merk dat ik 't niet meer ga trekken doe ik het ook echt niet. Dat voelt iedereen zelf wel goed aan denk ik. Maar kan me voorstellen dat iemand nooit zin heeft om te gaan afteren en lekker z'n bedje induikt.
Ben vroeger wel regelmatig vanaf Club-X door gegaan naar de Limit ;-)
Echt veel dansen was er dan wel niet bij. Was meer een beetje relaxen !
Oooooo Nosfera7u, na mn avondjes Club X was ik echt altijd helemaal dood en op, alles eruit gehakt en vaak nog eens minstens 2x op mn bek gegaan op die gladde vloer, dus dan wou ik alleen maar naar huis! ;-)
Maarten, viel Q-Base dan niet tegen na DV? Kijk, dat het nog gezellig is snap ik wel, maar als je daar zoveel te zien hebt gehad en zoveel vette muziek hebt gehoord, is zo'n tent als Q-Base dan geen domper? Leg eens uit moppie, want ik heb dan echt altijd zoiets van:"damn' nou sta ik hier, de hele mystiek is wel, het is niet meer spannend, het feest is voorbij, dit is nix...
 
Nee is juist leuk dan. Lekker vaag zijn nog op de techno daarzo. Heb het nog tot een uurtje of 5 getrokken daar. Daarna naar huis gegaan en met de Harderwijkers nog tot maandagochtend geafterd. Topweekendje hoor.
Met alle respect Jacky.... maar heb je niet gewoon je beste tijd gehad wat dat betreft??
Zoals na DV (we hebben 6 uur in de file gestaan) en om de drukte voor te blijven zijn we om half 11 weggegaan dus ik heb net 5 uur kunnen feesten..
mijn hunkering naar feest was om dit tijdstip totaal nog niet bevredigt en ik was ook nog redelijk %....vandaar dat we hem doorgetrokken hebben naar de hemkade om daar echt nog even te genieten van een aftertje...en afteren in een club is ook lache! lekker beetje kletsen babbelen en af en toe een dansje pakken..HEERLIJK om hem af en toe een keer door te trekken:)

Maar...aan alle goede dingen komt een eind en de laatste tijd begint ook mijn livhaam de nadelen hiervan toch wel duidelijk kenbaar weer te geven...dus voor deze jonga is dat ook niet meer van toepassing.
Als ik een leuk feest heb gehad is dat het en ben ik nog redelijk van de kaart dan ga ik wel bij iemand iets drinken maar na DV de FUN en na AWA ook de FUN heeft zijn tol geeist:)
en ook de portemonnee werkt nu even wat tegen:) want er zijn ook andere dingen die betaald moeten worden! Maar voor de mensen die hem lkekker doortrekken zou ik zeggen geniet ervan en ga ervoor zolang je je er LETTERLIJK goed bij voelt:)

Nieluz
 
2 MDMAarten .... toch had je in de Hemkade wel enige momenten van 'rust' genomen! Jullie zijn erna nog naar William gegaan hoorde ik, ik ben na het douchen thuis ff op de bank gaan zitten en toen was ik 'opeens' nuchter en was het zondagavond. Wat ga je trouwens na FFWD doen???
Haahahaha Spiekwake, mijn beste tijd gehad? Je doet alsof ik bejaard ben! :-( Ik moet nog zien dat de rest het 8 jaar lang gaat trekken bijna elke week te gaan stappen. En ik ga nog wel effe mee hoor. Trek het tegenwoordig beter dan vroeger om een keer een nachtje niet te slapen, dus dat is het echt niet!
laatste aanpassing
 
Ben je nog niet bejaard dan ? ;p (k) voor jou!

Afteren is in mijn ogen: Een beetje nahangen/zitten/liggen bij iemand thuis, voor de duur van een klein aantal uurtjes, 2 of 3. Beetje napraten, ouwehoeren enzo. Daarna lekker naar huis. Aangezien ik het tegenwoordig zonder drugs doe, maar op alcohol, zou ik het ook allemaal niet heel veel langer trekken. Alhoewel, vaak trek ik het langer dan de drugsmensen :D
 
Aan het begin trek je het op drugs (& conditie) en later (net als Jacky) op je ervaring!

Ga je naar FFWD Jacky???
Kijk ga nog een poging wagen!!!

Het zit gewoon in je of je lekker lang kan doorgaan!!

Ik leef echt voor de muziek dus dan zal ik er alles uithalen om dat zolang mogelijk te houden...

Tuurlijk is het altijd minder na een heel vet groot feest als je dan naar een after gaat...

Maarten en ik liggen denk wel op dezelfde golflengte volgens mij.... kwa doorgaan tot je erbij neer valt:D Dus WJ trek hier maar je conclusie uit;)

Weet je schei d'r mee uit kan het niet uitleggen:)

DANCE TILL YOU DROP:bounce:
Ik ga soms liever ook naar huis, omdat ik niet graag na feesten nog drugs gebruik.

ik had een paarwekenden terug op vrijdag direct na m'n werk het feestje van dancekiki, daarna direct door naar huis 's-ochtends douchen&omkleden, dan naar Sound/Vision, na Sound/Vision door naar de <O>, na de <O> thuis een filmpie gekeken en ff gechilled met een paar lieftallige dames en goed vrienden, na de film direct naar Bloemendaal, daar tot 23 uur gebleven, toen met de trein naar huis en lag zondag na twaalven pas te slapen......

owja, en geen drugs gebruikt;)
laatste aanpassing
Dan ben je best een stuk voor een bejaarde!
Zo kan je 't ook zien:D Maar ik neem 't terug:)
je hebt gewoon geen 'ZIN' om je geld te verspillen aan een after waar je 't waarschijnlijk niet naar je zin zal krijgen:)

En wat dat betreft geef ik je wel gelijk... zo'n after kost soms een smak geld en is niet altijd 't risico nemen waard:D


Komt tie dan hè......(K) voor jou! :P