Partyflock
 
Forumonderwerp · 13931
­ Nederland
Mn broertje krijgt vandaag een PC op zn kamer.Echt beter want dan kan ik al zn R&B & Dragonball Z rotzooi van mn HD afkeilen :p hehe.Maar hij heeft dus geen internet.Ik heb een kabel aansluiting van Chello. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij ook op internet kan??

GREETZ!!
laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
wat voor een windows versie draai jij en wat draait hij?

je moet er als eerste een extra netwerkkaart in jou pc drukken en een in zijn pc! wat je dan verder nog moet doen hangt af van de windows versie
Ik heb win XP en hij Win98 SE.

Ow dus ik moet dan effe een extra kaart halen.Bij hem zit er al 1 in n.l.

GREETZ!!
wanneer jij onder xp 2 netwerk kaarten er in heb zitten kan je bij 1 van de 2 kaarten (die naar je kabelmodem gaat) aanklikken internetverbinding delen! en huppatee hij deelt de verbing naar je 2de netwerkkaart!

je moet ff kijken of je nog en hub of switch tussen de 2 machienes zet dan heb je alleen patch kabels nodig wanneer de de 2 netwerkkaarten direct aan elkaar wil hangen moet je er ff een xlink kable bij halen maar dat kunnen ze je in de winkel ook wel vertellen :)

Suc6
Bedankt jongen!! :)
Ik zal mn pa gelijk naar de winkel sturen om een netwerkkaart en een kabel voor me te halen :p.

Laat wel weten of het gelukt is..

GREETZ!!
 
ok wat doe je?

als er geen extra computer bijkomt in de toekomst, kan je nu ff 2 netwerk kaarten kopen en een stuk crosslink cable...1 in jou computer 1 in de zijne...kabel ertussen...insgtalleren die handel en bij xp ff internet verbinding delen...zo een configuratie diskette maken voor de client tijdens die configuratie en voila :-)
He Bellie,

Je bent de laatste tijd wel lekker bezig he! met je pc-tje... :)
 
Een router nemen, hebben we ook sinds kort.
Heel handig, hoeft de server pc ook niet aan te staan :)
Help jij et compukoosje ff met tweaken 'Mokujin' :devil:
Ga naar de computerboer, koop een kabel router en viola klaar geen gezeur en altijd verbindin op beide pc's :)
Hehe ja he Mokujiun.hehe.Kut Pc's ook altijd.wordt er af en toe helemaal gek van.

maaruh,ik heb nu dus extra netwerk kaart in mn comp gedaan en een kabel gekocht.die doe ik dus bij mij en mn broertje erin.Moet mijn computer dus aanstaan als hij wil internetten?Dat moet ik dus niet hebben....dat is vet irritant..

GREETZ!!
Yep lievurd, die moet dan echt wel aanstaan... mijn pa vind dat ook al zo irritant, die heeft hetzelfde met mijn broertje!!
wij hebben hetzelfde probleem Bellie......

Mn vader heefte en Router gekocht en is al 3 weken bezig deze ah installeren... om zo 2 compies met innynet te hebben...

Ik heb nu wel de oude compie op mn kamer (met internet) dus dat is wel een voordeel :D hoop dat de nieuwe compie ook snel internet heeft want word een beetje moe van mn broer die de hele tijd op mn kamer gaat internetten %)
 
Werkzaam bij Underground Alert
Heb het hier op de manier die OzziE_O omschrijft! Werkt uit de kunst. Alleen moet dan wel je 'server' aanstaan als je op die 2e computer wilt surfen!
 
Op www.xs4all.nl bij helpdesk staan ook heel veel manieren hoe je internet kan delen. :)

Daar hebben we echt veel aan gehad!
Koop een router!!! iets van 150 euro maar je bent overal vanaf
tering das wel nep dan...Ga ik effe informeren hoe het wel kan bij computerwinkel.Want om nou 2 computers aan te laten staan zodat 1 kan i-netten is ook waardeloos.

GREETZ!!
150!!!!!!!! Euro...
tering.dat heb ik effe niet.Ik laat mn broertje wel bij mn pa bietsen.Want hij moet tenslotte i-net hebben en ik niet :p

GREETZ!!
2 Mizz P.hehe 3 weken.Kan je pa dan niet effe naar die pc winkel lopen ofzo en vragen hoe het WEL moet.:D

GREETZ!!
Wat je ook kan proberen is het volgende:
Koop een switch (is een "domme router) vanaf 30 euro.
Steek hier je internet verbinding in. Sluit de 2 pc ook aan op de switch. Maak op beide pc's een inbelverbinding naar je provider. Vink op beide netwerkkaarten de optie "enable internet sharing for this connection".

Als je nu wil internetten bel je gewoon in. Als je broertje erbij komt (ook gaat internetten op zijn eigen pc) hoeft hij in princiepe niets te doen. Ga jij nu slapen en wil je broertje verder internetten dan hoeft hij alleen maar in te bellen vanaf zijn eigen pc.

Voordeel config:
1)je hebt maar 2 netwerkkaarten nodig
2) een switch is goedkoper dan een router; switch vanaf 30 euro
3) als maar 1 van beide wil internetten hoeft er ook maar 1 pc aan.


Nu weet ik zeker dat deze opstelling werkt met een router. Of dit met een switch gaat werken weet ik niet 100% zeker. Ik dacht te hebben gelezen dat het met sommige maar niet met alle kon. Dat zou je wellicht kunnen navragen in de shop.
offtopic to bellie:

Ennuh, tis dat ik verslaafd ben aan Partyflock anders had ik em allang het raam uit gekeild! ;)