Partyflock
 
Forumonderwerp · 12863
­ Nederland
 
Denken wij nog in klassen? Sociale klassen zoals een onderlaag, arbeiders (proletariaat), middenklasse, bovenlaag of de intelectuelen in onze samenleving? Of is dat verdwenen.

Ik zie een samenleving nog wel zo met bepaalde klassen (waarin geen een klasse beter is dan een andere, laten we daar duidelijk over zijn)en waarin alle klassen nodig zijn om als samenleving te kunnen functioneren. Je hebt gewoon arbeiders nodig, net zoals een grote middenklasse en een groep intelectuelen.

Ben gewoon benieuwd wat andere pf'ers daar over denken... En of we ook in de gaten hebben in welke klasse wij zelf vallen
laatste aanpassing
wij vallen in de klasse der kanslozen.
van al die feesten en die dope stompen wij behoorlijk af en heeft het zeker geen nut om pensioen premie af te dragen :d

verder komen alle klassen op feesten omdat muziek mensen samenbrengt! alhoewel (even ouwe koeien uit de sloot halen) techno meer door de intelectuelen wordt gewaardeert :p (daar gaan we weer (6) )
laatste aanpassing
er wordt nog wel degelijk in klassen gedacht, bijv in het afleggen van verantwoordelijkheid van vrijetijdsbesteding, de werklozen moeten meer verantwoording afleggen dan degene in een topfunctie.
 
huh%) iets klopt voor mn gevoel niet in die zin
alles is in klassen (groepen) opgedeeld, dus...

anders zaten we met ons Adam & Eva kostuum te vissen aan de middelandse zee
laatste aanpassing
Ja ik denk dat er nog wel klassen zijn.

Er zijn ook altijd mensen die zich verheven voelen boven anderen, zie de topic kakkers en andere lui.

Onder klassen kan je verschillende dingen verstaan vind ik...

Zoals dat er arbeiders moeten zijn enz... Helemaal mee eens!!
Maar dat bijv sommige mensen zich meer voelen als anderen omdat ze bijvoorbeeld directeur of minister zijn wat dan ook, vind ik onzin!!!

Een arbeider kan wel net zo slim zijn (of slimmer) , maar niet de kansen hebben gehad om zo iets te bereiken. Geld natuurlijk niet voor iedereen. Dat maakt een directeur dus niet meer.
2Para-noide: Jij gaat er van uit dat mensen in een 'hogere' klassen zich automatisch meer voelen. Waar baseer je dat op? Voel je jezelf 'minder' ofzo dat je dit soort dingen roept? Lijkt er wel op namelijk.
Ik zelf heb op een behoorlijk kak-schooltje gezeten (sommigen werden met limo met chauffeur naar school gebracht), veel mensen uit de 'hogere' klasse. Ik kan je vertellen de meesten echt niet vonden dat anderen (uit andere klasse) minder zijn. Tuurlijk, je hebt ze er tussen zitten, maar andersom geld dat even goed (kijk maar in het topic over kakkers).

En 1 ding: in Nederland heeft iedereen gelijke kansen. Het zijn de capaciteiten die verschillen...
Artiest Tuned
Snowwhite has spoken!!
En 1 ding: in Nederland heeft iedereen gelijke kansen. Het zijn de capaciteiten die verschillen...

Dat is niet helemaal waar. Voor sommige mensen wordt het leven toch wel een stuk makkelijker gemaakt door bijvoorbeeld rijke ouders.

Daarnaast is het voor een groot deel ook de inzet of motivatie die verschilt.
laatste aanpassing
Maar iedereen in Nederland krijgt de kans om er iets van te maken, dan moet je dat ook doen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen ...
Ik zeg ook niet dat mensen kansloos zijn, maar dat sommige meer kansen hebben dan anderen. Als je ouders tot je dertigste je studie voor je betalen is het makkelijker om een diploma te halen dan als je dat helemaal zelf moet lappen.
2Koenie: maar de kansen verschillen niet, iedereen heeft de kans om een studie te gaan doen, niemand is bij voorbaat ergens van uitgesloten. Kansen zijn hetzelfde, omstandigheden verschillen.
Omstandigheden verschillen, dus de kansen zijn niet hetzelfde. Maar niemand is bijvoorbaat kansloos, dat klopt.

Volgens mij bedoelen we hetzelfde, maar interpreteren we de betekenis van het woord kans anders.
Denk het ook :-)

Nog 1 ding: je leven hoeft niet per definitie makkelijker te zijn als je rijke ouders hebt...
Geld is niet alles.
Ik vind ook dat je als je als ouder rijk bent je best je kind financiel mag steunen. Ken een meisje met super rijke ouders die echt helemaal NIKS voor haar betalen. Dat vind ik dan ook weer b'tje aso van die ouders, als je aan kinderen begint, weet je dat ze geld kosten. Als je het dan niet hebt, ok, best lullig(voor zowel ouders als kind) Maar wel veel geld hebben en je kind gewoon laten stikken vind ik harteloos.
[edit]was een flauw grapje, ik heb het maar weer weggehaald;)[/edit]
laatste aanpassing
En als we het nou eens iets anders stellen Snowwhite?

- Denk bijv. aan het minder moeten werken van kinderen van 'rijke ouders'. Door minder te hoeven werken voor alles wat men wilt, heeft men meer de kans om te doen wat men echt wil.
Daar heb je gelijk in Phryme.
Ik bedoel alleen te zeggen dat er niemand van te voren 'verboden' is iets te doen. Iedereen mag onderwijs volgen etc. In beginsel zijn de kansen dus gelijk. Alleen door omstandigheden zijn de benuttingsmogelijkheden voor die kansen niet gelijk. Maar er zijn nog steeds genoeg voorbeelden te vinden van mensen die uit een 'lage klasse' opklimmen naar een 'hoge klasse' dus het KAN wel :-), gelukkig....
Koenie, ikke wille grapje weten :-p
Volgens mij heeft Snowwhite gewoon rijke ouders:s
Stinkend rijk :-D
 
Hmm, zouden ze losgeld voor je overhebben als ik je ontvoer ?! :devil:
Nope, reken er niet op. Zijn blij als ze van me af zijn, bespaart ze toch zeker een ton per week :-p
Maar nu graag weer ff on topic.... (was eindelijk eens een normale discussie)
 
Ow dan sluit ik dit topic maar..
Serieuze topics op PF is NOT DONE ! :P
laatste aanpassing
grrrrrrr.... >(




Dan ga ik maar weer naar S2D, daar wordt tenminste op niveau gediscusieerd...
laatste aanpassing
Verschil moet er zijn! Gelukkig zijn de verschillen tussen de klassen veel kleiner geworden en is er meer wederzijds respect. Dat was jaren terug een heel ander verhaal.
Maar ik denk dat het verschil in klassen mensen stimuleert het beste uit zichzelf te halen om "hoger op" te komen.
Mijns inziens komen er momenteel alleen teveel hoog opgeleide mensen. Gaan, en dat zie je nu al veel, op diverse vlakken gigantische tekorten ontstaan.
Die tekorten ontstaan niet alleen bij 'laag opgeleid werk'...
op dit moment zijn er juist tekorten aan goed opgeleid personneel.... kijk maar naar de zorg, bouwnijverheid en zelfs nog de ICT.....
En wat dacht je van huisartsen, onderwijs, chirurgen. Er worden zelfs al hoogopgeleide mensen uit het buitenland geimporteerd...

Maar ik heb idd zelf bij de Appie al aan den lijve ondervonden dat er behoorlijke tekorten ontstaan :-(
 
Er zijn absoluut geen tekorten.. er is meer aanbod dan vraag. Veelal is het probleem dat een gedeelte van de werkzoekende verwend is (lang leve de verzorgingsstaat)! Daarnaast wordt er in de huide vraag veel om werkervaring gevraagd, die de meeste werkzoekende niet hebben. En natuurlijk is de economie op dit moment niet grandioos te noemen.

Wat ook weer frappant is dat er nog zoveel vraag is naar personeel, omdat er toch veel ontslagen zijn gevallen de laatste tijd.

Toch is dit niet de complete weergave van het hele verhaal, maar het komt er in het kort op neer, dat iedereen wensen heeft en op het moment deze wensen van de verschillende partijen niet met elkaar in overeenstemming zijn.

my 2 eur/cents :D