Partyflock
 
Forumonderwerp · 12739
­ Nederland
 
Ik vind ID&T de laatste tijd echt 1 van de slechte organisties moet ik zeggen. Elke keer flut lately. Het ligt er zo dik bovenop dat ze $$$ willen verdienen. Dat wil elke organisatie wel natuurlijk, maar tcoh. UDC heeft ook wel steken laten vallen, maar toch Impulz Outdoor was weer erg goed. UDC staat ondanks alles toch wel hoog bij mij.
 
ID&T naar de beurs? Lijkt me niet verstandig in deze tijd van laagconjunctuur... schaf ik me wel een berg put-opties aan, komt die Ferrari alsnog mijn schuur binnengewandeld :P
Artiest {SHOWLIST artist 27861, 53869}
Moeilijke topic. Iedere organisatie laat nu en dan steken vallen. Er is GEEN perfecte organisatie. Zelf ga ik veel naar hardcore-feesten en dan zeg ik: A&A, en die laten ook steken vallen, neem nou MoH in Italie, gewoon kut geregeld! Maar Innercity ben ik ook geweest en wie heeft zich daar niet aan rot geergerd aan het 1 richtings verkeer. Maar als je de bedoeling achter dit goed begrijpt, hadden ze wel gelijk. UDC met Dance Valley: de afvoer van de mensen na het feest: gruwelijke fout die ze hebben gemaakt. Ook al is het weer onvoorspelbaar, je moet er toch rekening mee houden dat het kan gaan regenen, en je moet gewoon genoeg bussen hebben, want ze wisten donders goed dat er 90.000 man zou komen. Multigroove: op zich leuke feesten, maar wat mij opvalt is dat ze altijd veel dingen beloven, maar er word weinig waargemaakt van die beloftes. En zo kan ik van elke organisatie wel wat schrijven, er is gewoon geen beste, maar er is WEL een duidlijk verschil tussen de organisaties. Dit heeft allemaal naar mijn mening met budget te maken. Want een organisatie als B2S kunnen natuurlijk nooit een evenement als Sensation organiseren met het gemiddelde budget waar ze het normaal mee moeten doen. Lang verhaal, maar ik ben nu toch egt klaar. Ik hoop dat ik mijn standpunt duidelijk heb kunnen maken.
Je standpunt is overduidelijk (nadat ik t 3 keer gelezen had omdat ik nu ff niet zoveel ken onthouden :p). maar denk dat iedereen er een andere kijk op heb. de een vind dit belangrijk, de ander dat...
Werkzaam bij Symbiotic Sessions
Artiest {SHOWLIST artist 58830, 23062}
Het komt zelden voor dat ik het op een feest niet naar me zin heb... Is de muziek wat minder? dan luister ik gewoon minder kritisch, jatoch? Is het water duur? jammer dan... Als ik naar een feest ga dan weet ik gewoon dat ik veel geld ga uitgeven en misschien in wat rijen moet staan en zo, dat hoort er gewoon bij.... Het is allemaal nog veel erger geweest... We hebben hier in Nederland best een luxeprobleem vinnik...

Iedere organisatie heeft zo z'n qualiteiten...
ID&T krijgt het voor mekaar om feesten te regelen die geen elke andere organisatie zo goed zou kunnen regelen, en ze kunnen toch een grote groep mensen tevreden stellen....

UDC ben ik qua organisatie wat minder over te spreken, omdat ik gewoon vaak ellende heb gehad.. (waar ik meestal wel een creatieve oplossing op vond..)Maar de DJ-keuze, geluid, locaties zijn wel altijd fantastisch...

Q-Dance, tot nu toe altijd goeie ervaring mee... je ruikt het snufje ID&T op al hun feesten en toch dat beetje meer richting underground & fijnproevers...

Ik wilde het effe hierbij laten....
Nee geen bericht over gekregen Obi :-(
Maar heb je je bon wel gebruikt..?

Trouwens, nog last van de prik? :)
Qua organisatie is ID&T absoluut de beste. Geweldig goed verzorgde sites, de aankleding is elke keer weer mooi, vervoer, drinken etc. is altijd goed geregeld.... maarja, daar betaal je dan helaas ook nogal wat extra voor, en de sfeer is er vaak minder door de grootschaligheid.

Kleinere organisaties kunnen feesten organiseren met betere sfeer en voor veel minder geld etc., maar dat heeft weer weinig met organiseren te maken.

Q-dance doet het super, maar dat valt weer onder ID&T.

UDC schommelt een beetje, de ene keer een enorm slecht georganiseerd feest, de volgende keer een perfect georganiseerd feest.. lijkt soms net als goedmakertje (Dancevalley, Impulz Outdoor). Hun websites zijn overigens ronduit rampzalig.

Slechtste organisatie: De organisatie van Greenhouse :-D
ben t eens met de post van Pasqi:)

je mag alles van ID&T zeggen: dat ze geldwolven zijn, dat t kutfeesten zijn blablabla, maar ze hebben wél vrijwel altijd de beste organisatie van allemaal.

Kleinere feesten (laten we zeggen 5000 man) geven = makkelijker dan een feest voor 30.000 man, daar komt echt véél meer bij kijken, petje af voor de mensen die dat allemaal doen:)

Dat neemt niet weg dat de "kleinere" organisaties ook natuurlijk goed bezig zijn. Monumental, Extrema, Q-dance zijn allemaal top bezig!
laatste aanpassing
 
ID&T staat met dikke stip op nummer 1, de hedendaagse feesten die er nu worden gegeven en dat worden er STEEDS MEER en MEER, daar heeft id&t een heel grote invloed op gehad.
Kijk naar hoe het toen was, en hoe het nu is...naar mijn inzien word het qua organisatie / decor / inrichting / security en noem maar op alleen maar beter. De sfeer en het volk wat erop afkomt hangt gewoon van het soort 'feest' af, mensen moeten zich van te voor gewoon even goed laten informeren voor wat voor 'soort' feest het is. We zijn toch allemaal zogenaamde "die-hards"? Nou merk er weinig van.. een echte die-hard weet zich in te stellen van te voor op het soort feest en gaat niet achteraf zeiken.

Gaat het om het totaal concept (sensation) dan moet je niet gaan lopen blehren als er niet voldoende aandacht is besteed aan die o zo gruwlijke hardstlyle... Bekijk het totaal pakket, en kom erachter dat id&t gewoon de laatste jaren DE stuurman is van alle andere organisaties. Jullie zeuren :)
laatste aanpassing
 
Nou dan zal ik me mening ook eens geven...

ID&T is verruit de beste organisatie die er is..

Waarom ??? Elk feest is elke keer weer perfect geregeld.. tuurlijk gaan er ook wel eens kleine dingen mis, maar dat is het niet te vergelijken met de andere organisatie's.. Gaderobe loopt
altijd perfect, je hoef niet buiten te wachten, hij is nooit vol.. Er is altijd voldoende drinken aanwezig, nooit halve wege de avond dat het op
is ofzo.. 1 richtingsverkeer werk prima.. is af en toe ff vervelend, maar zoals jackie al zei.. van die masale vechtpartijen in een gang is ook niet echt alles.. Verder heeft id&t de meeste verschillende concepten, en vooral IC, Shockers en Mysteryland zijn van hoge kwaliteit.. Vindt dat de line-up's voor deze feesten altijd erg vernieuwend zijn.. neem bv udc.. minstens 70% van de dj's die op het vorige feest gedraaid hebben, worden weer opnieuw geboekt.. da's bij id&t wel anders.. ik was vooral erg onder de indruk van de laatste editie's van IC en Shockers.. de feesten zelf vondt ik minder, maar qua organisatie was het het bijna perfect.. het enige wat er op IC aan mankeerde was hoe de mainstage om 7 uur werd leeg geveegd door de security.. alles 1 gang in.. als daar iets was gebeurd, was de ramp niet te overzien geweest.. maar verder heb niks maar dan ook helemaal niks slechts kunnen vinden.. UDC is voor mij wel de slechtste organisatie die er is.. Zo ongelooflijk veel fouten als die hebben gemaakt.. ben op weinig udc feesten geweest maar het ging echt nergens over... 1e 4 elements, masale vechtpartij waarbij gebruik gemaakt kon worden an bouw materialen.. 1e Impulz, veel te veel mensen binnen.. DV vorig jaar.. dat was echt een schande.. Carl Cox op de line-up zetten, en dan 2 dagen van te voren bekend maken dat ie niet komt... terwij ze dat al veel eerder wisten.. Afgelopen Impulz outdoor.. leuk die gratis kaarten, maar de pendelbussen zouden gratis zijn.. ineens 5 euro.. consumpties allemaal verhoogd... De DV verkoop dit jaar ging helemaal nergens over.. Dat die organisatie nog bestaat, snap ik weinig van.. Nee de enige organisatie die consequent top (massa) feesten organiseerd is ID&T.. de enige min punten van hun zijn.. dat de communicatie tussen hun en andere bedrijven nog wel eens te wensen over laat.. en dat ze eens in dortmund naar het lichtplan moeten gaan kijken, ben benieuwd of je het nog weet tjeerd ? maar voor de rest is het TOP !!!

(ik heb het nu alleen over de organisatie gehad..)
 
Nou van harte !
waarom heeft bijna iedereen het alleen maar over id&t, UDC en monumental, jullie weten toch zolangzamerhand toch wel dat het bij deze organisaties alleen maar om het geld draait!
Waarom heeft niemand het over bv NEXUS in Utrecht, die geven pas echt gave feesten voor weinig geld! Enne wat dachten jullie van SHINE in Eindhoven, ook deze organisatie heeft nog enigzins redelijke prijzen en durft tenminste risicovolle dj´s te boeken!
Wrom draait het nou alleen maar om weer die paar hele grote organisaties, ze zijn toch niet de enigste hiero in het land!
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 159051, 141693}
nou waar ik ben geweest de laatste tijd
was id&t bagger en udc (zoals impulz) echt goed
 
Ik denk dat er weinig slechte organisatie zijn, het probleem is gewoon dat de grote organisaties overal een slaatje uit willen slaan en met name ID&T want die prijzen die zij vragen voor een kaartje is belachelijk!!

Sensation € 58,--
Mystery Land € 60,--

Een goeie organisatie vind ik toch wel Q dance en UDC maar ja dat is mijn mening

mzzl
Nexus is goed!(Y)
Als je vaker uitgaat naar feesten kan je toch op een gegeven moment wel een beetje een idee krijgen wat je kan verwachten van een organisatie.
Ik denk dat WackyJacky het dichts bij de waarheid zit zonder een organisatie echt af te kraken.

Buiten het feit dat er alleen maar grote organisatie word genoemd en in princiepe de kleinere achterwege gelaten worden zoals M@W, wijlen Chesterfield Labelland e.d. is mijn mening dat Monumental toch bovenaanstaat.
Waarom.... omdat zij toch een bepaalde underground sfeer kunnen creeren op verschillende lokaties.
En telkens kiezen zij die lokaties zorgvuldig uit.
Bovendien vind ik dat zij het dichts bij het publiek zitten ook al zit het hem alleen in het mailtje van dank achteraf.

Wat betreft ID&T en UDC kan ik toch concluderen dat het toch knap is wat ze afleveren.
Hoewel ID&T niet mijn favoriete organisatie is is het wel zo dat ze iedere garant staan voor een show.
En als ik naar ID&T feesten ga weet ik ook dat ik daar naartoe ga voor hun shows die ze geven.
UDC heeft het eigenlijk een beetje verpest voor mij.
De eerste keer UDC voor mij was Impulse in februari vorig jaar, iedereen die daar geweest is weten wat ik bedoel en maar niet te spreken over Dance Valley vorig jaar en zelfs dit jaar terwijl het niet eens is begonnen.

Ik vind dan ook dat men niet moet zeiken als ze voor de zoveelste keer naar een feest toe gaan waarvan ze weten wat ze kunnen verwachten.
laatste aanpassing
to WackieJacky

En toch heeft de rechtbank besloten dat monumental er alles aan gedaan heeft om alle voorzieningen op peil te houden.
Één keer naar Crazyland party in Tropicana geweest, dat was echt te erg. VIP kaartje gekocht om niet te lang in de rij te staan en zo:::> 2,5 uur over gedaan om binnen te komen (en dat bij de VIP ingang!!). Na 1,5 uur in de rij staan riepen die uitsmijters gewoon heel leuk dat het te druk was en dat ze een uur niemand meer binnen lieten (chaos bij de garderobe of zo). In dat uurtje kwamen er af en toe vriendjes van de uitsmijters aan, dan kwamen ze naar buiten en duwden de mensen die er al zo lang stonden gewoon hardhandig opzij om ze binnen te laten. Toen we eindelijk binnen waren was de garderobe vol en moest je dus met je (dikke winter)jas rond blijven lopen. Na nog een paar agressieve voorvalletjes van uitsmijters te hebben gezien ben ik em gepeerd... wat een kutorganisatie
 
Dat moet je gewoon SLIM aanpakken!!

Ik ga altijd gelijk bij die hekken staan, ben ik binnen een kwartier binnen..:D
Spijtig voor degenen die wel achteraan sluiten, maar daar begin ik toch ECHT NIET aan!!!

Hihi

Verder heb ik niet veel aan temerken op feesten, behalve innercity 2000 geloof ik, in de rai, dat ik een half uur vast zat in die smalle gang naar de grote hal, tussen de mensenmassa, met mijn ene arm heeeeeeleemaaaal uitgerekt naar links en de andere heeeeeeeeelemaal uitgerekt naar rechts, en me BH-bandje weet ik ut waar.. toen dacht ik echt dat ik dood ging.. dat was errug slecht georganiseerd.. en verder.. de wc's dit jaar op riverdance.. DRAMA DRAMA DRAMA!!

Tsja, verder geen negatieve ervaringen eigenlijk.. maar goed, ik ben dan ook de moeilijkste niet...:)

(k)
laatste aanpassing
Iedereen wil dus een PERFECT feest, maar niet veel willen betalen, maar t WEL doen...beetje tegenstrijdig, vind ik. Ik ben op genoeg feestjes geweest, niet massaal, wat echt super was en waar je weinig voor betaalde. was gewoon heel simpel opgezet. dan lijkt mij dat de keuze snel gemaakt is..
Monumental:D
Housepinda doet 't snappe....
 
2Maarten. Je heb het nu over je eigen belevenis van een feest. Daar kun je een organisatie maar voor een deel op aanspreken. Het kan nl. ook zijn dat je gewoon een kut bui had waardoor alles 10X zo erg leek.

Nu nog ff ontopic

Beste
Monumental
Extrema
5 Voor 12 ( 5 en 10 days off)
ID&T organisatorisch

Slechste
UDC (Duh!)
MUZIKAAL EN VISUEEL SPEKTAKEL!!!!
Shine Festival

Wie van goede én avontuurlijke dance houdt kan op 10 augustus maar op één plek te vinden zijn: Stadhuisplein te Eindhoven.

Dit is de place to be met tientallen topdj?s, live acts en kunstenaars uit heel de wereld. Zij zullen die dag laten horen wat er tegenwoordig toe doet in de dancewereld. Geen uitgekauwde beats, maar hoogstaande kwaliteitsdance. Muziek die nét op een hoger niveau ligt dan de muziek die je tegenwoordig te horen krijgt op de meest feesten. Shine is een festival met een intiem karakter wat een uitstekend tegenwicht biedt in al het extreme festivalgeweld deze zomer. Nergens lange wachtrijen voor de bar, toiletten etc. Gewoon met zijn allen uit je dak gaan en nergens geen stress te bekennen. Zoals het ooit allemaal begonnen en bedoelt is vóórdat de commercie er grip op kreeg.

Dus nogmaals wie van goede en avontuurlijke dance houdt, weet waar die moet zijn op 10 augustus.................

Maar er is meer!!!
Naast muziek ook veel visueel spektakel waarbij de samenwerking met het Robodock festival de kroon spant. Zij laten je dingen beleven die je nog nooit in je leven hebt beleeft! Tipje van de sluier: Metershoge vuurspuwende robotpaarden. Dat zegt al genoeg, dachten we zo.

Check voor meer info over andere robots, kinetische installaties en over ons muzikale programma >>>> http://www.shine.nl

BESTE MENSEN LAAT NU EENS VOOR EEN Xtjuh AL DIE BEKENDE GROTE ORGANISATIES LINKS LIGGEN EN PROBEER HET EENS BIJ EEN ANDERE ORGNISATIE ZOALS BV SHINE
laatste aanpassing
 
Roy die heeft het begrepen :)
K*T TOPIC!!!!!!!

iedere organisatie doet z`n best om duizenden mensen te vermaken, en wat krijg je dan????

rot toch op met dat gezeik op fora daarover man....
:@
laatste aanpassing
Roy, allemaal leuk en aardig, maar ik kom nu ook al 5 jaar op Shine. Dacht je dat zij niet "commercieel" bezig waren? 3 jaar geleden kon je gratis naar binnen en kreeg je dezelfde kwaliteit aan DJ's. Tegenwoordig betaal je ook gewoon het volle pond. Verder vind ik de sfeer altijd zwaar minder daar, is het geluidssysteem bagger en is het te vaak hetzelfde.

Misschien luek om eens een keertej te gaan kijken als het toch goed weer is, maar nu zoveel geld betalen voor excact hetzelfde feest als voorgaande jaren (man ik weet nu al precies waar welke stands staan en welke acts er zijn!)...Die lui die een weke na Shine Illuminate een feessie gaven op het lichtplein, daar heb ik dan mjeer respect cvoor. Dat was gratis, en er werd weer eens andere muziek aangeboden!

Maar goed, denk dfat het moeilijk is een vergelijking te trekken tussen grote organisaties als ID&T en UDC, en de kleintjes, want dat zijn er werkelijk waar honderden. Daar is geen beginnen aan, daarom denk ik dat veel mensen zich toch focussen op de wat bekendere organisaties.

To Mr. T: ik hoop niet dat je denkt dat ik Monumentals ergens van beschuldig, want dat is absoluut niet zo! Het werd alleen zo breed uitgemeten in de media en er werd een zondebok gezocht, omdat het schijnbaar nogal moeilijk te verkroppen was dat er maar liefst 2 mensen zijn bezweken aan die zo onschuldig ogende pilletjes...De uitspraak van de rechtbank was me al bekend, maar je hoorde er toch een lange tijd mensne over bezig, dat ze nix meer met hen te maken wilde hebben en Awakenings afzworen.

Ondertussen feest iedereen inmiddels alweer vrolijk door, want dat is Nederland: eerst de boel op stelten zetten, alles totaal uit zn verband rukken, beloftes doen en vervolgens binnen een paar weken alles weer in het verdomdenhoekje douwen!!!
Enne Lady AnT....oef....ik schrik van je....zo boos!!!

(k) erop dan maar?????
 
Werkzaam bij Creative Elements
Lady AnT 25 juli 2002 17:39
K*T TOPIC!!!!!!!

iedere organisatie doet z`n best om duizenden mensen te vermaken, en wat krijg je dan????
------------------------------------------------

ben ik helemaal met je eens...

het enige wat er ter sprake komt zijn de dingen die niet goed gaan.. zet dat naast de leuke en goede dingen en dan kun je verder beter niks meer zeggen..

elk feest heeft + en - punten maar om ze dan meteen op de - punten af te rekenen en de rest niet ter sprake te stellen vind ik echt minder..

dat gelul dat udc slecht is (daarom hebben ze natuurlijk ook het grootste outdoor festival van nederland ofzo??)

bla bla bla....

Lady Ant is right !!! :)
Lady Ant en Creative Elements hebben wel gelijk als iedereen een organisatie tot op het bot afkraken, maar ik vind dat je toch best kritisch mag zijn.
Je betaald toch best een hoop geld voor een bepaald evenement.
Als je iets anders koopt ben je toch ook kritisch anders koop je het niet.
Er zijn genoeg mensen die simpelweg zo'n kaartje niet kunnen betalen of zelfs aan het sparen zijn voor een evenement.

Maar het is inderdaad waar wanneer Lady Ant zegt dat organisaties hun vreselijke best doen om duizenden mensen te vermaken.

MAAR.....dat is wel waarmee zij hun geld verdienen, jouw klanten zouden ook graag zien dat je een goed product afleverd.

2 Wackiejackie,
Ik denk helemaal niet dat je monumental ergens van beschuldigt hoor.
Aan jouw replies te lezen denk ik dat jij hun ook een warm hart toedraagt.
2 wackiejacky=> beat this

Artiest: Eddy Egal van
Arson Art Association (Duitsland)
Shine: Fire shower

Baden in een vuurzee

De Fireshower is een douche van stalen framen waarin drie vlammenwerpers en een waterkraan de acteur bestoken met vuur en ijskoud water. Slechts getooid met een tangaslip wordt de acteur van alle kanten gelikt door oranjegele vlammen. Ondanks het koude water dat hem moet beschermen tegen de hitte, is het spectaculair om te zien dat hij zonder een brandblaasje onder de douche vandaan komt. Voor de show zijn nodig: twee brandblusapparaten, 2.500 liter water en 55 kilo propaangas.

Artiest: Fred Abels en Maik ter Veer (Nederland)
Shine: Dicyclet

Stuntfietsen in hemelse sferen

De Dicyclet is een stuntfiets ontworpen door Maik ter Veer en heeft twee stalen wielen met een doorsnee van twee meter zeventig. Daar tussenin zit de berijder. De Dicyclet is door iedereen gemakkelijk te besturen en kan salto's en pirouettes maken. Hij rijdt even hard als een gewone fiets, maar heeft vanwege zijn grote wielen wel achttien versnellingen. De dicyclet rijdt over gras, beton, tegels en zand en is zo smal dat je er mee door de smalste straten kunt manoeuvreren. Fietsen op de dicyclet is alsof je door de lucht vliegt. Met een vette beat op de achtergrond begeef je je zeker in hemelse sferen. Zeker het proberen waard.

Artiest: Fred Abels (Nederland)
Shine: Gabbergenerator

Muziek uit licht

Normaal gesproken wordt electronische muziek geproduceerd in een studio en gespeeld door een dj. Volgens Fred Abels zitten sounds vandaag de dag in een microship. Hij haalt ze er weer uit met behulp van zijn dancemachine, ook wel gabbergenerator genoemd. Faber wil dat er weer interactie plaatsvindt tussen de apparatuur en de artiest. Met zijn uitvinding heeft hij de 'microship' weer zichtbaar gemaakt. De gabbergenerator maakt zijn sounds door middel van lichtsensoren. Gecombineerd met de pirobass, een basspijp die ritmische bassbeats produceert door kleine gasexplosies.

Artiest: Paka the Uncredible (UK)
Shine: Horseplay

De legende van de vuurspuwende paarden

Paka the Uncredible is gespecialiseerd in futuristisch en surrealistisch artistieke optredens. Hij mixt mechanische sculpturen met vuureffecten, sterke karakters en interactie met het publiek. Zijn optredens zijn spectaculair en fascinerend. De Zwolse Courant schreef ooit: "Paka weet een grote menigte met ontzagwekkende eenvoud te bespelen."
Horseplay is een show waarin twee mechanische paarden en hun berijders een legende neerzetten met elementen van Don Quichote, Samuel Beckett en Wallace en Grommit. Hun optreden is doorspekt met vuur, poëzie, herrie, fantasie, afgunst, genot, opstandigheid, stilte en kwetsbaarheid.


Artiest: 15 Kunstenaars
Shine: live Kunst

Wall of Art

Dit jaar zullen, net als voorgaande jaren, een vijftiental graffiti- en straatkunstenaars een 30 meter lange wand verfraaien. Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl en zijn eigen snelheid van werken. Waar aan het begin van de middag nog een grauwe muur staat, zal in de loop van de avond een Wall of Art geboren z

Artiest: Rintaro Hara (Japan)
Shine: Wire Frame Towers

3D zien zonder bril

Normaal gesproken zijn driedimensionale figuren vanaf je computer gezien plat. Als je ze deelgenoot wil maken van je eigen werkelijkheid en ze wil kunne aanraken, heb je een 3D-bril nodig. De computerwereld in 3D zien en voelen zonder daadwerkelijk een computer te gebruiken, dat is de gedachte achter het werk van Rintaro Hara dat op Shine te zien is. De Wire Frame Towers van deze Japanse beeldend kunstenaar zijn als de blauwe en groen lijnen van de screensaver op een willekeurige computer. Deze lijnen wringen zich eenvormig in allerlei bochten. Zo ook de Towers. Ze zijn gemaakt van papier en touw en een fluoriscerend materiaal. Ze draaien rond en worden met blacklight beschenen.

Robocross (Duitsland)
Shine: JP en Tutti Fruiti

Brutale Robots dagen publiek uit

JP en Tutti Fruiti zijn twee robots die gemaakt zijn van raketonderdelen, onderdelen van oude brommers en sloopmateriaal. Het zijn allebei agressieve, mechanische figuren die interactief met hun omgeving en het publiek omgaan.
JP kan boksen, schilderen, drummen, dansen en zelfs een stickie roken. Hij kan zowel zijn armen, nek, hoofd en zijn torso bewegen. JP reageert op zijn publiek. Hij vecht met degene die hem passeert, hij danst of drumt op de beats van de dj's. Bevalt de muziek hem niet dan schildert hij wat of hij steekt een sigaretje op.
Tutti Fruiti is een robotaap die hoog boven de menigte op een trapeze balanceert. Hij maakt pull ups en ook hij danst en swingt.

Artiesten: Brixton & Rob Acid (Duitsland)
Label: Kazumi, Simplemuzik & Klangforschungost
Shine: live
Link: www.holzplatten.de
'Soms ben ikzelf verbaasd over mijn live-act'

In tien jaar tijd heeft Brixton (31) uit Duitsland het geschopt van dj tot producer en eigenaar van drie platenlabels. Vier jaar na zijn eerste albumrelease in 1990 richtte hij zijn eigen label op 'Holzplatten'. Later kwamen daar nog twee bij, Kazumi en Simplemuzik. Door zijn drukke bezigheden heeft Brixton zelf amper nog tijd om platen te maken. Live dus een buitenkans om hem te zien. Tijdens Shine houdt hij een gig met Rob Acid, eveneens uit Duitsland. Rob Acid is niet meer weg te denken uit de livescene. Het publiek is zijn barometer. Voor Acid is performen kunst. "Ik heb geen vaste stijl. Soms ben ik zelf verbaasd over mijn eigen live-act." Beide artiesten nemen voor Shine hun equipment mee en zullen twee stijlen samensmelten tot één geluid.

Artiest: The Youngsters (Frankrijk)
Label: F-Communications
Shine: live
Link: www.theyoungsters.net
Franse techno kietelt lichaam en geest

De stad Montpellier in het Zuiden van Frankrijk is misschien wel het meest bekend om zijn botanische tuinen, maar daar lijkt verandering in te komen. Gil Le Gamin en Olivier M - The Youngsters- dropten vorig jaar tussen het groen hun debuutalbum Lemonorange. Het album valt onder de noemer techno, maar dat doet tekort aan de andere muziekstijlen die het tweetal erin verwerkte. De Fransmannen laten zich inspireren door Kraftwerk, Depeche Mode, Bjørk maar ook door zwarte soul en funk uit Detroit. 'Logisch' volgens Gamin en M. want muziek moet niet alleen het lichaam kietelen, maar ook het hart laten spreken. Het tweetal ontdekte elkaar in 1999 toen M. z'n demo dropte bij Gamin's platenzaak die ook een klein label had waaronder ze hun muziek konden uitbrengen. Vervolgens stuitte Laurent Garnier op de twee en lijfde ze in bij zijn label F Communications. Inmiddels spelen The Youngsters live door heel Europa, dus ook op Shine. Verwacht vooral geen statig optreden van een man achter een laptop.

Artiest: Adrian Sherwood (UK)
Label: On-U Sound
Shine: live
Link: www.onusound.co.uk
'Never trust a hippy'

Adrian Sherwood mixt zoals hij kookt. Kleurrijk, veel stijlen, smaakvol en met een snuf Jamaicaanse tijm. Geen wonder dat zijn studio pal naast de keuken ligt. Hèt epicentrum waar vandaan Sherwood kookt, eet met vrienden, telefoneert en musiceert. Sherwood draait al meer dan twintig jaar mee met zijn label On-U Sound, vrij vertaald 'very important sound'. En hij is niet van plan snel op te houden. "Ik verkoop niet eens zoveel platen, maar het gaat erom wat je maakt. Ik wil platen maken die over twintig jaar nog leven. Ik wil de spirit houden zoals Lee Perry." Sherwood houdt van oprechte muziek en die is volgens hem tegenwoordig vaak ver te zoeken."Veel artiesten nu prostitueren hun talent. Ze spelen een spelletje om de pegels. Terwijl je goed zou moeten nadenken over wat je wil communiceren." Reggae leerde hij als tiener kennen op 'west-Indian parties'. Het hielp hem door moeilijke tijden heen zoals toen zijn vader overleed. "Reggae was mijn redding in die tijd. De muziek is echt en sexy. Ik heb geluk gehad om de muziek zo vroeg te ontdekken."
Aan Adrian's naam kleeft een enorme lijst van beroemde artiesten die hij geproduceerd heeft. Van Spearhead, Living Colour tot Little Axe (met wie hij in juni een tour maakte) en Depeche Mode. Momenteel werkt hij aan een nieuw album met Sinead O' Conor en Asian Dub Foundation. In september komt daarbij zijn solo-album 'Never trust a hippy' uit. Geboren uit wantrouwen. Sherwood: "Hippies? Kijk uit voor ze. Neem Blair en Clinton. Zij waren ooit hippy en nu zijn ze 'in controle'." De tweede Sherwood heeft zich inmiddels aangekondigd: dochter Denise is volgens Adrian een dijk van een zangeres die nog veel van zich zal laten horen. Voor die tijd kun je je beter voorbereiden op een snoeihard live-optreden van Adrian tijdens Shine. Hij belooft een 'heavy dubshow, heavy delays, feedback and a tough singer'. Benieuwd of de toegestane 95db wordt overschreden.


artiest: Legowelt (Nederland)
Label: Bunker Records
Shine: live
Link: www.xs4all.nl/~awolfe/
Legoblokken als bouwstenen voor muziek

Namen in dj-land zijn bijna altijd origineel. Ze knagen aan je nieuwsgierigheid: wat steekt er toch achter? Legowelt is zo'n naam. Danny Wolfers, de dj achter de naam, legt in een interview van Erkki Rautio uit: "Net zoals legoblokken de bouwstenen zijn van je verbeelding, zo bouw ik mijn muziek met sounds."
De muziek van Legowelt is niet in een hokje te plaatsen, zoals de naam al voorspelt. Wolfers bouwt zijn muziek op uit een mix van electro discotech, soulachtige Chicago house, ghetto jazzfunk, Haagse electro-nix en nog veel meer. Na jaren in de business heeft Legowelt hard aan de weg getimmerd. Het meeste van zijn werk is uitgegeven door Bunker Records, Den Haag's legendarische label op het gebied van electronische muziek. Legowelt werkt veel samen met Orgue Electronique en dj Schmerzlabor.


zie maar eens een organisatie te vinden die dit plus nog heel veel meer voor maar 25 euro realiseerd!!!!
laatste aanpassing
Hahahha Roy, je probeert me van mn ongelijk te overtuigen!

Ik moet je nageven, dit jaar ziet alles er een stuk verrassender uit. Maar toch blijf ik bij mn standpunt. Ik ben nu een aantal keren op Shine geweest, en ik mis er gewoon iets essentieels. Kan het niet goed uitleggen. Bovendien vind ik Rob Acid echt vaak zoooo bagger draaien, dat gaat me ook niet overhalen het alsnog te proberen. Ik wens jou heel veel pleizer toe dara en wens sowieso Shine alle goeds toe, fijn dat er toch wat mensen zijn die proberen er in Eindhoven wat van te maken...

misschien is het dat juist wel...is het onmogelijk om in Eindhoven (afgezien van Extrema!!!) een knalfeessie te geven met een uitzinnig publiek....Ik ga lekker naar FFWD, helemaal gratis en ook van alles te zien, en zo moet het ook kunnen!!!!
2 wackie=> Ik dacht dat jij wel zou warm lopen voor een feest als dit maar misschien ben je toch wel een beetjuh te verwent ofzo! Shine doet er deze X toch echt een hele hoop voor om er wat van temaken!!! Toch begin ik me nu wel aftevragen ofdat jij ooit welles plezier hebt op een feest als je overal zo goed oplet!

Wist je trouwens al dat Dano draait op de after van Shine in de Rechter!
Wackie reply2=> Dacht je dat zij niet "commercieel" bezig waren? 3 jaar geleden kon je gratis naar binnen en kreeg je dezelfde kwaliteit aan DJ's. Tegenwoordig betaal je ook gewoon het volle pond.


Zou het niet zo wezen dat de gemeente Eindhoven ook gwoon een graantjuh wil meepikken van het succes van Shine!!! Dus gwoon vet geld vraagt voor de lokatie Als Sounds Like Art volgend jaar ook weer groter en beter trug komt zal het ook wel zo wezen dat je erover twee jaar wel voor betaald!
laatste aanpassing
Hahah Royke, maak je niet druk, ik heb alleen een kritische blik maar amuseer me overal hoor! Dat vond ik nou net het jammere aan Shine, leek wel of ik de enige was die zich amuseerde! Bovendien ben ik niet iemand die alle feesten afloopt omdat ze dicht bij huis zijn. Ben nu 4x ofzo op Shine geweest en pas 1x op FFWD, ga daar weer eens kijken! Dano had verteld dat ie daar moest draaien idd, maar tja, Gayle San draait in Rotterdam en da's ook wel erg vetjes natuurlijk!

Ga maar eens een keertje mee feesten dan merk je vanzelf wel dat ik echt een partybeest ben! Alleen na 8 jaar stappen zoek je toch de feessies uit wara het leukste sfeertje hangt en wat steeds weer iets nieuws biedt. Wie weet, als ik aan een gratis kaartje kan komen (en dat zal vast wel lukken), dan ga ik zeker effe kijken en zal ik het SPECIAAL voor jou een kans geven! Zorg jij dan effe dat je er ook bent, weet ik in ieder geval zeker dat er nog iemand is met een partyhart!!!

(k) voor jou!
Tja meiscuh kstap nu toch ook al zeker 8 jaar maaruh meestal lukt het me toch wel om overal waar ik ben er voor mezlf tenminste dan een feest van te maken! Je bent in ieder geval een meid die weet waar ze het over heeft en dat bevalt me wel! Kheb er alleen geen zin in om op ieder feest naar alle kleine details te kijken! Ik ga dus nog maar pas een jaar stappen onder de grote rivieren en kmoet je zeggen dat het me uitstekend bevalt daar bij jullie! Het publiek zou inderdaad wel wat losser moeten gaan daar geef ik jou dan weer gelijk in maar dit wordt nu dus mn derde Shine feest en hopelijk overtreft deze de eerste 2!
ID&T feesten probeer ik zoveel mogelijk links te laten liggen maar toch kruipt dit jaar mn Mysteryland bloed wel heel errug! Kgeloof dat ik daar toch maar ff een kijkje ga nemen omdat ze het dit jaar zo te zien anders aangepakt hebben!
Wat denk je trouwens van Lovefields, zal dit wat gaan worden?

Mzzl
LoveFields, daar wil ik zeker effe gaan kijken! Vond Extrema dit jaar erg groot en heb door de regen nog een paar uurtjes die ik muziekloos onder een parapluutje stond in te halen! Ik denk dat het een zwaar gezellig feestje met groot hippiegevoel gaat worden, nu maar hopen op goed weer!

En nu weer even on-topic: ik denk echt dat er te weinig mensen zijn die al die kleine organisaties kennen en dat de discussie zich daarom vooral richt op grote organisaties!!!
 
Inderdaad.. licht der maar net aan waar iemand woont. Kleine organisaties zijn meestal regionaal.

maar waarom zou jeje op kleine organisaties gaan richten. Die moeten er met weinig zo veel mogelijk uit halen om een zo goed mogelijk feest neer te zetten. Ik denk ook niet dat het goed is om over kleine organisaties te discuseren aangezien die allemaal andere budtgetten enz hebben. Dan kun je wel vergelijken maar als de 1 net een jaartje bezig is en de ander al 10 jaar en meer geld heeft en wat beters neer kan zetten
dan komt die kleine van 1 jaar nooit verder als iedereen daar nu al over begint te zaniken toch ???

is al laat dus kan zijn dat ik het weer es niet helemaal volg maar hopelijk komt het over wat ik bedoel :P :P :P
Tuurlijk CE, ik volg het nog prima, maar dat kan er ook aan liggen dat ik vandaag al een overdosis PF heb gehad....%-)
 
ieder zn eigen feessie ...... UDC is wel flex ...... Q-dance is ook wel aardig maar ID&T denk alleen maar aan d doekoe :s


duitsers kunnen ook wel knappe feessies bouwen btw
Hahah HardHouser, dachtje dat UDC niet aan knaken dacht dan? En wat denk je van LoveParade? omdat dat gratis is zouden die lui niet aan geld denken? En al die merchandise eromheen dan?

Mensen, begrijp het nu eens, elk bedrijf heeft als doel winst te maken, als je feesten gata geven uit liefdadigheid die niets opleveren kun je nooit zo'n grote doelgroep aanspreken natuurlijk!

Enne kom op zeg, UDC vraagt notabene bijna 120 piek voor een kaartje voor DanceValley, terwijl het vorig jaar juist zo in de soep is gelopen!]

Je sponsort zonder dat je het door hebt de hele dag al grote multinationals, zonder te zeuern over je dure tandpasta of chocolade. En waarom dan wel steeds over dance organisaties?

Steek je enrgie liever in het zoeken naar kleinere organisaties die meer aansluiten bij jouw philosophy of life!!!

Enne HH, is niet boos bedoeld hoor, gewoon zo jammer dat deze discussie maar doorgaat en iedereen zo negatief is!!!
Ik vindt dat UDC het erg goed doet.. Ondanks de grote fout van vorrig jaar vindt ik hun feesten top.. Hoe hun het vorderest allemaal flikken weet ik neit dus kan ik ook geen mening over geven maar de feesten zijn (bijna) altijd goed geregeld..

Id&T is trouwens ook een proffesioneel bedrijf en zet goede feesten neer..
Maar ik vindt de udc feesten leuker maar das een kwestie van smaak denk ik....
De organisatoren kunnen namelijk vrij weinig doen aan de sfeer.. Kunnen ook niet bepalen wat de dj's moeten draaien dus een feest is niet alleen afhankelijk van de organisatoren..
Precies Morrighan, en dara sla jij de spijker op zn kop, het is ook nog eens een kwestie van smaak of je bepaalde feesten leuk vind of niet!!!! Heeft toch zeker niet altijd iets met de organisatie te maken!!!
Monumental
 
Monumental is een op en top organisatie. Zij organiseren altijd Awakenings en Awakenings Festival. Ik vond dat Festival toch op en top was geregeld. Toen ik weg ging bij 't Festival, stond er een hele rij bussen te wachten om mensen naar het station te vervoeren. Echt top!
Nooit gezeik en geflikflooi op Monumental feesten.
Heej Sakete, geflikflooi was er wel zeker op Awake hoor, maar dat lag meer aan mezelf dan aan Monumental gnagnagna!!!

;-)(6)
 
B2S ruleert!!!