Partyflock
 
Forumonderwerp · 12300
­ Nederland
Mensen is Hardhouse/Hardstyle/Hardtrance niet gewoon een behoefte aan Hardcore zonder lonsdale en nazi's en met mooie meiden (edit:in sexy kleding).

In mijn visie willen mensen diep in hun hard terug naar hardcore, maar niet meer met het huidige publiek en zoeken ze daarom hun heil in anderse stijlen, die bijna hetzelfde zijn. Voorbeeld: De sensation black megamix met "the first rebirth"op het einde, maar dan iets langzamer.
laatste aanpassing
 
hardcore is velen malen beter dan hardstyle .....

hardcore is gewoon beter ......

beter dan alles .......

hardcore dj's zijn btw ook veel beter dan hgardstyle dj's
 
Ja dat klopt cker wel!! Als je bv. dana en pavo hardstlye hoort draaien, en je hoorde ze draaien op extreme invasion vs. MoH, nou dan was dat laatste dus echt supervet!!!
he mensen zijn jullie eigenlijk dan niet gewoon blij dat de muziek wat "harder" wordt (trance bedoel ik dan) en dat mensen kenne kiezen tussen hardcore en hardstyle?????
hardcore mensen: hoefen niet meer naar " dat softe gedraai" te luisteren
hardstyle mensen: hoefen niet meer tussen " de nazies(?)" te lopen
iedereen zijn eigen ding wees blij
greetz Flex
Interessant die verschillende reacties. Maar als jullie op sensation black de megamix en dana zo'n beetje het enige goede van de avond vonden (wat ik globaal opmaak uit de reacties op PF), zou ik mensen toch eens vragen om een kijkje te nemen op Thunderdome in de RAI op 12 oktober om ID-T nog een kans te geven.
laatste aanpassing
2 Damien---> Zo is Hardcore ontstaan uit Oldschool.
En over het Hardstyle met Hardcore vergelijken :
Vergelijk maar eens wat hardstyle nrs met de oude Hardcore dus niet die Industriele ellende van wat het tegenwoordig is. Neem bijvoorbeeld --> Hardsequencer - Braincrash .

2 Electra ---> Niks aan toe te voegen :D
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 917, 2156}
quote:
Maar als jullie op sensation black de megamix en dana zo'n beetje het enige goede van de avond vonden...


Hahaha, ja: Ik hoor toch zeer vaak mensen afgeven op de hardcore maar wel termen gebruiken als stampuh en knalluh dus de tendens is toch zeker wel dat de muziek over het algemeen weer harder wordt en de mensen ook harder willen.

En als ik dan de hele Arena gek zie worden van 1 vette hardcore bassdrum roffel dan weet ik genoeg.

Hardstyle ligt gewoon heel dicht bij de hardcore van een paar jaar terug (alleen de samples zeggen al genoeg)
Werkzaam bij Symbiotic Sessions
Artiest {SHOWLIST artist 58830, 23062}
misschien dat je al die stylen niet zo serieus moet nemen... binnen 1 bepaalde stijl zitten zo grote verschillen... bijv groot verschil tussen platen van Promo of Endymion bijv met platen van bijv Neophyte.
Ook in de Hardstyle en Techno loopt het allemaal zo uiteen... Je kan bijv in één hardstyleavond mensen het gevoel geven dat ze 5 verschillende
stijlen gehoort hebben... ja toch?

Bij alle stijlen zie je wel iets van invloed van andere stijlen .. dat is onvermeidelijk...
Er is gewoon geen exacte duidelijke grens hoewel je het wel meestal gelijk hoort...

blijft een moelijk vraagstuk en ik kap maar met lullen want ik begin al aan me eigen woorden te twijfelen... (beetje vaag nog van Extrema gister)
 
Artiest William Tech
gelukkig is muziek nog steeds een kunstvorm, gemaakt met emotie en inspiratie en niet nagemaakt of volgens een boekje, anders werd het zo saai

oftewel mensen zeik niet zo en luister gewoon wat je mooi en leuk vind en ga niet zo alles in hokjes douwen das zo irritant
en neem een voorbeeld aan die Duitser, die feesten overal op van club tot hardcore, het maakt ze niet uit, dus...
tja je kan je afvragen wie ergere scene verziekers zijn

de nazis/wannabees/rellers-debielen

of de mensen die zich door de personen uit de vorige categorie laten weerhouden naar hardcore feesten te gaan.

kan t best begrijpen dat die kale mafkezen beangstigend zijn en zeker als er van die trieste wannabees rondlopen met hun zinloze geschreeuw en hun rechterhandjes kan ik me voorstellen dat je liever naar een leuk hardstyle feestje gaat

maar dan hebben die sukkels gewonnen
en heb jij verloren want hardcore is toch nog altijd veel beter dan hardstyle!
Helemaal eens met PsykoNoot!

Enneuh, veel mensen die er zo uit zien zijn vaak toch wel relaxed.
Echte gabbers zijn ook relaxed ;-)
Ik heb het in de Good Old Days ook altijd zwaar naar mun zin gehad. Als ik er aan terug denk hoop ik echt dat die tijd terug komt. Denk maar aan bijv, Club X ,Barocci, Goldfinger, The Limit ,Mysteryworld / Fun , Topa, Dance 2 Eden, Rave The City ( statenhallen ), Ravers Religion feesten met natuurlijk de Monk Act van G-Town Madness, De Multigroove met die gruwelijke wand met speakers. 1e Ruffneck & Knor party's in de Circle Studio's en zo kan ik nog wel een half uur door gaan....... maar das allemaal geweest en komt ook niet meer terug. Op de hardstyle feesten zie je toch best wat overeenkomsten en de sfeer is vaak ook super.
laatste aanpassing
 
Hardcore 4 Life!!!!
Artiest {SHOWLIST artist 61069, 10100, 62386}
2 damien ........heeft chosen few nog nieuwe hardcore nummers ?? ik bewonderde zn muziek eerder net zo :d ....... 123 tak tak tak :bounce: enneh over topic HARDCORE blijft sneller als hardstle maar wuuuuuster ik snap je bedoeling ... doe mij kwa sfeer maar hardstyle kwa muziek hardcore :D
 
weinig aan toe te voegen kali maarz hardcore beukt tien keer beter dan hardstyle

hoewel sommige hardstyle nummers (zennith-scream)

lekker beukbaar zijn


"hardcore nothing else would stand"
Chosen Few had vorig jaar ofzo nog wat uitgebracht, wel een leuk nummer op zich.

Ze zitten bij Rige geloof ik.
 
Onzin zeg!!! Hardstyle is zoooooooooo sloom, bij Hardcore liggen BPM wel een stukkie hoger. Hardcore is vele malen beter dan Hardstyle. en Hardtrance is al helemaal wat anders, veel meer melodie... Ga maar eens naar de Index in duitsland, dat is pure Hardtrance, dan hoor je het verschil wel.

Je vergelijkt toch ook geen appels met peren?
 
sommige appels wel

die zijn stiekem peer
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
bla 22 juli 2002 19:45
Chosen Few had vorig jaar ofzo nog wat uitgebracht, wel een leuk nummer op zich.

Ze zitten bij Rige geloof ik.
----------------------------------
ja, Doomzday, hij zit oa. bij Rige. hij zit namelijk ook bij h2o records van Omar Santana.

hij is nu bezig met totaal iets nieuw. en gaat weer helemaal terug de hardcore in. hij is ook bezig met zijn eigen label. Als alles zo ver is horen of zien jullie het vanzelf wel.
Wuuster 18 juli 2002 22:41 WROTE:

"Mensen is Hardhouse/Hardstyle/Hardtrance niet gewoon een behoefte aan Hardcore zonder lonsdale en nazi's en met mooie meiden (edit:in sexy kleding)."

---------------------- !

jij weet ook nie waar je over lult zeg,TD 2001 waren mooie meiden en de sfeer was ook lekker,net zoals MOH 23 maart beursgebouw eindhoven ben je daar geweest!!??..., nou daar liepen heeele lekkere wijven met geile pakkies rond,en ook lonsdale jah maar omdat er lonsdale is zijn er nazi's ?!! maloot word eens wakker man, MOH 23 maart was heel erug vet en de sfeer was uitstekend geen relletjes en geen problemen, ja er was 1x een klap uitgedeeld die avond......

en de lijn tussen hardstyle en HARDCORE niet flinterdun, zover ken jij niet springen :)
laatste aanpassing
Heb zellef op die 23e maart gewerkt:) Hele Vette party!!!
Maarre knappe ''Silly Symphonies" 'bimbo's' en mooie "MTC" 'hookers';)(Whaha was ooit de dresscode van MTC;) heb'k hier op een oud flyertje staan:)) xie ik zo nu en dan toch wel liever of om mij heen!:) Meestal ook wel wat gexelliger en warmere entourage:)dan MOH:)
ut zal best,maar ik heb toch echt lekkere wijven gezien of was ik zo vaaaag/strak dat ik halucinaties zag????????
 
en op uptempo-trance feestjes komen echt de lekkerste :P:P

Waar hebben jullie het over. Boeit het allemaal ieder zijn smaak. :D:D:D:D
hahaha tuurlijk komen er op trance feesies veel meer lekkere wijven :D maar ik vind die muziek style niet vet :(


:d
tja ik denk dat hardstyle toch wel zijn eigen naam heeft verdient en em mag houden..
tog? :)
Artiest Vexer
Overal komen mooie vrouwen, dus niet moeilijk doen :D
 
lekker hard met styl
lekker HARD met CORE
 
Mooie meiden op hadcoe feesten? Ja als je een 16 jarige kutje met een schoolmeisjes uifit (korte rok, lange kousen) aantrekkelijk vind....

Maar ja met de jaren veranderd je smaajk.

Het valt me op dat veel mensen die hier de 'echte' gabber' tijd hebben mee gemaakt vaak een andere mening hebben dan de 'hardcore liefhebbres' van nu. Hoe komt dat? Gabbers en 'hardcore liefhebbers' zetten zich af tegen de rest van de wereld. Dus ook tegen andere housers. Misschien is het de pubertijd, misschien gewoon niet al te intelligent, misschien iets anders... Ik weet het niet. Maar het valt wel op. Heel veel gabbers van vroeger (94 - 95, die al gingen voordat het echt een hype werd) hebben iets meer gezien en meegamaakt... misschien is dat een reden...
laatste aanpassing
Misschien ben ik wel niet al te intelligent, of is mijn geheugen uit 94-95 wel weggevaagd, maar ik snap geen fuck van hetgeen wat je nou probeert te zeggen.
hmmm tjah. wat kan ik zeggen.. mijn bomberjackie heb ik al jaren geleden gedumpt :)

maar ik denk dat er wel een soort van waarheid in zit Wuuster..
>>>>>MARIJN

ben je op MOH 23 maart geweest,en TD 2001 waren ook lekkere wijven

en ik vind een meid met kousen niet echt aantrekkelijk :(
 
Tja, Marijn.. vindt het ook dikke bullshit... (Sorry) Ieder zijn mening... Okeeej, ik ben eind 96 pas begonnen met feesten en idd zijn de feesten wat veranderd, maar ik vind elk feest nog steeds een geweldig feest hoor...!!!

En tja, die wijven met die kousen zien er idd nie uit nee, maar goed... Die trancedozen kunnen beter naakt gaan, zo weinig dragen ze wel... Veel te goedkoop in MIJN ogen, maar ja, snap dat jongens daar geil van worden ja...

En waar het nou eigenlijk omging... Ik vind er echt wel een wereld van verschil inzitten tussen hardcore/hardstyle enz... Ik vind persoonlijk dat echt waardeloze muziek... Ik wacht telkens op het harde beuken, maar dat komt dus niet... Je ziet me ook nie zo heel snel op zo'n feest omdat daar de sfeer weleens beter kan zijn... Het is maar net in hoeverre je jezelf wil gaan storen op een feest aan al die nazi's en de rest... Tuulk zijn dat lompe hersenloze lui, maar ja, ik ga me er echt nie te veel aan storen... Kijk er zoveel mogelijk omheen... Heb dan ook zeer weinig last van slechte sferen op feesten...
Bovendien geef ik ook nog eens de voorkeur aan de hardcore van nu i.p.v de harcore van 1997... Alhoewel.. de oldskoolhitjes zijn natuulk wel lekkah... maar dat boeit ook nie....
Misschien ben ik wel blind ofzo, en ik ga ook pas 2 jaar naar feesten...maar ik heb mijn feest maar 1 keer laten verzieken door nazi-figuren, voor de rest heb ik er eerlijk gezegd nooit last van gehad...Ik heb ook het idee dat de mensen de laatste tijd weer voor de muziek aan het komen zijn.

En hardstyle...sjah, als je dr van houdt, ok, ik vind t niet veel...het is te droog, het dreunt niet door...
 
ok, ik snap nu (nuchter en 10 uur later) ook niet heel veel meer van miijn post! Sorry! :):):)
Marijn79 26 juli 2002 04:26
Mooie meiden op hadcoe feesten? Ja als je een 16 jarige kutje met een schoolmeisjes uifit (korte rok, lange kousen) aantrekkelijk vind....

Maar ja met de jaren veranderd je smaajk.

Het valt me op dat veel mensen die hier de 'echte' gabber' tijd hebben mee gemaakt vaak een andere mening hebben dan de 'hardcore liefhebbres' van nu.
--------------------------------
whehe, spreek voor jezelf. :-) ik heb die tijd ook mee gemaakt. mijn bestemaat waar ik altijd mee feest gaat al vanaf 91 naar hardcoe feesten. als je hem nu ziet loopt die op kisten en londsdale. met mij idemdito. ik heb ook die echte tijd meegemaakt, liep ook altijd in trainigspak en loop dat zo nu en dan nog wel. en Pubertijd? als ik naar een feest ga waar geen hardcore word gedraait kom ik allemaal meisjes tegen van 16 met een minirokje of broekje en een doorzichtig dingetje waar je de tepels door heen ziet, die alleen naar Q-base gaan omdat dat stoer is.

nou moet je goed weten dat ik me niet tegen andere housers afzet hoor, maar ik heb met het uitgaan vaak genoeg meegemaakt dat hardstylers/hardhousers/trancers dat wel tegen mij (tegen gabbers) doen.

het komt dus van 2 kanten, en ga het niet alleen van de 1e kant bekijken. voor je dde andere kant bekijkt, bekijk dan eerst je eigen kant :-)
laatste aanpassing
Gna, wat een gelul allemaal...

Gabber is gewoon een stroming, punt. En we moeten niet zeiken daarover want het is wel de enige muziekstroming die ontstaan is in Nederland en daarom het eerste echte Nederlandse muzikale export product dat wat teweeg heeft gebracht in de wereld. En of je ervan houdt doet er niet toe, smaken verschillen nou eenmaal. Net zoals het gelul over hoe gabbers eruit zien. Wat interesseert mij het nou of iemand een kale kop wil, dat moet iemand zelf weten, die zielige hokjesgeest altijd in Nederland. En als je je aan nazi's irriteert moet je gewoon niet naar die parties gaan, daar staan we met z'n allen toch ver boven of niet??

En dat hardstyle haast niet verschilt van hardcore is ook gelul. Hardstyle vind ik echt tof maar hardcore is voor mij zeker 5 stappen te ver, maar da's een smaak kwestie en daar valt nog steeds niet over te twisten. Maar als je de muziekstijlen naast elkaar legt moet je toegeven dat er wel degelijk een groot vershil in zit. Allereerst het aantal BPM, in hardcore tracks gaat het om de harde kick (overstuurd meestal) en bij hardstyle vooral om de diepe, zeer lage monotono basslines. De kicks in hardstyle zijn juist veel "puntiger" en vaak bloedzuiver i.p.v. overstuurd. Moet toegeven dat het qua melodie werk niet veel verschilt, het is in 9 van de 10 gevallen vrij simpel. Echter is eenvoud juist de kracht van house muziek, bijna alle grote hits in house muziek zitten vrij "simpel" in elkaar, daardoor is de muziek ook de no. 1 party muziek bij uitstek, niet de hele avond nadenken maar gewoon lekker feesten, daar gaat het gewoon om. En respect, hoe je eruit ziet en naar wat voor muziek je luistert maakt toch geen f*ck uit, of wel??
En respect, hoe je eruit ziet en naar wat voor muziek je luistert maakt toch geen f*ck uit, of wel??
------------------------
ZO, dat komt er ff hard uit zeg, toch wel met een lach op je gezicht heh :-D, maar ben dat wel met je eens. draait ook om respect, en neit alleen dat. het draait om respect EN verdraagsaamheid.
 
Hardcore is ontstaan uit drum 'n bass..... luister maar eens naar thunderdome 1, de helft van wat daar opstaat is drum 'n bass!!!
Hardstyle is ontstaan uit trance en/of te( k )chno en zijn dus 2 heel versschillende muziekstylen!!!
laatste aanpassing door een beheerder
Whehehehehe, Hardcore uit drum 'n base? dat bestond teoen volgens mij nog helemaal niet. en ik hoor echt geen drum 'n base op TD1 hoor.

house komt namelijk uit Chicago. om presies te wijn uit de WarehouseClub. In de jaren 80 ontstond daar een soor muziek uit hip-hop en rap met een steeds doorlopender baselijn. dat is naar engeland over komen waaien (GOA) en is toen in nederland gekomen.
laatste aanpassing
Damien 19 juli 2002 19:48
hardcore een verkapping van gabber??????

Sorry hoor, maar gabber is geen muziek stroming, gabber is een persoon die naar hardcore luisterd.
.....
----------------------------
uhhhh, niet helemaal. Gabber is wel degelijk een genre, maar word alleen niet gebruikt omdat een groot gedeelte van het publiek zichzelf geen gabber meer vind. maar het is nog steeds gabber-house, al word die term niet gebruikt.
 
Krank de prodigy was vlak voor de gabbertijd en dat is toch echt wel drum 'n bass........ en op td1 worden toch echt wel veel breakbeats gebruikt!!
Bald terror-Hardcore.... heeft echt wel veel weg van drum 'n bass!
prodigy is idd breakbeat, maar GEEN drum 'n base. daaris de hardcore ook absoluut niet uit ontstaan. zoek maar eens op in je encyclopedie, bijv. Encarta. daar staat het ook in. breakbeats kwamen idd veel voor vroeger. en op TD1 ook id, maar daar is het niet specifiek uit ontstaan. dat neemt niet weg dat er wel producers zijn geweest die gewoon een baselijn aan hun breakbeats plakte (zoals BOTTROB van dj Hooligan).
laatste aanpassing
 
Ik heb hier een cd van de prodigy en daar is de titel van: Drum 'n bass experience!!
Daar staat toch zeer zeker wel drum 'n bass op!
laatste aanpassing door een beheerder
MWah, zal wel,als ji het zegt whehehehe, maar daar is hardcore niet uit ontstaan. ik wist ook niet dat ze drum 'n base maakte, moet ik eerlijk zeggen.
laatste aanpassing
 
oke oke....... dan geef ik toe dat beide muziekstylen zijn ontstaan door breakbeats!!
En toch mis ik de hardcorebeat op td1!!
laatste aanpassing
Hrdcore is niet uit breakbeat ontstaan, maar uit hip-hop vanuit Chicago waar in de jaren tachtig die muziek steeds meer een doorlopende Baseline kregen en dat is overkomen waaien. er zijngenoeg hardcore nummers met kerkmuziek erin,toch komt hardcore niet uit de kerk :-p
laatste aanpassing
 
Ja ik stamp wel eens in de kerk!!
Whehehe!! :D


krank je bent gestoord en eigewijs!!
maar dat wist je zeker zelluf ook al!!
en btw waar et ook vandaan komt et is en blijft f*cking goeie muziek!!
Hmzz, ik ben eigen wijs? zoek maar op in de encyclopedie :-D die is niet eigenwijs. heb je Microsoft Encatra? daar staat het onder andere in want daar heb ik het onder andere van.

ik ben weg, Toedeloe.
Thunderdome 1 is een hardcore CD en geen Gabber CD. Als je naar een pure Gabber CD luistert als Hollands Hakkuh (de oude wel te verstaan) dan hoor je amper (ik geloof zelfs geen) breakbeats.

In het begin was alles wat hard was hardcore en alles wat soft was mellow, sim-pel. Dat mensen het over Gabberhouse hadden in die tijd was simpelweg omdat iedereen het over house had, terwijl gabber af komt van techno, met mannen als Joey Beltram van het R&S label, Speedy J en Marc Acardipane. Strikt gezien had het eigenlijk dus Gabbertechno moeten heten, maar daar is het nu een beetje te laat voor.

Ook in Parkzicht kon je vroeger nog The Prodigy en andere helaas wat meer vergeten breakbeat/rave nummers voorbij komen horen, omdat dat gewoon de hardere 'house' was van die tijd.

En je kunt ook horen dat The Prodigy weer goed naar Joey Beltram e.d. heeft geluisterd, neem bijvoorbeeld het hooverende geluidje uit Charly maar.