Partyflock
 
Forumonderwerp · 12496
­ Nederland
Bericht afgekeurd
Het eerste bericht van dit onderwerp is verwijderd door de auteur zelf.
Een stel gasten op s2d hadden het fijngestampt en opgesnoven geloof ik. Schijnt best lekker te zijn en niet al te verpleurt na afloop.
 
Intrix gebruikt die troep ook, maar dat komt omdat hij ook werkelijk ADHD heeft. Maar verder ken ik niemand die het gebruikt........:D
 
ik heb geen ADHD maar ik neem dat soms wel eens met Cola
laatste aanpassing
Ben benieuwd...
laatste aanpassing
 
het is ritaline hoor
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
ik heb vroeger ook ritaline gehad, maar bij mij werkte het nooit, en ik ben zwaar ADHD, whehehe,
 
me 2...ben al tijd gestopt
regel mij dat goedje dan
 
Khebbut ook geslikt..heb ADHD,Tis een soort van amfetamine..dus asje geen ADHD hebt,dan werkt het as speed ;)
Dak ermee begon kreeg ik eerst wel ff die effecten..was zo hyper as de pest..en ut voelde net offik pep op had :D ..Liep gewoon door het huis te zingen enzow :D naaahh dat doe ik normaal nooit whaha..:vaag:
Maah het kan zeker geen kwaad hoor asje het gebruikt asje geen ADHD hebt..Dus gewoon proberen..kan nix fout gaan ofzo ;)
Kzou der alleen geen 3 tegelijk innemen vanwege de bijwerkingen..dan ga je je nerveus voelen enzo..dus slik er gewoon eentje en as dat een paar uurtjes goed gaat kanje er later desnoods nog een innemen :)
laatste aanpassing
Werkzaam bij Symbiotic Sessions
Artiest {SHOWLIST artist 58830, 23062}
ik heb geen adhd maar een maat vamme wel, en die haalt het bij de dokter enkel als gratis drugs..

heb er in de laatste weken vamme studie een paar keer wat genomen. toch wel langer door kunnen gaan en meer focus... handig bij exames en zo...

lage dosering 1-tje gewoon... net dat beetje meer wakker en net dat beetje meer concentratie.. Maar als je daar normaal geen probleem mee en gewoon goed wakker ben is het niet nodig....

goed te gebruiken tijdens werken of presteren voor school of zowiets... als je er gevoelig voor ben moet je je misschien wel een beetje inhouden...


niet te vaak doen alleen... anders heppie steeds meer nodig...
laatste aanpassing
 
K heb ook ritalin geslikt ennut is ook niet alles!
Ritalin werkte bij mij ook niet. speed daarentegen wel. toen ik aan de speed zat werd ik er altijd vet rustig van. iedereen vet uit zijn plaat en ik zat gwwoon lekker rustig te chillen. maar ik heb ff opgezocht over ritalin.

Ritalin

--------
als je nog meer wilt weten moet je naar www.apotheek.nl en dan zoeken naar deze medicijn.

De werkzame stof in Ritalin is methylfenidaat. Methylfenidaat is sinds 1954 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar in tabletten onder de merknaam Ritalin.



1. Wat doet dit middel en waarbij wordt het gebruikt?



Methylfenidaat is een stimulerend middel. Artsen schrijven het voor bij narcolepsie en ADHD.

Narcolepsie
Verschijnselen
Narcolepsie wordt ook wel slaapziekte genoemd. Hierbij heeft men aanvallen van onbedwingbare slaap, waarbij ook vaak de spieren verslappen. Een aanval treedt soms op bij hevige emoties, zoals lachen of schrikken.

Werking
Methylfenidaat werkt opwekkend en voorkomt zo slaapaanvallen. De werking begint na één tot twee uur en houdt drie tot vier uur aan.



ADHD
Verschijnselen
Methylfenidaat wordt gebruikt bij aandachtstekort met hyperactiviteit, ook wel 'ADHD' genoemd, naar het Engelse begrip 'Attention Deficit Hyperactivity Disorder'. Deze aandoening komt voornamelijk voor bij kinderen. Zij vinden het moeilijk hun aandacht lang ergens op te richten en zijn ze vaak ook zeer beweeglijk, impulsief en actief. Kinderen met ADHD hebben vaak problemen op school, in hun omgang met andere kinderen en met hun ouders. Vaak gaat ADHD in de puberteit over. Bij een deel van de kinderen blijft het echter ook als ze volwassen zijn bestaan. Er zijn ook mensen die als kind al ADHD hadden, maar daar pas op volwassen leeftijd achter komen. Verder komt het voor bij autisten en bij verstandelijk gehandicapten.

Behandeling
Meestal krijgen kinderen en volwassenen met ADHD gedragstherapie om zo te leren met hun aandoening om te gaan. Daarnaast kan methylfenidaat worden gegeven, zowel aan volwassenen als aan kinderen. Doro methylfenidaat worden mensen met ADHD rustiger en kunnen ze zich beter concentreren. Het wordt bij kinderen bijvoorbeeld aangeraden om de schooldag te vergemakkelijken, zodat er bijvoorbeeld minder conflicten met klasgenoten en onderwijzers optreden en het kind zich beter op schoolopdrachten kan concentreren.

Omdat dergelijke problemen vooral belangrijk zijn na het zesde levensjaar wordt het meestal alleen gegeven aan kinderen boven de zes. In de puberteit kan dan gekeken worden of het nog nodig is met methylfenidaat door te gaan, of dat de ADHD vanzelf is overgegaan. Zo niet, dan kan methylfenidaat ook op volwassen leeftijd worden gebruikt.

Werking
Hoe methylfenidaat werkt bij ADHD is niet precies bekend. Je zou van een stimulerend middel niet verwachten dat het een positief effect heeft op mensen die overactief zijn. Toch blijkt dat twee op de drie kinderen met ADHD er rustiger door worden en zich beter kunnen concentreren.

Methylfenidaat is slechts een hulpmiddel, de aandachtsstoornis verdwijnt er niet door. Tijdens het gebruik zullen veel van de verschijnselen wel minder extreem zijn, waardoor de gedragstherapie meer effect heeft. De werking begint na één tot twee uur en houdt drie tot vier uur aan.







2. Op welke bijwerkingen moet ik letten?



Of er bijwerkingen optreden, en in welke mate, hangt af van hoeveel en hoe lang u dit middel gaat gebruiken. Bovendien zullen bijwerkingen niet bij iedereen optreden, maar alleen bij personen die daarvoor gevoelig zijn. Veel bijwerkingen zijn in de eerste week het meest uitgesproken en nemen daarna af of verdwijnen zelfs. Ze gaan weer over als u met het middel stopt.
Bij veel mensen neemt de eetlust af, waardoor gewichtsverlies optreedt. Een lastig probleem, vooral bij ADHD omdat veel kinderen met ADHD al moeilijke eters zijn. U kunt deze bijwerking verminderen door het middel bij het eten in te nemen. Raadpleeg uw arts als het eten echt een probleem gaat worden.
Moeite met inslapen en rusteloosheid. Daarom is het belangrijk de tabletten niet later dan vier uur in de middag te nemen.
Een veranderd beoordelingsvermogen. U kunt roekeloos worden. Neem daarom zeker in het begin geen deel aan het verkeer.
Sommige mensen worden extra prikkelbaar en zijn snel uit hun evenwicht. Het effect op de concentratie bij mensen met ADHD kan nog wel aanwezig zijn. Overleg met de behandelend arts als u vindt dat deze extra prikkelbaarheid niet opweegt tegen de verbetering in concentratie en aandacht van uw kind. Mogelijk is de dosering te hoog en zijn er minder tabletten per dag nodig.
Soms
Buikpijn en misselijkheid. Dit is meestal te voorkomen door de tablet met wat voedsel in te nemen.
Hartkloppingen en verhoogde bloeddruk. Daarom controleren sommige artsen dit regelmatig (bijvoorbeeld elk half jaar). Gebruik methylfenidaat niet als u last heeft van angina pectoris (hartkramp). Raadpleeg uw arts als u last heeft van een verhoogde bloeddruk.
Bepaalde psychische en neurologische aandoeningen kunnen verergeren. De arts zal methylfenidaat dan meestal niet voorschrijven. Dit is vooral van belang bij aanleg voor tics, zoals bij het syndroom van Gilles de la Tourette, epilepsie, ernstige geestelijke verwarring en ernstige angststoornissen.
Na langdurig gebruik
Zeer zelden, bij jarenlang gebruik, kan een ernstige neerslachtigheid of geestelijke verwarring ontstaan. Merkt u dit, raadpleeg dan meteen de arts, zodat deze kan beoordelen of u met het gebruik moet stoppen. Als u nu of in het verleden een ernstige neerslachtigheid (depressiviteit) had, raadpleeg dan uw arts. Dit middel kan opnieuw depressiviteit uitlokken.
Men heeft het vermoeden dat kinderen die dit middel gebruiken soms minder snel groeien dan hun leeftijdsgenoten. Zij blijken deze groeiachterstand echter weer in te halen nadat zij stoppen met de behandeling in de puberteit.
Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van een van de bovengenoemde bijwerkingen, of als u andere bijwerkingen ervaart, waar u zich zorgen over maakt.
laatste aanpassing
das een heel verhaal......

t kan geen kwaad denk ik... hebbut ook geslikt omdat ik een variant van ADHD had... werd er helemaal wous van..... ik word er rustig van.... dus bij mij werkt t niet zoals bij anderen denk ik...

je moet t gewoon niet te vaak doen... tis wel een geneesmiddel....
hebbut owk wellis geprobeert me broertje heb adhd dus ik was heel nieuwsgierug hoe dat nou bij mij zou werke whehe
ma ik merkte nix
dus voor je wat merkt moe je er minstens 2 nemuh denk k
 
Ik heb ook ADHD,maar ben nie meer zo hyper as vroeger dattik klein was..Heb alleen moeite met concentreren enzo..en dak toen Ritalin kreeg heeft dat zeker wel geholpen hoor..Kheb toen zelfs een boek gelezen :D wat ik dus normaal nie eens kan..want dan dwaal ik alweer met me gedachten af...Maar ik had zo erg last van de bijwerkingen dattik er nerveus van werd enzo..dus bennik er maar mee gekapt..maar het had zekers een speed effect :) ..werd zo hyper assik wee nie wat..kon gewoon nie stilzitten :vaag:
ik moet woensdag naar het reinier de graaf toe .. ze hebben een maand geleden bij mij de diagnose gesteld .. maar eens ff kijken .. collega van mij heeft al heel lang ritalin .. maar als ik die dingen van hem neem wordt ik altijd vet duf .. zou echt zo in slaap kunnen vallen ... tenminste dat gebeurt er als ik ze thuis neem .. als ik ze op me werk neem ben ik iets minder vergeetachtig en iets minder snel aangebrand ..

maar eh .. 2 al die mensen die ritalin voor de fun slikken: laat het ritalin gebruik nou maar aan mij over .. PFFF ;)
Werking
Hoe methylfenidaat werkt bij ADHD is niet precies bekend. Je zou van een stimulerend middel niet verwachten dat het een positief effect heeft op mensen die overactief zijn. Toch blijkt dat twee op de drie kinderen met ADHD er rustiger door worden en zich beter kunnen concentreren.

-----------------------------------

dat heeft te maken met de neurotransmittor "dopamine" .. tussen je cellen in je hersenen zitten allerlei neurotransmittors .. en dopamine is daar een van. Mensen met adhd hebben te weinig dopamine TUSSEN de cellen in .. het is niet bekend of de cellen deze dopamine vast houden of dat er gewoon een tekort is maar ritalin zorgt er in ieder geval voor dat het dopamine tekort wordt opgeheft.
Dope-A-Mine?
The dope is mine?
inteligent gevonden zeg ..
Ik snap het eigenlijk niet

Als je ADHD heb ben je toch te hyper

Hoe kan dan een medicijn voor ADHD mensen (waarvan je rustiger zou worden) er dan voor zorgen bij andere mensen dat je hyper word???
Dat weet niemand
Pff .. adhd'ers zijn hyper doordat ze te veel signalen binnen krijgen ... het wordt niet gefilterd in hun koppie waardoor ze totaal het overzicht kwijt zijn .. daar worden ze hyper van .. ritalin zorgt er (zie vorige reply's) voor dat mensen met adhd alles op een rijtje kunnen zetten en dat zorgt tevens voor heel veel rust .. zoveel rust dat ik gewoon moe wordt als ik een ritalin neem .. tenminste .. als ik thuis ritalin neem wordt ik moe .. als ik op me werk een ritalin neem wordt ik relaxt .. btw ... MORGEN NAAR DE RITALIN DOKTER!!!! .. hehehe morgen mijn eerste "DOKTER IK WIL RITALIN meeting" op het reinier de graaf :D
laatste aanpassing
ok nog 1x het dopamine verhaal ..

tussen mijn cellen zit te weinig dopamine na het slikken van een ritalin komt er bij mij meer dopamine tussen me cellen en komt er overzicht

bij een normaal mens is er genoeg dopamine tussen de cellen .. en na het slikken van amfetamine (want dat is ritalin) .. worden jullie gek :P
laatste aanpassing
Ik heb ook "ADHD" , maar ik had andere medicijnen.
Dixarit ofzo.Tweemaal daags 4 pilletjes , maakter er altijd maar 1 capsule van.Slik het ook allang niet meer.
dixarit? .. mzz .. ff vragen morgen .. als ik het niet vergeet
 
Ritaline :S

Op mijn pakkie staat gewoon Ritalin® 10 Novartis

Dus volgens mij is het gewoon Ritalin zonder 'e'
laatste aanpassing
 
ff iets over t stukje van krankheimer.
ADHD gaat NOOOOOOOOIT over.
Het is n stoornis in je hersens en die zal r altijd in blijven zitten.
Het is wel zo naarmate je ouder wordt t zelf leert te hanteren, ermee leert omgaan.
Dat je bv minder hyper gedrag vertoont, maar ADHD is veeeeeeeel meer dan dat hyper gedoe.
Je hebt ook ADD, das tzelfde maar dan zonder t hypere dus.
Wat ga je vragen dan Intrix????
had gister een intake bij het riagg
maar alleen maar met behandelaar niet met psych dus niet kunnen vragen of hij het medicijn kon
 
mijn broertje heeft ook ADHD en wij hebben thuis twintigduizend van die pakkies thuis liggen. mijn broertje wordt van ritalin juist heel rustig, maar soms ook een beetje suf en hij kan zich er beter mee concentreren. ik heb het zelf nog nooit geprobeerd.
 
moet je is doen, ik vind het wel lachen :D