Partyflock
 
Forumonderwerp · 11620
­ Nederland
Ik vind het echt verrot!! En zekers als ze moeilijk gaan doen als je niks geeft. Ik snap dat ze er moeten zijn maar doe dan wel ff normaal!!
Kgeef mijn kleingeld liever aan zwervers, die zijn tenminste tof :-D
 
ik geef echt altijd fooi. Het zijn wel de mensen die de rotte appels eruit kunnen halen en zorgen dat de sfeer in een discotheek goed blijft. en 1 eurotje op een avond kan er toch nog wel af.
In de illusion in Lier (Be) mag je de uitsmuiter trouwens geen geld geven. Hangt een postertje aan de muur dat het verboden is %) Maf.
Ik geef altijd fooi, nou ja tenzij ik alleen nog maar papiergeld heb. 5 euro vind ik weer beetje teveel van het goeie, maar meestal toch wel 1 of 2 euro. Vind het gewoon wel zo netjes. In een club, als er geen munten zijn geef ik aan de bar ook altijd fooi. Die mensen krijgen toch ook betaald, dus waarom zou ik de portier geen fooi geven.

De horeca draait nou eenmaal voor een groot gedeelte op fooi. En weet zelf dat ik als ik gewerkt heb, ik altijd vet blij ben met fooi, ook al is het maar 50 eurocent. Het is ook gewoon een blijk van waardering.

Ja, als ik echt klote ben behandeld of ze echt kut doen, dan niet. Maar dat is me nog nooit gebeurd.
Ja maar Mixie die horeca prijzen zijn al te belachelijk duur, dat zelfs de kranten zeggen dat je geen fooi meer moet geven omdat je wordt genaaid waar je bij staat, waarom zou je dan nog is fooi gaan geven.

Wat ik ook heel triest vind dat er nu ook al barmensen zijn die er van uitgaan dat je bijvoorbeeld 20 of 50 eurocent niet meer terughoeft. En zo wordt het steeds gekker.
Artiest {SHOWLIST artist 159051, 141693}
als ze gaan lopen bedelen krijgen ze nix
maar dat bedelen maak je in arnhem mee maar hier niet
Shrek: de fooi gaat naar het personeel en dat die prijzen zo hoog zijn hebben die nix mee te maken, dus die opmerking van jou slaat ook helemaal nergens op. Zelf werk ik in een restaurant en als het eten duur is verdien ik nix meer door...
Portiers die vriendelijk "tot ziens" zeggen zonder dat ze hun hand ophouden, geef ik altijd fooi. De rest niet.
wat een mensen hier die zeggen: "zo'n avond kost al genoeg" of "ze verdienen al heel veel".
Wat een gelul zeg!! Hoe weet je nou wat die uismijters verdienen? En als zo'n avond toch al veel kost, is het een kleine moeite om 50 eurocent apart te houden.
Wat een krenten zeg!
En wat lady ant zegt klopt, als je uitsmijters gewoon normaal tegemoet treed, doe ze ook relaxed tegen jou.
Actie, reactie...
ligt er aan

als et een goed feest was opzich wel ...

of als ze b.v. mij geholpen heb als ik ruziew had en de juiste persoon der uittrappen dan well..

maar ik heb nooit ruzie dus ..

maar als ik kleingeld im me zak heb zitten gooi ik et wel in ze handjuh hoor :)
laatste aanpassing
2 bronco, dat is zeker waar, actie = reactie, en ik weet wel wat uitsmijters verdienen, maar om nou te zeggen dat het heel veel is, valt ook wel mee.
dank je heikster :-)
Die gasten moeten er ook genoeg voor doorstaan lijkt me zo.
Ben benieuwd hoeveel mensen nu gaan zeggen dat ze GEEN krent zijn ;-)
als je erbij na denkt dan vangen die gasten gewoon echt te veel fooi op een groot feest maar op een club avond ofzo valt dat wel mee...

dus geef ik meer op een club avond en nooit meer dan 1 euro op een feest ... heb wel respect voor die gasten , maar ze hebben nooit bijdehand gedaan tegen mij als ik niks geef ofzo en dat is wel lekker:)

2 bronco: "zo'n avond kost al genoeg" of "ze verdienen al heel veel" , dat zeggen mensen omdat je niet altijd iets hoeft te geven en het fooi niet hun salaris is, het is geen standaard iets ofzo dat je moet geven. Zodra wij minder fooi geven word dat uiteindelijk wel gecompenseerd met hun salaris denk ik en dan weer verekent met de ticket prijs dus eigenlijk maakt het allemaal ook niks uit.
En zoveel hoeven ze ook niet doorstaan ,alleen is het een risky job als je met wapens te maken krijgt en dat komt niet heel vaak voor.

Just give it if you have the money otherwise don't , who gives a fuck:)!
ligt er een beetje aan, als het aardige uitsmijters zijn geef ik sowieso wel een euro ofzo, als ze met hun hand op staan geef ik ook maar wat, geen zin in gezeik (tja noem me maar zwak, ben ook maar een klein meisje...)
Ik geef eigenlijk altijd wel wat, meer uit gewoonte/beleefdheid dan uit dankbaarheid voor de fijne avond.
 
Als je naar buiten loopt kijken ze je doordringend aan en als je dan nix geeft zeggen ze je nog iets na. Vb als: Bedankt he? Echt zielig!
Ten eerste geef je al je geld binnen uit
Ten tweede verdienen die lui al zat
en op een groot feest is er veel meer personeel, dus moet de fooi ook onder meer verdeeld worden...
Ja, maar als er op een groot feest 10.000 mensen komen, en de helft daarvan fooi geeft, gemiddeld 50 eurocent, dat is toch 5000 x 50 = 250.000 eurocent (2500 euro). Verdeeld onder 25 man (of minder) is 100 euro per persoon, vind ik al redelijk veel.

En die gasten verdienen echt wel veel hoor, de vriend van een nichtje van me is uitsmijter, en die heeft me ooit eens verteld dat ie over z'n salaris niks te klagen heeft...

En over het fooi geven aan de bar: Noem me een krent, maar dat doe ik al helemaal niet: Als een pilsje gewoon 1 euro zou kosten zou ik het wel doen, maar als ik soms wel 2 euro of meer voor een drankje betaal, dan geen fooi er meer bij: Ik ben ook maar een arme student :)
ik noemde mensen die uitsmijters geen fooi geven een krent :-P
Aan de bar geef ik ook niks ;-)
:D
Ik geef ook echt geen fooi, dan ben ik maar een krent!

Als ik nou in een gevecht kom te zitten en ze 'redden' me, dan is het anders! Maar ja...dat gebeurd nooit! ;-P
Trouwens in het buitenland nog nooit tegen gekomen dat een portier fooi wou hebben. Ja, in die door Nederlanders verpeste vakantiediscotheken, maar in clubs of feesten waar geen toeristen komen staan ze je heel vreemd aan te kijken als je met je eurootje bij de portier aankomt..

Ik geef eigenlijk ook nooit fooi aan de bar, maar het is absoluut waar dat in de horeca fooi een belangrijke deel van je inkomen is..
ik geef altijd fooi

maar als ik eerlijk moet zijn geef ik het alleen maar omdat ik gezeik wil voorkomen
Ik geef ook meestal fooi overal......Komt omdat ik zelf in de horeca werk...en ook blij ben als andere dat geven, geef het alleen neit als ze het neit verdienen !!!
Het is uiteraard niet verplicht om iets te geven.
Die uitsmijters die staan ook voor je in de kou als het winter is....of hun loon nou zo goed is of niet ? Ze kunnen ook de klappen (heb ik het niet eens over wapens) opvangen als die voor bijv. jou bedoeld waren.
Ik vind dat die mensen wel een euro extra verdienen !
laatste aanpassing
de horeca in nederland heeft het gewoon helemaal niet begrepen, op heel veel plekken hebben ze een biertje 2 euro gemaakt, dat is al erg veel en dan ga ik geen fooi geven, als ze nou die biertjes 1,80 maken geeft iedereen 20 cent fooi omdat ze anders met dat kleingeld zitten :D
laatste aanpassing
 
Ik geef de portiers altijd wel iets....ik bedoel maar ze doen hun werk, als jij wordt lastig gevalle en je segt he krijgt die gene meestal een waarschuwing of wordt er meteen 4-kant uitgepleurt......
 
af en toe is het zelfs zo erg geen fooi dan niet naar buiten, maar als ik een beetje kleingeld heb dan geef ik wat anders niet
ik gaf ook nooit fooi, maar sinds ik nu taxi chauffeur heb i gemerkt hoe relaxed het is om fooi te krijgen:)
dus doe tegenwoordig niet zo moeilijk meer, tenzij het kut uitsmijters waren die de boel verneuken, maar anders kan er bestwel wat vanaf, als ik tenminste nog wat spare change heb natuurlijk.

vrede
het ligt eraan als die gast rielext is die aan de deur staat en niet zo arrogant doet ken ie van mij gerust 1 euro krijguh, maar als dat niet het geval is dan ken ie van mij de tyfus krijgen..
ik vind dat ook grappig... in het westen is dat een hele normale zaak fooi geven
in het oosten:S...ik geef nooit fooi hier.. doet ook niemand..:S

Ik vind het ook een NOT..
hun krijgen toch betaald voor hun werk?
Als ik werk krijg ik toch ook geen fooi omdat ik me werk goed heb gedaan..
Aan de andere kant... ik heb kranten gelopen, en dan was ik met oud en nieuw ook heel erg blij als iedereen me wat fooi gaf... maar dat is maar 1 keertje per jaar :)
 
Maar beeld je is in sonw uitsmijter in he...als jij dara heel de avond staat sou je het tog ook opprijs stellen als je iets extra's zou kijgen?? of als je ergends werkt bijv. horeca als serveerster heb ik ook gedaan....nou dan vond ik het wel prettig als mense mij een fooi gaven...
Aan Gold: Jij snap het echt niet. D-Boy Invasion werd gegeven in de powerzone, waar ze een beleid hebben, dat je geen fooien mag geven! De prijs is daar altijd all-in (plees, garderobe, fooi) wat volgens mij DE oplossing is.
Ga jij dit goede initiatief ff verneuken.
laatste aanpassing
Net of iedereen dat weet wuuster %-)
Bovendien was het afgehuurd door d-boy, dus dan kunnen er andere regels gelden.
laatste aanpassing
ik geef altijd 1 of 2 euro. Eigenlijk ook meer uit gewoonte dan uit dankbaarheid ofzo
idd wuuster, kan het ook wat aardiger en minder betweterig?
Fooi is en blijft een must.... je toont je respect en waardering voor de mensen die je het geeft. Sta zelf achter de Bar en kan het dus echt niet hebben als mensen gaan staan wachten op 20 eurocentjes.... ben je dan zielig.

Kijk als diegene het niet verdiend ok... als je een uitsmijter de hele avond met een sjagie bek ziet staan, en ook nog eens moeilijk gaat doen over je schoenen, maar wel zijn handje ophoud als je weg gaat, krijgt ie minder veel minder...

Gem. fooi
Bar € 1 (elk rondje)
Toilet € 0.50 (elke pisbeurd)
Uitsmijter € 2.50 (bij weggaan)
MC Downforce: Ik vind niet dat je er al van uit moet gaan dat je fooi krijgt. kVind het altijd wel tof al krijg je het wel, want het hoeft natuurlijk niet... :)
Mits me geld niet allemaal op is gegaan,
doe ik nooit moeilijk om die gasten fooi te geven,
(meestal) zorgen zij er bovendien voor dat de avond zonder gelul verloopt..
K geef altijd wel fooi das wel zo netjes toch! K geef altijd zo rond de 1 a 2 euro of een handje kleingeld ligt eraan wat k over(hou) heb. Dus k ben t wel eens met Yaron;)
To Supersyl.....

tis niet dat je er van uit gaat, maar geloof me je doet jezelf een plezier, als je het volgende rondje snel aan de beurt wilt zijn. Net als de uitsmijter. Geef hem elk weekend met drie man standaard 5€ (vroeger 10 piek) en wedden dat je de volgede keer de eerste bent.....
laatste aanpassing
 
Mijn geld is altijd al op voordat de nacht voorbij is, dus sorry portiers ik heb m'n centjes al ergens anders aan uitgegeven.
Op feesten meestal niet. Vaste discotheken wel.
 
t blijkt dat alle fooie op sensation naar een organisatie voor volendam gaan.

ik geef bijna altijd wel fooi ( alleen nietals je echt kut behandeld wordt) en dat t in dit geval naar zo'n doel gaat vind ik erg goed
 
k geef t liever aan een zwerver dan aan een uitsmijter die toch al genoeg $$ verdient op zo'n avond :S
 
uitsmijters zijn inderdaad de enige die ik nooit fooi geef
Ik zeg altijd maar zo als het zo kut verdient dan ga je toch maar lekker ergens anders werken!!!!

Mc downforce-----> Dus elke keer dat ik bier haal moet ik 20 cent betalen dan ben ik 6 euro kwijt aan fooi ja mzzlssss!!
 
Tja... alles is tegenwoordig al zo tyfus duur.. en dan ook nog eens die fooien!! Damnzz
fooi? Hm, als vrouw hoef je niet, haha. Ze willen zelf portier zijn, en hebben hun beveiligingsdiploma gehaald (als het goed is)en weten waaraan ze beginnen, net als een politieagent of iemand in de bewaking. Je weet dat je met geweld te maken kan hebben en dat kan de negatieve zijde van het vak zijn. Maar toch je kiest zelf voor je beroep! Daar worden ze al dik voor betaald. Dus fooi, hoeft niet. De fooi wordt tegenwoordig al in de entreeprijs mee berekend. Kijk maar naar de nieuwe clubs POWERZONE, en straks krijgen we de nieuwe Club van ID&T (voormalige Marcantiplaza, Amsterdam)

Kortom: FOOI IS UIT!!