Partyflock
 
Forumonderwerp · 10182
­ Nederland
Gevonden op Livesets.com. Ik vond het wel een grappig stukje:

RIJSWIJK - Het ministerie van Onderwijs is verbaasd over de uitkomsten van een vergelijking tussen Vlaamse en Nederlandse schoolkinderen. De spruiten van onze zuiderburen zijn in vrijwel alles stukken beter. Die van ons presteren ronduit slecht, zo hebben de Universiteit van Gent en het Nederlandse Instituut van Psychologen vastgesteld.

Het ministerie verwijst donderdag naar een onderzoek van het CITO in samenwerking met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling OESO. Daaruit blijkt dat de 15-jarigen in het Nederlandse vmbo, havo en vwo het heel goed doen op de terreinen lezen, natuurwetenschap en vooral wiskunde.

Hoe het dan komt dat Nederlandse kinderen tot 16 jaar veelal niet weten hoe je 'adres' of 'pensioen' schrijft en geen idee hebben waar de zon opgaat, kan het ministerie niet verklaren. Het is ook nog niet in bezit van het onderzoek.

Ouders in de zuidelijke provincies zullen niet allemaal verrast zijn. Die sturen hun kinderen in veel gevallen al naar Belgische scholen vanwege het betere en strengere onderwijs.

En wij maar belgen moppen vertellen
Artiest {SHOWLIST artist 61069, 10100, 62386}
hahah tja.......maar toch zijn wij slimmer :P
Ja das van die generatie NA ons...
Voor ons telt dat nie natuurlijk :D
 
ik merk het ook wel eens bij mn bijbaantje (enquetes) als ik kinderen van 12-18 moet bellen, het is soms echt drama hier

als nuancering moet ik zeggen dat 50+ers er ook wat van kunnen, damn zeg, weet niet of ik moet lachen of huilen dan
sorry mensen
ik heb een beetje t landelijk gemiddelde omlaag gehaald
 
je bent tenminste eerlijk:P:P

;)
 
Waar gaat de zon op dan...????

:s :/ :s
streetsmarts worden niet meegerekend!!!!

:@
jeugd heeft totaal geen algemene kennis meer, journaals worden niet meer bekeken, kranten worden alleen gebruikt om een vlieg mee dood te slaan

en dan werden wij de "nix-generatie" genoemd, hoe moeten we dat grut na ons noemen dan ???
de "totaal-nergens-zin-in-kan-mij-het-schelen-generatie" ?

ik houd me hart vast voor de toekomst
whehehehe....grappig ja....

en Jeffrey....ik sluit me bij jou aan
 
2 KLOMPVOET.. hehe

B) B)
 
die ouwe lui van me wilde zo nodig 2 zomertjes geleden hier in België gaan wonen. Dus nu zit ik hier :bah:. Maar ik weet wel hoe het komt dat die kinderen misschien iets meer weten in hun jongere jaren, want de vakopleidingen zijn hier gewoon kut, je moet hier als kind serieus van half 8 tot half 5 á 5 uur naar school.
Maar een kind heeft iets meer vrijheid nodig dan wat ik hier zie. besteed maar wat aan die vakken waar je later echt wat aan hebt.
 
DUS WE ZIJN ECHT NIET DOM HOOR en trouwens er komen ook veel belgen naar nederland om te studeren.
'k hoorde ook zoiets op de radio maar er is ook een ander onderzoek waaruit het tegenovergestelde blijkt. Wij dommer dan Belgen? ECHT NIET DUS!!!
neej joh.... Wat maakt t uit??
Zoals t hier is is t nergens... daar kunnen ze nog een .tje aan suigen!
mmmhh zijn de heren van de overheid wezen kijken op PF
Het valt toch best mee met Nederland als alleen de Belgen slimmer zijn.
Daar kan ik wel mee leven :P
kijk ook hoe de instelling van leraren op mid.onderwijs is...ze zijn egt zo "je bekijkt ut maar je hoeft van mij nie op te letten tis voor jezelf niet voor mij.."

ik heb op het hoger onderwijs een particuliere school gezeten en daar houwe ze je gewoon bij de les hoor..verslapping van aandacht is er niet bij!!

maar wij zullen echt niet zo dom zijn als hier gezegt wordt..geloof er nix van..