Partyflock
 
­ Nederland
van teletekst:

Aangifte tegen NOVA en Van Boxtel
AMSTERDAM - Diverse moslimorganisaties in ons land hebben bij het OM aangifte gedaan tegen het tv-programma NOVA en minister Van Boxtel.Ze willen dat NOVA en de minister van Grote Stedenbeleid worden vervolgd wegens laster. Het programma zond donderdag en vrijdag delen van preken uit waarin Allah werd gevraagd "af te rekenen met vijanden van de islam".Van Boxtel vroeg in een reactie de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam,Den Haag en Tilburg actie te ondernemen tegen de radicale imams. De organisaties vinden dat NOVA en de minister "onze imams demoniseren die ons moeten leiden.Ze belasteren ons"


DIT GELOOF JE TOCH NIET....AARGHH ik word NIET snel BOOS, maar DIT!! @#%$@#%@#$@#$

ze gebruiken onze eigen wet tegen ons. Je moet heel voorzichtig doen, wil je die radicale gasten aanpakken, maar andersom mag het zomaar
DONDER G*DVERD*MM* OP!!

zo.....dat lucht op....
Radicale imams die in enkele moskeeën in Nederland de vernietiging van de vijanden van de islam prediken, zijn "lafaards". "Ze roepen dingen en duiken dan weg. Ze willen wel een Nederlands paspoort maar geen Nederlands leren."

Dat zei directeur Haci Karacaer van de Turkse islamitische beweging Milli Görüs donderdagavond tijdens een debat over de rol van islamitische intellectuelen.

"Moslims hebben hun handen vol aan het verweer tegen anti-islamitische stellingen die vooral sinds de aanslagen van 11 september steeds meer opgeld doen." Ze pleitte voor een grotere bijdrage van moslims aan het publieke debat, waarbij ook de grote diversiteit aan opvattingen in de Nederlandse islam tot uitdrukking komt.

Bron www.nu.nl (ik ben zo vrij geweest om niet relevante delen weg te laten)
 
BTW

dat demoniseren wordt echt een trendwoordje he. Tot een half jaar geleden hoorde je niemand erover, maar nu:s. Durf te zweren dat de helft van de mensen die het erover hebben niet eens weten wat het betekent.
To D-Licious, je kan wel zeggen dat we het hier in Nederland heel goed hebben maar als je in Zwitserland, Zweden, Denemarken en Noorwegen kijkt... Daar zijn ze veel strenger en daar is de criminaliteit veeeeeeeeeeeeeeel lager dan hier. Wisten jullie trouwens dat 80%!!! van het aantal gevangenen in Nederland allochtoon is? En daarvan is weer 80% Marokaans (of van Marokaanse komaf). Cijfers liegen niet!
D-Licious 21 juni 2002 16:47
en mensen met zulke reacties...

NIET TEVEREDEN??? OPROTTEN MET ZE DAN.

---------------------------------------
Je bent wel heel blind als je niet ziet wat er hier in Nederland aan het gebeuren is. Over 5 jaar is dit geen Nederland meer als het zo doorgaat. En daar ben ik dus niet tevreden mee nee. En ik rot lekker niet op uit me eigen land voor zo iemand als jij.
 
idd... er moet wat gedaan worden... maar helpt dat gezeik?.... nou?

doe er dan wat aan... agressie wekt agressie op.. goeie morgen... waarom denk je dat ik uit mn slof schiet...
Doe er dan wat aan....
Jah als je er wat aan wilt doen wordt je vermoord omdat je de waarheid vertelt. En sommige mensen zijn jammer genoeg blind voor de waarheid. Een heleboel mensen zelfs. En daarom valt er niks aan te doen want als je dat probeert wordt je toch alleen maar uitgemaakt voor racist .
 
haha laat me raden.. de pim situatie... werdt hij neergeschoten om die reden?... owh.. daz iets nieuws voor mij..... en heb je mij horen zeggen dat ik je racist noem?... hmmz je draagt lonsdale... OWH SORRY ik scheer nu over 1 kam....
 
en maar moskeeen bouwen.......:Z
Nee ok maar al die buitenlanders stonden erom te juichen hoor! Reken maar dat ze hem zelf ook wel neer hadden willen schieten? En waarom? Omdat als Pim er nog was geweest er tenminste wat aan was gedaan! Dan komt er eindelijk eens een eind aan al die mensen die ons land proberen in te pikken.
Thundergirl, ze stonden niet allemaal te juichen.

Tijdens die rouwstoet in Rotterdam liepen trouwens ook genoeg allochtonen rond.
Inderdaad! Ze bouwen hier allemaal moskeen maar oh wee als wij in hun land een kerk proberen te bouwen! Reken maar niet dat ze dat laten gebeuren!
Alles wat niet bij de islam hoort is toch niet goed volgens hun? Waarom doen we dan niet hetzelfde als wat hun bij ons doen? Weg ermee!
 
oh kom op zeg!.... meid... ik ben zelf halfbloed... en moet ik eerlijk zijn.. ik ben godganse blij dat het geen buitenlander was... een buitenlander zelf zou het niet eens doen.. want die weet wat de gevolgen zijn.

en maar blijven zeuren en maar blijven zeuren.. maar alleen met zeuren kom je niet ver en dat weet je. en het land uitknikkeren gaan moeilijk... als grotendeels hier geboren is.

En dan zeg je weer... al die buitenlanders.... heb je met ze gesproken.... ik wel... geloof me.. het was een diepe shock
Koenie 21 juni 2002 17:27
Thundergirl, ze stonden niet allemaal te juichen.

Tijdens die rouwstoet in Rotterdam liepen trouwens ook genoeg allochtonen rond.
--------------------------------------------
ja maar daarentegen was het grootste deel van de allochtonen er echt wel blij mee! Maar veel mensen kijken alleen maar naar de 'goeie' allochtonen die zich normaal aanpassen hier in Nederland. En ondertussen loopt het andere deel van de allochtonen hier lekker ons land te verpesten! Maar daar is bijna iedereen blind voor!
Zeuren? Wat moet ik dan doen? Me bek houden en toekijken hoe Nederland naar de klote gaat?

DACHT T NIET!!!:P
 
pcies... wat moet je dan doen... dat weet je niet he?... dus maar weer doorkankeren...
Als jij het allemaal zo goed weet vertel het me dan maar wat ik eraan moet doen volgens jou :S
2 Thundergirl: Hoe de verhouding is tussen goede en slechte allochtonen is boeit me niet. Het gaat mij erom dat je het niet moet hebben over ALLE alochtonen omdat je dan ook de goede erop aan spreekt.
Je zou met alochtone mensen in discussie kunnen gaan over dit soort dingen.

Je kunt je ook opgeven om Nederlandse taalles te gaan geven. Volgens mij hebben ze nog steeds een groot gebrek aan mensen die dat willen doen. Dan help je de welwillende alochtonen integreren en zich aanpassen aan onze cultuur.
En daarna heb ik wel onderscheid gemaakt.
Goed zo (y) :)
Volgens mij zijn er best mensen die dat willen doen alleen er wordt gewoon niks geregeld. En dat is niet de schuld van de allochtonen, maar van de Nederlandse regering ja. Maar als de moslims dan gaan lopen zeuren (want daar ging het hier uiteindelijk om) vind ik dat onterecht. Ze mogen blij zijn dat Nederland zo tolerant is tegenover ze. En wat doen EEN HOOP (niet allemaal dus> kan je me daar niet meer op pakken ) die maken er misbruik van.
Ik probeer je nergens op te pakken Thundergirl. Ik gaf alleen aan op welk punt ik het niet met je eens was.

In wat je nou zegt kan ik me wel vinden.
Ok dan is het goed ;):)
Zoals ik net al zei, cijfers zeggen genoeg...
80%!!! van het aantal gevangenen in Nederland is allochtoon. En daarvan is weer 80% Marokaans (of van Marokaanse komaf).
Als je dat net al hebt gezegt heeft het geen zin om dat nu nog eens te doen. Of wil je iets nieuws zeggen?

Niemand ontkent hier trouwens dat we problemen hebben met integratie van veel allochtonen.
Wat ik niet snap is dat ze die mensen in de gevangenissen niet terugsturen naar hun eigen land! Als ze zich hier niet gedragen is het toch logisch dat ze hier niet welkom zijn! En dan wordt er gezeurt dat de gevangenissen volzitten terwijl de oplossing zo voor de hand ligt!
Even voor de duidelijkheid jongen
2 Thundergirl: Als we een allochtoon het Nederlands staatsburgerschap hebben gegeven dan is het een Nederlander en heeft hij in principe niks meer met zijn oude land te maken. Het is dus dan ons probleem geworden als hij iets verkeerds doet.

Als het gaat over mensen die nog bezig zijn met het aanvragen geef ik je gelijk.

2 The Godd: Is niet nodig hoor, op deze manier worden de discussies alleen maar onnodig lang en onoverzichtelijk.
Jah inderdaad daar had ik niet aan gedacht koenie

Dan moeten ze maar laten zien dat ze zich willen aanpassen en DAN pas staatsburgerschap krijgen.
Maar zowiezo moeten ze niet iedereen binnenlaten
want het is vol! Er is nu al onwijze woningnood! Ik kan straks geen huis meer krijgen als het zo doorgaat!
 
En als je nou twee paspoorten hebt van verschillende landen. Ben je dan allochtoon of autochtoon?
2 Thundergirl: Ze zijn nu ook mee bezig om de regels rond inburgeringscursussen te verscherpen. Misschien dat dat een beetje helpt. Veel helpt het echter niet, want het grootste deel van de problemen wordt niet veroorzaakt door de mensen die nu nog Nederland binnenkomen.

De grootste problemen worden veroorzaakt door de kinderen van de (vooral turkse en marokaanse) gastarbeiders die in de jaren zestig en zeventig ons land zijn binnengehaald. Deze kinderen zijn meestal zelfs in Nederland geboren, maar zijn vaak toch niet goed in onze samenleving geintergreerd doordat ze steeds met elkaar om zijn blijven gaan. In die periode dat zij hierheen kwamen en hun kinderen opgroeiden werd dit gebrek integratie nog niet onderkend. En daar hebben wij nu de problemen van.

Een oplossing van de problemen die wij nu met veel alochtonen hebben zit daarom denk ik meer in het stimuleren van integratie van de mensen die hier nu al lang Nederlands staatsburger zijn en niet zo zeer in het verscherpen van het asielbeleid.

2 Arthur: Ik wist niet dat dat kon, en ik heb dus werkelijk geen flauw idee.
2 koenie :

" De grootste problemen worden veroorzaakt door de kinderen van de (vooral turkse en marokaanse) gastarbeiders die in de jaren zestig en zeventig ons land zijn binnengehaald. Deze kinderen zijn meestal zelfs in Nederland geboren, maar zijn vaak toch niet goed in onze samenleving geintergreerd doordat ze steeds met elkaar om zijn blijven gaan. In die periode dat zij hierheen kwamen en hun kinderen opgroeiden werd dit gebrek integratie nog niet onderkend. En daar hebben wij nu de problemen van"

Hier gaat het om, wil hier nog 1 ding bij zeggen. Die mensen zijn arm ----> 8 kinderen ---> geen geld ---> geen school ---> geen werk, oftewel op straat rondhangen en op andere manier aan geld komen...

En daar komt ook dat hele hoge percentage aan buitenlandse mensen in onze gevangenissen vandaan: stelen, helen, drugsdelicten en berovingen. (om aan geld te komen)
D-licious, blijf maar lekker naief. Ik krijg in ieder geval genoeg signalen over de dingen die op het lijstje staan.....
 
maar je blijft nogteeds kankeren... ook naief.. :S
Blijf ik kankeren? Nee hoor! Ik had alleen gehoopt dat Engeland won van Brazilie en dat Engeland uiteindelijk won van Turkije... ik had wel eens willen zien wat er dan in de stad gebeurd was.... aangezien grote groepen Turken en Maroc's namelijk nu al richting Rembrandt's gingen om daar de Engelsen te sarren....
 
haha wacht je hebt het nu over voetbal??? hmmz wacht ik reageer morgen wel als ik nuchter ben :P
Over het terugsturen ben ik het helemaal eens. Ik vind dat mensen hier welkom zijn (natuurlijk niet iedereen), maar als ze na een bepaalde tijdperiode nog geen baan hebben of Nederlands spreken of als ze in contact zijn gekomen met 'de lange arm van de wet';) vind ik dat ze gewoon teruggestuurd moeten worden. klaar. niet in de gevangenis, maar gewoon terugsturen. Dat vind ik ervan.
 
toch vind ik het wel een beetje scary worden zo met die moslims

die gasten zijn echt niet op hun koppie gevallen, je ziet er ook heel veel gewoon studeren (bij ons op de HR&O zie je er heel veel bv)...dus die gasten weten waar ze mee bezig zijn, gewoon heel sneaky als je het mij vraagt.

Ik denk daarom dat je je meer moet bezig houden met moslims die strafbare dingen hebben gedaan, dan met moslims die radicale (ook al zo'n modewoord geworden) boodschappen uit.
Zolang het niet discriminerend is mag het van de wet, in principe beramen ze ook niets. Die gasten weten dus heel goed waar ze mee bezig zijn en dat is juist zo beangstigend.

Topic gaat inmiddels over allochtonen, waarvan de helft marrokanen etc. bedoelt. Dat is echter een heel ander slag mensen, die mensen leven op de straat, hebben een heel andere opvoeding gehad. Hebben nu dus ook een heel andere levensstijl ontwikkeld. Meer een soort recht-voor-je-raap beleid. Daarom zou ik ook minder bang zijn van dit soort mensen dan van eerstgenoemde...

Tot slot vind ik het echt erg om te lezen wat er bovenaan staat:
Amsterdam is lekker crimineel en de criminaliteit zal alleen maar toenemen in onze smeltkroes.
En als je daar niets van moet hebben ga je lekker in Almere wonen, waar dat soort volk thuishoort.
In 2030 woont er op mij na geen Nederlander meer in onze hoofdstad, eindelijk van dat geklaag af.

Een fatoe NAG


dit soort dingen doet me wel denken aan Hitler praktijken....gelukkig maar dat deze mensen oerdom zijn

btw wat is een fatoe NAG?
 
fatoe = grap.
2 Prhyme : ik geloof dat je het wel ene beetje door hebt ja. Die rellen ? weet ik niet. Dit topic is ook prima om de stoom van de ketel te laten.

En voor de rest ik woon R'dam, hartje centrum.
Kom al jaren in Spangen en ben redelijk bekend met de problematiek hier.

En de eerste persoon hier die mij kan vertellen wat de nederlandse cultuur nou echt is, en wat dan wel de echte nederlandse 'normen en waarden' zijn kan rekenen op een redelijk respons.
2 Iosis: Een terechte aanvulling.

2 Mad'r: Een complete omschrijving van de Nederlandse cultuur kan ik je niet geven. Ik kan je wel een voorbeeld noemen van een Nederladse norm of waarde die nog wel eens wil botsen met de opvattingen van sommige moslims.

Gelijkwaardigheid man <-> vrouw

Voorbeelden van minder positieve normen of waarden binnen de Nederlandse cultuur zijn gebrek aan gastvrijheid en zorg voor je familie.
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
awwhhh het leven is hard he...

woon in amsterdam en loop rustig rond een uurtje of 10 door de bijlmer.. kraaien nest wel te verstaan.. gut oh gut.. zoooooo
---------------------------------------
vanacht nog gelopen. ff rondje vanaf ganzenhoef naar kruitberg.
en ik zal je vertellen. bijna thuis werd ik door 2 gevolgt, serieus. maar heb er nog nix mee mee gemaakt. ik denk dat ze meer last hadden van mij en een maat. geluidshinder gnegne
 
HA ZIE JE NOU! stennis maken he??? de jeugd van tegenwoordig hihi ;)
maar daarin tegen zal ik je ok vertellen. mijn moeder is bus-chaufeuze. je wilt niet wrten hoevaak zij gezeik heeft met marokanen. vooral in geuzevelt en bos en lommer. of ze word uitgescholden, of ze krijgt een klap. me zussie spugen ze in der gezicht omdat ze blank is. en ga nou niet zeggen dat dat niet zo is want da een andere kant van de realiteit.
maar nog tussen 2 haakies, whehe, de bijlmer is vet. na de vakantie ga ik me daar zeker settele. :-D (hoop ik)
 
hehe ok ok krank daar heb je zeker gelijk in... maar waar ik gewoon niet tegen kan is dat mensen over 1 kam scheren... en sommige doen dat duidelijk wel... en blijven maar doorkankeren.. maar wat helpt dat.
Tja, wil niet zeggen dat ze allemaal slecht zijn, maar het moet maar flink strenger worden. Gewoon inburgeren naar de Nederlandse Cultuur, werken voor de centen & ga zo maar door. Dus gewoon wat wij ook moeten doen. Kunnen ze dat niet, stop maar in een boot terug naar, tja naar waar eigenlijk, naja maakt niet uit, als het maar ver weg is, heeeeel ver weg.
 
MAD'R: En de eerste persoon hier die mij kan vertellen wat de nederlandse cultuur nou echt is, en wat dan wel de echte nederlandse 'normen en waarden' zijn kan rekenen op een redelijk respons
-----------

hehe, eindelijk iemand die het ook ziet... nederlandse waarden en normen?! laat me niet lachen.... heel veel mensen in nederland houden er waarden en normen op na waar ik me ook niet aan wil aanpassen.

dat mensen zich moeten aanpassen houdt voor mij maar 1 ding in: zorg dat je de taal leert spreken. en dat kun je niet meer verwachten van al die gastarbeiders uit de jaren 60 en 70 die gewoon meteen in de fabriek werden gegooit om te werken. maar wel van hun kinderen en de mensen die op dit moment nederland in komen.
voor de rest moet iedereen zijn eigen waarden en normen er maar op na houden, zolang 'ie zich maar aan de wet houdt. we zijn hier toch een vrij land of niet?
 
KOENIE: gelijkheid van man en vrouw is voor velen misschien vanzelfsprekend, maar ook in Nederland zijn er zeker nog veel mensen die gelijkheid tussen man en vrouw nog lang niet zo zien.
 
ff een gedachten-experiment.. ik bouw samen met mijn volgelingen een katholieke kerk midden in marokko.. ik ga daar preken dat marokanen slecht zijn en dat we ze eigenlijk het liefst opgeruimd zien.. de marokkaanse tv neemt het op.. en wij klagen ze aan.. enig idee wat er dan met ons gebeurd daarzo... Het is echt TE geflipt voor woorden dat die lui niet het land UITGESCHOPT worden..