Partyflock
 
­ Nederland
 
...
laatste aanpassing door een beheerder
Hahahahaha, dan kan je bij mij wel even een bakkie komen doen! Ik werk in het AMC......
 
nou dit heb ik kunnen vinden erover

Gebruikerservaringen
Slaperigheid, versterking van de stemming (soms angst en paniek), een vrijer associatie- vermogen, verhoogde gevoeligheid voor waarneming door je zintuigen en een verandering van de beleving van ruimte en tijd. Een verhoogde fantasie, zin hebben in eten (vreetkick), de slappe lach (lachkick), het zwaar aanvoelen van de spieren,een versnelde hartslag (soms hartkloppingen) en een stoornis in het korte termijn geheugen en lineair denken.
Zwangerschap
Het valt niet aan te raden om cannabis tijdens de zwangerschap te gebruiken hoewel onderzoeken hiernaar elkaar tegenspreken. Er zijn aanwijzingen dat THC de placenta passeert en dat THC via de moedermelk kan worden doorgegeven. Verder gelden als cannabis gerookt wordt dezelfde risico’s als bij het roken van tabak.
EHBO
Als iemand een vervelende ervaring heeft door het gebruik van cannabis zorg er dan voor dat hij of zij in een rustige omgeving gaat liggen en praat rustig met elkaar. Wat verder helpt is veel suiker. Druivensuiker en/of veel suiker opgelost in een warme drank (bijvoorbeeld thee) wordt snel door het lichaam opgenomen.
Aanvullende informatie
De cannabisplant wordt naast zijn psycho-actieve werking nog voor veel andere dingen gebruikt. Zo worden van de vezels van de plant papier en touw gemaakt. Van de zaden worden vogelzaad en olie gemaakt. Cannabis kun je ook medicinaal gebruiken. In Nederland wordt dit nog niet vergoed door het ziekenfonds, omdat er nog onvoldoende bewijs is dat het werkt. Cannabis blijkt te werken bij mensen met kanker, aids (tegen misselijkheid en werkt eetlustopwekkend), glaucoom (een oogziekte waarbij door cannabis gebruik de druk op je oog vermindert) en Multiple Sclerosis.
De rook van cannabis is voor iemand die passief meerookt net zo schadelijk als de rook van tabak. De meeste THC is dan al uit de rook verdwenen.
Cijfers
Van de totale bevolking van 12 jaar en ouder zegt 16% ooit cannabis gebruikt te hebben. Van de schoolgaande jeugd tussen de 12 en 19 jaar zegt 20% ooit cannabis gebruikt te hebben.
 
ow jee je bent toch geen dokter he :-p
 
ik kan volgens mij met een gerust hart naar de dokter :-)

Risico's van cannabisgebruik
• Toxiciteit
In laboratoriumsituaties heeft men in verhouding minimaal 5000 maal het equivalent nodig van de dosis die een doorsnee cannabisgebruiker neemt om een proefdier (rat, muis, hond of aap) te laten overlijden aan een overdosis THC. Geen enkel overlijden bij de mens kan rechtstreeks worden toegeschreven aan een overdosis THC.
Wat betreft andere schade die het gebruik van THC zou kunnen veroorzaken, bestaat een reeks onderzoeken waaruit blijkt dat THC en andere cannabinoïden een erg veilig middel is, zowel bij acuut als bij langdurig gebruik.

• Psychische stoornissen
Bij inname van een hoge dosis cannabis zijn, eerder uitzonderlijk en vooral in geval van orale inname, angst- en paniekreacties en hallucinaties mogelijk. Deze toestand kan enkele uren aanhouden en wordt in de literatuur een cannabispsychose genoemd. Ze gaat vanzelf weer over naarmate de actieve stof weer uit het lichaam verdwijnt. Zelfs in ernstige gevallen heeft deze psychose een goede prognose. Een gelijkaardige fenomeen kan eveneens voorkomen bij inname van andere psychotrope stoffen. Voor alle psychoactieve middelen geldt dat mensen met een psychiatrisch verleden extra gevoelig zijn voor een dergelijke acute psychose.
Epidemiologische studies tonen aan dat cannabisgebruik geen langdurige psychose veroorzaakt. Nochtans kan het gebruik van cannabis de symptomen van een (latent) aanwezige psychose oproepen of versterken en zelfs de werking tegengaan van de medicatie, waarmee de psychose wordt behandeld.

• Specifieke risico's gerelateerd aan het roken van cannabis
Het grootste gezondheidsrisico van cannabisgebruik hangt samen met het inhaleren van de rook zelf. De rook van een gewone sigaret en een joint pure marihuana heeft - met uitzondering van nicotine en cannabinoïden - ongeveer dezelfde samenstelling, waaronder erg schadelijke stoffen, zoals koolstofmonoxide, teer en een reeks bekende carcinogene stoffen. Door een diepere inhalatie dan bij het roken van gewone sigaretten (en het inhouden van de adem (vanuit het onjuiste geloof dat dit de THC-opname in de longen verhoogt), krijgt een cannabisgebruiker tot vijfmaal meer teer in de longen en kent hij een vijfmaal hogere opname van koolstofmonoxide. Het gecombineerd gebruik van tabak en marihuana houdt bovendien een gecumuleerd risico in voor de gezondheid.
Uit onderzoek blijkt dat iemand die drie à vier joints per dag rookt, een even grote kans loopt om chronische bronchitis te ontwikkelen dan iemand die meer dan twintig sigaretten per dag rookt, maar dat diezelfde cannabisgebruiker minder risico loopt om astma of longemfyseem te ontwikkelen dan de sigarettenroker. Tot nog toe kon epidemiologisch nog geen causaal verband worden aangetoond tussen cannabis roken en longkanker. Dit heeft onder meer te maken met de zeer lange periode vooraleer longkanker zich ontwikkelt en met methodologische problemen bij de samenstelling van een onderzoekspopulatie. Bovendien is de kans dat een roker longkanker ontwikkelt in grotere mate afhankelijk van de duur van de periode dat hij rookte dan van het aantal sigaretten dat hij elke dag rookte. Het roken van cannabis is nog maar sinds een relatief beperkte tijd verspreid in West-Europa, zodat het nog te vroeg is om een link te kunnen leggen met longkanker. Er bestaan wel al onderzoeken die aantonen dat cannabisrokers meer vatbaar zijn voor longinfecties. Door extrapolatie van de onderzoeken met betrekking tot het roken van tabak naar het roken van cannabis kan men verwachten dat wanneer iemand slechts gedurende een beperkte periode occasioneel cannabis rookt, dit geen verhoogd risico op longkanker met zich meebrengt.
Ozzzz: eerlijk gezegd wel!! (kijk maar naar m'n profiel!)

:D:D:D
 
shit :-S

ff serieus, weet jij of cannabis storende effecten op het hart heeft?

me ouders weten niet dat ik smook weet je, of iig nie meer.


maar welke afdeling werk je daaro...toch niet hart en long?
Nope, kinderchirurgie......
 
gelukkig :-p


anders zit ik strax daaro met speedy j te kletsen, terwijl ik het helemaal niet weet.

maar ik ben daaro vanmiddag eigenlijk :-) dus ik vraag wel ff naar je. Gaan we koffie drinken :-p
Hahahaha, zal je toch gek opkijken als je cardioloog afgelopen zaterdag zelf strak van de speed op de Hemkade rondliep!! :vaag:

Maarre: moet vanmiddag zelf poli doen, 32 kinderen in een middag, ben bang dat ik dus niet echt tijd voor je heb..... Sorry!
 
ow ok...maar zou je misschien wel de effecten van weed op t lichaam kunnen opzoeken?


k zit er nogal mee namelijk :-)
 
Is het niet gewoon de tabak die in je joint zit slecht voor je hart en longen?

of rook je puur? danweeikhenie
Ok Ozzz: in een studie is aangetoond dat er in de functie van hart en ogen de volgende dag geen bijzonderheden meer te vinden zijn...Uiteraard is dat in je bloed nog wel zo!

Dus ik hoop dat je vandaag gewoon nog niet geblowd hebt, dan komt het vast wel goed....

Oh ja, en de rook is uiteraard wel gewoon beroerd voor je longen!
 
nee vannacht wel :-D

maar das wel uitgewerkt toch?


en ik rook egt veel te veel veeeeeeel te veeeeeel qua sigaretten en shag dan
 
oikm moet er om half 4 zijn...om een uurtje of 4 beginnen ze dan met me ecg denk ik.


dat houdt in dat ff denken

half 1 rookte me laatste vann8....


dat betekend dat er dan 15 uur verstreken zijn..


nou moet toch wel voldoende zijn :-)
 
of nie soms?
Vast wel, nie zo stressen hoor!

(anders krijg je alsnog een gek ECG!! :D)
 
:-p


k hoop nie dat ik weer naar die tering nucleine afdeling moet om te kijken hoeveel bloed er per tijdseenheid door me lichaam heen stroomt :-S

maar jah...k heb strax ook nog een tentamen, en als me hartslag anders is dan normaal, zeg ik gewoon dat ik onder enorme stress sta :-P


komt wel goed joh :-)
 
of je zegt dat je net gepijpt bent :D:D:D:D
Ik zou zeggen, vraag het aan die arts.

Of zitten je ouders erbij? %-)
volg t ff niet.. als je het al vanaf je geboorte heb en je heb jaarlijkse controles..en je blowt al jaren.... had je daar dan niet wat eerder van moeten horen van je dokter?
 
het is alleen afgelopen jaar heel extreem geworden..en ik kan t nie aan de cardioloog vragen want me pa zit erbij :-S
 
ok alles was dik in orde volgens de cardioloog :-)
mooi zo! voortaan.. moet je ff je cardioloog van te voren bellen om dat te vragen... dan weetje het tenminste en hoef je er niet over te beginnen waar je pa bij zit...
Pfieuwwwwww!!! :D