Partyflock
 
­ Nederland
 
Een goeie vriendin van me was eerst echt super anti-drugs. Maar nu ze voor het eerst op een party is geweest(QT) en daar een vriendje heeft ontmoet die ook gebruikt, wil ze het gaan proberen.

Ze heeft nog nooit wat op en gaat nu opeens dingen zeggen als:
- SOS lijkt me beter dan xtc, ik denk dat ik dat een keer probeer.
-LSD lijkt me cool.
-Ik doe denk coke want dat vind ik meer classy dan een p-tje

En meer van dat soort onzin. Ze heeft dus echt totaal geen ervaring en totaal geen idee waar ze het over heeft.
Ik maak me hier dus een beetje zorgen over en ga zowiezo is een keer is goed met haar praten.

Ik vind het trouwens best dat ze is wat gebruikt, en ze moet het natuurlijk allemaal zelf weten. Maar zij wil dus zonder er wat van af te weten van alles naar binnen gaan werken.
Heb zelf ook wel is een P-tje op maar weet tenminste wel waar ik mee bezig ben.

Nu wil ik dus weten wat mijn mede PF-ers er van denken/vinden.

Misschien dat jullie wat reacties kunnen geven die haar van ondoordachte acties kunnen weerhouden.

Ben dus ook van plan deze topic aan haar te laten lezen.
 
gewoon laten doen, je praat dr er toch niet af
zelfde als 'je mag niet roken want het is slecht voor je' etc.
laat haar het lekker uitvinden en dan komt ze er vanzelf wel achter of het fout is of niet



dit is slechts mijn 'visie' hoor :D
Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ook ooit anti drugs ben geweest. Dus ik zeg niks.
 
Tja maar je gaat toch niet zeggen:

Ik doe coke want dat vind ik meer classy.

Je gaat toch geen drugs gebruiken voor een bepaald imago ofzo.
Nee dat is wel erg schraal ja. Je gebruikt voor jezelf anders ben je erg fout bezig.
 
Ze kan beter beginnen met xtc ff kijken hoe dat gaat... en als ze het leuk vindt dan kan ze wat meer proberen. hou der wel in de gaten :D

met mensen zonder ervaring die in een keer aan de drugs gaan kan het verkeerd aflopen! fout gaan of zo...
ik zou der als vriend zijnde iig goed voorlichten (vooral ook over de gevaren). Ik heb het zelf nooit gedaan, maar weet wel dat spul als LSD geen speelgoed is. En drugs gebruiken om jezelf een imago aan te meten :S, tja dat klinkt wel erg vreemd
I said NO to drugs, but they didn't listen. :)
 
Tja misschien bedoelt ze het wel niet zo. Dat van dat imago aanmeten. Maar dat soort dingen ga je toch niet zeggen. Dan ben je in mijn ogen verkeerd bezig.

Ik ga haar ckers eerst is ff voorlichten. En er is wat scary verhalen laten lezen over drugs. Dan ga je er vanzelf wel verstandig mee om.
 
ik sluit me bij shrek aan....
Beetje fout dat ze gebruikt om zichzelf een bepaald imago aan te meten. Laat haar anders eerst eens smart proberen ofzo, das tenminste niet zo schadelijk als de illigale shit.
 
he homow je kijkt scheel op die foto :D
 
Kzou als ik haar was er gewoon helemaal niet mee beginnen ;)
Je hebt ut helemaal nie nodig en je lichaam en geest gaat er alleen maar aan kapot..
Oke..tis wel leuk dat wel..
maarja..ze zeggen dat heroine ook bruut is..maar daar begin je dan toch ook nie gelijk mee :D
Ach ja sommige mensen moeten het op de harde manier leren ...

maargoed er is altijd nog een verschil tussen blaten (meelopen) en doen dus t zal wel loslopen denk ik zo :-)
Haha lsd lijkt me ook cool en coke is ook meer classy.. haha die VRIEND heeft helemaal mijn smaak,.. maar idd dat die vriendin van je dat ineens zegt.. Lijkt me een meisje van 16 of 17 dan.....

maar gewoon dr gang laten gaan joh, en geen zorgen over maken!
 
ik krijg een beetje het idee dat deze griet drugs wil gebruikt "om erbij te horen" maar dat is cker een verkeerde beweegreden om iets te gaan gebruiken als je er nix van af weet
laat haar uit je bol lezen.. heb ik ook bij een goeie vriendin gedaan en die weet nu gewoon waar ze mee bezig is..Ik begrijp best dat iemand nieuwsgierig wordt naar al dat lekkers maar informeer dur gewoon goed en stel bijvoorbeeld voor samen eerste p'tje te nemen (als je gebrukt) zorg anders gewoon dat je er bij bent ofzo..
suc6..
Inderdaad, uit je bol lezen…. Staat ook op internet…
Je kan haar niet tegen houden… Ze doet tog wel wat ze wil, alleen vertel haar wel de risico’s. Bijvoorbeeld dat je als je LSD gebruikt, dat word opgeslagen in je vetcellen, die blijven soms jaren zitten, maar als je dan over een jaar of 10/20 die vetcel aanbreekt dan kom je terug in de trip, en dan kom je er niet zo makkelijk meer uit. Ben eens in een soort gekkenhuis geweest en heb mensen gezien die zijn blijven hangen…. Nou, dat is egt niet grappig…!!! Heb zelf eens per ongeluk een halve LSD pil geslikt, en de dingen die ik toen heb gezien, die zijn al helemaal niet COOL
Of dat als je sos gebruikt, je de kans heb dat je eraan verslaafd raakt, en dat is egt nie grappig of classy, ik spreek uit ervaring….
Vertel haar van die jongen op Shockers, de politie-agente op Wasteland… Maar vertel ook hoe leuk het kan zijn….
Als ze het wil proberen, zorg dan dat je erbij bent, of iemand anders die er meer ervaring mee heeft…. En met mate.. Of gooi haar PF en wij vertellen het wel….
Wij zijn ook allemaal zo begonnen, misschien wel niet zo naief maar wel met het idee dat alles mooi en leuk is, als je nou gewoon dit allemaal laat lezen en er over praat, kan ze er veel plezier van hebben. Ik moet wel zeggen dat ik haar flink naief en niet van deze wereld vind als ze er zo over denkt… Met alle media aandacht zou je tog denken dat ze wel beter weet dan deze naar mijn idee beetje kinderachtige droomwereld uitspraken! Als ze t egt allemaal zo wil doen, hoop ik niet dat ik haar tegen kom op d’r eerste feestje!
Om te beginnen zou ik haar vooral NIET uit je bol laten lezen. Dat boek is namelijk alles behalve kritisch tegenover experimenteren met drugs. Als je het laatste hoofdstuk uit het boek hebt gelezen kun je de schrijvers echt niet meer serieus nemen (http://www.ephedra.demon.nl/uitjebol/tenslotte.htm). Je kunt beter voor andere bronnen kiezen, bijvoorbeeld Unity, Trimbos of Jellinek. Hier wordt veel objectiever informatie gegeven en je kunt via mail gerichte vragen stellen.

Als ze een keertje aan de sos of de pillen gaat moet dat niet zo´n probleem zijn. Let er alleen op dat ze dat op een "ongevaarlijke" manier doet en zorg voor dingen als genoeg water drinken en dat het goed spul is enzo.

Waar ik mij vooral op zou richten is haar duidelijk maken dat je tussen de keren dat je drugs gebruikt altijd een tijdje niks moet gebruiken. Daarnaast moet je haar in haar hoofd stampen dat ze met haar poten van de LSD af moet blijven, omdat dat echt een paardemiddel is voor onwetende en onervaren gebruikers.
 
Artiest William Tech
Wel sneu dat ze er nu ineens zo over praat, maar als zij het wil doen moet ze dat zelf weten, als ze er onvoorzichtig mee omgaat en zichzelf niet in de hand kan houden komt ze zichzelf vanzelf wel tegen...
Artiest C-Sar
LSD zou ik inderdaad niet zomaar doen..... Verder is sos tuurlijk wel ok, maar verslaving schiet er snel in als je niet oppast... gaat bijna net zo gemeen als bij alcohol....
 
zelf heb ik het nog nooit een pilletje geslikt en wil 't met mijn verjaardag 13 juli Sensation Black gaan proberen!! :xtc:
misschien dat ik 't beter een keer van te voren kan proberen dan weet ik hoe het is!!
ben wel erg nieuwsgierig!!
iemand soms nog tips??
De bekende tips:

Genoeg drinken, eerst een halfje, genoeg rusten, laten testen, zorg voor begeleiding en vooral niet in paniek raken als het iets minder lekker valt.
En als ik jou was zou ik het niet eerder gaan proberen, eerste keer slikken op een feest moet geweldig zijn (heb ik helaas niet gedaan). En verder wat koenie zei.
Nog een tip:

Die pilletjes werken meestal niet de hele nacht door. Dus plan een beetje wanneer je hem in neemt, bijvoorbeeld een uur voordat je favoriete DJ komt. Als je hem aan het begin van het feest neemt, dan loop je halverwege weer te balen dat ie is uitgewerkt.

De eerste keer slikken is voor de meeste mensen ook verreweg de allertofste keer, dus geniet er maximaal van en ga niet thuis lopen klooien.

2 SuperRupsje: Ben ik het ook wel eens niet met je eens?
Print een zooi informatie uit van internet en geef dat aan der samen met een getestte pil ofzo.
En stel voor het eerst een keer samen te doen.

Je kan niet zomaar iedereen vertrouwen en er drugs van aannemen. Maarja dat gaan vertellen zal wel geen zin hebben. :S
Helemaal mee eens
Begin anders eerst met herbals
Ephedra bijv is softer wanneer ze er 3-4 ophebt maar bereid haar wel enigszins voor