Partyflock
 
­ Nederland
 
Er word bij de topic over de e.o jongerendag getwijfeld of ik daar wel of niet heen zou gaan.

Nu heb ik even een vraag.
ik kom er voor uit dat ik gelovig ben.
vanwege mijn leeftijd misschien makkelijker.

Maar er zijn hier 2500 leden,er moeten volgens mij ook jongeren bij zitten die ook geloven.
durf je daarvoor uit te komen?
schaam je je?
zou jij ook (of ben je)naar zo`n dag gaan/geweest.
 
ik sluit me zowel bij klubbinman als shrek aan:)
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
Ik ben gedoopt, en heb 1e communie gedaan....
door omstandigheden een totaal andere mening gekregen.
ik heb respect voor mensen die wel geloven maar ze moeten het me niet opdringen.

bovendien met alle occulte zaken waar ik me mee bezighoud is mijn ziel al verloren volgens mij :P
 
ben niet echt gelovig maar als ik gelovig zou zijn zou ik daar trots op zijn en het gelooof loven( zo noem je dat tog?)
Wat ik me dus afvraag. Als ik al die jongere bv bij de eo jongeredag zie. Of progs op tv of hoor dat het CDA de grootste partij word. Waar wonen al die mensen?????

Ik ken serieus helemaal niemand die gelovig is, eik ook niemand die gelovig is opgevoed. Op de basis en middelbare school waren er wat kinderen islamitische maar dat was dan ook echt het enige geloof.
En dat geld nu nog steeds. Misschien ligt het eraan dat ik in een stad ben opgegroeid en dat het daar toch minder aan de orde is dan bv in brabant ofzo.

Ik heb respect dat mensen geloven, alleen begrijpen doe ik het niet. Maar das meer omdat ik het hele geloof maar onzin vind en ik het hypocriet en makkelijk vind.
Ik ben ook gelovig maar ga niet naar de kerk verder een hele enkelen keer.Ik schaam me erniet voor.Maar mijn man is niet gelovig.Die vind het maar niks maar respecteert het wel.Mijn kinderen zijn niet gedoopt,die moeten later zelf beslissen
 
Ben katholiek maar doe er ook nix mee (zelfs niet met kerst :) ). Al die domme ritueeltjes die in 2000 jaar verzonnen zijn hebben natuurlijk niets meer te maken met iemand die 2000 jaar geleden bepaalde waarden predikte.
Als ik dan in iets moet geloven dan is 't in naastenliefde, eerlijkheid enzovoort. Zulke dingen worden in alle religies uitgedragen. Al die rituelen om een religie heen zijn eigenlijk bedoeld om mensen een beetje houvast te geven in moeilijk tijden, maar als jejezelf dan zonodig gelovig wilt nomeen moet je vind ik wel de kern van je religie in de gaten houden. De rituelen zijn alleen maar opsmuk.
Ik weet ook niet of er een god en een hiernamaals is.. je kan alleen maar hopen eigenlijk. :) Iemand die beweert dat er geen god is kan ik dus ook niet goed begrijpen. Hoe kan je nou bewijzen dat ie niet bestaat. je kunt hoogstens bewijzen dat ie geen hol om ons geeft ;)
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
Euhhh.....IK ben God! :)

Maar dat zullen velen hier vast tegen gaan spreken! :) whehe

Nee ik ben niet gelovig!
Maar zoals mijn broertje in het begin al zei over buitenaards bestaan. Daar geloof ik in. En verders geloof ik zeker dat er wat moet wezen. We komen per slot van rekening toch ergens vandaan. Waarschijnlijk vanuit het evalueren van bacterie tot mens ofzo. Maar ja. Er moet gewoon iets wezen alleen weet ik niet wat.
A confused nine year old boy asks his mother, "Is God male or female?" After thinking for a moment, his mother responds, "God is both male and female." This confuses the little boy, so he asks, "Is God black or white?" She responds along the same line, "God is both black and white." This further confuses the boy so he asks, "Is God gay or straight?" The mother becomes concerned, but answers none the less, "Honey, God is both gay and straight." At this the boy's face lights up with understanding and he triumphantly asks, "Is God Michael Jackson?"
 
Ik besef heel goed dat Godsdienst een hoop discussie oplevert en daar begin ik echt niet aan.

Niet bang voor de discussie,maar omdat ik niet wil bekeren.of de indruk wil wekken dat te doen.

ik was nieuwsgierig of jullie geloofden en niet in hoe en waarom.
om kwetsende discussies te vermijden.
en soms zoals boven zinloze opmerkingen.
Dit was even serieus:)

Verder vind ik politiek en geloof twee dingen waar je heel voorzichtig mee om moet gaan.
niet bespotten en niet lichtzinnig over denken.

Ze zijn beide heel belangrijk in de maatschappij.
Alleen zijn er maar heeeeeeeeeel weinig mensen die daar echt rustig en nadenkend over kunnen discussieren.

Bedankt voor jullie reply`s.
Verder vind ik politiek en geloof twee dingen waar je heel voorzichtig mee om moet gaan.
niet bespotten en niet lichtzinnig over denken.


Op dit vlak kan ik je niet meer dan gelijk geven.
Er zijn genoeg landen waar ze mekaar afslachten omdat de 1 in dit geloofd en de ander in dat. *sick in head*

En met politiek dito met een sterretje
Werkzaam bij Partyflock
Ik geloof!!

Ik ben gedoopt en ik heb belijdenis gedaan.
Ik ga niet zo vaak meer naar de kerk maar dat komt omdat die meestal al begonnen is wanneer ik thuis kom :D of omdat ik dan pas net in bed lig.
een aantal vrienden van mij geloven ook, we gaan dan wel eens samen naar de kerk toe omdat je in je eentje niet zo snel gaat.

ik heb zelfs de foto's van mijn belijdenis op mijn homepage staan en daar ben ik trots op!

Iedereen legt zijn geloof op een andere manier uit, ik zie de bijbel bijvoorbeeld niet als een boek met fijten maar als een boek met verhaaltjes waar je iets van kan leren als je er over nadenkt.

Ik schaam mij niet voor mijn geloof maar ik loop er ook niet mee tekoop. en over die cda stemmers waar mixie het over had daar hoor ik dus echt niet onder! niet alle gelovige stemmen cda hoor en niet iedereen die cda stemt geloofd!
alle mensen die en bebaalt geloof hebben een zich daar aan houden. jullie zijn kanjers ik zou dat niet kunnen daarom ben ik ook niet gelovig maar ik repecteer jullie.

love ya partychick2002
Wat is je belijdenis doen??
ik geloof er heilig in dat geloof oorlogen veroorzaakt, en dat vind ik fout!! Maar iedereen moet maar geloven wat ze willen, als ze mij daar maar niet mee lastig vallen!!
belijdenis is het belijden van je geloof....

bij ons ging het zo dat we een jaar lang een maal in de 2 weken bij elkaar kwamen om over het geloof te praten. over wat het geloof voor ons betekende en hoe wij het zagen in de maatschappij van tegenwoordig. wat wij geloofd en wat niet! hoe wij de verhalen in de bijbel zagen en wat we van andere geloven dachten.
Het werd afgesloten met een feest in de kerk waar bij wij voor werden gesteld alshet ware als nieuwe leden van de kerk.
 
Zo zag ik het ook.

het dopen doen eigenlijk je ouders.,belijdenis kan een gevolg zijn.

op een gegeven moment,als je er goed over hebt nagedacht en je wilt bij "diegene"horen,dan zeg je dus net als in een huwelijksverbond :ja.

dus met een belijdenis beloof je God aan te nemen in jouw leven en zijn weg zo goed mogelijk te volgen en naar zijngeboden te leven.
 
ben niet gelovig me moeder wel een beetje word er eg leip van als ze zo raar loopt te lullen over weet ik veel allemeaal bah mij nie gezien
 
ja.. jammer alleen dat je in de RKkerk zo jong je belijdenis moet doen. Als je nou 18 bent ok.. maar op die leeftijd (12 ofzo?) doe je gewoon wat er van je verwacht wordt en is 't echt geen bewuste afweging...
Ik ben zelf ook katholiek en nog gedoopt ook vroeger, maar ik ben niet zo vaak meer in
de kerk tevinden, ik loop er alleen langs als ik van het feesten terugkom en soms lopen er dan al mensen die naar de kerk gaan haha die zitten je dan lekker aan te gapen haha

ik weet niet of het wat is
De EO jongeren dag, beetje vaaag misschien
maar als het weer in de Adam Arena gehouden wordt
wil ik best wel een keeertje gaan kijken, wil tog wel eens weten hoe het er daar aan toe gaat...

is er geen bekende dj katholiek??? volgens mij is Marco V. katholiek die heb het tog ook over G.O.D.D??? (hihi)
 
Ik geloof in mezelf :) :p
Ben wel katholiek ofzow en gedoopt dak baby was..spaanse papa he ;)
Maar verders geloof ik nergens in..Zal gerust wel iets zijn,maar wat..tsja..daar kan je wel uren over nadenken..maar dan worje alleen maar gek :vaag: :D
 
sins mijn beste vriend is overleden geloof ik nergens meer in... hij was zo een goeie jongen en toch overlijd hij... oneerlijke wereld
ik geloof niet in god maar ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde maar niet god wat het wel is weet ik niet. ik geloof ook wel in t paranormale.
ik ben katholiek opgevoed. maar ik geloof niet in 1 almachtige God, ik geloof dat iedereen een eigen beschermengel heeft die je helpt bij bepaalde dingen des leven.

Als ik in de kerk kom (sporadisch) dan voel ik wel een bepaalde rust, je hebt de tijd om over bepaalde dingen na te denken en op die momenten geloof ik zeker dat er iemand is die je helpt en begeleid op je levenspad...
Ik geloof in ALLAH!!!!!!!!!!!:-D
 
Ik geloof meer in dat iedereen zijn eigen soort god is(celestijnse belofte)
 
2 KLubbinman: echte Atheïsten zijn er maar heel weinig...dacht dat ik het ook was omdat ik over het algemeen godsdiensten helemaal niets vind. Maar je gelooft dan dus echt helemaal nergens in als je Atheïst bent.

Ik hoop overigens wel dat er meer is....maar verder ga ik uit van de wetenschap en dat we nu nog niet ver genoeg zijn om bepaalde wonderen te verklaren.
 
Zwaar anti geloof (heb soms wel een kruis om me nek maar die is voor de sier!!!)
der gebeuren voor mij te veel nare dingen in de wereld, oorlogen, moorden, verkrachtingen, nare ziektes, noem maar op, als er echt een god was geweest die de hele aardbol heeft gemaakt, kan die hem ook weer goed maken denk ik dan maar, of zit ie nu boven in zijn luie stoel te kijken wat voor'n teering zooi we der van maken????? ik weet het niet,
maar geloven in iets waar niet 1 mens met met harde feiten over kan praten doe ik NIET!!
respect voor de gene die dat wel doen maar begrijpen doe ik het niet echt.
Mijn molukse oma heeft me wel het een en ander bijgebracht over geloof. De molukkers zijn vrij streng protestants enzo dus tja ik moest ik wel. Alleen sprak die dominee constant maleis in de kerk en dat versta ik niet zo heel goed, ik kon altijd maar de helft volgen. Verder was mijn nederlandse moeder katholiek maar die hield zich er nooit mee bezig. Alleen als er weer iemand van de familie dood was, gingen we naar de kerk en dat zat me ma op d'r knieen op de bank. Dat is daar een of andere regel ofzo. Maar zelf ben ik niet echt gelovig, ik geloof niet in een God die in de Hemel zeit ofzo. Ik geloof wel in geesten en dat soort dingen. 'k heb ook weleens geesten opgeroepen enzo, dat was echt machtig. 's avonds fluitend over straat lopen enzo doe ik ook niet want mijn oma vertelde me altijd dat je daarmee boze geesten aanlokt. De meesten noemen het bijgeloof maar ik denk dat als je molukker of indo bent dat je het dan wel snapt.

Soms ga ik nog weleens naar de biep en lees ik wat uit de bijbel of de koran maar dat is meer een soort hobbie van me. Ik vind het gewoon leuk om te weten wat er in die tijd allemaal is gebeurt. Ik denk trouwens wel dat figuren als Abraham, Jezus en Mohamed wel echt geleeft hebben maar ik geloof bijvoorbeeld weer niet dat Jezus = water in wijn veranderd heeft en dat Mohamed op een paard naar de hemel gereden is. Het waren volgens mij gewoon hele invloedrijke mensen in die tijd. Een geloof dat me wel aanspreekt is het Hindoeisme. Die kennen maar liefs 584 verschillende soorten goden. Dat komt ook wel een beetje overeen met wat ik denk van geesten enzo. Ik luister ook weleens naar muziek uit die cultuur. Lekker rustgevende muziek is dat. Maar goed.. ik ga er weer eens vandoor. Vanavond lekker feesten enzo, dat is ook een vorm van religie, Jaaaaaaaa toch De mazzel
 
Ik ben gedoopt en de rest van de rattaplan heb ik ook doorlopen, maar dan houdt t ook op.
ik ben niet echt met t geloof opgevoed (heb veel slaag gehad, kan nooit de bedoeling zijn geweest van god lijkt mij......)

Ik vind dat iedereen zelf moet weten wat ie doet met n geloof, als je er maar niemand mee lastig valt. Dus niet zoals de Jehova's alle deuren afgaan om zieltjes bij elkaar te bedelen.
Het moet je eigen keus zijn, als ik zo graag Jehova (b.v) wil worden dan vind ik die weg zelf wel, en niet omdat ze aan mn deur staan.

Ik geloof wel dat er "iets" is, maar weet alleen niet wat, en maak me daar ook niet meer druk om omdat je jezelf dan helemaal gek denkt.

En zoals ook al hierboven ergens beschreven, geloof zit in jezelf, en niet als je wekelijks naar de kerk gaat.

Zo heb ik al vaak ruzie met mn pa gehad toen ik nog thuis woonde, nooooooooooooit gingen we naar de kerk (behalve dan de geijkte begravenissen en huwelijken) maar met kerst moesten we opeens naar de n8mis, ik vind dat hypocriet, als je de rest vh jaar daar je neus niet laat zien, heb je er met kerst ook niks te zoeken.
En vanaf t moment dat ik zelfstandig woonde ben ik dus ook nooit meer naar de kerk gegaan, behalve als ik genodigd ben ivm huwelijk/begrafenis/doop.
Mijn oudste heeft weleens gezegd, mam......k wil naar de kerk ( op school erover gehad natuurlijk) prima zeg ik, en ben met m gegaan en hebben erover gepraat naderhand.
En dat was dan ook zn laatste keer, zo lang zitten daar.......:-( dat wilde ie nooit meer doen, was saai.
Oke dan, maar ik ben met m geweest, hij moet t verder zelf weten.
(en verder ben ik ook van mening dat er door geloof al vele oorlogen zijn onstaan, helaas).
ik ben lekker helemaal niks, geloof alleen in ufos
Ik geloof in alles ;-)

EMF
Geloof is goed als hoeksteen voor de samenleving. Een bepaald geloof schept een band tussen mensen. Ik denk dat dat een goed element is van geloven. Mensen vervremen niet van elkaar en mensen moeten in een bepaald patroon leven van normen en waarden. Ik denk dat dat een goed element is van geloven, en dan maakt het niet uit welk geloof je beleid.

Echter, ik zie dat slechts als een positieve fuctionele bijkomstigheid van geloven. Ik geloof namelijk zelf niet. Geloven brengt sancties net zich mee. Je hebt je op een bepaalde manier te gedragen anders kan het nog wel eens slecht met je aflopen als je aan de hemelpoort staat te rammelen. Geloof is dus mede gebaseerd op vrees van de mens. Immers, als je je geloof niet meer op een bepaalde manier belijdt, dan heb je kans wel eens het vagevuur tegemoet te zien. En dat zijn weer bepaalde sancties die mensen weerhouden voor zichzelf een andere mening erop na te houden. Durf er immers maar eens een andere mening op na te houden dan dat je al jaren, door middel van je opvoeding en geloof, is voorgehouden waar bovendien erg nadelige sancties aan zijn verbonden. Zelfs twijfel aan je geloof, om welke beweegreden dan ook, wordt als verschrikkelijk kwaad gezien. Dat zorgt er al voor dat je de verlichting, het eeuwige leven of de rol van martelaarschap, wat in sommige culturen en geloven het hoogste bereikbare goed is, vaarwel kan zeggen. Sancties die de mensen weerhouden tot het nuchter nadenken over het bestaan en met name het kritisch nadenken over hun eigen geloof. Het houdt de gelovigen dus min of meer in een bepaald keurslijf waardoor bewustwoordingsprocessen over ons zijn een flinke vertraging oplopen danwel helemaal niet plaats vinden.

Waarom ik niet geloof in een god maar in de evoutie van onze soort? Hoe oud zijn geloven nu precies? Het christendom is bijvoorbeeld nog niet zo heel oud. Wel in vergelijking met een mensenleven, maar niet in de tijd dat deze aarde en ons heelal bestaat. De aarde bestaat al zovelen miljarden jaren, de mensheid niet. Bij elk geloof staat het 'zijn' van de mens centraal. Waarop is dat dan gebaseerd? Niet echt op het ontstaan van de aarde of de minime tijdsspanne dat de mens op de aarde rondloopt. Wie is de mens dan om zichzelf te centraliseren als opperwezen in dit complexe en bijzonder toevallige geheel? Een komeet die neerstortte op deze aarde heeft een behoorlijk dominante soort weggevaagd. Dat gaf de ruimte om onze soort te ontwikkelen, inmiddels zijn wij de dominante soort. Ooit zal er een op dit moment onbekende factor aanbreken die ons in zijn geheel weg zal vagen. De evolutie heeft geleerd dat er dan weer een ander soort zal opstaan die de dominantie zal overnemen. Dat is een kwestie van onbepaalde tijd. Dat lot zullen we zeker niet mislopen.

Wij zijn gewoon een nietige pisvlek die onstaan is door geheel toeval. Ga maar eens na hoe verschrikkelijk oneindig het heelal is. Wie zijn kleiner dan de allerkleinste speldenprik, en dat op onze nietszeggende miniscule planeet. Een speld in een hooiberg is met het grootste gemak te vinden in vergelijking met onze aanwezigheid in de oneindige kosmos.

In elk geloof staat de mens min of meer centraal en is het oppermachtige wezen. Wij zijn uitverkoren en wij zullen en moeten dienen als mens ten einde het geloof het geloof te laten zijn. Waarom is dat?? Indien wij ons bewust zouden zijn van onze nietzeggende aanwezigheid in de oneindige tijd en ruimte en eventueel andere dimensies waarvan wij geen enkele wetenschap hebben, dan zou ons bestaan een depressief bestaan zijn. Immers, degene die dit nu leest, mijn zus, president Bush, hele Afrikaanse volksstammen, de politieagent op de hoek en mijn eigen persoontjes leven doet er toch geen ene flikker toe. Alle dingen waar wij ons druk om maken zal het oneindige heelal op geen enkele wijze beinvloeden. En dat is geen fijne gedachtengang. Op deze manier ben je je namelijk bewust dat je leven er eigenlijk geen fuck toe doet.

De evolutie heeft slechts 1 doel. Het voort produceren van je soort. Uitroeien van andere levensvormen is daarom gerechtvaardigd wanneer andere levensvormen geen enekele bijdrage leveren aan het bestaan van de eigen soort, sterker nog als deze soort de eigen soort bedreigd, is het een noodzakelijk kwaad.

De mens is net als elk element op deze aarde om dominant te zijn. Dominant teneinde de eigen soort haar voortbestaan te garanderen. Daar is de hele evolutie op gestoeld, voortplanten. Alleen heeft de mens een bepaald voorrecht gekregen in de evolutie wat ze vrij dominant heeft kunnen maken aan andere soorten. Het vermogen te denken, verbanden te leggen en op de toekomst in het spelen. Al doen we dat laatse uiteraard niet zo slim. Wij zijn ons bewust van ons 'zijn' en handelen niet slechts volgens driften maar ook middels sociaal opgebouwde waarden en normen. Dit heeft onze beschaving verder gebracht. Geloof is hier een nadrukkelijk onderdeel in geweest, een hoeksteen om onze huidige sameleving te creeeren. Het heeft de mens op weg geholpen samen een eenheid te vormen waardoor hun dominante factor op deze globe uitgebreid en versterkt kon worden.

In deze tijd van ongebreidelde kennis kan de mens verschillende percepties kweken. Niet slecht meer die door opvoeding of achtergrond is bepaald, de mens wordt middels school en verschillende invalshoeken en perspektieven aangezet tot het zelf leren denken. Daarnaast is de informatie in dit tijdperk bijna geheel oneindig, zeker voor mensen uit de Westerse cultuur. Mensen worden zich dus steed bewuster van hun plek in de geschiedenis, hun plek in het oneindige universum en de toevalligheid van hun bestaan. Aan de ene kant onstaat daardoor veel meer bewustwoording en het objectief bezien van godsdiensten en dat dat eigenlijk maar heel erg bezijden de waarheid is. Aan de andere kant zorgt de bewustwording van de nietigheid van het menselijk bestaan voor een soort somberheid. Wat is dan namelijk het nut ervan om nog te leven? Jouw leven, mijn leven, niemands leven doet er immers toe.

En die bewustwording is moeilijk te verkroppen aangezien wij ons graag als het centrum van het onpekerkte universum beschouwen. Als jij je plek in dit geheel beseft begrijp je ook dat alles waar wij zo ons best voor doen eigenlijk gewoon echt geen ene fuck van betekenis is. En dat beseffen is weer heel erg ongezond voor onze menselijke evolutie. Het is namelijk geen gedachtengoed dat onze soort en samenleving op een hoger niveau brengt. En dat is de kern van ons bestaan, onze evolutie.

Mijn gedachtengang is een sombere, namelijk die van het nietige bestaan, en het gedachtengoed dat mijn leven geen enkele zin heeft in de oneindige tijd ruimte en wellicht voor ons dimensies die we nooit zullen begrijpen.

MAAR, als je je hiervan bewust bent kan je er ook een ander invulling aan geven. Wees namelijk blij dat je hier op deze aardkloot bent gezet, alle toevalligheden daarbij inbegrepen. Geniet van de dingen waar een mens blijer van wordt. De mensen om je heen, de mensen waar je van houdt, je gerse auto, de verliefdheid die onderdeel is van ons 'zijn', en voortgekomen is uit onze behoefte en noodzaak te evolueren. Maak je door deze nieuwe bewustzijn niet meer zo druk om de alledaagse irritaties maar accepteer ze met een lach. De beswust woording van je nietige bestaan creeert daarmee ook mogelijkheden om wat relaxter in het leven te staan en meer te genieten van ons bestaan. We hebben immers geen zorgen meer, ons bestaan doet er toch niet toe.


Om terug te komen op geloven en en het in mijn ogen werkelijke nut ervan. Geloven is een door de eeuwen heen opgebouwde uitvlucht om de ware werkelijkheid niet te aanvaarden. Daarbij was het een gepast middel om de mensen te onderwerpen een geamenlijk doel na te streven. Welk geloof je belijdt of welk perspektief je in leeft, ik geloof er heilig in dat de ontnuchtering van het geloven op dit moment in een verschrikkelijke sneltreinvaart de mensen wakker aan het maken is. Wakker in de zin van het ingezette ontnuchteringsproces. En dat pas in een heel erg korte tijdsspanne in vergelijking met het bestaan en ontstaan van de diverse geloven.








REFLECTIE
Interessant topic, ik houd van zaken die mensen aanzetten tot denken. Denken over hun bestaan en plaats, ongeacht wat hun mening over het bepaalde onderwerp is. Iedereen leeft in zijn eigen perspektief, er is geen al omvattende waarheid.

Het is hier op deze site normaal oppervlakkigheid troef. Misschien dat de luitjes hier wat meer hun bewustzijns niveau gaan trainen. Dit is overigens helemaal niet denigrerend bedoeld naar mensen die zich eventueel aangesproken zouden voelen. Eerder een aanzet om bewustwoordings- en denkprocessen op gang te brengen.

Groet,

Uwen Maestro


Kus aan allen die beseffen dat ze minder zijn dan de allerkleinste pisvlek die ik ooit in de meest smerige wc-pot heb geprduceerd op een vakantie in een verdorven atheistisch land. Ook een kus aan de mensen die zich absoluut niet kunnen vinden in mijn denkwijzen. We zijn er immers om verschillend te zijn. Laat het aan de evolutie over wie uiteindelijk het recht van de sterkste heeft, dat is namelijk degene die onze species (Engels voor soort) verder zal ontwikkelen.
Later, als ik in een schrijfbui ben zal ik eens mijn denkwijzes over onze plek in de kosmos uiteenzetten. Ook heel erg interessant, echter te complex om aan mijn vorige verhaal te hanegn. Bovendien is het alweer vroeg en Randoman moet ook eens gaan slapen.

Ik zeg dus dag tegen allen die de moeite namen mijn verschrikkelijk lange lap tekst tot zich te nemen.

Kus aan alle nietigen
rando uw is een nihilistisch zijn

*EMF*
 
Het was effies een hele hap ja,maar ik ben er doorheen.

1 ding wilde ik toch even aanhalen;niet iedereen die gelovig is,is bang voor hel en vagevuur en weet ik al niet wat.

dat is sterk gebonden aan welke kerk/groepering/geloof,bij jou hoort.

Ik geloof daar totaal niet in.
de tien geboden zijn slechts richtlijnen voor een bepaald soort leven.
Het is beslist niet meer van deze tijd.
Het is wel te vertalen naar deze tijd.
En dan is het niet zo heel moeilijk.

Van een paar keer vloeken en van het stelen van een a[ppel en een banaan,zie ik geen duivel en vlammen.
Nee,alleen een soort van "vader"die tegen me zegt; moest dat nou zo nodig? probeer volgende keer eerst eens na te denken voor je wat doet of zegt.:)
de tien geboden niet meer van deze tijd ?

nee toch he ? ;-)

als mensen zich simpel aan deze 10 geboden hadden gehouden was er niks aan de hand geweest.

De dogmatiek om het geloven is wel killing !
Believe in me. Mijn bijbel komt nog.
Ik denk dat ik pas ga geloven als ik heel erg ziek ben of als ik niks meer heb om te hopen,

In baggere tijden zou ik best kunnen geloven, maar of dat nu in God is denk ik niet, gewoon mezelf en alle vrienden/kennissen/familie die ik heb, je hebt gewoon iets nodig om je sterk te houden
 
Ik weet niet wat ik moet geloven, maar 1 ding is voor mij duidelijk... zoals de evolutie theorie ik vindt dat echte onzin! ik snap niet dat mensen altijd het fenomeen toeval aanhalen ik vindt dat wel erg gemakkelijk...
En hoe kan er nou iets uit niets ontstaan???
PLOTSELING was er een celletje en die begon te splitsen.. enz enz. Ik denk dat er altijd een factor van onzekerheid zal blijven bestaan over onze oorsprong en waarom we leven enz enz. IK denk dat wij mensen niet het verstand het besef en de wijsheid hebben om achter zulke dingen te komen ...
ik ben te nuchter om te geloven

eerst zien, dan geloven

en toch zou ik niet willen geloven
ik wil mijn leven niet laten leiden
door een geloof, free you'r mind weetje..
me pa is altijd heel erg t geloof opgedrongen en heeft er nu een grote hekel aan
dus daarom benk ook heel nie gelovig opgevoed
vinnut wel mooi om te zien dat gelovige mensen in sommige situaties waarin anderen al lang de hoop op zoue geven nog hoop kenne houwe
mah ik geloof zelf in nix
ik ben nooit gelovig geweest.
maar ik heb wel alles doorlopen:
dopen, 1st communie, vormen etc...
we zijn allemaal opgebouwd uit chromosomen, daar is geen god aan te pas gekomen! sorry

en tuurlijk, al lig je doodziek op een terminale afdeling, begrijp ik wel dat sommige mensen naar een god toe keren.
 
Artiest William Tech
Ik ben katholiek opgevoed (kben dus ook gedoopt enzo) en ik ga altijd met mijn ouders mee naar de kerk op feestdagen (pasen en kerst meestal), maar ik ben helemaal niet gelovig.
Ik heb altijd geleerd dat ik een eigen mening moet hebben/vormen en mijn mening is dat er geen god bestaat, ik geloof er gewoon niet in heel simpel eigenlijk. Het hele scheppingsverhaal lijkt mij net een groot fantasieverhaaltje, en 'de hemel' of 'het hiernamaals' vind ik al helemaaaaaaaaal onmogelijk te geloven.

Ik heb natuurlijk wel respect voor mensen die wel geloven, en dat is ook belangrijk: tolerantie, maar ik 'geloof' meer in de wetenschap :) (evolutie ipv het scheppingsverhaal, etc.)
het hele principe van geloven is dus, dat je het als een waarheid aanvaard zonder dat je daar 100% zeker van bent, anders heette t wel 'weten'... Maar daar gaat t nou niet om...

Ik ben altijd gelovig opgevoed, altijd christelijke scholen en toen ik mijn eerste dag in de wieg lag werd er al gezongen:
Ik ga slapen,
ik ben moe
sluit mijn beide oogjes toe
Here houd ook deze nacht
over mij getrouw de wacht

en dat tot mijn 15e ofzow, meestal wel mee naar de kerk en ik geloof er ook echt wel in... Alleen is mijn leven nu zo dat ik me helemaal niet meer aan eventuele regels en kerkgedrag hou, dat ik t voor mezelf niet eerlijk vind naar de kerk te gaan, want ik gedraag me er tog niet naar... en elke keer bidden en om vergeving vragen vind ik dan hypocriet omdat ik tog zo weer de fout inga... ik heb dus even een pauze ingelast, af en toe bid ik nog wel eens, en de bijbel ligt naast me bed... en ik kom ook vast weer terug....
ik geloof ook, durf daar ook voor uit te komen.

ben gedoopt, nog geen belijdenis gedaan, komt nog wel denk ik (ben nog maar 19, meesten doen het pas op 20+)

en over EO-jongerendag... nee, dat spreekt me nou niet aan... misschien wel dat hoe heet het ook alweer, flevofestival is het.. ben daar naar meegevraagd.. moeten we misschien maar ff checken, ff kijken hoe dat uitkomt ook....

en er was nog iemand die helemaal niemand kende die geloofde... volgens mij komt dat voornamelijk doordat veel gelovigen niet in de grote steden wonen... ik heb bijvoorbeeld een oom die in apeldoorn woont en daar is de kerk van een kwart van apeldoorn aanzienlijk kleiner dan die van mijn dorpie!

dus dat verklaard wel 1 en ander

overigens laat ik iedereen overal vrij in... willen hun antigeloof zijn: fine, wat jij wil joh.
probeer (nadruk op PROBEER dus) alleen wel respect te tonen voor diegenen die wel geloven :)

overigens is het niet zo dat ik ALLES geloof wat er in de bijbel staat... dat ontstaan van de aarde is natuurlijk wel leuk bedacht maar dat buy ik dus niet... maar ik heb wel zoiets van: ooit moet iets dit bedacht hebben ofzo...(tzit immers zo briljant in mekaar)

wat trouwes grappig is (vergeef me de onzorgvuldige opbouw van het verhaal) is dat praktisch niemand de combinatie feesten (trance energy, qontact, qlubtempo etc etc) en geloof 'accepteerd' om het maar zo te zeggen.. ze kijken je dan toch wazig aan!

naiviteit noem ik het maar... (overigens bezoek ik af en toe rockconcerten van christelijke bands... gaat er soms ook knap wreed oplos :) )

tot zover mijn bijdrage
Ik ga er niet heen omdat ik NIET gelovig ben, ,maar ik heb wel Respect voor de Gelovige hoor
 
mischien komt dana wel draaien op de EO jongeren dag wie weet
 
Mja ik geloof in mezelf is op het moment genoeg!
:):)
 
Ik vindt dat veel mensen (niet alle) heel makkelijk reageren en er totaal niet over dit onderwerp nadenken ... beetje dom vindt ik.
Veel mensen leven hun leven en denken totaal nergens over na. Over het hoe en waarom ze leven bijvoorbeeld.
Vanwege italiaanse achtergrond ben ik katholiek gedoopt. Maar geloof niet.
In ieder geval niet in welk van de huidig bestaande vormen dan ook).... omdat t gewoon meestal voor een deel niet klopt...

reincarnatietheorie klopt bijvoorbeeld wel als je er over nadenkt (it makes sense, ook systematisch gezien).. maarja .. openstaan voor en geloven in zijn verschillende zaken.

enneh ... rando : sometimes you amaze me (echt heel soms dan he)