Partyflock
 
­ Nederland
is het handiger om goed te kunnen draaien op belt-drives dan direct-drives omdat dat moeilijker is en dat je dan op alle tafels kan draaien als je eenmaal belt gewend bent?
 
Euh...
Nou
Ehh

Heeft niks met moeilijk te maken, belt drives zijn gewoon slechter en komen minder snel op gang

En als je DJ bent, draai je toch alleen met direct drives, belt is alleen goedkoper
 
Artiest Jakuza
Damien heeft gelijk.

Belt drives doe je gwoon nix mee. Ik ben ook op directs begonnen en ik ben nu (Na minder dan 1 jaar) al in het buitenland (Londen, Berlijn, Münster etc) gweest en heb 2 residencies.

Trust me, meteen voor de direct drives gaan, en als het even kan meteen de Technics 1210. Mixer maakt niet bijzonder veel uit, maar je wilt wel een goede drie-kanaalstoonregeling. Een crossfader specifiek voor over de koptelefoon is dan ook misschien nuttig.

Als je nog meer wil weten, just ask.
heb je die 1210mk3's al gezien? te leip...
 
Ja maar totaal nutteloos.

Wil je de industrie-standaard: Neem de 1210 MK2.

Wil je een vette draaitafel met veel opties en andere ongein: Neem de Vestax PDX-2000 of de nieuwe Numark (Nee niet de goedkope dan wel meteen het top of the line model).
wat WEL klopt is dat als je op disco 2000 goed kan scratche je de ultimate scratch master bent!!! whehe, ontken dat maar eens!! Want scratche op disco 2000s dat is onmogelijk!! whehe
die ongein op de draaitafels vind ik ook nutteloos!! als je die shit gewend bnet dan op een feest moet draaien en je bent afhankelijk van die ongein, hang je!! whehe, enne, dj-en moet gewqoon in je zitten.
dus dan klopt het toch dat als je op de slechtste tafel kan draaien dat je goed bent en dus op alles kan draaien?
 
Aan TerrorDieHaght:

Daar ben ik het totaal met je eens.

En toch heb ik zelf ook een paar Vestaxen... :D
Moet idd altijd ff 5 minuten lang weer wennen aan de mindere motor van de Technics, maar dat boeit verder niet. Neej, ik werk soms ook mee met HipHop formaties etc, en dan is een Vestax werkelijk masterlijk om op te scratchen.


Aan Alain:

Misschien wel. Zou het niet weten, aangezien ik het niet heb meegemaakt. Klinkt op zich wel logisch. Waar ik echter bang voor ben is dat het dan veel te lang gaat duren voordat je echt die master bent. Werk op Technicsen, leer je skills, oefen hard en je zit binnen no time gebeiteld. En dan hangt alles alleen nog af van een solide platenkeus (Om mensjes te doen zien beuken), een grote beurs (Om die platenkeus te betalen) en je eigen enthousiasme achter de tafels (Om de mensjes op te zwepen).
nee, als jij gewend bent om op KUT draaitafels te draaie, dus steeds bij moet sturen heel irritant, dan ben je dan doe je dat ook op goeie draaitafels terwijl dat niet nodig is!
 
Terror, zie boven.
hoezo? wou je zeggen dat een draaitafel van 100 euro niet constant blijft draaien? het is volgens mij alleen moeilijker om gelijk te zetten, toch?
 
Soms draaien ze idd niet constant. Dan fluctueert de pitch. En bijsturen is dan zwaar moeilijk omdat soms de pitch control gwoon te laag is en je heel makkelijk het ding "overstuurt".
7 euro per plaat elke week een een stuk of 4, komt het wel goed.
jah, en DAT is ut um nou!! Als je je plaat wil corrigeren, loopt t in de soep!! heej alain, ff een vraagje!! heb je weleens een technics bedient?? en een andere goedkopere draaitafel??
een limit belt en limit drive, ben ff vergeten welke. kan nu 2 phonics belt krijgen met mixer nieuw in doos voor 300
jah, ok, maar heb je weleens een technics bedient?? dan merk je duidelijk verschil!! dat ding is zowieso al veel stabieler!! ik ben aan t sparen voor twee geminis, die vind ik toch ook best wel goed qua kwaliteit!! vriendin van me heeft er al 4 a 5 jaar twee staan en ze doen t nog steeds errug goed!!
ja een exacte kopie van de technics ja, ik zit er ook al op te loeren... heb wel op 1210 gedraaid, maar heb er geen 1000 euro voor...
nee, idd, das wel errug duur, maare je merkt toch wel dat zo een technics veeeeeeeel beter is??
 
Wat voor Gemini ? PT-1000 ? Die is fijn ja, idd exacte kopie.

1210 moet je niet meer dan 500 euro voor betalen. Waar ? Duitsland. Daar is het spul echt tonnen goedkoper.

Probeer maar eens:
www.elevator.de

Mocht je de onzin daar kopen, warn me. Ik heb daar een tijdje gewerkt en ken de meeste lui, ik koop ze dan wel voor je (gwoon samen heengaan met de auto ofzo) dan gaat er nog wel wat xtra van de prijs af.
jakuza: nee, de pt-2000, maar die is t zelfde als de pt-1000, alleen heeft de pt-2000 een verstelbare arm!! Ik ga voor de gemini!! Nog ff vlink doorsparen........Maar ik wil t heel graag, koop al heel wat jaartjes platen, ben sinds kort weer begonnen met kopen en eindelijk begonnen met sparen voor draaitafels alhoewel dat niet echt opschiet!! arme student whehehe!!!
hoeveel zijn die pt1000 en 2000 dan?
kweet nie precies!! ik geloof zo een 900 gulden per stuk!!!
 
Direct-Drive!! Je moet niet op Belt-Drive draaien want da's kut. Als je je vinger al ff op je plaat legt staat ie al stil...... . Ik heb 2 jaar Belt-drive gehad en toen begon ik met Technics (sl'tjes) en toen kon ik weer opnieuw beginnen (overdrijf ik wel een beetje hoor..).


>> ZIJN NIET MIJN WOORDEN HOOR!!! <<<< Zijn van een hele goede 'Techno-DJ' in spe (naam laat ik maar ff weg) .
Belt Drive alleen aanschaffen als je toch iets hebt van ik wil ff snuiven aan dat draaien, maar als je redelijk zeker weet dat je door wilt gaan, dan kan je beter gewoon ff doorsparen voor wat directere tafels, of je daar nu een VestaX, Gemini of een Technics voor neemt moet je zelf weten, dat is iets persoonlijks en zal je zelf moeten ondervinden in een winkel door er met je tengels aan te zitten eigenlijk. Voelen is belangrijk :p
Toch zijn ook niet alle direct drives even goed ofzo.. Ik heb zelf 2 gemini XL 500's en ik ben er dus absoluut niet over te spreken.. Die dingen draaien zo inconsequent als de pest.. Ik heb namelijk ook 2 cd spelers en daarmee pitchen gaat altijd wel redelijk strak..
ik ben er nog steeds voor dat als je op belts kan draaien dat je op alles kan draaien en buiten dat ik heb nou eenmaal niet een al te hoog budget en ik wil begin deze zomervakantie draaitafels in huis hebben
to john doe!! dat komt omdat die xl500s niet quartz gestuurd zijn denk ik!! kweet niet precies wat t inhoud, maar die anderen zijn wel quarts gestuurd, de technics ook! en to skabber, je heb wel gelijk opzich
Ik denk dat het hier een kwestie is van wat wil je er mee gaan doen ? wil je er je hobby van maken de zgn. huis/tuin/keuken DJ of wil je in de toekomst er geld mee gaan verdienen ?

Ten eerst zou ik mij afvragen of het wel iets is wat je wil, dus eerst een aantal keren oefenen bij een ander en als je er van ovetuigt bent dat het voor jouw weggelegt is kun je zelf wat kopen !

Kijk veel geld uitgeven is geen probleem verantwoord geld uitgeven is moeilijk. Het grote kapitaal zit ook niet in de aanschaf van de draaitafels (kost genoeg weet ik !) maar wat dacht je van het vinyl ? vlak dat niet uit !!

Als je het als hobby doet zonder betaalde toekomst kun je met wat mindere draaitafels af, maar ga je voor de betaalde toekomst ga dan voor de Technics ! ze zijn en blijven de beste !!

Je kunt ze in nederland nieuwe kopen voor € 599 bij www.turntables.nl .

have fun
fons: Ik denk dat het hier een kwestie is van wat wil je er mee gaan doen ? wil je er je hobby van maken de zgn. huis/tuin/keuken DJ of wil je in de toekomst er geld mee gaan verdienen ?

Natuurlijk is t niet de goeie reden om te beginnen met drraaien he? voor t geld!! Je moet t met gevoel doen, anders kom je dr zowieso niet echt denk ik!En als je dr veel geld mee kan verdienen is dat mooi meegenomen.
tis gewoon allemaal blabla


PRuTSiNG RuLeZ!
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
kheb die reloops staan (directs)
maar moet steeds wennen aan die technics dingen, ze zijn veel sneller op toeren en corrigeren is best lastig omdat ze zwaar draaien :)
na 3 platen kloten heb ik dan ook weer de smaak te pakken hoe die snertdingen werken.
wat is high-torque direct drive dan en quartz?
 
Quartz = Quartz Lock, je kan t ding vastzetten op de 0 Pitch zodat hij niet meer van "snelheid" verandert als je aan de Pitch Control zit....

High Torque= Nergens op slaand zinnetje wat je er van moet overtuigen dat het ding een sterke motor heeft.... Veel bedrijven zetten dat zonder goede reden op hun tafeltje, vertrouw duzz alleen echte merken (Technics, Vestax, Gemini, misschien een Numark of Reloop).

Damn, ik begin een draaitafel-nerd te worden.... :P
tja ach jakuza! maakt niet uit hoor!! DRaaitafels zijn vet gewoon!! K krijg gewoon een stijve als ik een technics zie :p
 
Als je wil draaien op feesten enzo

is techniks echt wel noodzakelijk

want die soundlab zooi kan je echt niet vergelijken met techniks

Ik heb me eerste jaar ook op soundlab gedraait
daarna techniks moest gelijk weer opnieuw beginnen met leren

draait heel anders

techniks roeleert gewoon
 
Ik heb precies hetzelfde, gewoon zo snel mogelijk direct-drives aanschaffen scheelt een hele hoop