Partyflock
 
­ Nederland
Hey allemaal!

Als haar examens allemaal goed zijn gegaan, slaagt m'n vriendin ergens volgende maand voor haar vwo. Op 10 juni is het eindexamengala en partners mogen mee... jup, probleempje!

Mijn brandende vraag: what the hell am I gonna wear? Heren, wat zouden jullie doen? Dames, wat zouden jullie graag zien?
Je kunt kiezen uit twee mogelijk heden:

1. Een rok-kostuum
Dat is een zwart pak, met een speciaal wit overhemd met een heel klein opstaand boordje en verborgen knopen, een wit strikje en een raar soort wit ding over je overhemd en onder je jasje dat ietwat lijkt op een giletje. Het jasje is er dan zo een met van die lange slippen aan de achterkant en glimmende revers. Deze kostuums worden veel bij studentengala's gedragen, maar buiten de studentenwereld eigenlijk nooit. Dit zou ik dus niet doen


2. Een smoking
Dat is ook een zwart pak met een speciaal jasje met glimmende revers, maar zonder die lange slippen. Eronder heb je weer zo'n raar overhemd met een klein opstaand kraagje en verborgen knopen. Als je het echt goed wil doen moet je er zo één regelen of huren.



Wil je geen smoking huren en kun je er ook geen een regelen, dan volstaat een zwart pak met een wit overhemd en een zwart strikje prima. Bijna niemand heeft zomaar een smoking in de kast hangen, dus de meeste zullen wel zo gaan. Doe geen stropdas om. Misschien vind je dat wel mooier, maar dat hoort gewoon niet op een gala. Gala = Strik!

Aan de andere kant moet je je er niet al te druk om maken. De verkleed partij is vooral voorpret en tijdens het gala let niemand er meer op. Dan is het gewoon een leuk zuipfeest. De meeste van je klasgenoten zullen geen smoking hebben, dus iedereen regelt maar wat bij elkaar. Je zult ook zien dat veel mensen schijt hebben aan de etiquette en dat ze gewoon iets lekker raars regelen.

Huren van een smoking kost rond de 50 Euro. Let er wel op dat ze vlak voor een gala vaak uitverhuurd zijn als je in een wat kleinere stad woont, wees er dus snel bij. Wees er ook voorzicht mee, want als je 'm te ranzig maakt ben je je borg kwijt. Kopen kost rond de 150-200 Euro. Als je denkt vaker naar een gala te gaan is kopen dus wel handig, je hebt 'm er namelijk in drie keer huren uit.

Toevallig ga ik vanavond zelf ook naar een gala:)

Veel plezier op de jouwe!
Regel een tof jaren 70-stijl pak. Glimmend of fel gekleurd overhemd (met puntkraag), bovenste knoopjes open. Gewoon ff iets anders dan het standaard rokkostuum. En GEEN strikje :bah:
't is een schoolgala, hoeft dus allemaal niet precies volgens officiele gala-etiquette :-)
 
euh.....een rok-kostuum ?
Sorry Mixie?? Geen strik? Wat wil je dan dragen bij je kostuum? Het moge duidelijk zijn dat je dan normaliter geen stropdas draagt..:D;)
 
doe is leuk en trek de jurk van je vriendin aan
ik zal 't eens aan haar vragen :d
 
Gewoon een mooi wit of beige pak met een strikkie!

Zwart mag natuurlijk ook, maar ik denk dat wit of beige jou beter staat.
Snowwhite heeft gelijk. Iets anders of iets raars aantrekken is net zo leuk of zelfs leuker dan een smoking/rokkostuum zoals het eigenlijk hoort. Een gala moet je vooral niet te serieus nemen.
Ik heb zelf een rokkostuum, maar gister had ik eens absoluut geen zin om die aan te doen. Ik ben gewoon in een felgroen blousje met van die enorme puntkragen gegaan:)

Bovendien heb ik mijn sportschoenen onder mijn nette broek aangedaan. Het ziet er niet uit, maar het danst 10 keer lekkerder. Toe ik veel mensen aan het eind van de avond zag strompelen op hun niet ingelopen nieuwe nette schoenen, heb ik me helemaal kromgelachen:D
2 Tash D: Een rokkostuum is een rare naam voor een net galapak met zo'n jasje met lang slippen. Het heeft verder niets met een rok te maken zoals vrouwen die dragen, je hebt er gewoon een zwarte pantalon onder aan.
 
zwart pak, witte blouse, zwarte stropdas
Werkzaam bij Partyflock
bij een gala hoord eigenlijk gewoon een rokkostuum zoals koenie al zegt maar het ligt er wel aan hoe net het gala is.

op een gala van een middelbare school zal je weinig mannen in een rokkostuum zien dus ja valt wel op als je er een aan hebt maar het nadeel is dat bijna niemand weet dat het zo hoord dus zullen ze je wel vreemd aankijken!

Ik zou gewoon iets aandoen dat fijn zit en er ook nog een beetje netjes uitziet
Zwart pak, Wit overhemd, maar Geen Strikkie; dan nog beter een zwarte stropdas of zo, maar de jurk van je vriendin is ook wel een keer leuk toch?!~!

Beetje vreemd, maar wel lekker:d

(K)
Gala's zuigen, en in pak lopen al helemaal (vind ik dan) :D :)!
Ik heb drie pakken ;-) Vind het niet erg. En vaak toch wel noodzakelijk om te dragen... Zie het probleem er niet van in mensen die niet willen lopen in pak moeten niet zo mekkeren. Het is nu eenmaal zo...

En het straalt blijkbaar wel iets uit naar de dames :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
jah het heeft wel wat, een man in pak:d

Vinden jullie het niet mooi om een meisje in een lange jurk te zien?
DUS ZEKER WEL!!! Echt wel mooi!! :d
strikkie??? zijn jullie gek in je hoofd ofzo!

strikkies vind ik zo ballerig staan. staat gelijk zo streng

gewoon een smoking, beige met krijtstrijp is mooi, zwart natuurlijk ook. en het overhemd wat je eronder aan heb niet helemaal dichtknopen tot bovenaan. het moet ook een btje nonchalant blijven natuurlijk
 
Zou met de vriend van een ander stel de pakken huren van de Blues Brothers.
compleet met zonnebril en kauwgum,`t laatste niet huren hoor:)

Zou thuis nog wat pasjes instuderen.

echt gaafffffffff!!!!!!!!!!!
Ik vind het nog steeds niks, in pak lopen, nog nooit gedaan en behalve als het echt moet zal ik dat voorlopig ook niet doen ook...

En over die vragen over meisjes in een lange jurk - dat vind ik ook niks nee.
Oh ja, bijna vergeten. Je hoort eigenlijk ook een corsage te dragen. Samen met de groep met wie je er heen gaat regel je die voor jezelf en voor jullie dates, zodat je met een paar mensen dezelfde hebt. Een corsage kan een klein bloemstukje of bloemetje zijn, maar als je dat te serieus vind kun je ook gewoon iets flauws nemen van bijvoorbeeld de Bart Smit. Een snoepketting doet het bijvoorbeeld ook vaak wel goed.

Dat idee van gabber mama is ook wel lachuh!

2 Gold: Eens per jaar is het toch wel leuk om je voor de grap eens helemaal te verkleden.
In pak lopen vind ik niet zo heel erg, is af en toe inderdaad wel leuk. Van die jurk van m'n vriendin zie ik toch maar af, want zij zal toch ook echt iets aanmoeten... :p

Grappig trouwens dat jullie wit en/of beige suggereren, ik dacht altijd juist dat mij dat helemaal niet staat. Nou ja, we'll see... ik denk dat het toch een smoking wordt. Iemand enig idee hoeveel €€€ dat kost? Ik heb dan over huren; kopen is een beeeeetje overdreven... ;)


Groetjes!
Je kan beter een pak kopen. Betaal je bij SetPoint voor een goedkoop pak 250 euro of zo...

Huren kost al 50 euro.. Dus na 5 keer huren heb je je eigen pak :s...
 
250 Euro voor een eenmalig iets ook ook zonde !

Maar goed, als er nood aan de man is moet er een oplossing komen:

Men neme een zwarte Australian broek. Men neme een witte blouse en een zwart colbertje. Men trekke het aan. Klaar ! Maat van mij was dus vergeten een pak te huren, dus hebben we die Ausbroek bedacht. Niet helemaal 100% correct, maar het was wel kicken :D
Een stropdas vind ik sowieso niet horen bij een kostuum.. maar goed....

Strikje hoort en is ook wat speelzer... breekt meer af in ieder geval.
Ik vind een strikje nog steeds niet, maar ja, moet iederen zelf weten he:d

Zon Men In Black pak is zekers ook wel mooi:d hahaha heeft wel wat, lekker chique en stoer!!!

Je hoeft natuurlijk niet altijd zo'n pak aan te doen, maar als je er toch een koopt, heb je heus wel gelegenheden die komen waar je ook een pak aan moet doen.. chique diner van je werk of zo iets dergelijks. Moet je er ook wel representatief uit zien, of een zakendineetje..

(K)

Trouwens nu ik er over nadenk; als je een pak toch niets vind, kun je er met een snoepketting of zoiets leuks, toch een iets minder strenge bedoeling van maken...:)
Een galakostuum vind ik nou niet bepaald iets voor een zakendiner o.i.d. hoor....

Een pak is toch even wel iets anders dan een kostuum, maar goed. Een strik hoort en daar kun je niets op afdingen.... Tenzij het niet zo chique is als een gala behoort te zijn.
Hmm ja, daar zeg je wat--> Goed punt!!

Poeh poeh, we letten wel weer goed op vandaag:d
 
Ik zou echt voor beige of wit gaan hoor! Ik bedoel, iedereen zal wel in het zwart zijn. Dat is niet erg origineel!

Bovendien heb je een donker uiterlijk en daar steekt zo'n lichte kleur mooi bij af! Vind ik dan hoor...
Als je dan al in zwart pak gaat... doe er dan witte gympen onderaan! Is tenminsten origineel en tegendraads!
Kijk naar mijn profiel pic ... zegt genoeg ;)


Deze foto is gemaakt tijdens mijn gala gisteravond. Die met dat foute en lelijke groene blousje ben ik.
je trekt gewoon helemaal niks aan kost je niks en je bent snel klaar
een nette witte blouse met een nette zwarte broek, ja dat is wel leuk!!

succes
Zo te lezen heb je al genoeg advies! Maar mijn mening:

Een jaren 70 pak!!! Helemaal hot!

Mijn broertje had twee weken geleden z'n examengala en hij had het trouwpak van m'n pa aangedaan!
Donkerbruin met krijtstreep! Colbertje is getailleerd en de broek heeft wijd uitlopende pijpen! hij heeft heel veel complimentjes gehad, dus dat lijkt me dan wel een goeie optie!:D

Maar veel plezier en succes met je kleding keuze!
hahaha Ga net als Koen; Ga voor Groen;)

Helemaal Hot!!:d

(K)
 
neeen joh voor babyblauw:P

sonder strik strik=ober!!!!!

lalalalalalala hmm ik val op mannen in pak :Pmjummie (neen doe maar swart)


Heb hier echt nog een bol gezicht..

EN NEE!!! geen stropdas, ik weet het :( ;-)
..mmm..laat een pak op je bodypainten..dat is masterlijk :-D

hehe...
 
ik sluit me helemaal bij koen aan.
Eigenlijk een Rok, smoking kan ook maar het is middelbareschool dus een pak kan ook gewoon. Corsage moet eigenlijk wel. Gewoon iets leuks. Iets wat met het thema te maken heeft, of een duikbrilletje.... Laat je creativiteit erop los....
Bedankt, jullie zijn echt allemaal top! Uiteenlopende adviezen, maar er moet vast wel iets van te maken zijn. Ik ga er eens heel goed over nadenken. Verder blijkt dat mijn vader dezelfde maat heeft als ik, dus als er écht nood is kan ik nog altijd zijn klerenkast plunderen... :d

Op 10 juni is het zover, ik beloof dat ik achteraf laat weten hoe het was geweest!! ;)



Groetjes en nogmaals thanx a lot!!

Rachid (r)
 
mooi wit pak van armani
Zou alleen nette broek doen, en net overhem of trui....
Ligt er ook aan hoe warm het dan is natuurlijk....
en belangrijkste...
niet vergeten een leuk speciaal klein kadootje mee te nemen natuurlijk ;)
thanx LovelyLindsay ;-) :-D
Had op me vorige stage een redelijk aantal presentaties tussendoor, netjes in pak ten tonele verschijnen natuurlijk, was bij Thales en bij die presentaties zouden naast begeleiders ook nog een deel van de directie bijzitten. N-e-way, mooi zwart pak, rode stropper om en zelfs m'n badge was meegekleurd. Normaal gesproken een groene, maar als je hem vergeten was, kon je zo'n rode ophalen (matching tie! :p)

Pak roel'd op zich bess well, kan me nog herinneren dat ik op me stage toen na de presentatie nog even door de productie hallen moest, wat voor blik-vanger ben je daar? Shies... of in een lokale supermarkt in je pak verschijnen. Desalniettemin, een echte dame in een galajurk is altijd een blikvanger natuurlijk ;)
2 Rachid (R): Met alleen de verhalen over hoe het was neem ik geen genoegen. Ik verwacht minstens een foto van jou in je apepakkie.
Nou, hoe was het? En wat heb je aangetrokken?