Partyflock
 
­ Nederland
Ik ga hier echt veel gezeik mee krijgen, maar wil mijn standpunt toch even kwijt.

De GESTOORDE dader is lid van een milieuorganisatie. Hij heeft Pim naar alle waarschijnlijkheid om het leven gebracht, omdat Pim de nertsenfokkerijen wilde vrijgeven. Hier vocht de dader al tientallen jaren tegen en kon het niet hebben, dat in 1 klap al zijn werk zou verdwijnen.

Dit zou betekenen dat:

- Dit niets te maken heeft met het buitenlandervraagstuk

en
belangrijker:

-Dat dit niets te maken heeft met de vergelijking van 'de politiek' dat Pim een soort Haider / Le Pen zou zijn.

Waarom heeft iedereen in de media en op dit forum er dan steeds over, dat melkert een moordenaar zou zijn enzo?? Dat heeft hier waarschijnlijk dus geen donder mee te maken.

Ps. Stof tot nadenken: Le Pen en Haider enzo.. hebben bijna alleen maar tegenstanders en die zijn toch niet vermoord vanwege hun extreem rechtse ideeën??

( WIL WEL EVEN ZEGGEN DAT FORTUYN NIET EXTREEM RECHTS IS )

Samenvattend: Is het terecht dat veel mensen het de politiek kwalijk nemen, terwijl dat er naar alle waarschijnlijkheid geen donder mee te maken heeft?
Niemand weet waarom ie het gedaan heeft behalve hij zelf. Dus zeggen dat het gaat om de nertsenfokkerijen is alleen maar gissen, en moet je er niet te snel conclusies aan verbinden.

Stel je es de situatie van zo'n idioot voor.. Hij zit thuis tv te kijken en ziet Pim Fortuyn. Hij is het niet eens met zijn standpunten en wordt gefrustreerd 'dat zo iemand in ons land kan leven' etc.
Vervolgens schakelt ie over naar een ander net en ziet hij politici die dingen als "Hij is een gevaar voor het land" "Hij is extreem-rechts" zeggen en ze verbanden leggen met Anne Frank etc.
Volgens mij is de drempel voor zo iemand om een politicus neer te schieten ZO ZEER VERLAAGD dat ie het ook echt gaat doen.
'Want per slot van rekening is hij toch een gevaar voor Nederland? Onze eigen minister-president heeft het gezegd'

Natuurlijk is er ook een dosis gestoordheid voor nodig om zoiets daadwerkelijk te doen, maar ik vind dat de politici beter hadden moeten opletten welke vergelijkingen ze trokken. Zulke gekke mensen heb je nou eenmaal in de samenleving.
Ok Alex, daar heb je zeker een punt.

Natuurlijk is er altijd een 'trigger' nodig om zoiemand tot zo'n daad te zetten. Toch hoeft die schakel die tot de daad aanzet niet altijd enorm groot te zijn. Dat hebben we gezien met die gijzelaar vanwege breedbeeldtelevisies in Amsterdam.

Niemand zal denk ik ooit weten, wat de precieze aanleiding voor hem is geweest om tot deze daad over te gaan. Dus is het ook voorbarig om de politiek of de media de schuld te geven. Dat wilde ik hiermee zeggen. Dat er al vanuit wordt gegaan dat het de schuld is van de media, terwijl je nog helemaal niet kan zeggen wat de reden is en of dat "Fortuyn is extreem-rechts" heeft meegespeeld. Dat irriteert me namelijk in de meeste topics.
Sowieso kan de schuld niet liggen bij de media en de andere politici liggen, want die hebben de trekker niet overgehaald. Maar ik persoonlijk sluit medeverantwoordelijkheid niet geheel uit