Partyflock
 

Factory 010

op de kaart
Factory 010
15 februari 2016
Opgevolgd door Now&Wow.
Onderdeel van .
AdresMaashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE
Rotterdam
Nederland Nederland
Telefoon+31 10 47 62 452
Linksfacebookpageinstagramx
Minimumleeftijd18
Medewerkers
Boek een overnachting in of in de buurt van Factory 010 via Booking.com.

Uitgaansagenda Factory 010

Laatste feest was op zaterdag 18 augustus 2018: Official Afterparty Rotterdam Rave Festival
Statistieken
282·feesten
geen·in de toekomst
282·in het verleden
166·nieuwsberichten
22·fotoshoots
2746·foto's
172·video's
38115·bezoekers · herkomst
19041·unieke bezoekers
1702Partyflockfans
4820·albumfoto's
74·opmerkingen
75·waarderingen
zeer goed·stemresultaat (2157.3959 stemmen)
Nieuws
Een primeur voor Rotterdam Rave. Zij organiseren op zondag 18 maart een rave van 11 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds in de Factory 010 met onder andere AnD en Tommy Four Seven.
Op 2 & 3 februari pakt STRAF_WERK groots uit voor haar tweede weekender in de Factory 010, Rotterdam en De Marktkantine, Amsterdam.
Het is weer voorbij, die mooie zomer! Die zomer die begon zo wat in. wie het weet mag het zeggen. Voor het laatst gezien in 1995.en nooit meer wat van gehoord! Vroeger vielen in de zomermaanden de mussen nog wel eens dood van het dak, anno 2017 hebben we überhaupt niet eens mussen meer in Nederland. Na weer een spectaculair festival seizoen, waarin de super hippe mode van 2017 geen kans kreeg het daglicht te aanschouwen omdat wederom de poncho's en regenlaarzen het festivalterrein domineerden, adviseren wij van Grotesque een ieder: Tijd om naar binnen te gaan!
Op zaterdag 2 december komt Perc met zijn eigen label (Perc Trax) naar De Factory010, Rotterdam.
Op zaterdag 30 september keert Grotesque terug op het oude nest in Rotterdam. Hiermee voldoet PT Events aan het verzoek van velen, om weer eens een feestje in de aloude, intieme Factory010 te organiseren. Een speciale Back2Back editie is het resultaat en de tickets gaan vanaf woensdag in de verkoop!
Na het succes van een uitverkochte showcase tijdens ADE afgelopen jaar in 2016 is Monstercat terug in Nederland voor een Monstercat Uncaged show gepresenteerd door Run The Trap. Deze keer in Rotterdam!
Run The Trap XL
22 februari 2017
Op 7 april in de Factory010 in Rotterdam vindt het Run The Trap XL - Indoor Festival 2017 plaats! 1
Zaterdag 4 februari keert Modular terug in Factory 010. Na een succesvolle 2016 editie nodigt de organisatie in 2017 onder andere Âme en Job Jobse uit op de 10e verdieping van de Maassilo.
Vrijdag 23 december 2016 zal in Factory 010 de tweede showcase van Rotterdam Rave plaatsvinden. Na de eerste 'Figure' showcase met Len Faki, is Britse techno DJ Rebekah uitgenodigd voor de host van haar eigen serie events genaamd 'Elements'.
Na het vier jaar lang organiseren van verschillende Rotterdam Rave evenementen, heeft de organisatie besloten dat het tijd is voor een verandering. Vanaf heden zal Rotterdam Rave jaarlijks één indoor evenement organiseren in de Maassilo (Rotterdam) en één outdoor festival.
Modular verbreedt muzikale horizon en haalt vrijdag 19 februari onder andere Octave One naar de Rotterdamse Factory 010. Met eerdere succesvolle edities achter de rug in onder andere Toffler, Perron en BIRD is het nu de beurt aan Factory 010 op de 10e verdieping van de Maassilo.
In navolging van the Rolling Stones, K3, Enya en Gordon, trekt de 'rocksterren-familie' van Pleinvrees in de maand februari langs 8 poppodia door heel Nederland. De langverwachte en veel besproken 'Super8 Tour' staat immers voor jullie deur. Omdat ze geen genoeg van zichzelf kunnen krijgen zijn, naast Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Nijmegen en Utrecht, nu ook Leiden, Zwolle en Eindhoven toegevoegd aan het roemruchte Tour-schema.
Sexy kamermeisjes, foute filmsterren, vriendelijke piccolo's, hete hotelhostesses en geheimzinnige gigolo's. Deze personages kun je verwachten tijdens de extravagante party Hotel Zimmerman. Check zaterdag 5 maart in bij Hotel Zimmerman op de 10e verdieping van de Maassilo in Rotterdam en meng jezelf ongegeneerd in een bont gezelschap van hotelgasten en personeel. Een wilde hotelnacht die je niet snel zult vergeten: deze nacht gaat het dak van de Rotterdamse Maassilo eraf. Slechte nachtrust gegarandeerd!
Na jarenlang naast elkaar te hebben gewerkt in Rotterdam gaan Contra en Give Soul samenwerken. De twee partijen, bekend van o.a. Blijdorp Festival en Rotterdamse Rave, brengen al hun mensen bij elkaar op een onontdekt eiland: KOJO - Een plek waar je kan ontsnappen aan de hectiek van de gewone wereld. Een plek waar het draait om muziek, rituelen en ongelofelijk veel feest.
De extravagante party's, de ludieke thema's en de unieke techno-sound van de Herr Zimmerman-feesten zijn een begrip in de dancescène. Met hun razend populaire feesten timmeren Mario en Linda van Herr Zimmerman al zo'n 10 jaar aan een succesvolle reputatie. 3
Na de eerdere succesvolle edities in Rotterdam, keert refuse op zaterdag 3 oktober 2015 terug naar de Factory 010. Vorig jaar was het op deze underground locatie een top avond met een dikke portie beukgeweld. Natuurlijk kan een vervolg hierop niet uitblijven, dus heeft B2S wederom de crème de la crème op artiestenvlak uitgenodigd die jou het beste bieden van hard techno en schranz. Ben je benieuwd wie er deze editie de tiende etage van de voormalige Graansilo op haar grondvesten laat schudden? Check hier de line-up! 8
Sexy by Nature is terug met een weekender! Sunnery James & Ryan Marciano zijn tijdens het paasweekend met Sexy by Nature te zien op zaterdag 4 april 2015 in de Undercurrent in Amsterdam en op zondag 5 april 2015 in de Cruise Terminal in Rotterdam. Het DJ duo staat wereldwijd bekend om hun energieke en opzwepende house sound en hun interactie met het publiek. In combinatie met deze speciale locaties belooft dit een super intieme editie te worden.
DSTRCT, de veelbesproken nieuwkomer in de Nederlandse underground scene, komt op 6 maart met hun tweede editie in de industriële Factory 010 te Rotterdam. Hier zal wederom gekozen worden voor een ongewone, maar desalniettemin doeltreffende combinatie van artiesten: Boddika, Joey Daniel, Nino&Frankie en met als klap op de vuurpijl het internationaal gerenommeerde Italiaanse duo Tale Of Us als headliner.
Zaterdag 4 april 2015 is het weer tijd voor 010 Classics in de coolste en hoogste locatie van Rotterdam met het inmiddels bekende fenomenale uitzicht!
Paul Elstak viert zijn verjaardag samen met jou! Dit doet hij aanstaande zaterdag in Factory 010 te Rotterdam. Samen met jou, zijn vrienden en collega's gaat hij de Factory 010 op zijn kop zetten. Je kunt in de Offensive Hardcore area, artiesten vinden van Paul's eigen label. Niets anders dan de vetste Hardcore beats kun je hier vinden! Bij I love Beat, Paul's Freestyle concept, kun je genieten van allerlei hardere stijlen: van jump tot aan Hardcore. Er zijn nog wel een aantal praktische zaken die je als bezoeker dient te weten. Deze laatste informatie, inclusief de time table, vind je in dit bericht. Tot zaterdag! 16
Even niet zo veel van Strictly Techno gehoord? Dat kan kloppen! Achter de schermen wordt er echter door de mannen hard gewerkt aan het komende jubileum. Volgend jaar bestaat Rotterdam's langstlopende techno avond maar liefst twintig jaar. En is dat reden voor een feestje? Zij vinden van wel.
Vier Paul Elstak's verjaardag samen met. Paul Elstak! Op zaterdag 10 januari 2015 ben jij uitgenodigd om samen met Paul zijn vrienden, collega's en de 'man himself', Factory 010 op zijn kop te zetten. Ze gaan nog niet verklappen wat we gaan doen...of toch wel? 6
Pleinvrees gaat 2014 uit met een grote boem! Na de adembenemende eindshow op Pleinvrees Heroes, kan je wederom het nodige vuurwerk van Pleinvrees verwachten. Maar wees niet bang. Geen nep-vuurwerkshow dit keer, geen grimmig oud & nieuw feest, maar wel twee onvervalste Pleinvrees edities die tot in de vroege uurtjes (7.00 uur!) doorgaan. En dat in zowel Amsterdam (12 december) als Rotterdam (13 december).
refuse latest info
8 oktober 2014
Aanstaande zaterdag is het eindelijk tijd voor een nieuwe editie van refuse in Factory 010 te Rotterdam. Maak je klaar voor een nacht gevuld met het beste wat Hard Techno en Schranz te bieden heeft! Alle artiesten kijken er naar uit om deze voormalige Graansilo eens flink op haar grondvesten te laten schudden. Ben jij er ook klaar voor? In dit bericht vind je de laatste informatie die als bezoeker dient te weten, inclusief de time table. 21
Aanstaande zaterdag is het tijd voor de Supersized Raw Special, die deze keer in het teken staat van Titan. Tijdens deze nacht, die plaatsvindt in Factory 010, zal hij onder andere optreden als zijn live-act Titanomachy en zijn debuutalbum 'Demolition of Silence' releasen. Natuurlijk zal hij hiervan een aantal tracks ten gehore brengen en zorgt hij samen met een aantal bevriende collega DJ's voor het hardste beukgeweld! Er is wel nog wat laatste informatie die belangrijk is om als bezoeker te weten. Check it out!
Reactor gooit het roer om. Laat je, in positieve zin, besmetten met het aanstekelijke virus van de Reactor sounds. Heeft het virus om zich heen gegrepen, dan laat het je niet meer los. REACT, OR dare to think different. Want, tijdens Reactor worden de hokjes weggevaagd. Het virus waarmee je besmet wordt, bestaat uit een mooie mix van Techno, Subground, Hard Dance en Electro. 8
Wat op afgelopen 31 mei als een 'onenightstand' begon met een bijzondere vier uur durende set van dj pensionado Miss Monica, is nu een een vaste verkering geworden. In haar eigen 'hometown' Rotterdam zal zij viermaal per jaar de zaal ouderwets op zijn kop zetten met Miss Monica Komt! op één van de leukste locaties: Factory 010.
Na de succesvolle terugkeer van refuse in 2013 komt er een vervolg in 2014 en wel op 11 oktober. Deze keer in Factory 010 te Rotterdam; een rauwe en duistere locatie die perfect past bij de donkere sfeer die het evenement en de muziek uitstraalt. refuse staat voor Techno in haar hardste vorm en kent al jaren vele liefhebbers. In de randstad leeft deze 'underground' muziekstijl vandaag de dag meer dan ooit te voren, dus vond B2S in deze omgeving het perfecte toneel voor een nodige portie beukgeweld! 20
Op zaterdag 8 maart 2014 vond de eerste Supersized RAW Special plaats in Central Studios te Utrecht. Het evenement was volledig uitverkocht en na positieve reacties van zowel bezoekers als artiesten, is het tijd voor een vervolg op deze memorabele avond. De tweede editie, die volledig in het teken staat van Titan, vindt plaats op zaterdag 20 september in Factory 010 te Rotterdam; een locatie die het hart van de liefhebbers sneller laat kloppen! 13
Op zaterdag 10 mei is DNA weer terug in Rotterdam. Dit keer strijken ze neer in de Factory 010 wat volgens velen de nieuwe techno-hotspot van Rotterdam aan het worden is. Dit keer pakken ze groter uit dan ooit met grote nationale en internationale artiesten. 1
Zaterdag 5 april komt één van de meest bekende techno-electro live acts naar Nederland! Herr Zimmerman heeft het dan natuurlijk over niemand minder dan het Duitse live duo Zombie Nation! (UKW Records, Turbo Recordings, DE). Natuurlijk bij Herr Zimmerman in de Factory 010, op de 10e verdieping van de Rotterdamse Maassilo.
Na het succesvolle feest van Kierewiet en Club Waanzin eind 2013 in Factory 010 in Rotterdam, kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Voor de tweede editie heeft Kierewiet dan ook meteen de hele vloer afgehuurd en er organisaties bij uitgenodigd die al sinds de vroege jaren '90 luidruchtig rondwaren door de underground; SP23 en Zodiak Commune (i.s.m. Zinloos Geluid). 4
Na een aantal supervette evenementen in diverse steden keert Grotesque zaterdag 1 februari terug op de plek waar het in 2009 begon, de tiende verdieping van de Rotterdamse Maassilo, beter bekend als Factory 010. Heb jij zin in een intieme editie van de nummer één clubnacht Grotesque?
Het is een feest waar veel mensen naar uitkijken en dat is niet voor niks. Op zaterdag 29 maart opent de leukste locatie van Rotterdam haar deuren voor een nachtje onvervalste house classics. 010 Classics staat al jaren bekend als het gezelligste oldschool feest van Nederland en zowel de artiesten als het publiek kijken uit naar deze nacht op de tiende verdieping van de Maassilo. Bij deze maakt RAAK! Events de line-up bekend en die is weer om te smullen! 6
Herr Zimmerman begint het nieuwe party jaar gelijk met een ongelooflijke techno-knaller! Want niemand minder dan één van de grootste techno-producers ter wereld, de Italiaan AnGy KoRe, komt op zaterdag 25 januari voor het eerst naar Rotterdam!
Aanstaande zaterdag is het weer tijd geworden om, samen met vrienden en collega's, de verjaardag van Paul Elstak te vieren. Op de 10e etage van de Maassilo zijn twee area's aanwezig, namelijk een Offensive Hardcore- en een I love Beatz area. Van 22.00 tot 06.00 zal Paul Elstak hier, samen met een aantal collega's uit de hardcore scene, de dikste & hardste beats door de speakers laten knallen! 18
Ook in 2014 is PT Events weer bereid een flink aantal super vette evenementen voor je te organiseren. Zaterdag 1 februari staat de succesformule na lange tijd weer in Factory 010 gepland. De ideale locatie om samen met het Engelse 'The Gallery' een sfeervol en intieme clubnacht te organiseren. 1
En wel vier keer. Sex met je vriendIN wordt op ten duur voor iedereen een routineklus. Tijd voor een spannend avontuur. Op deze tour gaat Pleinvrees vreemd met Utrecht (vrijdag 14 februari, Winkel van Sinkel), Nijmegen (zaterdag 15 februari, Doornroosje), Groningen (donderdag 20 februari, Simplon) en Rotterdam (vrijdag 21 februari, Factory 010). 1
Een jaarlijks terugkerend Supersized evenement is het vieren van de verjaardag van Paul Elstak! Op zaterdag 18 januari eren vrienden en collegae de indrukwekkende carrière van The Godfather of Hardcore traditioneel op zijn verjaardag in Factory 010 te Rotterdam en... you're invited! 21
Darkness4life latest info
17 september 2013
Aanstaande zaterdag zal b2s' hardste concept Darkness4life Factory 010 overnemen! Verdeeld over twee area's zullen alleen de meest duistere beats op het gebied van de hardere stijlen te horen zijn. Een nacht gevuld met het meest explosieve muzikale geweld, één voor de echte liefhebbers dus! 7
Op 31 augustus staat Factory 010 voor de tweede keer in het teken van I love Beatz. Tijdens dit evenement zullen de drie residents Paul Elstak, The Darkraver en Panic de avond vullen met een verscheidenheid aan beats op het gebied van de hardere stijlen. Om het evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden zijn kaarten alleen aan de deur te koop voor 15 euro. Zin in een gezellige avond uit waar alles mogelijk is? Tot op I love Beatz! 9
Op zaterdag 21 september zal Factory 010 in Rotterdam met zijn rauwe, donkere en ondergrondse sfeer het podium zijn voor een snoeiharde editie van Darkness4life. Het hardste concept van B2S zal worden opgesplitst in twee zalen: industrial & darkcore en frenchcore & terror; een nacht voor de echte liefhebbers dus! 76
Op 31 augustus 2013 zal Factory 010 opnieuw het toneel zijn voor een knallende editie van I love Beatz. Vaste DJ's Paul Elstak, The Darkraver en Panic zijn aanwezig om dit unieke en gezellige avondje uit van de juiste beats te voorzien. Van jump tot happy hardcore: alles zal tijdens deze nacht de revue passeren. I love Beatz is voor mensen die houden van gezelligheid, afwisseling en veel verschillende (harde) muziekstijlen. 16
Vlak voordat het festivalseizoen begint kan je nog één keer genieten van de grootse maar toch intieme Factory 010 op Moments. Samen met een groot aantal (inter)nationale artiesten zullen de dj's van het label Moments Music tot diep in de nacht hun muzikale visie overbrengen.
Beatz, beatz en nog eens beatz in Factory 010 Rotterdam. Het concept I love Beatz wordt op Pinksterzondag 19 mei 2013 voor de eerste keer georganiseerd op deze nieuwe locatie. Onder leiding van frontman Paul Elstak komen alle harde muziekstijlen aan bod. 10
Herr Zimmerman trakteert je zaterdag 30 maart op de meest freaky techno nacht van het jaar: Herr Zimmerman's Freak Show! The freaks come out this night! Wie durft?! 2
R&B All Stars
24 maart 2013
Zaterdag 6 april komt eindelijk op groot verzoek R&B All Stars naar Rotterdam en wel naar de Factory 010, boven de Maassilo. Het concept dat al voor volle zalen zorgde in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Helmond komt zaterdag 6 april naar Rotterdam. 1
010 Classics en Sonar staan aangeschreven als topfeesten in hun scene en toen artiesten en bezoekers hoorden dat deze organisaties de stoute schoenen aan gingen trekken was het enthousiasme van iedereen niet te temmen. Het resultaat is dat er op Paaszondag in de vetste locatie van Rotterdam, Factory 010, geschiedenis geschreven wordt 3
Laatste info Moments
30 januari 2013
Aanstaande zaterdag is het zover; de volgende editie van Moments! Na het knallende debuut afgelopen november zal de eerste zaterdag van februari hoofdstuk 2 inleiden van het nieuwe elektronische avontuur in de Factory 010 in Rotterdam.
Tanz like a movie star
17 januari 2013
Op zaterdag 26 januari, tijdens het eerste weekend van het internationale Film Festival in Rotterdam, is er Herr Zimmerman's Film Festival Party! Herr Zimmerman legt de rode loper voor je uit, want deze nacht staat geheel in het teken van de internationale movie star & celebrities wereld!
Aanstaande zaterdag zal de Factory 010 te Rotterdam volledig in het teken staan van een van de langst meedraaiende Hardcore artiesten in de scene. Hij wordt niet voor niets The Godfather of Hardcore genoemd. Dat is natuurlijk niemand minder dan Paul Elstak! In dit bericht de timetable en overige handige informatie voor jou als bezoeker. 13
Zaterdag 2 februari zal de prachtige rauwe fabriekshal Factory 010 in Rotterdam opnieuw gevuld worden met alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond. Ook deze keer is de line-up doordacht, vol variatie en de prijs meer dan waard. 2
Herr Zimmerman sluit dit jaar op een wel heel bijzondere wijze af! De buitenaardse party katze zorgt dit jaar op zaterdag 29 december voor een werkelijk te gekke eindejaars-techno-party, die je niet mag missen! Tijdens het laatste weekend van dit jaar komt Herr Zimmerman namelijk met Herr Zimmerman's Spanky Wanky Party! 2
Aanstaande zaterdag zal de Factory 010 te Rotterdam volledig in het teken staan van een van de meest gewaardeerde hardstyle-artiesten van het moment: Frontliner. Tot in de kleine uurtjes zullen hij en zijn collega DJ's en vrienden zorgen voor de dikste beats 6
Ook dit jaar zal zaterdag 12 januari niet ongemerkt voorbij gaan. Dit is namelijk de nacht waarop de verjaardag van 'The Godfather of Hardcore' Paul Elstak ongekend gevierd gaat worden in de Factory 010 te Rotterdam. Vanaf 22:00 uur komen zijn collega's en goede vrienden er samen met hem voor zorgen dat deze locatie aan de Maashaven een stukje dieper de grond in wordt gebeukt. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op zijn spraakmakende carrière als DJ en Producer! 14
Lineup Prspct XL 16
9 oktober 2012
After the mega successful XL 15 indoor festival edition in May of this year at the Maassilo, Rotterdam. PRSPCT heads back to The Factory 010 club on the 10th floor of this amazing building to bring you: PRSPCT XL 16 – The Apocalyptic Uprising 26
Prspct XL 16
20 september 2012
After the mega successful XL 15 indoor festival edition in May of this year at the Maassilo, Rotterdam. PRSPCT heads back to the Factory 010 club on the 10th floor of this amazing building to bring you: Prspct XL 16 – The Apocalyptic Uprising. 23
Op 17 november zal er in de Factory 010 te Rotterdam een speciale nacht plaatsvinden. Een evenement gewijd aan een artiest die de laatste tijd enorm gegroeid is, op alle grote evenementen staat en niet meer weg te denken is uit de hardstyle scene: Frontliner. Op Frontliner's Creative Community zal hij met zijn favoriete collega's en vrienden tot in de kleine uurtjes de dikste beats ten gehore brengen. Een nacht waar je als hardstyle-liefhebber zeker bij moet zijn! 14
De line-up voor Moments op 10 november in de Factory 010 is compleet! Kosten nog moeite worden gespaard om er over twee maanden een memorabele avond van te maken.
Op 22 september geef je weer vol gas op de toeter met een nieuwe BangYourHat. Qua muziekstijl is BangYourHat moeilijk in één hokje te stoppen. De dj's draaien van elektro, dubstep, disco tot hiphop. Zolang er maar een rauw randje aanzit. En dat is ook precies waar BangYourHat voor staat: rauw.
Zaterdag 10 november vindt er een technofeest plaats op de tiende verdieping van de Maassilo, de Factory 010 in Rotterdam. Moments staat voor een knallende avond ter ere van het gelijknamige muzieklabel. De bijbehorende talenten zullen tezamen met (inter)nationale vedettes tot diep in de nacht optreden. 4
De vele uren in de studio hebben resultaat gehad want het nieuwe album 'Extreme Audio' is een feit! Vrijdag 29 juni is het zover: Evil Activities presents Extreme Audio in de Factory 010 in Rotterdam. 12
Op vrijdag 29 juni 2012 presenteert Evil Activities zijn nieuwe album, Extreme Audio, tijdens de eerste editie van zijn evenement: Evil Activities presents Extreme Audio. Dit exclusieve evenement zal voor het eerst plaatsvinden in Factory 010 te Rotterdam. 70
Aanstaande zaterdag 7 april 2012 is het dan eindelijk tijd voor Slaves to the Rave! Deze 'Factory of Freaks' editie wordt gehouden in één van de toplocaties voor hardcore die Nederland rijk is, namelijk; Factory 010 te Rotterdam. De oude fabriek, op de tiende verdieping van de Maassilo, biedt plaats aan bijna 2000 partyfreaks en heeft, heel belangrijk!, geen geluidslimiet! 11
Slaves to the Rave blaast zaterdag 7 april 2012 letterlijk en figuurlijk het dak eraf van de Maassilo in Rotterdam! Tijdens deze lange nacht, hoor en voel (!) je de lekkerste hardcore, early hardcore en hardere beats door de speakers die uiteraard op maximaal gaan. 6
Het is bijna 17 maart en veel mensen kijken dus al weer uit naar 010 classics in Factory 010. DJ Jean die een heerlijke iT-set gaat draaien en Rotterdamse helden als Paul Elstak, Miss Monica en Stanton waar je altijd wel iets bijzonders van kunt verwachten. 6
Zaterdag 7 april 2012 keert Slaves to the Rave terug naar Rotterdam en wel naar één van de mooiste, hardste, hoogste (!) en meest underground locaties van Nederland, namelijk; Factory 010 te Rotterdam. 19
Zaterdag 17 maart 2012 is het weer tijd voor 010 Classics in de coolste en hoogste locatie van Rotterdam: Factory 010! Sinds de eerste editie van 010 Classics in 2008 staat dit concept garant voor een echte trip to memory lane. 13
Karotte Weekender
3 januari 2012
Nederland lijkt zijn tweede thuis. De streken die Karotte achter de draaitafels uithaalt hebben hem hier een trouwe, enthousiaste achterban opgeleverd.
Prspct XL14
19 december 2011
This Saturday Prspct XL14 hits the Factory 010 in Rotterdam to bring you the mother of all raves! 29 Of the best international drum 'n bass, hardcore and dubstep artists divided over three area's to rock your X-mass socks off! 37
Aanstaande zaterdag is het eindelijk tijd voor Beat Fabrique, het nieuwe concept in de Factory 010, met heel veel vertrouwen heeft de organisatie een sterke productie ingezet om op die manier goed voor de dag te kunnen komen met het nieuwe concept. Ondanks alle promotie en effort die de organisatie in Beat Fabrique heeft gestopt moeten ze erkennen dat de voorverkoop tot op dit moment erg tegenvalt. 7
Op zaterdag 10 december, waarvan we slechts anderhalve week verwijderd zijn, gaat PT Events los met het nieuwste concept Beat Fabrique in de Rotterdamse Factory 010! Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een compleet-uit-je-dak-avond. Voor het eerst tovert PT een concept uit de hoge hoed waar liefhebbers van zowel trance als de hardere stijlen in Electronic Dance Music volledig op hun wenken bediend worden. In twee übervette zalen met acts van Proteus, Scot Project, Fausto, RAM, Signum en vele andere toppers zal het fundament van de oude fabriek aan de Maashaven weer eens goed getest worden! 4
PRSPCT XL 14
24 oktober 2011
On the 24th of December 2011, X-mas eve, PRSPCT & RAAK! Events present Prspct XL14. Forty meters in the air overlooking the skyline of Rotterdam, 29 of the best international drum 'n bass, hardcore and dubstep artists are coming together to bring you the mother of all raves! Get yourself ready! 36
Beat Fabrique
24 oktober 2011
Zaterdag 10 december presenteert PT Events haar nieuwste concept Beat Fabrique in de Rotterdamse Factory 010. Met het uitspelen van deze nieuwe troef richt PT zich op de hardere stijlen in dance music. Op zaterdag 10 december gaat het dan eindelijk gebeuren. Waar PT Events met harddance de grote zaal voor haar rekening neemt gaat ook de tweede zaal van de Factory 010 gebruikt worden. 11
Three insane areas of drum 'n bass, hardcore ad dubstep hosted by PRSPCT, The Third Movement & Scum/Subway. Here is just a little teaser of what you can expect: Limewax vs The The Panacea, The DJ Producer, BAR9 and many many many more! 20
PT Events is er klaar voor. Met ontzettend veel zin kijkt de organisatie uit naar het tweejarig bestaan van het paradepaardje Grotesque. Deze week zal Factory 010 weer geprepareerd worden zodat de avond van zaterdag 15 oktober weer een onvergetelijke wordt. 4
Vijf jaar buitenaardse tanzfeesten! - Buitenaardse party kater vijf jaar op aarde! De buitenaardse party kater, met de naam Herr Zimmerman, is een waar clubbing begrip geworden in Rotterdam en ver erbuiten. Wie de brutale, eigenwijze zwarte kat op de rode posters ziet, weet dat er weer een Herr Zimmerman party op komst is. 5
b2s presents Remember
3 oktober 2011
B2S brengt opnieuw early hardstyle naar Rotterdam. Met het concept Remember wordt op zaterdag 5 november de Factory 010 op zijn kop gezet. Early hardstyle heeft voor iedereen een andere betekenis, daarom vroeg B2S de artiesten naar hun mening over deze muziekstroming en de herinneringen die zij hieraan koesteren. Maar natuurlijk ook wat jullie mogen gaan verwachten op de aankomende editie van Remember! 29
De Grotesque Stage op het Summerlake Outdoor Festival en natuurlijk de uitverkochte In Search of Sunrise editie op de Ocean Diva van 14 mei dit jaar, zorgen voor een enorme vraag naar tickets voor het tweejarig jubileum dat op 15 oktober in Factory 010 gehouden zal worden. Meer dan 50% is inmiddels verkocht. 4
Velen zullen het er mee eens zijn; hoe ouder je wordt hoe leuker de verjaardagsfeestjes. Voor Michel de Hey geld dit zeker ook, met dit jaar zelfs een tweedelige verjaardag! Op vrijdag 23 september in de Studio 80 en zaterdag 24 september in de Factory 010. 2
Betty Ford Memorial 2011
6 september 2011
En zeg nou zelf: Rotterdam kan best een flink shotje gebruiken qua gayfeesten. Het was niet veel soeps dit jaar. Zeg maar gerust: bagger! Diverse organisaties die schaamteloos concepten, ideeën en line-ups en elkaar kopiëren. Wat te denken van "The Pink Clinic" met als thema's "ziekenhuis" en "zuster". Wtf? Hoe verzin je het? Wat een originaliteit! Daar zijn flink wat brainstormuren in gaan zitten. De enige positieve uitzondering waren de leuke XXY openminded parties! 5
Zaterdag 5 november organiseert B2S een nieuwe editie van Remember in de Factory 010 Rotterdam. Dit early hardstyle concept staat in het teken van alle vette klassiekers uit de periode 1998 – 2004. De line-up bestaat uit artiesten die allemaal een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de opkomst van de hardstyle. 121
Prspct XL 13
19 mei 2011
Het is weer eens zover, het welbekende Prspct leger zal neerstrijken voor zijn jaarlijkse XL editie. Voor de dertiende keer zullen zij hel op aarde creëren met een line-up die je rechtstreeks het 'afterlife' instuurt. Met een mix van de beste harde drum & bass, dubstep en hardcore-artiesten zal Rotterdam op zijn grondvesten schudden. 23
Aanstaande zaterdag 21 mei oraniseert B2S op de tiende etage van de Maassilo Remember. Op dit Early Hardstyle concept worden de vetste klassiekers uit de periode 1998-2004 ten gehore worden gebracht door artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de opkomst van de hardstyle. 40
Zaterdag 7 mei is het eindelijk zover. Dan is er de allereerste Herr Zimmerman's Kindergarten van Herr Zimmerman. Schaam je niet, want tijdens deze Herr Zimmerman editie, kun je na al die jaren, eindelijk weer een keer in de poppenhoek spelen of cowboytje spelen.... Ook kun je natuurlijk deelnemen aan leuke activiteiten, zoals zaklopen, koekhappen en natuurlijk spijkerpoepen.... Vind je dit allemaal iets te ver gaan, dan kun je ook lekker ontspannen aan een kleurwedstrijd meedoen, of een spelletje Ganzenbord spelen. 1
Met nog een paar dagen te gaan, maakt Rotterdam zich op voor een echt underground feest van groots niveau. The Third Movement artiesten komen namelijk naar de Factory 010. Je bent dus verzekerd van een gezonde dosis muzikaal geweld en diversiteit aanstaande vrijdag 25 maart! 20
Het is bijna 19 maart en veel mensen kijken dus al weer uit naar 010 classics in Factory 010. Jens Lissat heeft vanuit Duitsland laten weten dat hij heel veel zin heeft in deze avond en dat hij al bezig is om een hele speciale set voor te bereiden. 12
Op zaterdag 21 mei staat Factory 010 in het teken van Remember. Op dit Early Hardstyle concept zullen de vetste klassiekers uit de periode 1998-2004 ten gehore worden gebracht. We gaan terug naar de periode waarin Nederland massaal kennis maakte met een mix van nieuwe harde sounds. Speciaal voor deze avond heeft B2S artiesten uitgenodigd die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de opkomst van de Hardstyle. 63
Na een vette, dampende eerste editie in Café d'Anvers op 4 februari is de Gem Winter / Spring tour 2011 dan echt gaan rollen en houdt pas op na veertien edities op 10 juni! Next up is de Factory 010, dat vanaf de tiende verdieping van de Maassilo een sfeervol voorbeeld is van de schone ruigheid van Rotterdam. De line-up liegt er ook niet om, dit kan wel weer eens een Gem Session worden om niet te vergeten! 1
Vorig jaar op 16 oktober is gebleken dat 010 classics en de Factory 010 een perfecte combinatie zijn. Zoals jullie gewend zijn keert 010 classics ook in maart weer terug en wel op de negentiende. Ook dit keer is de organisatie weer lang en zorgvuldig bezig geweest om een line-up samen te stellen waar oldschoolminnend Nederland zijn vingers bij aflikt. 24
2011 Belooft een mooi jaar te worden. Dan viert namelijk het roemruchtige Third Movement label zijn tienjarig bestaan. In samenwerking met een aantal partners waarmee The Third Movement in de loop van de jaren een prettige verstandhouding heeft opgebouwd, zal vanaf 2011 de officiële The Third Movement - 10 Years Of Music Tour losbarsten. 26
Wanneer je de eerste vuurpijlen 's avonds in de lucht uit elkaar ziet spatten. De lucht van olie-bollen je al lichtelijk begint te irriteren en menigeen al bezig is goede voornemens te verzinnen weet je dat het einde van het jaar in zicht komt. 8
Ook komend jaar staan een groot aantal B2S evenementen op de agenda. Pak je kalender er bij want in dit bericht vind je traditiegetrouw de data voor het eerste half jaar van 2011! 68
It's looking to become an awesome night with ravers heading to Holland from all over the globe. The pre-sale is going fast so you are advised to get your tickets in advance! To get you guys even more in the mood for things to come the night's timetable is released. 23
Stichting Vuurwerk heeft in een onderzoek naar veilig en goed vuurwerk een opvallende uitkomst in de pers laten verschijnen. In een landelijk onderzoek bleek dat het beste vuurwerk verzameld zat in het zogeheten pakket: Grotesque New Year Special. Woordvoerder R. Acket maakte maandag jongstleden in de Telegraaf bekend dat het pakket van leverancier PT Events om diverse redenen tot beste koop werd geprezen. Het totaalplaatje dat pakket Grotesque biedt troeft de concurrentie vooral af op veelzijdigheid aan spektakel. 24
p zaterdag 18 december strijkt de Jägerland tour voor de achtste en laatste keer in 2010 neer in het land. Laatste stop is de linker vleugel van Factory 010 in Rotterdam. De Jägerland tour deed eerder dit jaar al Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Den Haag en Tilburg en Nijmegen aan (Utrecht is 3 december aan de beurt). De toegang voor de Jägerland tour is gratis en ieder feest biedt een nieuw programma met de beste internationale dj’s en bands, die op onverwachte locaties optreden. 3
Vanaf januari 2011 gaat de buitenaardse kater, Herr Zimmerman, maandelijks terugkerende unieke muzikale sport evenementen organiseren in de Factory 010 in Rotterdam. Maandelijks gaat Herr Zimmerman ervoor zorgen, dat er intensief wordt bewogen op muziek, met zeer energie opwekkende beats. 25
PT Events zet zaterdag 1 januari weer hoog in! Hoewel Nederland een aantal leuke nieuwjaarsfeestjes heeft is het voor GrotesQue nooit té hoog gegrepen om zich te gaan mengen in het aanbod. Op de tiende verdieping van de Maassilo bevindt zich wellicht de meest indrukwekkende club van Nederland om het nieuwe jaar in te gaan. Dat is niet Uit de Hoogte, maar zo is men in ieder geval op de hoogte! 3
Prspct XL 12
16 november 2010
On Christmas Eve Prspct recordings & Raak Events proudly present Prspct XL 12: Above and Beyond! Fourty meters in the air overlooking the skyline of Rotterdam they have fixed the most amazing location Rotterdam has to offer for the rave of all raves! Twenty-six of the best international drum 'n bass, hardcore, breakcore and dubstep artists. Spread out over three areas. Guaranteed to blow your Christmas socks off. 33
The Third Movement
16 november 2010
Een decennium geleden is het alweer dat Sebastian Hoff, beter bekend als DJ Promo, er voor zorgde dat The Third Movement het daglicht zag. De visionair Hoff zette in november 2000 met de eerste release op het platenlabel de toon voor hetgeen The Third Movement 10 jaar later nog altijd kenmerkt, kwaliteit. 49
Speciaal vanwege de komst van The Sex Invaders, is er ook een unieke retro porn expositie, gebaseerd op authentiek materiaal uit de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachtig van de vorige eeuw. Met o.a. ongecensureerde grootbeeldige (VJ) exposities van authentiek erotisch materiaal, afkomstig uit de allereerste kleuren porno magazines van ondermeer 'Color Climax', 'Private', 'Pirate', en nog veel meer uit voornoemd tijdperk. 3
Loudness
11 oktober 2010
Dit jaar op Decibel was er een tent die bijzonder opviel en bijna uit zijn voegen barste: de Loudness area. De raw hardstyle stond hier centraal en dat bleek enorm in de smaak te vallen bij het publiek! De hoogste tijd dus voor een vervolg! Op zaterdag 11 december presenteert B2S in Factory 010: Loudness! De tiende verdieping van het Graansilo pand aan de Maashaven zal dan compleet omgetoverd worden tot een industriële maar gezellige place to be! 72
Warhola
9 oktober 2010
De laatste zondag van de maand oktober zal een keerpunt worden in de Nederlandse gay(minded) partyscene. Na de Betty Ford Clinic en Villa Achterwerk komt partyorganisatie MAW met een spiksplinternieuw en vooral spraakmakend gay(minded) event. Warhola dus. Rotterdam, eigenlijk heel Nederland, schreeuwt om een nieuw feest voor de gay(minded) doelgroep. 2
Het duurt niet lang meer voordat het 16 oktober is, op deze datum is het dan eindelijk tijd voor 010 classics. Zoals iedereen inmiddels al weet zal deze editie plaatsvinden in één van de leukste locaties van Rotterdam namelijk Factory 010. 9
Zaterdag 2 oktober nadert en dan staat de Rotterdamse superclub Factory 010 toneel voor de Jubileum editie van Grotesque. Alles wijst erop dat dit evenement torenhoog favoriet is in de agenda's van uitgaand Nederland. De kaartverkoop voor 2 oktober gaat hard en dus stevent PT af op wederom een hele drukke editie. 5
Hey!
17 september 2010
In dit bericht vind je de laatste info voor de Hey! Birthday aanstaande zaterdag en de Hey! beach closing op zaterdag 25 september met Steve Rachmad, Barem en Michel de Hey. 2
GrotesQue
7 september 2010
Zaterdag 2 oktober presenteert PT Events haar zevende GrotesQue. Met recht een jubileumeditie, aangezien op 2 oktober 2009 de eerste gelanceerd werd. Bij een jubileum hoort natuurlijk een feest dat alle verwachtingen kan overtreffen. PT kennende en zo ook de indrukwekkende line-up, zal dit evenement in de Rotterdamse Factory 010 weer volledig aansluiten op de wensen van al haar bezoekers. 17
Vorige week is de line-up bekend gemaakt van de eerste twee areas van 010 Classics. Uiteraard bleef nog de vraag staan wie deze keer de oldschoolheld is die een set van zes uur gaat verzorgen in de solo area. Bij deze maakt de organisatie bekend dat DJ Lars de nacht zal vullen in de derde area van 010 Classics. 17
Betty Ford Memorial 2010
31 augustus 2010
Elk jaar staat de laatste zondag van de maand september voor gay(minded) Nederland in het teken van maar één “ding”: Betty Ford Memorial! Zodoende zal er ook dit jaar weer een waardige doch zeer uitbundige ode aan de moeder aller gayparties worden gebracht. En wel op zondag 26 september! 2
Hey!
31 augustus 2010
Wie: Jij Wat: Een verjaardagsfeestje, de rest lees je verder op. Waar: Factory 010 Wanneer: Zaterdag 18 september Hoelaat: Je wordt voor 12en verwacht. Einde: laat, en helaas je wordt niet thuis gebracht! Ps; neem je dansschoenen mee! 2
Zaterdag 16 oktober is het weer tijd voor 010 classics en dit keer in een nieuwe locatie, namelijk Factory 010. De organisatie is razend enthousiast over deze locatie omdat het industriële karakter, de entourage en de sfeer volledig aansluiten bij het ouderwetse oldschoolgevoel en 010 classics. Zoals je gewend bent is er weer een breed assortiment aan oldschool, classics en club classics die je deze avond in hogere sferen gaat brengen en oude tijden doet herleven. 22
Het eerste weekend van oktober wordt met de jubileum party van GrotesQue al direct één van de highlights van het nieuwe seizoen. Exact een jaar nadat PT Events de dance scene bestormde met GrotesQue staat het eenjarig bestaan op de agenda. De afgelopen zes edities in ogenschouw nemend behoeft het paradepaardje van PT vrijwel geen uitleg meer. Met die toevoeging dat het jubileum natuurlijk op grootse wijze gevierd gaat worden. Maak je klaar voor de overtreffende trap van ‘feest' en beleef PT's high quality standard, wanneer de Factory 010 op zaterdag 2 oktober volledig uit zijn voegen zal barsten. 7
Nog een klein weekje en dan draaien de liften naar de tiende verdieping van de Maassilo weer overuren. Zaterdagavond 10 juli is Factory 010 in de Rotterdamse Maashaven weer volledig in handen van PT Events. Met alweer de zesde editie prolongeert GrotesQue haar statements Style & Quality. Een prachtig affiche met headliners Dash Berlin en Alex M.O.R.P.H.! 13
Zaterdag 10 juli nadert het wk voetbal haar ontknoping. Aangezien iedereen weet dat Nederland de finale haalt en iedereen zondag 11 juli dus lekker voor de tv hangt. Een ideale mogelijkheid om op zaterdag alvast de voorbeschouwing mee te beleven in Factory 010. Bondscoach Patrick Pijnenburg heeft voor zaterdag 10 juli flink doorgeselecteerd. 2
Dat het zaterdag heet wordt in Rotterdam staat nu al vast. Noisekick maakt zich namelijk klaar voor een solo optreden in een, voor dit genre, nieuwe locatie. Op de bovenste verdieping van de beruchte Maassilo zal namelijk een terror feest worden gehouden van hoog niveau! 8
Zaterdag 10 juli nadert het wk voetbal haar ontknoping. Aangezien iedereen weet dat Nederland de finale haalt en iedereen zondag 11 juli dus lekker voor de tv hangt. Een ideale mogelijkheid om op zaterdag alvast de voorbeschouwing mee te beleven in Factory 010. Bondscoach Patrick Pijnenburg heeft voor zaterdag 10 juli flink doorgeselecteerd. In een even bizar als opmerkelijke samenstelling toont de oefenmeester aan zelfs hulp van ons buurland niet uit te sluiten wanneer hij maximaal resultaat wil behalen op alweer de zesde editie van GrotesQue. 12
Aanstaande zaterdag ga je helemaal los in de Factory 010 (Maassilo R'dam) op de speciale electro editie van Jailhouse! Internationale grootheden en het beste van Nederlandse bodem zullen elkaar deze avond tegenkomen! Huoratron FI, Kavinsky FR, Les Petits Pilous FR, DJ Pone FR, Diagram (GB/NL), Azizzi (R'dam), Jeff Solo (R'dam) zullen Jailhouse tot een groot succes maken!
Jailhouse
4 juni 2010
Rotterdam is in afwachting van de overplaatsing van een aantal housedadige criminelen. De hele stad is afgezet om deze roemruchte artiesten op een zo veilig mogelijke manier naar de best beveiligde Jail van Nederland te escorteren. 1
Grotesque
27 mei 2010
Afgelopen zaterdag lanceerde Richard Durand tijdens GrotesQue's ‘High Quality Midnight Cruise' in Amsterdam het achtste vervolgdeel van ‘In Search of Sunrise'. De nieuwe frontman van deze compilatiereeks heeft in een liefst drie uur durende set alle aanwezigen kunnen overtuigen van zijn passie en kunnen. 8
Rotterdam is in afwachting van de overplaatsing van een aantal Housedadige criminelen. De hele stad is afgezet om deze roemruchte artiesten op een zo veilig mogelijke manier naar de best beveiligde Jail van Nederland te escorteren. 5
Eind februari deed Meneer Achterwerk voor de eerste maal Factory 010 in Rotterdam aan met het zeer geslaagde "Peepshow". De vele, zeer positieve, reacties en natuurlijk de waanzinnige locatie vragen, nee, schreeuwen, om een tweede feest in Factory 010. Dat tweede feest zit er dan ook zeer snel aan te komen... 2
De line up voor Révolt, hét Koniginnenachtfeestje in de Maassilo in Rotterdam, is compleet. Eerder werden Crookers, Tiga, Dr. Lektroluv, Digitalism, Erol Alkan, Vitalic, Mehdi,Simian Mobile Disco en Fake Blood al aangekondigd. Nu kunnen ook onder andere David Vunk, Parra Soundsystem en The Heykids aan het rijtje worden toegevoegd. 1
Na een lange tijd van afwezigheid zijn ze dan eindelijk weer bij elkaar; BKJN Events events en Noisekick hebben in het verleden al meerdere malen bewezen de ultieme combinatie te zijn. En met een tweetal uber vette optredens tijdens de danceparade is 'Beter kom je Niet' eindelijk weer terug in Rotterdam. Natuurlijk lanceren ze meteen één van hun hardste concepten en wel op een locatie waar menig terrorliefhebber van zal watertanden.. 30
Anno 2010 hoef je ‘gelukkig’ zelf niet meer na te denken over wat goed voor je is! Je laadt je boodschappenwagen in met producten waar het ‘Ik kies bewust’ logo opstaat, en je consumeert zonder verder na te denken alles braaf volgens de voedingsrichtlijnen ‘gezond’… Zou het met het clubleven ook zo braafjes gaan verlopen op aarde?, vroeg Herr Zimmerman - zich af, om dit vertruttende doemscenario te voorkomen, zet Herr Zimmerman - alle bewust te kiezen party lekkernijen eens goed voor je op een rij, tijdens de eerstvolgende Herr Zimmerman - nacht op zaterdag 27 maart! Maak je dus op voor een muzikaal en visueel zeer prikkelende nacht, waarbij je zelf weer eens allerlei lekkers mag kiezen. 2
Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft na haar gesprekken met PT Events weinig tijd nodig gehad om een koninklijk kabinet samen te stellen. Na het hopeloos falen van Balkenende 4 presenteert de koningin op zaterdag 20 maart GrotesQue 4. Volledig vertrouwen in economisch herstel en de beoogde progressie binnen de kwaliteitsnormen van uitgaand Nederland gaven uiteindelijk de doorslag”, aldus Beatrix in haar reactie op het door haar gevormde kabinet. 6
Peepshow
24 februari 2010
Nog slechts een aantal dagen te gaan tot zondag 28 februari. De datum waarop “Meneer Achterwerk presents Peepshow” los zal barsten in de Factory 010 in Rotterdam! Hoogste tijd, want het is immers al weer twee maanden geleden dat gayminded Nederland kon genieten van een hoogstaand gayminded feest in Rotterdam… 2
Op zaterdag 13 februari maakt Rotterdam zich op voor extra lang optreden van Marco Carola. Dus mocht je met Carnaval niets hebben en wil je wel compleet losgaan dit weekend? Dan is de 10e verdieping van de Maassilo the place to be! Het opmerkelijke aan deze programmering is dat een voorverkoopticket slechts een tientje bedraagt. Genoeg reden om dus vooraf je kaartje te bemachtigen. Het feest begint om 23:00 uur en duurt zeker tot 06:00 uur. 10
Een nieuw jaar, een nieuw feest! Nieuwe ronde, nieuwe kansen zo gezegd. MAW zal ook 2010 weer felroze laten kleuren! Na achtereenvolgens met The Betty Ford Clinic en Villa Achterwerk maandelijks in dezelfde locatie actief te zijn geweest, is het de komende periode tijd voor een “reizend circus”. Om de twee maanden kan je los gaan op een verrassend en hopelijk ook erg leuk gayfeest getiteld “Meneer Achterwerk presents…” 1
The world is watching
2 februari 2010
GrotesQue will be back at the highest level. Na een waanzinnige editie in de Amsterdamse Panama is GrotesQue op 20 maart weer terug in de Maashaven van Rotterdam. Het vizier op oneindig, maar beide benen nog steevast op de grond. Zo zal PT Events de 4e editie van GrotesQue op de tiende verdieping van de Maassilo wederom naar een knallend hoogtepunt willen brengen. Na twee overweldigende vrijdag edities in de Factory010, heeft PT deze keer beslag gelegd op de zaterdag. 5
Na vorig jaar met Never on Tuesday? spetterend te hebben afgesloten, wordt 2010 door Sound Architecture op hele fijne wijze gestart middels een solo-optreden van Marco Carola. Op zaterdag 13 februari zoekt Sound Architecture het letterlijk wat hoger op in de Rotterdamse Factory 010. Marco Carola zal minimaal een 4 uur durende set ten gehore brengen. In het voorprogramma zal Joachim volgens eigen gebruik, het spel weer op de spreekwoordelijke wagen gaan zetten. 12
Time Warp NL uitverkocht
30 november 2009
De vlag hangt uit op de kantoren van Cosmopop en Evotions. De tweede editie van Time Warp in Nederland is twee weken van tevoren uitverkocht! De laatste dagen wordt nu de hand gelegd aan een Time Warp waardige productie want het gaat knallen in de Maassilo op 12 december! 40
GrotesQue
25 november 2009
De meeste mensen die enigszins op de hoogte zijn van wat zich allemaal afspeelt in het Nederlandse club leven hebben inmiddels moeten horen van het nieuwe paradepaardje van PT Events. Met het stijlvolle concept GrotesQue heeft PT snel naam weten te maken binnen de trance community en word er na de eerste editie door vele over gesproken. De sleutel tot dit succes ligt vooral bij de persoonlijke aanpak van de organisatie, het streven naar perfectie en onderscheid op alle vlakken. Op die manier wil PT in spelen op de steeds groter groeiende wensen van partyminded Nederland. 13
Beatloverz
18 november 2009
Op 26 december 2009 gaat Beatloverz net als vorig jaar knallend afscheid nemen van de kerstdagen. Vorig jaar was de kersteditie van Beatloverz maar liefst een week van te voren volledig uitverkocht! De zalen stonden vol van de confetti, sneeuw en natuurlijk een waanzinnige menigte van feestende mensen.
Voor diegene die nog twijfelde over het nieuwe en prestigieuze concept van PT Events, alle twijfels kunnen overboord: GrotesQue is een bijzondere aanwinst gebleken voor de Nederlandse clubscene. De remmen zijn los en critici zullen echt hun best moeten doen om het concept op misleiding te betrappen.. De tweede editie van GrotesQue gaat nog een stapje verder. Een stapje verder in het laten zien waar GrotesQue voor staat. Stijl en kwaliteit is wat PT pretendeerde en dat is ook precies waar het concept zich op weet te onderscheiden. Een klassepubliek, superieure artiesten, unieke locaties en een ongekende relaxte sfeer. 21
GrotesQue
1 oktober 2009
Nog 2 dagen en dan is het zover.. De kick off van het veelbelovende nieuwe concept ‘GrotesQue’ zal aankomende vrijdag de gasten van ‘Factory 010’ voorzien van een spectaculaire avond, een avond welke anders zal zijn dan men gewend is. Met de bijzondere sfeer die PT Events op z’n events weet neer te zetten, de unieke locatie op 40m hoogte, de indrukwekkende lichtshows en niet te vergeten, een spetterende line up gaat ‘GrotesQue’ de avond naar een ongekend niveau brengen.. 5
Wie vorig jaar aanwezig was op Time Warp in de Maassilo heeft het ongetwijfeld naar zijn zin gehad. Laurent Garnier die niet wilde stoppen, de Roemenen die hun eigen feestje bouwden op de 10e verdieping, Ben Sims die erop knalde en nog vele andere hoogtepunten. Het werd duidelijk dat Time Warp bestaansrecht heeft in Nederland. Maar voor organisaties Cosmopop en Evotions is dat niet genoeg! 47
Op vrijdag 2 oktober vind in het Rotterdamse ‘Factory 010’ de eerste editie van ‘GrotesQue’ plaats, het beoogde paradepaardje van PT Events. Deze relatief nieuwe club bevind zich op de 10e verdieping van de Maassilo en bereikt daarmee de status; hoogstgelegen club locatie van Nederland. Mede door deze unieke locatie loopt de kaartverkoop harder dan verwacht en is er besloten om extra tijd in te lassen en daarmee ook een extra artiest. PT Events laat hiermee zien echt iets bijzonders te willen neerzetten voor de bezoekers van ‘GrotesQue’.. 10
In een vlakke en economisch moeilijke periode als deze ontstaan vaak initiatieven van uitzonderlijke kwaliteit. Herontwikkeling en drang naar vooruitgang brengt de juiste elementen naar een hoger niveau. Dit is immers dé manier om te onderscheiden van de massa en te voldoen aan de altijd groeiende eisen van de consument. 8
Nog geen week na de heerlijke tweede editie van A day at the park is iedereen op kantoor alweer druk bezig. Geen tijd om na te genieten want het najaar wacht en dit betekent dat de mouwen weer worden opgestroopt. Speerpunten zijn in oktober de ADE-weekender (vorig jaar een groot succes) en in december het vervolg van Time Warp NL waarbij nu de laatste hand wordt gelegd aan wederom een knaller van een line-up. Maar ook de tweede edities van Karotte's Kitchen en Cadenza Night mag je niet missen! Bij deze een overzicht: 28
De twintigste editie van The Chaos Theory op 30 mei aanstaande is in veel opzichten een speciale. Het wordt namelijk de laatste keer dat The Chaos Theory van zich doet spreken. Dat gebeurt in The Factory 10 in Rotterdam, de stad waar het allemaal begon en zo is de cirkel weer rond. Natuurlijk staan de artiesten centraal die de afgelopen vier jaar het meest voor The Chaos Theory hebben betekend! 26
Op zaterdag 27 juni aanstaande organiseert Rave Generation de vierde editie van Warehouse rave. Hierbij zal de sound van eind jaren tachtig en begin jaren negentig te horen zijn in Factory 010 van de Maassilo te Rotterdam. Een locatie met een industriële omgeving, die eenzelfde sfeer uitstraalt als de echte warehouses waar dit soort feestjes vroeger plaatsvonden. 17
Morgen staat de Maassilo in het teken van de terugkeer van Cocoon. Na een jaar afwezigheid gaat het morgen weer los in de vier area’s met dikke optredens van onder andere Kenny Larkin, Ame, Aril Brikha, Robert Babicz en natuurlijk Sven Väth zelf. Voor alle bezoekers bij deze de timetable en laatste informatie. 37
Op zaterdag 4 april is het dan zover. Het Dance-concept Beatloverz bestaat 1 jaar en dat moet gevierd worden. Beatloverz is binnen een jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende Dance-concepten van Nederland in zijn thuisbasis de Maassilo. Met keer op keer uitverkochte edities komen er gemiddeld bijna 5000 bezoekers per editie. 5
Na de geweldige Oud & Nieuw editie van dik een jaar geleden keert Cocoon terug in de Maassilo en wel op 28 maart. De lente is traditiegetrouw tijd voor de wereldtour van Sven Väth die onlangs alweer de 9e ‘Sound of the Season’ compilatie mixte met de zomersound van Ibiza. Dat geluid is zeker te horen in de Maassilo, maar Evotions gaat nog wat verder! Nooit eerder was de programmering van Cocoon zo breed afgestemd op de muziekliefhebber die zijn techno graag melodieus hoort! Een ding is duidelijk, het wordt weer lastig kiezen tussen de verschillende zalen! 40
fromtechno2techno
21 januari 2009
Laten we eerlijk zijn, het aanbod van technofeesten is tegenwoordig enorm. Elke week kun je veel grote nationale en internationale artiesten in Nederland beluisteren. Dus waarom dit bericht? Omdat ook wij graag aandacht willen voor een nieuw evenement. Op 21 februari 2009 ziet in Factory 010 te Rotterdam Fromtechno2techno het levenslicht. Ik hoor u denken, dus toch weer een nieuw feest? Ja, maar wel bijzonder. Leest u verder... 5
300MPH
19 januari 2009
300MPH heeft haar stempel in de Technoscene gezet. De naam zegt het al, met hoge snelheid heeft dit Rotterdamse concept haar naam op de Nederlandse Technokaart geplaatst. Het vertrouwen was er vanaf dag 1 al van artiesten zoals Bart Skils, Polder, Warren Fellow en Joris Voorn. 10
Ruis
19 januari 2009
In het jaar 2007 trok de organisatie de stoute schoenen aan en lanceerde na jaren voor de Maassilo en Now&Wow gewerkt te hebben het concept Ruis. Het werd een groot succes, met de nodige kinderziektes. Wat volgde was een tour door heel Nederland (en zelfs een stage op een Duits festival) in steden als Scheveningen, Groningen, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht. 6
NL10 Magazine, het gratis magazine voor de regio Rotterdam en omstreken boordevol uitgaanstips, mode, life-style, interviews en meer, sluit het jaar af met een echt Rotterdams getint evenement. Op de tiende etage van de Maassilo in Rotterdam, waar de club Factory 010 zich bevindt, zal op 20 december 2008 het NL10 Feestje losbarsten.
Na dagen met je familie te hebben doorgebracht tijdens de gezellige kerst, is er maar een manier om de kerst echt goed af te sluiten en dat is natuurlijk met Beatloverz. 5
Laatste update Time Warp
25 november 2008
Met de gezonde kriebel in de onderbuik zijn de organisaties van Cosmopop en Evotions deze week hard bezig met de voorbereidingen van Time Warp NL aanstaande zaterdag de 29e. Dit is het laatste nieuwsbericht, heb je het ticket al weken op je nachtkastje of sta je in de aanslag om er eentje te scoren lees het dan even aandachtig door om goed voorbereid aan de 16 uur durende muzikale reis te beginnen! 51
Time Warp Rotterdam
14 november 2008
Nog een dikke twee weken en Rotterdam kan zich opmaken voor de eerste editie van Time Warp in Nederland. De laatste voorbereidingen worden getroffen om van zaterdag 29 november een legendarische nacht te maken. En niet alleen een nacht, de zondagochtend wordt minstens zo memorabel! De komende drie donderdagen versturen we een wekelijkse update waarin het laatste nieuws rondom Time Warp en haar artiesten centraal staat. Ook enkele mededelingen van huishoudelijke aard zullen niet ontbreken. 44
Awakenings brengt nieuws over volgend jaar maar eerst over volgende week: De kaarten die telefonisch besteld konden worden zijn uitverkocht. De laatste kaarten voor 21 en 22 november zijn nu verkrijgbaar via www.awakenings.nl/tickets?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock en bij Free Record Shop. 45
Musica Republica is about to explode! De dj’s staan klaar, de kaarten vliegen als warme broodjes over de toonbank en de movie teaser word heftig bekeken op de site! De [location=10199] worden volledig omgebouwd tot een nieuwe bezienswaardigheid. Musica Republica neemt je mee op een wereldreis langs vijf muzikale wereldsteden. 13
Awakenings zorgt voor een knallende opening van het nieuwe jaar in de monumentale Graansilo (Maassilo) te Rotterdam. De 10de verdieping(Factory10) is ook open en je kunt dus in vier zalen van 21.00 tot 10.00 een groot feest bouwen. 49
Het zonnige festival weer is definitief uit Nederland vertrokken. De zon is achter de wolken, regen komt met bakken uit de hemel en je winterjas kan de kast alweer uit. Gelukkig is het bijna 31 oktober! Vrijdag 31 oktober belooft nu al een fantastisch mooie dag te worden, of het nou regent, sneeuwt of de zon zich laat zien: Musica Republica Indoor zal voor een stralende dag zorgen. Rotterdams grootste outdoor dance festival gaat indoor! 9
Een beetje gemeen is het wel… de trouwe fans van The Chaos Theory aan het schrikken maken door te stellen dat op 1 november de laatste editie plaatsvindt! Dat is natuurlijk absoluut niet het geval maar het is wel de laatste editie in de huidige vorm want The Chaos Theory gaat veranderen! In de toekomst zal het eerste deel van de avond geprogrammeerd worden met artiesten die harde techno draaien, zonder dat dit direct als hardtechno kan worden aangemerkt. Uiteraard blijft de tweede helft gewoon onvervalst snoeiwerk! Voor het echter zover is gaan op 1 november eerst alle remmen los in de Waerdse Tempel en Factory 010. Met niemand minder dan DJ Rush achter de tafels krijgt The Chaos Theory in zijn oude vorm een meer dan waardig besluit. 21
Sugar Factory prees de Secret Cinema Invites avonden met de uitreiking van de ‘Most Succesful Night award’. De Whoosah Beachclub was afgelopen zomer tweemaal het decor van totale gekte en zorgde voor tropische taferelen tijdens een grauwe zomer. 27 september strijkt Secret Cinema Invites voor de tweede keer neer in één van ’s lands mooiste en meest rauwe locaties: Factory 010. Slechts een handjevol feestgangers heeft eerder de sfeer mogen proeven in deze unieke plek. 18
Het is allang geen verrassing meer, het legendarische Time Warp gaat jaarlijks in Nederland plaatsvinden! Het bekendste technofeest van Duitsland bezoekt op 29 november de Maassilo in Rotterdam en doet dit ook meteen goed. De deuren gaan open om 20.00 uur en voor een select gezelschap wordt de laatste plaat om 12.00 uur gedraaid. Er ligt dus ruim 16 uur techno in het verschiet voor wie er vroeg bij is! 27
Aanstaande zaterdag organiseert B2S het allereerste hardstyle evenement in de Rotterdamse Maassilo. De oude graansilo zal 8 uur lang opgeschrikt worden door een ijzersterke bezetting op het gebied van hardstyle, Early hardstyle & Hardtechno. Zes area’s met een totale capaciteit van maar liefst 5.000 bezoekers en het kenmerkende karakter van deze voormalige industriële fabriek maken deze locatie ideaal voor: Loudness – The intensity of sound 2008. 53
Een aantal jaar geleden was het nog een feit dat er aan het eind van de danceparade Rotterdam een afterparty werd gegeven met de trucks die deel hadden genomen aan de parade… Nadat dit niet meer het geval was besloten veel organisaties om zelf een afterparty te verzorgen voor de enorme groep feestende mensen die door wilde gaan tot in de vroege uurtjes. Dit jaar hebben Beatloverz Events en Fullhouse Events de krachten gebundeld om voor de grootste afterparty van de FFWD ooit te zorgen. 5
Op zaterdag 13 september organiseert B2S het allereerste hardstyle evenement in de Rotterdamse Maassilo. De oude graansilo zal 8 uur lang opgeschrikt worden door een ijzersterke bezetting op het gebied van hardstyle, Early hardstyle & Hardtechno. 63
Op 17 mei aanstaande, presenteert Secret Cinema Invites de nieuwste editie met Dominik Eulberg, Ille Bitch b2b Wouter de Moor, Peter Horrevorts en Secret Cinema *live. Niet alleen genodigde artiesten van wereldformaat, maar ook de zeer bijzondere locatie en de grensverleggende visuals van VJ Reach Visuals, beloven een onvergetelijke avond. 5
Na een jaar van afwezigheid gaat Awakenings eindelijk weer eens los in Rotterdam. Tijdens deze speciale Pinkstereditie feesten we een uur langer door tot 08.00 en de 10de verdieping van de oude graansilo (ook wel Maassilo genoemd) wordt dus heftig ingewijd door Awakenings! 21
Puurr verzorgt op vrijdag 9 mei de feestelijke openingsshow van de factory010 op de 10e verdieping van de Maassilo, de nieuwste hotspot van rotterdam! Muziek en mode zijn van alle tijden, universeel en overstijgen barrières. Zo divers en toch verbindt ze mensen, 'begeestert' hen en laat hen samen genieten. 21
Lees In dit bericht de laatste update over de aankomende vijf Awakeningsedities, waaronder Awakenings Festival. 42
Op 10 mei zal er worden gefeest op grote hoogte! De superieure, nieuwe locatie Factory 10 zal tijdens het Pinksterweekend voor het eerst in gebruik worden genomen. Factory 10 is gelegen op de 10de verdieping van de monumentale Maassilo te Rotterdam. 116