Partyflock

AIR

AIR (afbeelding)
AdresAmstelstraat 24
1017 DA
Amsterdam
Nederland
SiteSite air.nl
Aanwezigheidfacebookpageinstagramsoundcloudtwitteryoutube
Capaciteit1300
Opvolger van iT.
Medewerkers
Informatie
AIR is a bunch of wonderful freaks & cookies.
AIR is a sound system with lots of oomph.
AIR is dj's from all over the world.
AIR is just a few hours of bliss.
AIR is bitching about the lockers.
AIR is table service with a smile.
AIR is daughter to a legendary mother, the iT.
AIR is young but nobody's fool.
AIR is techgayintimateurbanweird, take your pick.
AIR is a series of epic nights.
AIR is a different label every day.

Whatever it is: IT'S AIR.
Overnachten
Boek een overnachting in of in de buurt van AIR via Booking.com.Booking.com
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda AIR
eergisteren: Do Not Sleep ADE5 bezoekers
Andrew Meller, Chus & Ceballos, Dan Black, Danny Serrano, Davide Squillace, Emanuel Satie, Hector Couto, Jansons, Jimmy Switch, Joey Daniel, LEON, Luca Donzelli, Mar-T, Matthias Tanzmann, Mystery Guest, Ronnie Spiteri
gisteren: Girls Love DJs ADE
ChildsPlay, Girls Love DJs, Jonna Fraser, Rino Sambo, The Partysquad
vandaag: Nightvision ADE
Broederliefde
Dragon · Halloween Special
$hirak, Breakfast, Cruzito, Geza Weisz, Jake Tarry, Marcel Ryson, The Marv
Halloween · The Haunted House
Avondje, Breakfast, Deion Dwight, Deserno, Invictim, Joël Daily, LEVY, Mella MM, Poke, Rockefellababe, Schaafijs, Suilju
Popalik × Skitta
Chai, Gio Divine, Jahwin, Kevas (nog niet compleet)
Woelig · Zakken Met Die Kont Het Is Meisjes Avond
4shobangers, DAIMS, Deion Dwight, Duane Franklin, FLAVA, Huxtable, Invictim
Jângäl
Nevsdeboi (nog niet compleet)
Colorful Minifestival · One Year Anniversary
Josylvio
Breakfast, Chai, Invictim, Josylvio, Mitchel Kelly, Nash, Sleazy Stereo, The Marv
Playground - TBA3 Appic
Favela
Girls Love DJs · New Years Eve
Girls Love DJs, SFB (nog niet compleet)
Elders
Laatste feest was op zondag 19 juli 2015: Milkshake Festival, Westerpark, Amsterdam
Statistieken


x
1526·feesten
13·in de toekomst
1513·in het verleden
11·feesten elders
293·nieuwsberichten
1·virtuele tour
1·fotoshoot
77·foto's
98·video's
19523·kliks
14991·bezoekers · herkomst
5927·unieke bezoekers
596Partyflockfans
87.1 KFacebooklikes
712·albumfoto's
33·opmerkingen
21·waarderingen
goed·stemresultaat (3229 stemmen)
Nieuws
Het programma van AIR Amsterdam voor het Amsterdam Dance Event is helemaal compleet!
Girls Love DJs is back! En hoe? Na het succes van de terugkeer in september is het tijd om het prestigieuze Amsterdam Dance Event klaar te stomen voor the real deal.
Het is niet eens een keuze: dit jaar vier je NYE in de AIR Amsterdam cause GirlsLoveDJs takes over NYE!
GirlsLoveDJs is BACK
20 september 2018
Op zaterdag 29 september maakt het bekende concept GirlsLoveDJs zijn comeback!
Wine Slow
15 augustus 2018
Velen kennen hem van zijn hits op New Wave maar dit jaar kunnen we al helemaal niet meer om Idaly heen.
Op zaterdag 26 mei komt een nieuwe mainstage editie naar de AIR Amsterdam met niemand minder dan SBMG.
Zon, zee, stand en een luxe resort vol begerige en slinkse vrijgezellen. Dat dit de ingrediënten van Temptation Island zijn, dat is wel duidelijk. Op 25 mei zijn dit ook de ingrediënten die ervoor moeten gaan zorgen dat AIR Amsterdam voor één keer verandert in een tropische Hitjesgolf. Temptation AIRland is geboren!
In 2010 opende AIR Amsterdam, voormalig IT, voor het eerst haar deuren op het Rembrandtplein.
Mainstage
27 maart 2018
Na succesvolle laatste edities is mainstage op zaterdag 14 april weer terug naar AIR Amsterdam! 1
TIKTAK Kingsnight
1 februari 2018
YES! Dit jaar komt TIKTAK tijdens Koningsnacht naar AIR Amsterdam met een hele dikke line-up.
Er is maar één MAIN.STAGE in het Amsterdamse nachtleven op 30 september! We gaan AIR Amsterdam op z'n kop zetten met de beste en grootste opkomende DJ namen van de stad! 3
Twaalf maal hoera, want Latin Lovers bestaat namelijk al 12 jaar!
Spinnin' Records, het grootste onafhankelijke dance-label ter wereld kondigt vandaag de lancering aan van Spinnin' NEXT – een nieuw platform voor dj-talenten tussen de 16 en 21 jaar die op het punt staan om internationaal door te breken als de volgende generatie dance-artiesten. 1
Met een knaller van een line-up is TIKTAK op zaterdag 27 mei weer te vinden in de AIR. Wat dachten jullie van de lady killers Freddy moreira en Johnny 500?
Kingsland Festival is een petitie gestart om Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op Koningsdag naar hun festival te halen. 2
Nederland staat bekend om zijn feestelijke cultuur, overvloed aan windmolens en natuurlijk de hardere stijlen. Maar als deze beweging zo wijdverbreid is, hoe komt het dan dat er een gebrek aan haar aanwezigheid in de partij hoofdstad van het land?!
Op zaterdag 8 april is Girls Love DJs keihard terug in AIR Amsterdam met 'Girls Love DJs & Friends'.
Tik Tak club night
31 maart 2017
Vlak voor Koningsdag gaan we los met wederom een line-up om van te dromen. Niemand minder dan het energieke DJ-trio ChildsPlay zal headlinen.
Met een knaller van een line-up is TIKTAK op zaterdag 25 maart weer te vinden in de AIR.
TIKTAK in AIR Amsterdam
14 februari 2017
De absolute hoofd-act van deze editie is Jayh Jawson, bekend van de hits 'Ballon', 'Kill 'm Niet' en 'Volgende Stap'.
Amsterdam we komen weer! Het langst lopende latinconcept van Nederland komt weer naar AIR Amsterdam en de datum die je mag vrijhouden is zaterdag 18 februari 2017!
TIKTAK Club Night
7 januari 2017
Na een geweldige uitverkochte Tiktak New Years Eve in de Heineken Music Hall en Maassilo Rotterdam zijn we ook dit jaar weer elke maand terug in de AIR!
TIKTAK komt op zaterdag 26 november terug naar AIR Amsterdam met een avond vol top artiesten, confetti, ballonnen en meer! De laatste editie van TIKTAK was helemaal uitverkocht en met A-Trak als grote internationale headliner belooft het weer een heel groot feest te worden.
Op vrijdag 16 september keert LIK terug in AIR Amsterdam en we hebben deze keer wat bijzonders te vieren: We worden namelijk alweer een jaartje oud! Onze glijbaby is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het terugbrengen van sexy vibes naar de club en man man man.
Het ziet er naar uit dat je zaterdag 3 september kunt genieten van prachtig festivalweer met temperaturen van 23 tot 25 graden! Er is extra veel liefde in de voorbereidingen gestopt, zodat Pacha festival haar vijfjarig bestaan op een memorabele manier met jullie kunnen vieren. Meer dan 33 artiesten verdeeld over 4 stages, een hippiemarkt en een groot fooddorp zullen ervoor zorgen dat deze dag er eentje voor in de boeken wordt. 4
Woelig XXL
13 juni 2016
Het zonnetje schijnt, de rokjes zijn kort, de muggen zoemen ... en de AIR is weer gefixed voor een knaleditie van Woelig. Na een on-and-poppingeditie twee maanden terug, zal er op 1 juli wederom geschiedenis worden geschreven met het feestje dat erom bekend staat menig rek in kleding te testen: Woelig!
DJ's zoals Martin Garrix en De Sluwe Vos deden hun eerste podiumervaring bij Kunstbende op. Het duurt niet lang voordat de volgende succesvolle DJ opstaat, want de pool aan talentvolle DJ's is groot bij Kunstbende en neemt elk jaar toe. Maar liefst 240 jonge DJ's schreven zich dit jaar in. Uit elke voorronde wordt de beste DJ afgevaardigd naar de halve finale DJ in AIR Amsterdam op 11 juni. Dertien DJ's gaan dan de strijd met elkaar aan. De vijf besten gaan door naar de finale en de winnaar mag optreden op Mysteryland 2017.
Wat gingen jullie lekker tijdens het vijfjarig bestaan van TIKTAK! Een betere verjaardag konden ze zich niet wensen. Op 28 mei komen ze opnieuw met heel veel supersterren. Zo komen o.a Dyna en BIGGI langs. Je weet wat je kunt verwachten, maar ze vertellen het graag nog een keertje: tijdens TIKTAK gaat het van hiphop, house, trap, classics, pop, moombathon en RnB weer terug naar de beukers van dit moment.
Iedere maand gaat Partyflock in samenwerking met Dresscode.­nl op zoek naar de leukste feesten met een bijzondere dresscode. In april staan er weer veel opvallende en toffe feesten en evenementen op de agenda en natuurlijk hebben we ook een awesome koningsfeest voor jullie gevonden!
On april 16th Hed Kandi be hosting one of the most sensational clubs in Amsterdam for a brand new edition of Hed Kandi Spring Sessions. AIR Amsterdam will be the stage for a mesmerizing line-up with some of the best DJs, spectacular live-acts and stylish dancers.
Nederland's grootste eclectische evenement TIKTAK tikt zaterdag 12 maart haar vijfjarige jubileum aan. Wat ooit begon als de zondagavond in AIR is inmiddels uitgegroeid tot een serie uitverkochte New Year's Eve's feesten in de Heineken Music Hall, een festival en een buitenlands avontuur in Curaçao. Na vijf jaar confetti, champagne showers en een hemelsbreed spectrum aan artiesten gaat TIKTAK terug naar de plek waar haar roots ontpopte: AIR Amsterdam.
Vieze Poezendek is jarig
12 februari 2016
Poezendek is jarig! Op 26 februari bestaat het Vieze Poezendek twee jaar! Het kindje van Milkshake festival is gegroeid van een champagne dek tot aan een groots sexy openminded hip-hop / R&B stage. Door het ongekende succes is het ontwikkeld tot een terugkerende clubnacht in AIR Amsterdam en voor de viering zullen ze veel kattenkwaad uithalen.
2015 ended with a BANG! Nu door naar een nieuw jaar vol gezelligheid, parties en keihard knallen. Zaterdag 30 januari beginnen we met de eerste TIKTAK club night van 2016 in AIR Amsterdam.
Goed nieuws voor alle fans van Latin Lovers in Amsterdam en omstreken: het latinhouse concept van Nederland is weer terug in AIR! De datum die iedereen in zijn of haar agenda zet, na het superdebuut van vorig jaar in november, is zaterdag 20 februari. Latin Lovers in AIR is bij iedereen zo goed bevallen, dat er simpelweg een vervolg komt in de beste en mooiste club van Amsterdam!
Het zit erop; na vijf succesvolle jaren Girls Love DJs Invites in de AIR georganiseerd te hebben, heeft de organisatie besloten dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Met toch wel een beetje pijn in het hart verlaten ze AIR en maken ze de weg vrij voor nieuw talent. Dag Amstelstraat. Tot ooit.
Tien maal hoera, want Latin Lovers bestaat namelijk al tien (!) jaar! Het meest vrouwvriendelijke concept van Nederland zal deze mijlpaal in de dance scene uiteraard op grootste wijze vieren met een ware '10 Year Anniversary Tour' door heel Nederland. 1
Girls Love DJs tourt met alle liefde de wereld over, but there's no place like home! Op zaterdag 15 augustus zijn ze weer terug in het land met een wel hele speciale gast. Vanuit de States wordt Le Youth overgevlogen om AIR op zijn kop te zetten.
Maak je klaar om je te verliezen in het spektakel dat Frenzy heet! Vanaf het moment dat je een stap over de drempel van nachtclub AIR Amsterdam zet, zul je al je zintuigen nodig hebben om alle indrukken te verwerken. Freaky en verrassend maar vooral over-the-top entertainment, gecombineerd met een stage design waardoor je de club bijna niet meer herkent. De ideale omgeving om alle zorgen van je af te dansen en je inner freak alle ruimte te geven. Last ingredient: muziek. Voor deze editie van Frenzy is een (inter)nationale mix van house-artiesten geprogrammeerd, die allen op hun eigen manier bijdragen aan het vrijzinniger maken van het dance-landschap.
Nederland geldt al meer dan een kwart eeuw als de Bakermat van alles wat met dance te maken heeft. Gabber, techno, trance, hardstyle, EDM, tech-house, je kan het zo gek niet bedenken. Dat rijtje wordt as we speak aangevuld met een nieuwe smaak: Dutch Disco. Vanuit de funky krochten van disco, house en italo rijst een nieuwe generatie Hollandse producers op met een frisse, fruitige sound die de dansvloer nieuwe impulsen geeft.
Nadat tijdens het vijfjarig bestaan van AIR Amsterdam rapper Cakes da Killa uit Amerika ons deed twerken tot in de late uurtjes is het weer tijd voor een nieuwe editie van Vieze Poezendek. Op vrijdag 26 juni keert Amsterdams meest sexy openminded hip-hop / R&B clubavond weer terug naar het kattennest en zullen de bezoekers al spinnend van opwinding in de rij staan.
Een groot feest ter ere van een overtuigende verkiezingscampagne, dat was Abstract for President altijd al. Grootser werd het toen Abstract gekozen werd tot President en als peoples-champ-DJ een sound neer zette waarmee hij zijn 'volk' altijd in grote getale naar de club wist te trekken. De aanhang werd groter en groter en de President werd onbetwist herkozen...
Dit jaar bestaat AIR Amsterdam vijf jaar en als trouwe host van Amsterdams meest sexy openminded hip-hop / R&B clubavond wordt dat groots gevierd. Het poezenkind van Milkshake Festival zal tijdens dit vijfjarig bestaan al haar kattentrucjes uit de poezenmand halen waardoor heel Amsterdam zal gaan spinnen van opwinding.
They're back! #invites komt na een te gekke stijf uitverkochte Valentijnseditie op 14 februari 2015 keihard terug in de AIR. Op 11 april 2015 wordt Club AIR weer helemaal omgetoverd tot een supergave club om er weer een echte toffe editie van Girls Love DJs #invites neer te zetten.
Op donderdag 5 maart is internationaal talent Henry Krinkle te gast bij Don't Wait For The Weekend. Deze Future House-legende komt zijn liefde voor zomerse tunes verspreiden in AIR met zijn unieke & herkenbare sound.
Pak je skinny jeans maar uit de kast want Eliza Doolittle komt naar Supertoys. Op zaterdag 7 maart komt het welbekende openminded feest terug naar nachtclub AIR en zal Miss Doolittle, met legs to dreams of, ons doen laten dansen met haar DJ-set.
Wie jarig is trakteert...op 27 februari bestaat het Vieze Poezendek één jaar! En geheel in de herkenbare stijl van het Vieze Poezendek zal de allereerste verjaardag van Milkshake's hot 'n steamy poezenkind uitbundig worden gevierd. Denk aan: een extra-extravagante aankleding van de club én een extra kittige headliner, niemand minder dan The Flexican & Sef zullen deze editie achter de draaitafels de klauwen uit de mouwen steken.
A Decent Night Out
24 januari 2015
A Decent Night Out is Back! Jullie hebben een jaar moeten wachten, maar ADNO kan je niet zomaar vergeten! Vorig jaar dansten jullie op de sexy sounds van Jillionaire & Walshy Fire van Major Lazer, Smutlee (Mad Decent). En Fellow, Ferdows, E.L., Made in June en TNO waren op een level!
Na een succesvol jaar van Girls Love DJs met ondere andere officiele remixes voor Beyonce en hun nieuwe track 'Be With U' komen de mannen weer naar de AIR om hun eigen concept: GirlsLoveDJs #INVITES naar een next level te brengen.
AIR Amsterdam behoort volgens een lijst van Britse krant 'The Guardian' tot de beste 25 discotheken in Europa. De lijst is opgesteld door verschillende 'experts', zoals dj's en managers van platenmaatschappijen. AIR Amsterdam is geselecteerd door de Britse DJ Sam Divine, die er zelf ook regelmatig draait. Volgens Divine worden er in AIR regelmatig goede feesten gehouden, maar steekt de club er tijdens het Amsterdam Dance Event met kop en schouders bovenuit. 7
Met de komst van Secret Cinema naar de tweede editie van Circle belooft de 13e december een legendarische avond te worden. De rasartiest wordt met recht door velen genoemd als één van de pioniers van de Nederlandse techno scene. Al meer dan 20 jaar staat Secret Cinema, Jeroen Verheij in het dagelijks leven, aan de top van de (inter)nationale techno scene als producer én als live act. De Hollander heeft meerdere onmiskenbare techno-klassiekers op zijn naam staan.
Met NYE ben je natuurlijk met bij TIKTAK aan het partyen, dus laten we bij de laatste Girls Love DJs #invites van 2014 op zaterdag 6 december knallen als oud en nieuw!
Na China, Suriname, Duitsland, Turkije, Portugal, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Bulgarije & België is het tijd om weer eens een eigen feestje te bouwen in de AIR op 8 november. En...Rob Black is jarig!
Ook AIR in portfolio SFX
23 september 2014
Uit een recent bericht gedeponeerd bij beurswaakhond SEC blijkt dat de Amerikanen nog voordat ze eerder deze maand Awakenings overnamen op 4 september al een contract tekenden met de aandeelhouders van AIR, Sjoerd Wynia, Niels de Geus en Sander Groet. 68
Elke 2e zaterdag van de maand nodigt GirlsLoveDJs hun vrienden en superstar DJ's uit om Amsterdam volledig op zijn kop te zetten in de AIR! Geen spelregels, geen gedoe, gewoon party party party met echte party people, de knapste meisjes en belachelijk veel toffe surprises. Je weet nooit wie of wat je kan verwachten als de deuren open gaan, maar één ding is zeker: Je wilt nooit meer naar huis!
Na succesvolle edities van Sander van Doorn presents Doorn Records Las Vegas en Miami dit jaar, keert het succesvolle feest van het platenlabel op woensdag 15 oktober terug naar Nederland. Daar trapt Sander van Doorn het Amsterdam Dance Event 2014 af met een gloednieuwe editie van Doorn Records in AIR Amsterdam. Naast Sander van Doorn zelf treden ook Bassjackers, DubVision, Firebeatz, Jay Hardway, Julian Jordan, Mightyfools, Mike Hawkins, Oliver Heldens, Tony Junior, TV Noise en Watermät op. 5
Na ID&T, Q-dance, b2s en Paylogic staat het Amerikaanse SFX nu op het punt de Amsterdamse club en feestorganisator AIR over te nemen. Daarnaast is het bedrijf in 'exclusieve onderhandeling' met Rocco Veenboer, organisator van Awakenings - de veertiende editie van dit 'grootste outdoor technofestival ter wereld' vindt komend weekeinde in Spaarnwoude plaats. 48
Tot nu toe lijkt het jaar 2014 zich te voltrekken als een regelrechte jongensdroom voor Oliver Heldens. Deze zomer tourt hij langs de internationale festivals en nachtclubs, maar op vrijdag 27 juni heeft hij nog eenmaal de kans om zijn Amsterdamse fanbase te ontmoeten en zijn unieke en energieke vibe met het publiek te delen: voordat zijn wereldwijde tour begint zal Oliver Heldens een club-performance doen in AIR Amsterdam.
Het populaire Engelse house label, Defected Records, viert dit jaar zijn vijftien jarige bestaan. Om deze mijlpaal te vieren gaat Defected met een speciale fifteen year anniversary tour langs vijftien verschillende landen en steden. Uiteraard mag Amsterdam niet ontbreken in deze tour, daarom zal op zaterdag 21 juni de Defected Karavaan neerstrijken in de hoofdstedelijke AIR.
Vanavond zal wereldster Sander van Doorn zijn kunsten vertonen in AIR Amsterdam. Voor velen is Sander van Doorn één van de belangrijkste artiesten op het gebied van de moderne elektronische dansmuziek en wordt hij vaak aangeprezen als een technisch en muzikaal genie, zowel achter de draaitafels voor een gigantisch publiek als in de studio. Deze sterrenstatus zorgt ervoor dat hij letterlijk de wereld rondreist om zijn kunsten te vertonen. 3
Spinnin' Sessions, het succesvolle wekelijkse radioprogramma en showcase event van platenlabel Spinnin' Records, wordt dankzij de nieuwe samenwerking met E&A Events en ID&T nu ook wereldwijd uitgerold. Het live concept, dat ieder voorjaar de Miami Music Week in vuur en vlam zet, beleeft op zaterdag 28 juni in de AIR in Amsterdam zijn wereldpremière in deze nieuwe vorm. 10
E&a events, o.a. bekend van Don't Let Daddy Know, Kingsland festival en Tiktak, bestaat 6 jaar. wat in 2008 begon met het organiseren van kleinschalige evenementen in de Amsterdamse nachtclubs is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle evenementenorganisaties van dit moment. Dat moet gevierd worden! 1
Op zaterdag 26 april viert Nederland de allereerste Koningsdag! Vandaar dat Kingsday Festival extra gaat uitpakken! Yes, de organisatie gaat door waar ze gebleven was en breidt daarom dit jaar uit tot het grootste Koningsdagfestival van Nederland! Het terrein is open vanaf 12:00 en de muziek start om 13:00. Check gauw de timetable!
Na de uitverkochte februari editie keert het geliefde Defected in the House op vrijdag 4 april terug naar de Amsterdamse AIR voor een nieuwe avond vol kwaliteitshouse. Het populaire Engelse label neemt opnieuw een zware internationale delegatie mee naar Amsterdam, niemand minder dan Simon Dunmore, Copyright, Sam Divine en Paolo Rocco.
We kennen allemaal de DJMAG Top 100 waar het om dj's gaat. De Nederlandse Hardwell staat daar fier op de nummer 1 positie. Maar het magazine heeft ook elk jaar een verkiezing voor beste club. In deze lijst van honderd vooraanstaande uitgaansgelegenheden staan dit jaar vier Nederlandse locaties.
Watch out for this! Op 7 maart slaapt niemand alleen, want hierbij is heel liefdevol en liberaal Amsterdam uitgenodigd om het bed in te duiken met Supertoys in AIR! Haters mogen thuisblijven want op deze 'sleep over' geldt de gouden regel; 'everyone supposed to have fun!'
Na een reeks succesvolle en uitverkochte edities van 'Defected in the House' op nationale bodem is er ook voor de eerstvolgende editie weer alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat jij en jouw vrienden een onvergetelijke avond gaan beleven in één van de populairste clubs die Nederland rijk is
Formats verhuisdozen staan klaar, de voorlopig laatste editie in AIR van de techno-avond is in zicht. Dus genoeg reden om flink uit te pakken met een ijzersterke Nederlandse all star line-up. Voor vrijdag 7 februari haalt host Juan Sanchez de zogeheten krenten uit de techno-pap.
Op 28 december reist Defected met een sterke afvaardiging naar Amsterdam met niemand minder dan Sandy Rivera aka Kings of Tomorrow, Copyright en Sam Divine. Sandy Rivera is al vele jaren actief als producer en dj en is zowel onder zijn eigen naam als met zijn alias Kings of Tomorrow verantwoordelijk voor vele house klassiekers zoals 'Finally'en 'Freak'.
Begin 2014 met een kickstart: op vrijdag 3 januari is in AIR een nieuwe editie van FORMAT, de NYE After After After. Veeg de uitgedroogde oliebollen de vuilnisbak in en bel oma dat je een weekendje later langskomt om te proosten op het nieuwe jaar; het is tijd om de goden gunstig te stemmen en dat kan bij FORMAT. Het nieuwe jaar wordt in stijl gestart en daarvoor worden Shinedoe, DeWalta (live), Makcim en Limon uitgenodigd.
Zoals beloofd, is december de maand waarbij Birdhouse gigantisch uitpakt. Niemand minder dan top of the bill R&B artist Ryan Leslie zal een special performance geven in AIR Amsterdam.
Hold up: Het succesverhaal van de liefde tussen de twee gezelligste openminded feestjes krijgt op de valreep van 2013 een heel kittig staartje. Supertoys nodigt Rumour Has It wederom uit voor een uitbundig eindejaarsfeestje. Special guest: Peaches!
Format pakt uit
17 november 2013
Zie de maan schijnt door de bomen, Format start haar wild geraas. En dat doet Format op vrijdag 6 december met een line-up waar geen pakjesavond tegenop kan. Op uitnodiging van host Juan Sanchez strijken Luigi Madonna (Drumcode), Bart Skils, Edwin Oosterwal & Sirena het kadopapier eens goed glad.
De maand november begint voor Format met een echte thuiswedstrijd. En dat is goed nieuws, want wie een thuiswedstrijd speelt is favoriet en doet ook nog eens extra zijn best. De line-up van FORMAT aanstaande vrijdag bestaat uit de Amerikaanse technolegende DJ Rush en 'Amsterdams finest' Ferro en Juan Sanchez.
Inhakend op een algemene tendens in het nachtleven, waarbij men steeds meer op zoek is naar warmte en gezelligheid, heeft AIR een forse verbouwing ondergaan. De 'grand allure' van de oorspronkelijke inrichting van Marcel Wanders maakt plaats voor een nieuwe, knussere inrichting. Deze forse investering kan worden gezien als een motie van vertrouwen in de komende jaren. 1
Uit alle hoeken en gaten komt de gehele dance scene overgevlogen naar onze hoofdstad voor het Amsterdam Dance Event. De echte liefhebber reserveert zaterdagochtend 19 oktober voor de ADE After Hour van Format. De krachten worden gebundeld met het Octopus label voor deze Format van formaat.
Format houdt je warm
3 oktober 2013
De R is weer in de maand en dat is goed nieuws voor de nachtdieren onder ons. Want de dagen worden korter en de nachten worden langer. Buiten wordt het kouder, maar bij Format word je warm gehouden. Vrijdag 4 oktober is er weer een nieuwe editie van de maandelijkse techno-avond van AIR. En ook deze keer wordt er langer doorgegaan. Host Juan Sanchez heeft voor aanstaande vrijdag Roberto Capuano (Drumcode), Sandrien, Delicatesse en Klamme Handjes uitgenodigd om de herfst in te knallen.
Michel de Hey is jarig en dit laat hij als gebruikelijk niet zomaar voorbijgaan. Op vrijdag 20 september wordt Club AIR in Amsterdam omgetoverd tot één groot HEY! feest. Een dag daarna doet hij het dubbel dik over met een lange set in Toffler Rotterdam. 1
De zomertour is voorbij, maar op zaterdag 14 september begint die fissa weer gewoon opnieuw in AIR. Girls Love DJs is terug in Amsterdam en staat vooraan als het partyschot voor het nieuwe clubseizoen wordt gegeven. Je weet wat je kan verwachten en wat ze van je vragen.
Op zaterdag 24 augustus vindt in AIR de allereerste zaterdag editie van TIKTAK plaats. Waar de organisatie overdag nog verantwoordelijk is voor een dikke stage op het Mysterylandterrein, knallen ze daarna meteen door en krijgt de eerste editie meteen het stempel: Official Mysteryland Afterparty!
De diversiteit van de stad Amsterdam laat zich misschien nog wel het best meten tijdens Gay Pride. In iedere uithoek van de stad is er voor iedere subcultuur binnen de gayscene iets te doen. Zo ook in AIR. Want de oorspronkelijke boodschap van Gay Pride, dat seksuele diversiteit niet moet worden doodgezwegen maar juist gevierd mag worden, daar staat AIR vierkant achter. 2
Bijna drie jaar na de kick off van TIKTAK op zondag in AIR heeft de organisatie besloten dat het tijd is voor de volgende stap. TIKTAK groeit in augustus van wekelijkse clubavond naar maandelijks concept op de zaterdag. De locatie blijft hetzelfde, maar het evenement wordt groter.
Op zaterdag 10 augustus is Girls Love DJs weer terug in de mooiste stad van de wereld, knallen ze meteen door naar AIR en hebben ze vreselijk veel zin in een nieuwe Girls Love DJs invites. Deze keer wordt het gekker dan gek, harder dan hard en wordt het gezelliger dan ooit. De zomertour is insane, en na Spanje, Griekenland en Bulgarije is Amsterdam eindelijk aan de beurt.
AIR haalt vrijdag de banden met de buitenlandse clubscene aan tijdens Format invites Sankeys. Het is voor het eerst dat Sankeys, de undergroundclub van Manchester en Ibiza, een avond host in Nederland. 1
Yesss...Op zaterdag 13 juli is het weer hartstikke feest in Amsterdam! Het maandelijkse parade paardje van de Girls Love DJs act en de bomvolle knaller van AIR. Alleen maar gezellige mensen, confetti-gekte, veel ballonnen en ijsjes voor iedereen. Voor een gestoorde avond weet je waar je dus moet zijn.
Met nog minder dan 2 weken te gaan kijken de Pacha Festival fans die al in het bezit zijn van een ticket reikhalzend uit naar zaterdag 18 mei. De dag dat het Java eiland wordt omgetoverd tot een waar mini Ibiza met optredens van artiesten als Roger Sanchez, John Digweed, Dennis Ferrer, HouseQuake, Kevin Saunderson ft. Inner City, Reboot en Tensnake. 3
Aanstaande donderdag, op Hemelvaartsdag, komt er een speciale gast over uit Engeland om plaats te nemen in de dj-booth van AIR. Het gaat hier over één van de grootste talenten uit de internationale deephouse scene van dit moment: Ben Pearce.
Saamhorigheid staat centraal tijdens deze feestdagen en daarmee slaat Format de spijker op z'n kop. Vrijdag 3 mei aanstaande heeft de maandelijkse techno-avond in AIR namelijk een geheel Nederlandse line-up. DJ's: Remy Unger, Jasper Wolff & Maarten Mittendorff, Joran van Pol, Juan Sanchez en Tenzers. 1
Na een daverende eerste editie gaan ze verder waar ze toen gebleven zijn. Uitverkochte edities in Rotterdam vroegen om een editie in Amsterdam en dat deden ze gewoon even. In een bomvolle AIR rockte de Engelse UK Garage formatie The Artful Dodger het dak eraf. Na deze editie was het wachten op de volgende editie, en yep hier zijn ze en beloven dat het even hard gaat.
Een bescheiden greep uit alle artiesten die ooit de AIR dj-booth bemand hebben spreekt voor zichzelf: Steve Aoki, Gui Boratto, Sven Väth, Carl Craig, David August, Loco Dice, Afrojack, A-Trak, Dubfire, Laidback Luke, Flosstradamus, Sunnery James & Ryan Marciano, Frankie Knuckles en Global Communication. Uiteenlopende en veel internationale namen dus, die er voor zorgen dat AIR een platform biedt voor een groot publiek. 1
Op 30 april aanstaande, is Amsterdam getuige van een historische gebeurtenis. Er wordt geschiedenis geschreven en Koninginnedag zal nooit meer hetzelfde zijn. We krijgen weer een koning! Dat het feestje voortaan met recht Koningsdag gaat heten zullen Sunnery James en Ryan Marciano dan ook dubbel en dwars bewijzen. 3
Na een uitverkochte AIR tijdens Amsterdam Dance Event 2012 is We Love terug in Amsterdam om dit succesverhaal voort te zetten. Met wereldwijde edities en een vaste basis in Ibiza, mag Amsterdam uiteraard niet worden overgeslagen.
Kleine feestjes worden groot. Format viert haar verjaardag op vrijdag 5 april. De techno-baby van AIR wordt dan drie jaar én wie jarig is trakteert. Tot minstens negen uur in de ochtend kan je genieten van live acts Gaiser (Minus, DE) en Egbert en DJ's Slam (Soma Records, UK) en Juan Sanchez.
VLOW leidt een dubbelleven. Op ontdekkingsreis in het spanningsveld tussen house en techno is zij haar eigen Alter Ego tegengekomen. Een Alter Ego is vrij vertaald: een andere 'ik'. Waar dit normaal gesproken een gespleten gevoel zou opleveren, heeft VLOW besloten haar Alter Ego te omhelzen. Sterker nog: VLOW bouwt een feestje om te vieren dat ze haar dubbelganger heeft ontmoet. 1
Voor het zesjarig bestaan van de radioshow HEY! Music op Fresh FM begeeft de host zich op nieuw grondgebied: AIR Amsterdam. Na twee succesvolle edities in de WesterUnie gaat HEY! Muzik deze keer de AIR volledig op zijn kop zetten.
Kind aan huis Edu Imbernon is 8 maart terug in AIR, en ditmaal met zijn eigen clubavond. Edu is deze keer echter niet te gast in AIR, maar jij bent te gast in zijn wereld. Een wereld van Spaanse furie in combinatie met de sfeer van Ibiza.
For-ma(ar)t
23 februari 2013
Format is snel te zien wanneer je de kalender omslaat naar de volgende maand. Op vrijdag 1 maart staat een techno-avond in de planning waar je vuisten spontaan van in de lucht schieten. Alan Fitzpatrick GB, Mark Reeve DE, Juan Sanchez, Kevin Arnemann, Joey Daniel en de crew van Give Soul zullen iedere gelegenheid aangrijpen je weekend heerlijk in te luiden.
Klassenfeestje in AIR
22 februari 2013
Geza Weisz & Manuel Broekman begonnen twee jaar geleden het Klassenfeestje in de Bitterzoet als grap. Gewoon omdat het ze leuk leek, om een keer een feestje te geven. De grap liep al snel uit de hand...
Gui Boratto zal dit jaar tijdens Pasen weer optreden in Amsterdam. Op uitnodiging van Rekorder zal hij op zondagavond 31 maart (live) aanwezig zijn in AIR. Eentje om niet te missen als je fan bent van de elektronische geluiden van de Braziliaanse muziekkunstenaar.
Het immens populaire Defected in the House zal op zaterdag 23 februari weer te vinden zijn in AIR. Ook dit keer trekken ze weer een blik internationale supersterren open waar je u tegen zegt. De hoofdact van de avond is de Amerikaanse house en poplegende DJ MK.
Het is 1963 en we bevinden ons op het schoolplein van een highschool in Belleville, Detroit. Twee 13 jarige jongetjes staan in een hoekje cassettetapjes uit te wisselen met daarop voor zijn tijd zeer vooruitstrevende elektronische muziek. De namen van deze twee 13 jarige ventjes? Derrick May en Juan Etkins. 40 jaar later weten we waar dit onderonsje toe heeft geleid… 7
Format gaat op vrijdag 1 februari tot minimaal 9.00 uur in de ochtend door met in AIR1 Pig&Dan, Jewel Kid, Juan Sanchez en South District. De tweede zaal is het domein van Mensch! De basis van deze editie is terug te vinden in een mooie samenwerking tussen Format en Alleanza, het label van Jewel Kid.
Als in de fameuze jaren '60 de technologische mogelijkheden van nu hadden bestaan, hoe had de disco die in de beruchte clubs werd gedraaid wel niet geklonken? Welkom bij Future Disco! 1
Zaterdag 2 februari vindt in AIR Amstredam 'Wat als het leven een R&B-clip was?' plaats. Het wordt een feestavond met een stevige knipoog naar de jaren 90: de tijd waarin zwoele hiphop- en R&B videoclips de muziekzenders nog domineerden. 3
AIR loves Minus
17 december 2012
Op vrijdag 28 december staat AIR in het teken van het befaamde technolabel Minus. Het label brengt drie internationale afgevaardigden naar onze hoofdstad: Paco Osuna, Ambivalent en Hobo. En alsof dit niet genoeg is wordt de line-up versterkt door de ongekroonde koning van de Amsterdamse afters: Ici Sans Merci.
Op zaterdag 15 december neemt 2001: A Bass Odyssey je mee op een trip naar de donkere zijde van de maan. 2001: A Bass Odyssey is één van de winnaars van de 'Win Je Eigen Clubavond' actie die AIR in samenwerking met Heineken het afgelopen jaar organiseerde.
Aankomende vrijdag 7 december is het alweer de laatste editie van Format van dit jaar in thuishaven AIR. Voordat alle verstandige voornemens weer gemaakt moeten worden, is Format de laatste kans om nog eens onverstandig hard te feesten!
BAWS invites Appelsap
4 december 2012
Het éénjarig bestaan is pas net achter de rug, maar op 8 december staat de volgende editie van BAWS alweer klaar. En dit keer doen ze dit niet alleen. BAWS gaat voor de tweede keer een samenwerking aan met het meest succesvolle Hiphop festival van Amsterdam; Appelsap.
Prunk start samen met AIR een nieuw houseconcept op de vrijdagavond. Na tig keren de tent afgebroken te hebben, is het nu tijd voor Prunk om iets op te gaan bouwen in AIR. Windmill wordt een avond waar je ongegeneerd los kan gaan op echte kwaliteitshouse van wereldniveau gecombineerd met talent van Nederlandse bodem.
Het begint koud en donker te worden, iedereen is al bezig met het voorbereiden van de feestdagen. Echter is het nog geen tijd om te accepteren dat het echt winter is, maar gelukkig is er nog een moment om er even tussenuit te knijpen. Op vrijdag 30 november organiseert Rekorder namelijk 'Gone Fishing' in AIR.
WTF? Dance4Life
18 november 2012
'WTF? dance4life!' wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Air, een van de grootste en mooiste clubs van Amsterdam aan het Rembrandtplein. Ook Sensation, al jaren trouwe partner van dance4life, steunt de avond, evenals GirlsLoveDJs, niet alleen de grootste, maar ook populairste party crew van Nederland. Diverse artiesten zullen tijdens 'Wtf? dance4life!' belangeloos hun tunes laten horen!
Na het grote succes van de eerste editie van Horse Meets Disco in AIR en het hosten van verschillende stages op o.a. Buiten Westen en Valtifest vond Paardenkracht het wel weer tijd voor een discofeestje. Op vrijdag 16 november staat AIR in het teken van D.I.S.C.O. tijdens de 'Unicorn Edition' van Horse Meets Disco.
Donderdag 29 november host Vinylized tijdens CookieClub AIR2. Dan wordt de release gevierd van de 12 inch vinyl 'Look Up' van Daniel Zuur, winnaar van Vinylized 2012. De track 'Look Up' werd tot winnaar uitgeroepen vanwege het hoge niveau van de productie en de jury vond dat de track erg goed in elkaar stak.
Er zijn een aantal artiesten bij Midnight Freaks geweest die zo'n geweldige vibe wisten te creëren dat het haast onverantwoord zou zijn om ze niet nog een keer naar AIR te halen, Reboot staat boven aan op dit lijstje. De Freaks zijn dan ook uitzinnig dat ze deze Duitse housegeweldenaar weer mogen verwelkomen in hun midden op vrijdag 2 november.
Met alle aandacht die tijdens het Amsterdam Dance Event uitgaat naar internationale artiesten, zou je bijna vergeten wat voor moois de Nederlandse technoscene te bieden heeft. Daarom is de line-up van Format, de maandelijkse techno-avond in Air, aankomende vrijdag gevuld met de techno-smaakmakers van de lage landen.
Tijdens het Amsterdam Dance Event ontvangt AIR een speciale gast vanuit Ibiza. Op zaterdag 20 oktober komt het zeer succesvolle concept, We Love, namelijk naar de club voor de eerste editie in Amsterdam ooit.
De Freaks zijn op vrijdag 5 oktober terug in AIR, en hoe?! Deze keer hebben zij niemand minder dan Nick Curly weten te strikken voor weer een nieuwe editie van Midnight Freaks. Waar de Duitsers al druk in de voorbereidingen zijn voor oktoberfest, bezoekt Curly liever AIR ter ere van het vijf jarige bestaan van zijn label en nodigt hij daarvoor Christian Burkhardt uit.
Een wolk van sprankelende sterren en zachte roze rook, magie in z'n zuiverste vorm en muziek die niets aan de verbeelding over laat. PaardenKracht en The Magician zullen het Amsterdam Dance Event van 2012 omtoveren tot een magisch hoogtepunt! 1
Op woensdag 19 september is het zover: WTF Prom. Dit is de eerste winnaar van de 'Win je eigen Clubavond in AIR' campagne. WTF Prom kreeg in een spannende wedstrijd, met meer dan 250 deelnemers, de meeste stemmen en won daarmee de publieksprijs: een clubavond t.w.v. €5000.
AIR presenteert met trots het even bekende als beruchte Future Disco concept dat vanuit Londen via Ibiza voor het eerst in onze hoofdstad neerstrijkt. Op dit bijzondere debuut komen disco- en deephouse grootheden Greg Wilson en The Revenge laten zien dat de toekomst van de muziek in de disco zit. Vrolijk, groovy en dansbaar, dat is waar nu-disco en deep(house) om draaien.
Tijdens ADE vorige jaar brak hij, samen met andere afgevaardigden van zijn label Lektroluv Records, AIR volledig af. Dus op zaterdag 22 september opent AIR voor wederom haar deuren voor de enige echte groene dokter: Dr. Lektroluv.
Format met Len Faki
7 september 2012
Samen met Hollen, Juan Sanchez en Ici Sans Merci brengt Len Faki op vrijdag 14 september AIR1 in vervoering waar de prachtige dames van Delicatesse de hele nacht 'carte blanche' krijgen in AIR2.
Freaks opgelet! Het nieuwe clubseizoen is begonnen en de dagen worden korter en donkerder, kortom: de ideale omstandigheden voor een hele dikke editie van Midnight Freaks in AIR.
Let op: Mysteryland stopt niet om 23:00u in de Haarlemmermeer! Nee, het uitverkochte festival gaat door in hartje Amsterdam, met een officiële afterparty in AIR.
Op zaterdag 18 augustus is het weer tijd voor Defected in the House. Deze keer kruipt het Engelse duo Copyright achter de draaitafels. Ze worden bijgestaan door een artiest waar de Nederlandse dance-industrie trots op mag zijn; de altijd veelzijdige 2000 and One en de avond wordt geopend door Nederlands eigen Franky Rizardo.
Op 17 augustus is hij weer terug in AIR, de koning van de lange sets: Dimitri. Niemand minder dan Adam Port die inmiddels een aantal monsterhits heeft uitgebracht op het label Keinemusik staat hem bij. 1
Ernstige regenval, extreme hitte. Van het ene uiterste naar het andere uiterste. Vrijdag 10 augustus gaat er, hoe dan ook, mooi weer gespeeld worden in AIR. 1
Tijdens Gay Pride volgende week in Amsterdam komt AIR met een speciale gaypride weekender programmering. Op vrijdagavond presenteert Supertoys een gaypride special in samenwerking met Rumour Has It en op zaterdagavond organiseert Valtifest in aanloop naar het festival een gaypride special genaamd Digs in Space.
Alarmaaaa! Zaterdag 11 augustus wordt het één groot feest in AIR. De organisatie rockt de avond, gaan voor die crazy sfeer en willen maar één ding: Pardie!
"Extremely Spanish, extremely high-octane" "The spirit of Ibiza" "One of the phenomenal parties of 2010' De quotes hierboven zijn een paar van de voorbeelden die gebruikt worden om Matinée te omschrijven, maar eigenlijk zijn superlatieven niet genoeg, Matinée is een gevoel, Matinée is een onderdompeling, en voor velen is Matinée een lifestyle! 1
Thomas Gold gaat heel erg lekker. Hij staat deze zomer op alle grote festivals ter wereld, waaronder op de mainstage van Dance Valley. Gelukkig geeft hij af en toe nog de voorkeur aan de intieme omgeving van een club. Zo ook op 21 juli, want dan komt hij naar AIR. 1
Format
11 juli 2012
Format brengt vrijdag 13 juli weer glans over deze druilerige Nederlandse zomer. Host Juan Sanchez weet de liefhebber te boeien met buitenlandse gast Sian, eigen trots Sandrien en de aanstormende Haagse live act, Joop Junior.
It's a men's world. En dat is de dj scene zeker. Maar weinig vrouwen beginnen een dj carrière en nog veel minder schoppen ze het tot aan de top. Twee bijzondere vrouwen zijn hierbij een uitzondering op deze regel; de Berlijnse Ellen Allien en de Amsterdamse Shinedoe.
In voetbal blijken ze net als wij toch niet zo goed te zijn als gedacht; de Duitsers. Wat ze wel heel goed kunnen is housemuziek maken en draaien. Twee Duitse broers in het bijzonder: Ali en Basti van Tiefschwarz. Aanstaande vrijdag is Basti te gast op Midnight Freaks in AIR.
BAWS
27 juni 2012
Al velen hiphop dj's gingen ze voor, al velen hiphop artiesten hebben het podium betreden. Op zaterdag 30 juni zal alweer de vierde editie van BAWS plaatsvinden in AIR. 1
Je zou denken dat er in de zomer even rust genomen wordt, think again! Op zaterdag 14 juli is GirlsLoveDJs er gewoon weer. Het maandelijkse feestgeweld; die toffe party avond in AIR. Krokodillen, champagneflessen, mooie meisjes, confetti, ballonnen, gastoeters en heel veel drankjes! Alles mag én kan op deze pardie!
Vrijdag 15 juni is het veel besproken soundsystem van Air hélemaal van Juan Sanchez. Hij doet dan een speciale 'all night solo'-set. Een jaar eerder kreeg Juan Sanchez ook 'Carte Blanche' op zijn 10-jarige jubileum party. Format heeft in haar jonge jaren een zwak voor de warmte van sommige tradities. Één DJ de hele avond lang. En zoals het vaak is met goede muziek: Less is more.
Na het succes op Amsterdam Open Air zijn de Freaks weer terug in AIR. Op vrijdag 8 juni krijgt de club hoog bezoek van de populaire The Martinez Brothers, all the way from New York city!
De temperatuur begint te stijgen en de zomer is nu echt in aantocht! De warme houseklanken van het Defected label passen hier perfect bij. Op zaterdag 9 juni is Defected in the House terug in AIR.
Op vrijdag 18 mei organiseert Rekorder weer een editie in Amsterdam. Daarbij spreken ze gelijk duidelijke taal: You've got the love wordt er overal door de organisatie geroepen. De insteek voor een nieuwe lading Rekorder events: het 'love' gevoel komt weer terug op de Nederlandse housevloer. 1
Format is aanstaande vrijdag jarig. Daarom is de reguliere sluitingstijd van vijf uur ditmaal verschoven tot heel veel later! 2
Aanstaande vrijdag komen alle freaks weer naar AIR om een feestje te bouwen. Misschien heeft dit iets te maken met de hele lekkere line-up die de freaks dit keer in petto hebben voor hun maandelijkse feestje.
AIR bestaat op koninginnenacht precies twee jaar en dit wordt groots gevierd met een speciale Defected in the House op koninginnenacht. De grote Defected artiesten zullen deze keer natuurlijk ook niet ontbreken!
Pleinvrees pakt met Koninginnedag flink uit met een heuze marathoneditie. Niet uit respect voor de Koningin en haar 'bescheiden' salaris, maar als ode aan alle plekken die voor Pleinvrees in 2011 van bijzondere betekenis zijn geweest.
Op zaterdag 12 mei is het tijd voor een nieuwe GirlsLoveDJs in AIR. Een eclectische nacht met goede muziek in een uitverkocht huis én op en top gezelligheid. Dat is wat GirlsLoveDJs is!
Op 29 april 2010 opende AIR voor het eerst haar deuren en inmiddels, twee jaar later, is er veel gebeurd. Van afterparty's tot preparty's, van Sven Väth tot Afrojack en van ADE tot Amsterdam Open Air. Van 26 t/m 30 april viert AIR maar liefst vijf dagen lang haar verjaardag. 1
April doet wat hij wil. En dat geld ook voor Juan Sanchez die met grootheden Joseph Capriati (Drumcode) en Egbert (Cocoon, live) op de proppen komt. Juan Sanchez mag zelf uiteraard niet ontbreken op vrijdag 13 april. De opwarmer in AIR1 is de Eindhovenaar Makcim.
Op vrijdag 27 april viert AIR een weekend lang zijn twee jarig bestaan. Om deze speciale gelegenheid te vieren nodigt AIR het label Minus en haar topmannen uit. 3
Op vrijdag 6 april komen alle freaks weet tot leven tijdens Midnight Freaks. UNER is na zijn magnifieke set afgelopen november terug in AIR bij zijn lievelingsfreaks. Uit Berlijn komt vrouwelijk schoon Dinky overgevlogen.
Vrijdag 30 maart is het dan zo ver: eindelijk voegt Carnivale de daad bij het woord en zet een avond neer die volledig in het teken van Carnivale zal staan. Carnivale di Venezia, wel te verstaan, want de organisatie geeft ditmaal een gemaskerd bal in de hoofdstedelijke AIR.
Op vrijdag 23 maart verwelkomt AIR de uit Frankfurt afkomstige Anthony Rother tijdens Anthony Rother 'live' in AIR. Naast het live optreden van de Duitse grootheid uit de diepe electro-techno hoek worden ook Nuno dos Santos en Unders verwacht achter de draaitafels. Een avond voor de echte liefhebber dus, waar het puur om muziek zal draaien. 2
Op 24 maart is Defected in the House voor de derde keer terug in AIR. Defected en AIR bleken een perfecte match te zijn tijdens het Amsterdam Dance Event. Natuurlijk ook dit keer mogen de verschillende grote Defected artiesten niet ontbreken in de line-up. 2
Boom en nog een GirlsLoveDJs! Op zaterdag 14 april is megaster Switch (Dave Taylor, Solid Groove/Major Laser)! De steevast uitverkochte avond in AIR bulkt van de gezelligheid, bubbels, bier en lekkere tunes. Let op, deze special is nu al legendarisch en f*** yeah GirlsLoveDJs heeft er zin in!
Ingrediënten - Audiojack (Gruuv, UK) - Ici Sans Merci (Ongeschoren) - Julien Simmons vs Boj Tieman (Overdraven) - Erik Heijting vs Dimzen (Subulture)c - Samuel Deep vs Randy Delmore (Slapfunk)
Weg met de Melbourne Shuffle en weg met de Fistpump; op vrijdag 20 april mag er weer écht gedanst worden! PaardenKracht, bekend van de hysterische photobooths op festivals en feestjes, organiseert op die datum Horse Meets Disco in AIR. De naam zegt het al, op dit feest staat één muziekgenre centraal: DISCO.
Vrijdag 9 maart wordt tijdens Format stevig uitgepakt in AIR. De Britse techno-held Alan Fitzpatrick komt op uitnodiging van de host van de avond, Juan Sanchez. Evenals Anton Pieëte en Mirella Kroes. Nederlands populairste techno station, XT3 Radio, verhuist de studio voor de uitzending op 9 maart naar AIR2.
Ze zijn op dit moment heter dan heet: het Engelse duo Waifs & Strays! De twee zijn onderdeel van het label Hot Creations en zijn aanstaande donderdag te gast tijdens de special van CookieClub in AIR. Natuurlijk zijn er ook twee residents van het leukste donderdagavond feestje van Amsterdam aanwezig: Tettero en Rubix.
Op vrijdag 2 maart komen alle Freaks weer tevoorschijn om een van hun favoriete dj's, de Spaanse Edu Imbernon, te verwelkomen. Je zou deze artiest bijna resident kunnen noemen, aangezien hij al voor de vijfde keer in AIR staat. Naast Edu Imbernon staat Grieks talent And.id op de line-up met een zeer bijzondere live act.
AIR is verliefd op de diepe sound van het label van James Holden; Border Community. Om deze verliefdheid kracht bij te zetten is besloten op vrijdag 24 februari een speciale avond te organiseren rondom dit legendarische underground label.
GirlsLoveDJs in AIR
17 februari 2012
Op zaterdag 10 maart is het weer de beurt aan GirlsLoveDJs om AIR te rocken. Dat deze combinatie werkt is zo klaar als een klontje! Trapsgewijs worden de beste moves, de mafste springcombinaties en leukste smilies uitgehaald.
Vrijdag 10 februari zijn Michel de Hey, Olene Kadar en Kevin Arnemann uitgenodigd door de muzikale spits van Format, Juan Sanchez. De jongens van het populaire Johnny On The Run laten in AIR2 een nieuwe generatie artiesten voor zichzelf spreken.
Geen zin in de kou? Dan weet je waar je moet zijn deze winter! Laat je verwarmen door de zomerse house beats, de sexy go-go dansers en danseressen en warme sfeer op Matinée Amsterdam op 25 februari in de AIR. 2
Op 3 februari nodigen de Midnight Freaks een van hun grote Cadenza helden uit op hun feestje: Reboot. Of dat niet freaky genoeg is: naast de grote en brede Duitser verwelkomen zij Trouw-resident Melon en natuurlijk resident Ferro in AIR1. 2
Zaterdag 4 februari opent AIR voor de tweede maal haar deuren voor de enige echte groene dokter; Dr. Lektroluv. Tijdens ADE afgelopen oktober brak hij samen met andere talenten van zijn label Lektroluv Records AIR volledig af. 3
Ze gaan echt heel erg lekker; winnen afgelopen weekend op Noorderslag de popprijs, zetten het hele Klokgebouw in Eindhoven op z'n kop en scoren de ene na de andere hit met hun album 'De Lachende Derde'. Het gaat natuurlijk over De Jeugd van Tegenwoordig. Op zaterdag 28 januari gaat in AIR hun nieuwe clubtour van start. 9
2011 zit er op, iedereen is bijgekomen van de jaarwisseling en op 13 januari kan er weer afstand worden gedaan van alle goede voornemens. Op de tweede vrijdag van januari is Format weer terug in thuishaven AIR om het nieuwe jaar op een fantastische en knallende wijze in te luiden met Sandwell District. 4
Op 20 januari staat de avond in AIR puur en alleen in het teken van muziek. Houseveteraan en legende Dimitri zet na groot succes afgelopen zomer wederom een lange set neer in AIR.
Carnivale
4 januari 2012
Vrijdag 27 januari is het eindelijk zo ver: dan opent AIR voor het eerst in 2012 haar deuren voor Carnivale.
Op 6 januari luidden de Midnight Freaks hun muzikale nieuwe jaar in met een vrouw achter de draaitafels. Deze vrouw is de Duitse Julietta, resident van de beroemde club Harry Klein in München. 1
Supertoys staat op vrijdag 23 december met man en macht klaar in AIR om weer goed uit te pakken. Na de 6 succesvolle edities met o.a. Joost van Bellen, The G-Team en Ted Langenbach is het nu tijd voor de Special X Mas editie en de officiële afterparty van de Gay-Awards van gay.nl.
Jesse Rose terug in AIR
21 december 2011
Op donderdag 29 december vindt alweer de allerlaatste CookieClub van 2011 plaats. De CookieClubCrew kon het niet laten om een dikke special in de vorm van een NYE preparty te organiseren met niemand minder dan Jesse Rose als gast. 1
Hoewel de meeste cadeaus eigenlijk pas op kerstochtend komen, laat Afrojack het kerstfeest dit jaar al eerder losbarsten! Tijdens kerstnacht trakteert de #7 DJ van de wereld op een dik aantal decibels van zijn nieuwste tracks tijdens alweer de derde editie van 'Jacked' in de Amsterdamse thuisbasis van zijn eigen feest, AIR. 5
Format jaarafsluiting
2 december 2011
Vrijdag 9 december is de uitgelezen kans om met alle goede voornemens af te rekenen tijdens de laatste Format van dit jaar met live act Mark Henning GB, De Man Zonder Schaduw (GZG), Lilith en host van de avond Juan Sanchez. 1
De Amsterdamse club AIR krijgt vandaag als eerste uitgaansgelegenheid in Nederland het officiële oorveilig keurmerk. Hiermee wordt gelijk de campagne Love Music F#ck Piep afgetrapt, die jongeren tijdens het uitgaan moet beschermen tegen gehoorschade. 34
Op twee december staat er tijdens Midnight Freaks maar een woord centraal en dat is 'Sarbatoarea' oftewel feest op z'n Roemeens. De Midnight Freaks en resident Ferro hebben hun twee favoriete Roemeense dj's uitgenodigd: Rhadoo en de jarige Negru. 3
De kerst kleurt geel dit jaar tijdens de GirlsLoveDJs Yellow Claw special op tweede kerstdag in AIR. GirlsLoveDJs, dat steevast uitverkoopt op deze locatie, heeft besloten de kompanen van Yellow Claw een dik podium te geven binnen haar eigen evenement. 1
Matinee
19 november 2011
Eén van de feesten uit de tijd dat Amsterdam nog onbetwist Gay Capital was, waren de Hollywood parties. Deze begonnen telkens bij de oude Havana in de Reguliersdwarsstraat, waarna de uitbundig verklede gasten met cadillacs naar de legendarische club iT in de Amstelstraat werden gereden. Op zaterdag 26 november zullen deze hoogtijdagen herleven als partygangers vanuit Ludwig in de Reguliersdwarsstraat wederom via limousines naar de Matinée-party in club AIR in de Amstelstraat zullen worden gereden. 4
CookieClub special
18 november 2011
Op donderdag 24 november heeft de CookieClubCrew weer een dikke CookieClub Special in petto, met een line-up die doet duizelen! Resident Quinten 909 heeft Mr. 'Take me Higher' oftewel RogerSeventyTwo uitgenodigd om samen met hem AIR1 te hosten.
Over een paar nachten is het alweer zover. Aanstaande vrijdag zal Detroit legende Kevin Saunderson zijn opwachting maken in de hoofdstedelijke AIR Amsterdam voor een speciale drie uur durende set. Lokale held Terry Toner zal de boel warm draaien met zijn edgy house sound zoals alleen hij dat kan.
Carnivale met Audiofly
15 november 2011
Vrijdag 25 november is het weer zo ver: dan opent AIR haar deuren voor Carnivale. Na een uiterst geslaagd jaar, waarin Carnivale zowel op festival- als clubgebied floreerde, is het de hoogste tijd voor het volgende deel van de Carnivale saga.
De 'head honcho' van Format, Juan Sanchez, nodigt vrijdag 11.11.11 de Spaanse Alex Under, Remy Unger en Vinylized winnaar Don Ruijgrok uit. Zoals iedere tweede vrijdag van de maand staat AIR in twee zalen zes uur lang in het teken van onvervalste techno. Tel daarbij de innovatieve visuals van VJ Escapation bij op en het feest is compleet. 1
Vrijdag 4 november is het weer tijd voor een nieuwe editie van Midnight Freaks! De Midnight Freaks hebben Edu Imbernon, inmiddels kind aan huis in AIR, en landgenoot en vriend UNER uitgenodigd om naast resident Ferro en Freddy Spool AIR1 te voorzien van de nodige beats. AIR2 wordt door Tim & Ties en vrienden gehost. 1
Na de chaos die het afgelopen Amsterdam Dance Event met zich meebracht is het weer terug naar de realiteit voor de meeste clubs, clubbers en artiesten. Behalve voor AIR en Electronation die gewoon volle kracht vooruit blijven gaan en hebben besloten niets minder dan een waar icoon en een van de grondleggers van de Detroit techno beweging naar AIR halen: Kevin Saunderson! De man die tegenwoordig enkel nog te aanschouwen is op grote festivals of in buitenlandse megaclubs, maakt een uitzondering voor de Nederlandse superclub AIR. Met hem zeker niet korter dan 3 uur lang achter de draaitafels, beloofd dit bij voorbaat al een legendarische avond te worden! 3
Amsterdam telt meer dan vijftig clubs en uitgaansgelegenheden, tientallen concepten en een overvloed aan verschillende muziekstijlen. Als promotor heeft een organisatie als GirlsLoveDJs de taak om telkens de juiste combinatie te vinden. Een aantal keer per jaar moet alle energie leiden tot een ongekend hoogtepunt. Een uitbarsting gecreëerd door verschillende partijen: de promotor, de club, artiesten en jullie.
AIR's officiële openingsfeest van ADE 2011 is dit jaar in de zeer vertrouwde handen van de legendarische Dr. Lektroluv. Op woensdag 19 oktober zal hij met een uitgebreide delegatie van zijn Lektroluv Records Label komen laten zien waarom hij nog steeds de enige dokter is waar je met plezier naar toe gaat! 5
Zaterdag 22 oktober staan er twee kapiteins aan het roer in AIR tijdens ADE. Op deze wel heel speciale editie van Midnight Freaks nemen zowel James Zabiela als Riva Starr hun eigen label, Positronik en Snatch!, mee naar AIR en dat betekent naast optredens van de twee bovengenoemde heren ook plaats voor Midland & Pariah, Bicep en Ramon Tapia. 1
Na een succesvolle Format weekender met een uitstapje naar het Groningse Huize maas en een knallende editie in thuisbasis AIR met onder andere Extrawelt wordt er alweer uitgekeken naar 14 oktober. Juan Sanchez heeft ditmaal namelijk twee headliners uitgenodigd: Octave One (live) en Carlo Lio! 1
Tijdens ADE brengt Defected drie houselegendes uit de house industrie bij elkaar in AIR. Frankie Knuckles, Kevin Saunderson met Inner City 'live' en MK*. Met Knuckles uit Chicago, Kevin Saunderson en Inner City uit Detroit en MK* uit New York staat het hele house spectrum in één ruimte. 3
Van 19 tot en met 22 oktober richt de volledige internationale dance-industrie haar schijnwerpers op onze hoofdstad voor Amsterdam Dance Event 2011. Als een van de belangrijkste voorlopers van de Nederlandse dancemuziek in het afgelopen jaar, kan Afrojack nergens anders zijn dan in Amsterdam tijdens het vier dagen durende evenement. Op 20 oktober zal Afrojack zijn complete Wall Recordings-crew uitnodigen voor de ADE-special van Jacked, in de club waar ook de 1e editie van zijn eigen event plaats vond: AIR. 4
Tik Tak in oktober
27 september 2011
Oktober is de tiende maand van het jaar, terwijl de naam is afgeleid van het Latijnse 'octo' dat acht betekent. Deze maand heeft welgeteld vijf zondagen, terwijl GirlsLoveDJs en E&A-events er voor vier hebben getekend. En niet geheel onbelangrijk: Tik Tak was vroeger een televisieprogramma voor kleine kinderen en geldt nu als een succesvol danceconcept dat de zondagavond van Amsterdam domineert.
Bel AIR
17 september 2011
Wat gebeurt er als je vijf vervelende neefjes in je mooie club laat optreden? Juist: een indoor Block Party! Veel te veel mooie vrouwen, live optredens, al je vrienden en al hun vrienden. Hits, hits, hits en op de muur bonkende buren vanwege de banging boombox! Welkom in Bel AIR.
De zomermaanden zitten er weer op, tijd voor het serieuzere werk. Met de kick-off van een nieuwe maand is er natuurlijk ook weer de start van een nieuwe reeks Tik Tak. Het feest op de zondag, in de mooiste club, met de leukste mensen en de beste dj's. Deze eclectische feestavonden zijn onderhand al legendarisch en de bezoekers aantallen schieten elke week weer omhoog.
AIR en Electronation slaan op woensdag 19 oktober de handen ineen, om op zeer speciale wijze het Amsterdam Dance Event bal te openen. Levende legende Dr. Lektroluv komt samen met een enorme entourage van zijn Lektroluv Records Label de club met het beste geluid van Amsterdam op zijn kop zetten! 3
Sneak in AIR
2 september 2011
Goed nieuws voor de house liefhebber! De nestor onder de 'House Gangsters' komt volgende maand naar AIR. DJ SNEAK will be back in Amsterdam, it's time for some Funky Rhythems! 1
Vrijdag 23 september is het weer zo ver: dan opent AIR haar deuren om het nieuwe seizoen van Carnivale in te luiden. 1
Wie in de verste verte ook maar iets met muziek te maken wil hebben, kan zaterdag 3 september - hoe graag je het ook zou willen - niet om Pleinvrees heen. Het muzikale verhaal zit wederom zeer snor in elkaar. Melody is the key: David August – Joris Delacroix – Compuphonic – Arjuna Schiks – Eelke Kleijn 1
Vanaf 1 september gaat CookieClub van start in AIR. CookieClub is dé nieuwe donderdagavond in Amsterdam met als basis housemuziek die ten gehore zal worden gebracht door een vast team van resident dj's: Tettero, Rubix en Quinten 909. Elke maand staan er special guests op het programma met in september onder meer The Flexican, Mr. Wix, Baskerville en ROOG. Tot middernacht is de entree gratis.
Vrijdag 9 september zijn de heren van Extrawelt (live) uitgenodigd in AIR, Amsterdam. Andere genodigden van Juan Sanchez zijn onder meer Kevin Arnemann, de verse TWSTd winnaar Jerry T en AIR 2 wordt gehost door Slow Jams. Maar dat is nog niet alles, FORMAT vertrekt een dag eerder naar het hoge noorden om samen met "Boel op Stelten" het Groningse Huize maas te bezetten. Dit doen zij samen met Extrawelt (live), Juan Sanchez en Harde Baas. 2
De Midnight Freaks hebben het al weken nergens anders over. Een bont gezelschap zal op 2 september iedereen in Dorpshuis laten dansen totdat ze er bij neervallen met als een van de hoogtepunten het Duitse duo Ame van Innervisions. Ame wordt bijgestaan door flink wat Amsterdamse nachtdieren. Aron Friedman & Brent Roozendaal, residents Limon en Ferro, Mailman, Daan Donk en Tijn Benedek hebben voor deze eerste vrijdag van september maar een doel voor ogen: Dorpshuis rocken! 2
Het is gelukt! De officiële afterparty van Mysteryland met niemand minder dan Chuckie en A-Trak vindt plaats in de meest sexy club met het beste geluid van Nederland: AIR in Amsterdam. De twee hoofdacts staan bekend als de meest technische dj's ter wereld met altijd innovatieve en energieke mix-skills.
Vrijdag 30 september biedt AIR een smakelijke techno avond voor de echte liefhebber! Niet alleen nodigt zij met Ida Engberg een van Zweden's grootste techno artiesten uit om los te gaan op haar sublieme geluidssysteem, maar doet dit ook nog eens in combinatie met een torenhoge favoriet van vaderlandse bodem: Secret Cinema. 7
Op 19 augustus vindt Dimitri in AIR plaats. En zoals de titel al aangeeft, kan het publiek rekenen op een lange set van Dimitri Kneppers, zoals alleen deze veteraan op housegebied een lange set neer kan zetten. Melon zal Dimitri bijstaan op deze avond waar het puur en alleen om housemuziek zal draaien. 3
Maurice de Hond doet opmerkelijke ontdekking bij pol: 'Wie houdt het meest van DJs?' De uitslag was ontluisterend: 80% van de vrouwen krijgt een heel apart gevoel van binnen bij de gedachte en het zien van een DJ. 2
Format
5 augustus 2011
Format verkocht AIR wederom uit tijdens het laatste feest. Vrijdag 12 augustus is de beurt aan Steve Rachmad en de jarige Shinedoe. 'Deze techno-zwaargewichten respecteer ik enorm. Steve is na vijfentwintig jaar in het vak nog altijd vernieuwend en dat inspireert.' aldus Juan Sanchez.
Matinée
13 juli 2011
De Burlesque editie afgelopen maart was hot en crazy. Maar vlak voor de climax moest iedereen helaas het pand vroegtijdig verlaten, daarom zorgt Ibiza Party Events dat jullie dit keer tijdloos kunnen genieten. De extended party-time is deze editie van 22:00-07:00 uur, alle tijd dus om helemaal out of space te gaan. Verder zijn de tickets dit keer maar 15 euro. Deze early price is als goedmaker voor de vorige keer. Wees er wel snel bij want ze vliegen de deur uit. 1
2011 is nu al het jaar van Afrojack; met een Grammy award en twee International Dance Music Awards op zak, reist hij onvermoeibaar de wereld rond om te draaien op alle grote internationale dance events. Op 16 juli laat hij de wereld even achter zich en brengt hij zijn gloednieuwe concept naar AIR, in onze eigen hoofdstad Amsterdam. Speciaal voor deze nacht nodigt hij Steve Aoki en zijn 'Wall Recordings' team uit. 9
Op vrijdag 22 juli nemen 'It-boys' Guerilla Speakerz en The Heykids AIR over voor de tweede editie van hun event The Percolator. Met underground hits als Boycott in Club Up en Katapult in Studio 80 op hun kerfstok is het nu de beurt aan AIR om onder handen genomen te worden door deze bevriende duo's.
Format, de onvervalste techno avond van Amsterdam, brengt vrijdag 8 juli het Nederlandse debuut van de Braziliaan Christian Hawk, eigen trots Juan Sanchez, Egbert (live) en Olene Kadar (live) naar AIR. 2
In 1919 beleefde Nederland de koudste maand juli ooit, in 2000 de somberste en in 2006 de warmste. 2011 gaat volgens de organisatie de boeken in als de beste maand juli!
Op 1 juli nodigen de Midnight Freaks het label Moon Harbour uit voor een speciale avond met een magnifieke mix aan artiesten. AIR1 zal bewoond worden door Moon Harbour oprichter Matthias Tanzmann DE, Jesse Rose US en Boris Werner. In AIR2 laat Plak resident Ferro van zich horen en draaien Limon en Chris Lattner een deel van de avond Back2Back. Dit zal de allerlaatste gig van Chris Lattner DE in Nederland zijn dus je kunt rekenen op een bijzondere avond met beats van de hoogste kwaliteit in AIR
Na een maand afwezigheid is GirlsLoveDJs terug in AIR. De toon voor de nieuwe zaterdagavond is gezet. En hoe?! Voor deze zomerse editie heeft de organisatie namelijk twee hele speciale gasten laten overvliegen. In de elektronische scene geroemd om hun eigen originele sound en on stage voor hun energieke optreden. 2
Na het overweldigende succes van de Carnivale stage op het Amsterdam Open Air festival, proberen zij nu die magie voort te zetten in de club zelf. Aanstaande vrijdag bundelen Carnivale en Electronation dan ook de gezamenlijke krachten om de allereerste dagen van de zomer te vieren!
Format
8 juni 2011
In juni 2001 vond Juan Sanchez' eerste gig plaats in De Kameleon in zijn woonplaats Bussum. Op 10 juni 2011 gaan we zijn 10 jarig jubileum vieren tijdens Format in AIR. 1
Midnight Freaks
27 mei 2011
De Midnight Freaks kijken al maanden uit naar de vooravond van Amsterdam Open Air festival! Ze organiseren namelijk een hele dikke preparty van dit festival om alvast helemaal in de stemming te komen en te proosten op een geweldige dag. Voor de gelegenheid komen hoofdact Onur Özer, resident Limon, De Man Zonder Schaduw en een speciale Mystery Guest vanuit het Amsterdam Open Air die tot op een bepaald moment geheim zal blijven!
Samen naar het park, samen naar het strand, samen met vakantie... De zomer is de tijd van samenzijn. Daarom bundelen Carnivale en Electronation op vrijdag 17 juni hun krachten om, in AIR, een nacht te verzorgen die volledig in het teken van de start van de zomer staat. 1
De temperatuur klimt langzaam omhoog en de nachten beginnen ook weer steeds zwoeler en meer zomers te worden. Tijd om ervan te genieten en ze weg te dansen dus! Omdat AIR deze mediterrane wind ook voelt hebben ze wat Zuid-Europese helden naar AIR gehaald. Overdose.am, We Are E, Ferro en AIR slaan de handen ineen en presenteren Edu Imbernon & Friends (Agoria, Joey Daniel, Ferro), de eerste club editie van Next Monday's Hangover. Dat moet dus wel een warm feestje worden! 7
Het was een jaar geleden met de eerste editie al een succes en vanuit daar is de stijgende lijn naar boven doorgezet. Format bestaat bijna een jaar. Om dit heugelijke feit te vieren trakteert Juan Sanchez met Format de echte liefhebber op Gaiser en Len Faki, het beste wat techno te bieden heeft. 2
Midnight Freaks
3 mei 2011
Na een geweldig jubileum weekend zetten we het feest in het tweede levensjaar van AIR natuurlijk gewoon door. De Midnight Freaks hebben beloofd dat ze aanstaande vrijdag voor een 'intergalactic planetary music experience' in AIR zullen zorgen. Deze spacey editie van hun feestje wordt georganiseerd in samenwerking met Saved Records van Nic Fanciulli.
Carnivale
3 mei 2011
Nu de oranje echo's zijn uitgestorven en het laatste ecocupje verloren in de gracht drijft, is het tijd geworden voor een nieuwe editie van Carnivale. En wel een heel bijzondere editie, want op vrijdag 27 mei viert Carnivale niet alleen haar verjaardag maar tegelijkertijd haar één-jarige jubileum in AIR. En dat gaat groots gevierd worden!
Vandaag ontving Evotions het verzoek of Sven - die dit jaar zijn dertigjarig jubileum als dj met een wereldtournee viert - niet wat langer kon draaien dan de drie uur set waar hij voor was geboekt. Uiteraard was dit verzoek niet aan dovemansoren gericht. Omdat AIR en Evotions Sven ook graag vier uur zien draaien is besloten dat de club al om 22.00 uur de deuren opent. Op die manier is iedereen ruim op tijd binnen voordat 'Der Meister' aan zijn 240 minuten begint op het imposante geluidssysteem. 9
Nog maar twee dagen te gaan en dan barst het grote feest los in AIR. Vanaf donderdag 28 april staat AIR in het teken van een driedaagse feestmarathon ter ere van haar eerste verjaardag. En met de verjaardag liegt de line-up er niet om. Verspreid over drie dagen trakteert AIR haar bezoekers op hoogstaande house en techno van onder andere Sven Väth, Carl Craig, Moodymann, Dimitri en het beroemde event uit Ibiza; Supermartxé. 8
ExSQUZ Me is een samenwerking tussen AIR en de Amsterdamse SQUZ Agency. Deze nieuwe avond in AIR richt zich op een diverse programmering waarbij muziek voor de dansvloer de boventoon voert. SQUZ Agency en AIR halen voor ExSQUZ Me de Duitse rasartiest dj Hell naar AIR. Naast dj Hell is er natuurlijk ook plaats voor Nederlands talent. De uit Nijmegen afkomstige Roger Gerressen en het Amsterdamse techno talent Jasper Wolff maken de line-up voor 22 april compleet. 2
Nog één editie te gaan tot het éénjarig bestaan van Format. Voor vrijdag 8 april staat wederom de crème de la crème uit techno-land geprogrammeerd in AIR.
Hiep hiep hoera! Er is AIR een jarig! Dat moet natuurlijk gevierd worden. En omdat feesten de motor van AIR is, is er besloten om het feest drie dagen door te trekken. 1
Dit is geen grap: Op vrijdag 1 april laten de Midnight Freaks van zich horen. Dat neemt niet weg dat ze niks groots en uiterst serieus in petto hebben: de Duitse Martin Buttrich, Brother's Vibe uit de VS en natuurlijk een aantal bekende Amsterdammers zoals Limon, Makcim en de altijd charmante dames Lilith en Mirella Kroes. 2
Steve Lawler in Air
17 maart 2011
Aankomende vrijdag is het dan eindelijk zover. Steve Lawler zal neerstrijken in club Air voor een drie uur durende set gevuld met zijn typerende energieke tribal tech house sound. Een sound waarmee hij sinds de jaren '90 alle dansvloeren over de hele wereld in vuur en vlam heeft gezet en die gemaakt lijkt te zijn voor het bekroonde geluidsysteem van Air Amsterdam. 6
'Feier-Biest' Sven Väth mag op 28 april tussen 23:00 en 4:00 uur liefst dertig kaarsjes uitblazen via het voortreffelijke geluidssysteem van de Amsterdamse club AIR, ter ere van zijn parel jubileum als DJ. De technisch hoogbegaafde sfeermaker geeft een drie uur durend optreden als dikke kers op zijn moddervette verjaardagstaart. 14
Na twee jaar zijn de mannen van Nôze terug met een nieuw album. En net als goede wijn, verfijnd en volwassen, komen ze terug met meer diepte en subtiliteit. Toch blijft Nôze wel gewoon Nôze, alleen hebben ze hun gekleurde entertainer kostuums uitgedaan en zijn meer toe gaan werken naar hun grote liefde voor geïmproviseerde muziek. 3
A Monday Affair
11 maart 2011
Maandag 21 maart 2011 zal in AIR te Amsterdam de vierde editie van het snelst groeiende maandagavond concept van Nederland plaatsvinden. De laatste editie toonde weer aan, hoe warm de chemie van 'A Monday Affair' en AIR aanvoelt. Het publiek ging op iedere plaat uit zijn dak, en het leek er even op, alsof men de volgende dag niet hoefde te werken.
Format
10 maart 2011
Format heeft even dubbel gezien. Met een editie in AIR op vrijdag 10 februari, en op zaterdag 11 februari een Format in Berlijn was het genieten geblazen! Nu alle voetjes weer op Nederlandse bodem staan kijken AIR weer uit naar de Format van 11 maart in AIR. 2
Carnivale
9 maart 2011
Zoals ieder jaar begint eind maart de lente weer. En die seizoenswisseling gaat immer gepaard met welkome veranderingen. De wind voelt voor het eerst weer warm aan, de jassen gaan uit en Carnivale zet op vrijdag 25 maart AIR weer op haar kop. 2
Matinée
9 maart 2011
Laat je door Matinée overspoelen met een golf van positieve en extravagante Ibiza party vibes. Een combinatie van exclusief entertainment, een adembenemende entourage en opzwepende house muziek die je gezamenlijk in vervoering brengen. 2
Maart is begonnen en de Midnight Freaks hebben weer een waslijst aan persoonlijke favorieten uitgenodigd. Met artiesten als Nôze, Simon Baker, Luna City Express, William Djoko en Tom Ruijg, om er maar een paar te noemen, wordt het tempo weer lekker opgeschroefd. Conclusie: thuisblijven op de zaterdag is geen optie meer!
Midnight Freaks
26 februari 2011
De midnight freaks hebben zin in maart. Met artiesten als Nôze, Simon Baker, Luna City Express, William Djoko en Tom Ruijg op het menu wordt AIR in maart op zijn kop gezet!
Aanstaande vrijdag 25 februari is de kick-off van een revolutionair nieuw feest gepresenteerd door Carnivale Group genaamd Zanadu. Het idee achter Zanadu is dat de bezoeker zelf hun eigen feest bepaalt. Zo stemt de community over de invulling van de Line-up, aankleding, gekke acts en special effects. 1
In december 2010 markeerde de proloog van Zanadu het begin van een ommezwaai in het uitgaansleven. Het publiek kreeg haar stem terug en het resultaat daarvan is te zien in de lineup van vrijdag 25 februari in AIR. 2
Miscism bestaat misschien pas een half jaar, maar schroomt niet om ter gelegenheid van de vierde editie op 4 maart, drie internationale superjocks uit te nodigen. 1
2011 Is net afgetrapt en AIR doet er nu al een schepje bovenop. Terwijl velen nog aan het herstellen zijn van een griepje, heerst er in AIR gewoon een uitbundige feeststemming. Zaterdag 12 februari staat er namelijk een zekere man op het podium in AIR tijdens Midnight Freaks die eigenlijk geen introductie meer nodig zou moeten hebben. Maar laat het nou net zo zijn dat hij al ruim vijf jaar niet meer in een Nederlandse club heeft gestaan. Schande! Dus daar moest wat aan gedaan worden. 3
Format zit in de lift. Deze maand slaat de Amsterdamse clubavond zijn vleugels uit voor een weekender van internationale proporties. 2
Als er één dj is die de AIR tot haar recht laat komen is het Steve Lawler wel! Deze Ibiza icoon avant la lettre en één van de originele superstar dj's, heeft bijna alle clubs en festivals over de hele wereld afgebroken met zijn typerende energieke tribal tech-house sound. Een grootse sound gemaakt voor het sublieme geluidsysteem van de AIR. 1
Midnight Freaks in AIR
3 februari 2011
2011 is net afgetrapt en AIR doet er nu al een schepje bovenop. Terwijl velen nog aan het herstellen zijn van een griepje, heerst er in AIR gewoon een uitbundige feeststemming. Zaterdag 12 februari staat er namelijk een zekere artiest achter de decks in AIR tijdens Midnight Freaks die eigenlijk geen introductie meer nodig zou moeten hebben. Maar laat het nou net zo zijn dat hij al ruim vijf jaar niet meer in een Nederlandse club heeft gestaan. Schande! 1
3Hoog
1 februari 2011
3Hoog ramt vol de nieuwe maand in met opzwepende beats en freaky performances die een verfrissende blik geven op lijf en leven. In de straten van South Central Los Angels is enige jaren geleden een nieuwe dansvorm ontstaan: 'Clowning en Krumping'.
Tik Tak
30 januari 2011
Na een geweldige eerste maand, waar het elke zondag afgeladen was met de mooiste boys en girls van de stad gaan ze in de tweede maand van het jaar enthousiast verder. Februari is namelijk de maand van de party's, de maand van de liefde en de maand dat Amsterdammers massaal naar Tik Tak gaan.
Carnivale
21 januari 2011
Terwijl het jaar net is begonnen en de echo's van de vele duizendklappers nagalmen in de oren, maakt Carnivale zich op voor een verse editie van Carnivale in AIR op Vrijdag 28 januari.
Monday affair
9 januari 2011
Het overgrote deel van het land begint op maandag met gepaste tegenzin het normale leven door zich te onderwerpen aan alle verantwoordelijkheden die de werkweek met zich meebrengt! 1
De Midnight Freaks starten het jaar 2011 met alleen maar goede voornemens op het gebied van muziek. Veel van hun favoriete DJ's van dit moment komen langs om hun muzikale kwaliteiten te tonen aan het publiek in AIR. 2
Format is normaliter altijd op de tweede vrijdag van de maand maar in het nieuwe jaar éénmaal op de allereerste vrijdag. Afgezien van de datum heeft Format meer primeurs in petto op 7 januari. Het is na een dieet van oliebollen en een midweek 'niet roken' de uitgelezen mogelijkheid af te rekenen met alle goede voornemens. Het is namelijk het eerste technofeest van 2011. 2
Op vrijdag 14 januari 2011 keren Sunnery James & Ryan Marciano en hun genodigden terug in de Amsterdamse nachtclub AIR. Tijdens het Amsterdam Dance Event nodigden zij niemand minder dan het Britse duo Copyright en jong Zweeds talent An21 uit. Het resulteerde in een legendarische en uitverkochte clubavond. 2
Op eerste kerstdag vieren de Midnight Freaks geheel in stijl hun eigen kerstfeest. Dit betekent cadeautjes onder de kerstboom, sneeuw, een levende kerststal, gezelligheid en natuurlijk de lekkerste muziek.
Volgens de Midnight Freaks telt December geen vier maar eenendertig feestdagen. 18 december is hier één van en speciaal hierom hebben zij twee dj duo's uitgenodigd. Het Roemeense en door menig grote dj geliefde duo Livio & Roby is aanstaande zaterdag voor het eerst te gast in AIR. Hiernaast zullen de Nijmeegse El Mundo & Satori, zoals we van hen gewend zijn, het dak er weer af draaien.
Format pakt uit
10 december 2010
Aanstaande vrijdag, 10 december, is de laatste editie van Format in AIR voor dit jaar. Een handige datum voor een 'get together'. Want het is vóór de verplichte familiale kerstvieringen en vóór vriendengroepen versplinteren over oud & nieuw feesten. 'Format pakt uit' met Ilario Alicante (Cocoon), Mark Henning (live), Juan Sanchez en de crew van Tuig. 1
Monday AffAIR
8 december 2010
Het overgrote deel van het land begint op maandag met gepaste tegenzin het normale leven door zich te onderwerpen aan alle verantwoordelijkheden die de werkweek met zich meebrengt. Gedachten als waarom het weekend zo snel weer is afgelopen, waarom hij/ zij toch dit beroep uitoefent, dit onopvallende leven leidt, deze partner heeft gekozen, leiden maar naar een gemeenschappelijk antwoord: was alles maar weer zoals vroeger. 1
Midnight Freaks in AIR
5 december 2010
De Midnight Freaks zijn zeer vereerd: binnenkort staat de engelse meester Danny Howells bij hen in AIR. Naast Howells wordt deze avond compleet gemaakt door Taras van de Voorde en Furrr&Hazendonk.
Carnivale
26 november 2010
Na drie onvergetelijke nachten in AIR begint de bende rondtrekkende entertainers zich meer dan thuis te voelen in die prachtige kelder aan de Amstelstraat. Dat komt goed uit, want vrijdag 26 november is het weer zoals vanouds raak. Terwijl buiten het gure weer de straten geselt, komen de Carnivales dan weer samen de kou ontvluchten in AIR.
Op 27 november a.s. staat een heel speciale editie van Midnight Freaks gepland. Op deze clubavond zal alles draaien om Tatoeages en alles wat hiermee te maken heeft. Twee van de vaste freaks laten ‘live' een tatoeage zetten en iedereen kan zich tijdens deze avond laten betekenen door een van de kunstenaars.
Matinee
17 november 2010
Het in Spanje meest succesvolle en populaire dance concept de ‘Matinée-Group' komt met zijn wereldtournee voor het eerst naar Nederland. Op zaterdag 4 december 2010 zal de originele cast in de vernieuwde Club Air in Amsterdam hun show ten gehore brengen. Matinée is het succes van Amnesia op partyeiland Ibiza. 4
De Midnight Freaks staan te popelen: aanstaande zaterdag hebben ze een ware primeur in huis: het Duitse duo Superlounge staat voor het eerst in Nederland achter de decks. De avond wordt nog Duitser wanneer de jarige Alex Niggemann, die zijn publiek nooit en te nimmer stil laat staan, ten tonele zal verschijnen. International, maar stiekem echte Amsterdammer Julien Chaptal maakt deze line-up compleet. Tussen 01:00 en 04:00 zijn hun sets live vanuit AIR te beluisteren op Radio 538 in het programma Dance Department. 4
Midnight Freaks
9 november 2010
De Midnight Freaks stuiteren van enthousiasme al weken door AIR heen, een van hun favoriete dj's van dit moment komt namelijk op hun eigen feestje draaien: Edu Imbernon. Naast deze Spaanse held verwelkomen zij op 13 november de grote talenten van SQUZ agency: Tom Ruijg (met een liveset), Roger Gerressen en Thomas Laurén. 3
Op 6 november organiseren AIR en Vinylized een speciale editie van Midnight Freaks in AIR. In AIR 1 staan drie grootheden op het gebied van ‘de nieuwe house' op het programma: Cesar Merveille GB, David Labeij en Jason Shae & Pete Bandit. 1
Midnight Freaks
23 oktober 2010
Op 30 oktober vallen twee bijzondere gebeurtenissen samen. De Amsterdamse club AIR bestaat dan precies een half jaar en het is Halloween. Een mooie gelegenheid dus om stevig uit te pakken en de Midnight freaks kijken er dan ook al weken naar uit. Behalve het vaste nachtgezelschap is deze keer ook Thriller Agency uitgenodigd om samen een knaller van een feest neer te zetten in AIR op 30 oktober.
Amsterdam maakt zich klaar voor alweer het 15e ADE! Volgende week woensdag 20 oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad aandoen en dat betekent muziek, artiesten en vooral veel feest. En waar feest is, is Electronation! Er zal ook deze editie genadeloos worden toegeslagen met ongekende line-ups, vette locaties en zinderende avonden met afterparties tot 8 uur! 5
Op 22 oktober 2010 staat AIR tijdens het Amsterdam Dance Event in het teken van de Nederlandse house helden Sunnery James & Ryan Marciano en hun genodigden. Het Britse duo Copyright en jong Zweeds talent An21 zullen naast Sunnery en Ryan de grote zaal van de nieuwe Amsterdamse nachtclub AIR laten zien wat ze waard zijn. De avond zal ‘live' vanuit AIR worden verslagen door Giel Beelen en uitgezonden worden op 3FM en Nederland 3. 12
Dj Hell at AIR
13 oktober 2010
International Deejay Gigolo Records presents DJ Hell Compilation CD 12 release party ADE Special at AIR. Je hebt de groten der aarden en de allergrootsten. Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event is het AIR gelukt om een van deze mannen uit de laatste categorie te strikken. DJ Hell himself zal hoogstpersoonlijk plaatsnemen achter de draaitafels in de nu al door velen geliefde club aan de Amstelstraat. 5
3Hoog zoekt ruzie
7 oktober 2010
3Hoog klapt de nieuwe maand in met een onverschrokkenheid die zijn weerga niet kent. Deze maand heeft het 3Hoog team zich laten inspireren door hilarisch vechtfilms en hysterische oma's achter de verborgen camera. 1
Op vrijdag 8 oktober strijkt een Spaanse invasie neer in Air, Amsterdam. Muzikale voorman Juan Sanchez stookt met de programmering van Format ditmaal het vuur hoog op. Headliner in Air1 is Alex Under (Trapez/CMYKmusik) die met zijn Spaans geschoeide techno dansvloeren wereldwijd in vuur en vlam zet.Support krijgt hij van Olene Kadar. Olene was een groentje maar inmiddels is hij de niet te blussen rode peper van de Nederlandse techno scene. Met zijn pittige live set beroert hij vriend en vijand.
ADE special Sci+Tec
2 oktober 2010
Sci+Tec het beroemde label van minimal en techhouse icoon Dubfire, host op donderdag 21 oktober voor het eerst een speciale ADE showcase in club Air Amsterdam. Dit unieke evenement heeft alles in zich om een prominente plek in de geschiedenisboeken te vergaren! Niet alleen laat mister Dubfire himself zich met een extended set van zijn meest verrassende kant zien. Deze nacht maakt namelijk ook het legendarische Britse duo Global Communication (Tom Middleton en Mark Pritchard) na 15 jaar hun exclusieve comeback!
Rituals naar Amsterdam
30 september 2010
Amsterdam mag zich verheugen op een bijzondere nacht. Want op veler verzoek komt Rituals na twee succesvolle edities in Utrecht naar Amsterdam. Vrijdag 1 oktober van 23.00 tot 05.00 uur staat de eerste editie van 'Rituals' in AIR op het programma. 1
Met het einde van de zomer in zicht, is de tijd aangebroken voor de seizoensopening van Carnivale in AIR. Op vrijdag 24 september pakt de vertrouwde feestkaravaan daarom weer groots uit. 1
Dance Department
16 september 2010
Dance Department en AIR beginnen zaterdag 18 september het clubseizoen keihard. Griekse househeld Alex Celler, Kabale und Liebe en Tom Ruijg staan te trappelen om de clubs weer in te gaan en het festivalseizoen achter zich te laten. 1
3HOOG
9 september 2010
Terug van vakantie moeten velen onder ons weer even acclimatiseren. Maar in de Lage Landen komen alle mooie zomersverhalen wel direct bovendrijven en het ene verhaal nog sterker dan het ander. Wat waren het mooie weken op het zonnige eiland in Griekenland of dat ene speciale plekje in Noord Spanje. Bomvol verhalen zoek je je vrienden en vriendinnen op om alles nog eens dunnetjes in geuren en kleuren na te... vertellen. 2
Op vrijdag 10 september gaat Format ondergronds. Een basement party ver onder Nieuw Amsterdams Peil aan de Amstelstraat, in de sferen van donkere Berlijnse krochten en Detroit “warehouses”. Guido Schneider: een corryfee van het Poker Flat label gaat op 10 september live optreden. Daarbij schieten superlatieven natuurlijk te kort. De Berliner house van Sebo K. gaat vooraf aan deze show. En natuurlijk, zoals het een goede gastheer betaamt, zal Juan Sanchez de nacht openen en afsluiten in AIR 1.
Adam Beyer, Josh Wink, Ida Engberg, Shlomi Aber, D'Julz, Kink Live, Cari Lekebusch, Alan Fitzpatrick, Terry Toner, Jesse Rose, Riva Starr, Round Table Knights, ZDS / Zombie Disco Squad, Oliver $, Marc Romboy, Stephan Bodzin (live), Gorge, Robert Babicz (live), Rodriguez Jr. (live), Spirit Catcher (live), Oliver Huntemann, Super Flu, Nicolas Masseyeff, Andreas Henneberg, André Winter (live) en vele anderen staan tijdens het Amsterdam Dance Event op één van de Electronation! 1
Bloody Monday
23 augustus 2010
De terugkeer van de keiharde realiteit, welke twee volle dagen en drie lange nachten vervangen was door de show der clubbend Nederland. Je rekeningsaldo, die gesierd in rode letters aangeeft dat het weekend er weer één voor in de (kas)boeken was. Verantwoordelijkheden die op volle kracht weer aan je knagen en een ellenlange to-do-list, die toch echt onmogelijk blijkt. Dus. Het synchroniseren van jouw (toch al propvolle) agenda met clubbend Nederland heeft haar weerslag. Zodoende hoor jij jezelf op deze eerste werkdag hardop verzuchten “Bloody Monday!
Het gaat vreselijk goed met de carrière van de twee headliners. Je kunt ze de laatste tijd overal ter wereld zien en horen, maar zaterdag 21 augustus staan ze gewoon weer in Amsterdam, in AIR welteverstaan. Vergezeld door dj Madskillz en Randy Vicious zullen de heren een avond met house in de breedste zin van het woord neerzetten.
Bijgelovig? Het AIR-team heeft een hindernisbaan voor de spiritueel gevoelige types ingericht. Reken af met bovennatuurlijke fobieën. 'Casual Friday' is aanstaande vrijdag omgedoopt tot 'Casualty Friday' de duivel word samen uitgedreven op deze ongeluksdag.
3HOOG
4 augustus 2010
Duren de nachten bij jou ook steeds langer?! Een fenomeen overgewaaid uit de jaren '80 maakt nu definitief zijn revival. Precies de reden dat 3HOOG hier ook graag aan meedoet. Het nieuwe thema van de maand augustus is dan ook 3HOOG zakt door! 1
Carnivale
28 juli 2010
30 juli is het weer zo ver: dan zal de tweede editie van Carnivale plaatsvinden in AIR. Na een geweldige aftrap eind mei, waarbij de grote én de kleine zaal volledig op hun kop stonden, is het de hoogste tijd voor deel twee van het nieuwe Carnivale seizoen.
Donderdag 22 juli wordt van 20.00 tot 00.00 uur in Club AIR de lancering van de nieuwe Glamsterdam gevierd! 'Art' is het thema van zowel het feest als van deze derde editie van het blad. De gratis stadsglossy staat vol prikkelende achtergrondverhalen, meeslepende fotografie en vermakelijke columns, vanuit Amsterdams perspectief. Dit alles wordt tijdens het feest creatief tot leven gebracht. Met achter de draaitafels niemand minder dan HouseQuake (ROOG & Erick E), Marcella en Claire & Sheila Hill. 1
Ome Ko in AIR
15 juli 2010
Ome Ko, de familie en vrienden vullen het zwarte gat op na het WK met een supergezellige knalfuif aanstaande vrijdag in de AIR met airco. Er is een lekkere line up gefixt voor al jullie feestneuzen: 6
Grootmeester John Digweed, vaandeldrager van de progressive house, is na ruim een jaar eindelijk terug om Amsterdam weer eens flink in de watten te leggen. Digweed (de man die al jaren mee gaat, maar nooit en te nimmer stilstaat) is een garantie voor het nieuwe geluid met de klassieke vibe. De nieuwe club AIR in Amsterdam biedt 17 juli een podium voor deze levende legende. 7
Aanstaande vrijdag is de headliner van Format, de maandelijkse avond in club AIR rond dj/producer Juan Sanchez, de internationaal zeer gerespecteerde D'Julz. Door collega en host van de avond, Juan Sanchez, wordt D'Julz een echte "dj's dj" genoemd. Hij zal de Franse eer opnieuw verdedigen na de blamage in Zuid Afrika. De Parijzenaar D'Julz is ambassadeur van de zo kenmerkende Franse groovy sound. Mr. Sanchez haalt tevens Chris Lattner van Moon Harbour naar Amsterdam.
Grootmeester John Digweed, vaandeldrager van de progressive house, is na ruim een jaar eindelijk terug om Amsterdam weer eens flink in de watten te leggen. Digweed (de man die jaren mee gaat, maar nooit en te nimmer stilstaat) is een garantie voor het nieuwe geluid met de klassieke vibe. De wekelijks terugkerende zaterdagavond ‘Dance Department ON AIR' biedt 17 juli podium voor deze levende legende. ‘Dance Department ON AIR' zal ook deze week weer live te beluisteren zijn tijdens de gelijknamige show op Radio 538. 4
Op vrijdag 2 juli bundelt This Is de krachten met het Britse Saved Records van Nic Fanciulli. Saved is ongetwijfeld één van de grootste tech-house labels van dit moment. Met artiesten als Joris Voorn, Mark Broom, Mendo, Yousef, Santos en natuurlijk Nic Fanciulli zelf brengt Saved hit na hit uit en iedere gerespecteerd house en/of techno dj kijkt dan ook elke keer weer halsreikend uit naar de nieuwste Saved release. Tijd dus om dit label naar Nederland te halen voor een showcase! 2
Format
5 juni 2010
Na de geslaagde 'kick off' in de imposante doch toegankelijke nachtclub AIR maakt Juan Sanchez zich op voor de maandelijkse avond genaamd Format. Na onder meer een Amsterdamse vuilnis-act en topfitte artiesten van Cocoon is AIR vrijdag 11 juni het toneel voor een vervolg; de zeer geliefde Anja Schneider staat in de hoofdrol samen met een sterrencast die bestaat uit Wouter de Moor & Gideon Bouwens, Flipse en Joey Daniel die ook de dames zullen beroeren. (Of geven we nu te veel spoilers weg?)
De zomer breekt aan en dat is een goed moment om eens alle nieuwe ontwikkelingen om fotografie gebied te bekijken. Tijdens de maand juni staat bij 3Hoog alles in het teken van de instant camera en dat ene speciale ongrijpbare moment. 3Hoog Ziet Alles, is het thema voor de komende vier weken. 2
Op zondag 30 mei start AIR in samenwerking Erik de Zwart een geheel nieuw concept: Video Killed The Radio Star. Liefhebbers van originele 80's, 90's & 00's video's kunnen vanaf 19:00u terecht in de gloednieuwe club in Amsterdam. Radio DJ Erik de Zwart draait de meest aanstekelijke hits van toen en nu met de originele videoclips. 7
De vierde editie van 538 Dance Department on air aanstaande zaterdag belooft weer een fantastische avond te worden! Het dynamische DJ duo Sven Prinsen & Tettero neemt dit keer plaats achter de draaitafels, William Djoko is er met zijn funky en groovy sound én ook de Franse DJ Grégory komt langs om AIR te vullen met zijn beste beats. 8
Carnivale
24 mei 2010
Op vrijdag 28 mei breekt een nieuw tijdperk voor Carnivale aan. Dan vindt namelijk de eerste editie in AIR plaats. Om dit te vieren zijn onder meer twee artiesten van het beroemde label Cadenza uitgenodigd. 1
AIR is nog maar net een paar weken open en er zijn al twee succesvolle edities van 'This is' achter de rug. Op vrijdag 4 juni is het weer tijd voor een nieuwe This Is en voor deze editie zal Sander Kleinenberg zelf weer zijn plek achter de DVJ's in nemen. 1
Met al drie succesvolle avonden achter de rug, belooft de aankomende editie van 538 Dance Department on air er weer eentje van wereldklasse te zijn. Zaterdag aanstaande is het de beurt aan het legendarisch duo: 'X-Press 2', Nederlands eigen vrouwelijk dj-talent: 'Isis' en een van de bekendste House dj's van Amsterdam: 'Melon' om air te vullen met hun beste beats. 5
Format in AIR
10 mei 2010
Het nieuwe Format van AIR stelt Juan Sanchez aan als muzikaal formateur. Voor deze maandelijks terugkerende happening nodigt Juan vrienden en overzeese collegae uit. Slechts twee weken nadat AIR haar deuren opent is de eer wederzijds wanneer SIS, oftewel Burak Sar, de poster voor de kick-off siert. SIS was snel overgehaald want voor een professional is evident dat een club van deze omvang die ontworpen is om te feesten, uniek is voor deze tijd, stad en land. 6
Met vele succesvolle edities in locaties als Paradiso, Melkweg en Panama is Sander Kleinenberg's 'This Is' één van Nederlands meest populaire clubnachten. De nieuwe Amsterdamse club AIR heeft inmiddels 'This Is' ingelijfd als één van de vaste avonden en zal daarom iedere eerste vrijdag van de maand de invulling van de club aan 'This Is' over te laten. 'This Is', een clubnacht die ook in steden als Moscow (Discoteque), Miami (Shine), Londen (Matter & Ministry Of Sound) en Los Angeles (Avalon & Music Box) veel populariteit geniet, heeft met AIR een nieuwe residentie gevonden van wereldklasse. 2
Ladies and gentlemen: Welcome to the amazing Nightlife Circus! Op vrijdag 21 mei presenteren FCA en de kersverse Club AIR een nieuwe editie van het spektakel Nightlife Circus in Amsterdam. Komt dat zien, komt dat zien, want Nightlife Circus verrast menig clubganger en nachtcircus fan! 2
AIR is een nieuwe nachtclub in Amsterdam met een internationale allure, die op 29 april voor het eerst de deuren opent voor het publiek. AIR is gebouwd op een legendarische plek (de Amstelstraat - de voormalige locatie van de It). AIR zal haar bezoekers verrassen met een divers programma, goede service en een interieur om je vingers bij af te likken. 12